Автор Тема:  Неуспешно лечение с Пегасис на хеп.В  (Прочетена 115123 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Неуспешно лечение с Пегасис на хеп.В
« -: Октомври 20, 2008, 16:30:54 »
Доста проточих отварянето на тази тема.
Може би защото не очаквах така да приключа и не исках да повярвам, че е такъв резултата  :-\
Стоя срещу огледалото и виждам една бледа, уморена жена с изключително рядка коса.Това постигнах  :sad3:
Преди да се запозная с Пегасис бях на кръстопът, сега като се опознахме така отблизо се чувствам на звездопът  :(
Срещата ми с доц.Антонов още повече ме обърка  :-\
Според него Зефикс е най-слабото лекарство, следва Себиво и най-доброто Ентекавир, но те приспиват вируса и затова се пият доживот.
Започвайки подобно лечение, рискувам в един момент да го прекъсна защото е по 1000лв. на месец и тогава вируса се събужда и ме лепва с нови сили.Ако касата го включи в списъка на платените лекарства тази година, не се знае какво ще реши следващата година.Доживот го отпускат на пациентите с цироза.
Той е по-склонен да повтори терапията с Пегасис.Имало пациенти с четири курса.Не го питах обаче какъв е резултата.
Освен това ме успокои, че е възможно да открият успешната комбинация при хеп.В, както се оказа при хеп.С че е Пегасис+Рибавирин.
За последния ми ПСР каза, че е по най-надеждната технология в момента и по-скоро трябва да се съмнявам в ПСР-а в началото на лечението ми.За този, които сега чакам от бълг.германската лаборатория каза, че само съм си дала парите.
Никакви изследвания не ми пусна.Според него е възможно последващо действие на интерферона.Засега чакам да видя ПСР след шестия месец /в края на февруари ще го направя/и тогава ще му мисля.
На мъжа ми каза само да си следи ензимите на 6 мес.
На Вики да изследваме догодина титъра на антителата/нисък е, макар и над 10/и ако трябва да я реимунизираме.
За Ивко- не пусна никакви изследвания.Предполага се, че в момента е с висока веремия, но щом е с нормални трансаминази нищо не правим докато са такива.Чакаме да стане поне на 18г. и тогава ще видим.Той е отчаян, че не му давам интимности с момичетата   :love3:  Тъкмо се впусна да ги изследва........  :angry3:И алкохол и цигарки тъкмо вкусихме  :crying2:
Попитах дали не можем да определим генотипа на моя вирус.Отговора беше: "Аз ще ти го кажа -Д
Всички в Б-я са с Д.Правено е изследване на 100 пациента с хеп.В.Всички са били с този генотип"
Дали това е най-добрия вариант наистина.Да стоя и да чакам на някой от нас да му заскачат ензимите.
Не знам............Да посетя и друг специалист ли?  :-\
Аз ще го посетя, ами Вальо как ще замъкна не знам  :whistle:
Ами това е в общи линии.Ако се сетя нещо пак ще пиша  :bye:
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3197
    • Профил
Re: Неуспешно лечение с Пегасис на хеп.В
« Отговор #1 -: Октомври 20, 2008, 17:20:02 »
Боже,душа... седя, чета и ми се иска да ти кажа нещо оптимистично, ама.. май по-добре бих се справила с една прегръдка и чаша вино / м******та му, веднъж се живее/ . Не знам... нещо нямам доверие на тия хапчета, и то защото си мисля , че българските доктори нямат достатъчно опит с тях.  :fight:
Защо не пусна ПСР на мъжо ти, само тоя съвет за ензимите...  :ashamed2:   ?
За Ивко- добре че няма да му се наложи лечение на детето сега, знаеш ли може през пубертета имунитета му да се побърка и да го изчисти от раз  :doubleup:

Иначе хич не знам кой е по-добрият вариант - да следиш постоянно ензимите на теб, Ивко и Вальо или да тичаш при трети специалист? Защо все пак не се допиташ и до д-р Балабанска след време ? Знам,че тя е била в екипа на проф. Мечков, може би най-големият капацитет по хеп. въпроси.

Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен katia

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 298
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
« Отговор #2 -: Октомври 20, 2008, 17:34:42 »
И на мен Антонов ми каза, че трябва ензимите да са високи, за да се назначи лечение, pcr, биопсия. Затова отидох при Кацаров - доста е пътувал по света и е компетентен! Ако искаш отиди и ти при него, ако не си доволна поне ще имаш още едно мнение!
Проф. Чернев мисли ли, че дъщеря ти трябва да се ваксинира? На мен той ми беше казал, че реимунизацията в някои случаи е рискована.
Според мен трябва много из основи да проучиш нещата с лекарствата. Те наистина създават резистентност.
« Последна редакция: Октомври 21, 2008, 10:16:44 от Katia »

Неактивен migle

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 789
  • Усмихвай се на живота
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #3 -: Октомври 21, 2008, 08:40:11 »
Ванче,мила
Като почетох всичко това аз окончателно се обърках.Изглежда, че и самите лекари не са наясно.
Така ми се иска да ти ти кажа ,че всичко ще се оправи и е само лош сън,но за съжеление..... :sad2: мога само да поплача с теб.
Незнам дали трябва да ходиш и при друг специалист.Може би. И да си решиш за себе си на кого имаш най-голямо доверие.
Прегръщам те
Меги :love3:

Неактивен danihaleva

• Публикации: 438
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #4 -: Октомври 21, 2008, 09:51:22 »
Здравей Венче!Много съжалявам за настоящите резултати,но се стегни и отиди при друг специалист.Повече мнения не са излишни.Най- лесно е да кажем ох леле и да се самосъжаляваме.Знам,че понататъшното лечение зависи от това,което ще кажат лекарите,но си длъжна да опитваш всичко докато се получи добрия резултат.Първо заради теб самата и заради това че имаш семейство не се отчайвай.Не съм много в час със интерфероновото лечение на хепатитите,но доколкото си спомням в някои случаи на резистентност се прилагат комбинации интерферон със Зефикс или друг подобен препарат.Колкото до Зефикса съпругът ми ще го взима с протокол.Иначе за сега го намираме на 125лв.Какво значи че Зефикса е слаб.Май взеха някои специалисти да се оправдават за безсилието си."Дозата прави отровата".Така че като едно не е помогнало ще помогнат две.Ако се разровrш във форума ще откриеш постовете на Xitrio.Историята му е много поучителна и успешна.Тъй като моят мъж Петър е на Зефикс /Интерферона щял да го убие/ естествено търся хора с подобно лечение и открих единствено Xitrio.При него лечението е успешно със това толкова слабо лекарство.Но човека се е взел в ръце и сам си е помогнал освен със Зефикса.Е коствало му е време,но накрая е имало резултат.Сега е в Англия и се чувства добре.Пожелавам ти неговия успех,аз също се надявам на същото.
                          Дани
Аз знам,че нищо незнам

Неактивен Jina

• Немедицинско лице
  • Публикации: 389
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #5 -: Октомври 21, 2008, 10:12:24 »
Здравей Ванче  :love:
Съжалявам да прочета това...
Лятото ми се случи така да ходя и да търся нкяолко мненеия на лекари,ходих при двама,питах тук там,приятелки,по интернет,дадох сумати пари за изследвания...Накрая бях тотално объркана и от многото мнения и лечения аз не знаех отново как да се лекувам.Искам да ти кажа че от много ходене по лекари и ти може да се чудиш на кой да повярваш, кой да послушаш и кой е най добър.Моя съвет е изчакай известно време,нека се поуспокоят нещата и вие самите.След това може пак да потърсиш някое друго мненение.
Вярвам че всичко малко по малко ще се оправи,наиситна   :love3:
Давай на всеки твой ден шанса да бъде най-добрият в живота ти!

Неактивен polina73

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 31
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
« Отговор #6 -: Октомври 21, 2008, 12:36:58 »
Здравей Ваня,
Макар, че се чухме по телефона и ми разказа за срещата с Антонов, сега като чета тези редове ми стана ужасно мъчно. Как може да сме така забравени и от господ и от лекари и от всички. Това безхаберие и теглене на чергата типично по български вариант.
Омръзна ми да слушам различни хипотези и то уж все от лекари капацитети. Един ти казва да се лекуваш, друг не и ти се блъскаш и незнаеш кой път да хванеш.
Не познавам доц. Антонов, но не смятам, че без изследвания трябва да оставяш съпруга и детето си на самотек
Какво означава, че се предполага??? Прави изследванията и тогава говори.
На мен Балабанска ми каза, че след Нова година касата ще включи в листата някъкви нови лекарства, които били по-съвременни. Не разпитвах подробно, защото сега се вълнуваме преди всичко от резултата на биопсията и после ще мислим за лекарства.
Според мен иди и си направи една консултация и с нея. Само си запази час 1 месец напред / с направление/
Не се отчайвай. Ако можеш дай го по-спокойно и не мисли само за това. Науката се развива толкова бързо, че не се знае кога ще изгрее слунце и на нашата улица.
А що се отнася до малката, на мен Балабанска ми даде рецепта за реваксиниране на дъщеря ми, защото титъра и е 5.9 и се налага да подновим ваксината.Тук нито в ХЕИ нито личната лекарка успяха да ми дадат отговор.
Мнението и на завеждащия гастроентерологията в Токуда съвпадна напълно с това на д-р Балабанска и за лечението и за всичко друго,което попитах.И двамата са с голям опит, работили са във ВМА и смятам да им се доверя изцяло.

Неактивен Vancheto

• Профил
« Отговор #7 -: Октомври 21, 2008, 13:10:45 »
Благодаря за съветите и подкрепата.Много са ми нужни сега, защото постоянно си блъскам главата и не знам какво да правя. Undecided
Ще чакам да одобрят новия списък с лекарства и ще отида при Балабанска да чуя и нейното мнение.
А ако Чернев ме завика междувременно да почвам Ентекавира, аз какво да правя, а ?
« Последна редакция: Октомври 21, 2008, 13:27:04 от Силвана Лесидренска »

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Публикации: 3197
    • Профил
« Отговор #8 -: Октомври 21, 2008, 13:28:22 »
Цитат
А ако Чернев ме завика междувременно да почвам Ентекавира, аз какво да правя, а ?

Бързо ни се похвали, ако той ти се обади лично да те кани за ново лечение / все пак с теб знаем как се следят пациентите в Александровска  :mocking: /

А по между другото, какво е неговото мнение?
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен anita

• Публикации: 2988
    • Профил
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #9 -: Октомври 21, 2008, 14:49:06 »
Колкото специалисти, толкова и различни мнения.   :shocked1: Трагедия! Как и на кого да се довериш?
Ванче, честно казано не искам да съм на твоето място. Толкова тъжно ми стана като четях редовете. :sad2:
Потърси и други мнения. Избора ще трябва да си го правиш сама.

Неактивен ilko_savov

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 20
    • Профил
« Отговор #10 -: Октомври 21, 2008, 15:21:41 »
Ванче, трябва да намериш ТВОЯ лекар, този, на когото да вярваш!
За всеки човек има лекар и какъвто човека - такъв и лекаря.
Съобщение от администраторите: Достъпът на този потребител до форума е забранен, поради некоректно поведение!
За повече информация: http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=1316.0

Неактивен Vancheto

• Профил
« Отговор #11 -: Октомври 21, 2008, 15:56:23 »
То и за всеки човек има ПОЛОВИНКА, но много малко хора я откриват, макар че цял живот не спират да пробват :girl_wink: , а ние имаме 5-6 светила в хепатитния хаус, така че задачата ми се улеснява  :mocking:  Смятам да ги наобиколя всичките  :witch:

Неактивен papina

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 50
    • Профил
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #12 -: Октомври 21, 2008, 16:11:39 »
Само така!  :flowers: Питай ги какво мислят, сигурно ще има различни мнения, но не трябва да се отказваш........на мен тези хапчета, дето приспиват вируса не ми звучат добре, може да е трудно лечението с пегасис, но ако има шанс за излекуване си струват мъките.
Аз те подкрепям, както и всички тук, искам да знаеш не си сама.
И пиши какво са ти казали другите светила :smile:

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 2373
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #13 -: Октомври 22, 2008, 20:08:41 »
Здравей, Ванче!

Съжалявам, че така са протекли нещата при теб. Може би е необходимо да мине известно време, да си направиш отново ПСР тест след 3 или 6 месеца, до тогава ще са одобрени и лекарствата за следващата година от касата.
Може би доц. Антонов е бил прав, като ти е казал, че и за хепатит Б ще се намери вярната комбинация. В момента също се правят проучвания за комбинирано лечение. Дано учените успеят да намерят по-бързо вярната комбинация за хепатит Б!

Поздрави,
Мери

Неактивен Eli

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 705
    • Профил
    • Счетоводна кантора Елвада
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #14 -: Октомври 22, 2008, 23:44:47 »
Здравей Ванче,  :love5:

Хммм, чета и ми става малко тъжно, защото знам колко усилия, хъс и характер вложи в лечението.
Но знаеш ли, макар и да не мога да ти кажа, че точно в този момент всичко ще бъде наред, мисля, че в бъдеще ще бъде точно така.
С това светът не свършва - имаш още хиляди възможности. Просто ще ги последваш, когато му дойде времето.
И в най-гадното нещо има и нещо положително. Не се оставяй на негативни мисли и съжаление за каквото и да било. Аз мисля, че какъвто и да е резултата не трябва да се чувстваш прецакана. Винаги, когато ни се случи нещо неприятно, си казваме: "Как може да ми се случи?! Все на мен ми се случва..." А всъщност по-късно разбираме, че не ни се е случило случайно и че е било важно да ни се случи. Може би ти звучи странно, но съм сигурна, че е така!
Ще намериш решението! То е някъде пред теб.
А за момента мисля, че е правилно да си починеш малко от тези мисли, от лечението и тогава с нови сили да продължиш напред.
Винаги има решение. Аз обичам да казвам: "Има проблем - има решение. Няма решение - няма проблем".
А сега просто си посвирукай малко.  :whistle: :whistle: Позабавлявай се и се наслади на живота! Каквото и да ни се случва -той е прекрасен!! А ти заслужаваш почивка и минути за теб самата  :cheers:!!!
Стискам палци повторения ПСР да е отрицателен и да са объркали резултата!!
А за Ивко - адски е тъпо. Каквото и да напиша, ще прозвучи глупаво! Едно съм сигурна - ще намерите най-правилното решение, когато му дойде времето!

Прегръщам те, :flowers:  :love5:
Ели
"Животът е решение, а не компромис"

Моите албуми: http://bit.ly/df4dMR

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007