Автор Тема:  Интересни книги  (Прочетена 24042 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Интересни книги
« -: Септември 17, 2009, 16:03:38 »
Срещала съм мнения за книги във нашия форум, но те са пръснати в различни теми.
Мисля, че ще е удобно за любителите на художествената литература/пък може и друга/да имаме една тема, в която всеки много впечатлен от някоя книга да я препоръча.
В момента съм си направила списък от 26 книги, които искам да прочета, но това беше в резултат на голямо ровене из интернет и най-вече във форуми, където обсъждат прочетени книги.
Ще се радвам, когато реша да прочета някоя книга/това се случва когато съм в болница или на почивка  :(/ да отворя тази тема и да си харесам книжка.
И така..............

Последните две книги, които ми харесаха са"Здрач" и "Новолуние".Нямам търпение да си намеря и следващите от поредицата"Затъмнение","Зазоряване" и "Среднощно слънце".
Става дума за вампири и върколаци, но не е като в книгите на Стивън Кинг.След като прочетох една негова книга за вампири така се бях филмирала, че като се здрачаваше и вече ме хващаше страх.
Тук става въпрос по-скоро за любов.Любов между тинейджъри/те затова сравняват поредицата с Хари Потър/, само че момчето е вампир.
Любов,която кара момичето да иска да е една от тях, а момчето е готово да се бори с природата си, само да бъде с нея.
Нова версия за вапмирите/Здрач"/ и върколаците/"Новолуние"/-живеещи в мир с хората, помагащи им, красиви, невероятни създания и .....любов.

Има вече и филм по"Здрач", но сигурно е просто един вампирски филм, не бих го гледала.
Опитвам се да накарам моя син да ги прочете.
Момичето е умно, целеустремено, благородно, отговорно, обича книгите, родителите си, далеч от суетата и толкова мъдра....абе, мечта за всеки родител
Сигурна съм, ако ги прочете моя синковец, дори и подсъзнателно ще успеят да изградят нещо положително в него.

С две думи- нова гледна точка за лошите създания и за любовта  :love3:

Доста са дебели книжките, но бързо се четат.
Ако някой има последните три книги от поредицата, веднага да ми ги изпрати по пощата  :bye2:
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен tedibon

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 1341
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Интересни книги
« Отговор #1 -: Септември 17, 2009, 21:25:40 »
Да и в къщи живее един почитател на тази поредица-Здрач и т.н.-Яница,може би наистина е тийн литература!А, иначе не е от най-запалените читатели!
Виж аз не възлагам такива надежди,защото тя си е добричка,но пък и с доста инат!

Поздрави и довиждане,Теди

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #2 -: Септември 22, 2009, 10:36:14 »
Аз още от студентските години съм се превърнал в колекционер на книги, които купувам, но все не ми остава време да прочета. Затова ще напиша само няколко, които съм прочел сравнително скоро и мога да ги препоръчам.
---

Ловецът на хвърчила, автор Халед Хосейни
Авторът е афганистански писател, който живее в Америка, а книгата е посветена на Афганистан и на войната там. Разказва се за личната история на две момчета, като цяло много ми хареса. Има и филм по книгата, но още не съм го гледал.
---

Хиляда сияйни слънца, автор Халед Хосейни
Това е втората книга на автора, все още не съм я чел, но ако на някой му хареса първата, сигурно ще поиска да си купи и нея.
---

Последна любов, автор Уилям Уортън
След като прочетох тази книга тя се превърна в една от любимите ми. Много силна история и страхотно написана! За съжаление отдавна е с изчерпано количество и се намира само в антикварните книжарници.
След тази книга Уилям Уортън ми стана любим писател и съм купил всички негови книги, които са издадени в България. Засега съм изчел само Художникът, другите чакат  :smile:
Това май са всички негови издадени книги до момента: http://www.helikon.bg/books/author/902/
Двете най-известни негови книги са "Пилето" и "Татко".
---

Мисли за живота и осъзнаването, автор Янез Дърновшек
Янез Дърновшек е бил премиер на Словения за периода 1992 - 2002 г., а от 2003 до 2007 година е президент на страната. Той е изключително духовен човек с разнообразни интереси. В началото на 2008 година умира след дълга борба с рака. Преди време бях прочел много хубав отзив за книгата му и наскоро си я купих. Въпреки, че все още не съм я прочел цялата мога да я препоръчам, без да се замисля.
---

Споменавайки словенския президент и неговата лична история, няма как да не препоръчам още една книга, която пак е свързана с един много силен и интересен човек, проф. Ранди Пауш.
Книгата е Последната лекция и дори и в момента е една от най-купуваните книги в Щатите. Аз имам английското и издание, но съвсем наскоро видях, че вече е издадена и в България.
Ранди Пауш е професор по компютърни науки и дизайн в университета "Карнеги Мелън" – Пенсилвания. Той е известен преподавател, женен е за жената на мечтите си и има три деца – на 1, 2 и 5 години. Когато узнава, че е болен от рак на панкреаса той решава, че иска да отправи послание към всички хора и т.нар. последна лекция се оказва неговия начин да го направи. Всъщност тази лекция, тази книга, посланието което той отправя сигурно е най-положителното и позитивно нещо, което някога сте чели и чували, затова силно я препоръчвам, както и видеото!
За тези от вас, на които им е станало интересно пускам и видеото към последната му лекция: Randy Pausch Last Lecture: Achieving Your Childhood Dreams
---

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен Vancheto

• Профил
« Отговор #3 -: Ноември 03, 2009, 19:35:09 »
Прочетох и "Затъмнение" и "Зазоряване"
Амииии.......аз май съм едно непораснало дете още  :pardon: Много си падам по такива истории  :dance:
Това си е приказка направо за вечната любов, ноооо има и еротика на въздържанието и доста изненадващи по късно моменти :girl_wink:

Радо, ти имаш ли я "Последна любов"  ?    :flowers3:

Неактивен Радослав Русинов

• Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #4 -: Ноември 03, 2009, 22:53:50 »
Радо, ти имаш ли я "Последна любов"  ?    :flowers3:
Да, ако искаш, като се видим може да ти я дам, за да я прочетеш  :smile:
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен Vancheto

• Профил
« Отговор #5 -: Ноември 04, 2009, 09:42:49 »
Искам, искам  :dance:
Благодаря  :kiss:

Неактивен Erma

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 200
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #6 -: Ноември 16, 2009, 10:12:04 »
Скоро прочетох книгата на Ларс Армстронг "Пътуване обратно към живота". Това е  истинската, вдъхновяваща история за мъжествената борба с рака / и победа!/ на седемкратния победител в "Тур дьо Франс" и на мен поне ми даде сили и още повече надежда в моята собствена борба! Както често се случва, срещнах тази книга точно в момента, когато имах огромна нужда от кураж и подкрепа и горещо я препоръчвам на всички :clap2:
Ерма

Неактивен Eli

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 705
    • Профил
    • Счетоводна кантора Елвада
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #7 -: Ноември 16, 2009, 14:34:55 »
Хайде и аз да се включа в темата.  :happy:
Ради е изброил част от книгите, които и на мен много ми харесват.  :book_read: Бих искала да допълня още един автор, от чиято книга останах много приятно изненадана. Авторът е известен аржентински писател и психотерапевт. Името му е Хорхе Букай. Ние купихме всичките му излезли до сега книги:
"Приказки за размисъл", "Писма до Клаудия" и не на последно място "Нека ти разкажа". Горещо ви ги препоръчвам. :flowers:

:kiss:
Ели
"Животът е решение, а не компромис"

Моите албуми: http://bit.ly/df4dMR

Неактивен Мери_

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
За тези, които харесват поезия ...........
« Отговор #8 -: Декември 11, 2009, 13:07:53 »
За тези, които харесват поезия............

За всички пропуснати мигове! - от Мадлен Алгафари и нейните книги
 :flowers:

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3197
    • Профил
« Отговор #9 -: Декември 11, 2009, 19:08:29 »
Придобивките от днес  :book_read:

1. Уелш

2. Паланюk

3.Бърджес

И трите са причини за заснемането на страхотни филми, надявам се и книгите да ми доставят същото удовоствие ( е, признавам си "Боен клуб" ми е фаворита :) ).
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Panzer

• Немедицинско лице
  • Публикации: 134
  • ...лошо момче...
    • Профил
« Отговор #10 -: Август 24, 2010, 00:05:38 »
чета денонощно,имам много книги ,но са специфична литература.. :flowers:много ми харесва че и тук има хора които четат :good:
HCV genotype -1+3

Неактивен Vancheto

• Профил
« Отговор #11 -: Август 25, 2010, 12:39:23 »
"Последна любов" е наистина мого хубава книга  :good: 
/Целувки на Радо и Ели   :love5:   /

"Белези" - автобиографията на Антъни Куин
Целувки на Тош  :love5:

"Спасителят в ръжта"  - доста поучителна за тинейджъри  :headphones:  и родители на такива  :angry_mad: :sad_girl:

"Всичко възможно" - инстински хора и събития, опита на Веселина Божилова като председател на "Майки срещу дрогата"
 Направо разтърсваща  :huh2:

Неактивен Panzer

• Немедицинско лице
  • Публикации: 134
  • ...лошо момче...
    • Профил
« Отговор #12 -: Август 25, 2010, 22:42:05 »
историческа и техническа литература чета предимно,иначе Сърце на деамичис препрочитам през година -две защото ме връща по много мил начин в детските ми спомени :smile:
HCV genotype -1+3

Неактивен eli13

• Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #13 -: Ноември 08, 2011, 17:35:05 »
Ееее, каква тема си намерих!
Добре, че лекувам генотип 1 и се намира време за всичко  :girl_wink:
Нека и аз да направя няколко интересни предложения.
Много добре ще ви въздействат книгите на Антъни Капела - на настроението, а също и на апетита. Препоръчва се по време на лечение   :book_read: Това е автор, който във всяка своя книга преплита кулинарната и любовна нишки - един изтънчен хедонист, който при това поднася произведенията си в подобаваща обстановка : "С дъх на кафе" - Лондон в края на 19-ти-началото на 20-ти век и едно дълго пътуване в Африка; "Императрицата на сладоледа" - Париж/Луи 14-Лондон/Чарлз 2. Само ще кажа, за да възбудя любопитството/апетита ви, че за последната си книга авторът е ползвал публикувания рецептурник на световноизвестен готвач, работил в двора на Медичите, Луи 14 и Чарлз 2 и откривател на сладоледа и наскоро дешифрован ръкопис, който се оказал дневник на френската метреса на английския крал...
Друга книга - вече от съвсем различна категория и една от най-хубавите, които съм чела през последните няколко години, е "Като рана от меч" на Ахмет Алтан. Действието се развива в края на 19-ти-началото на 20-ти век, в залеза на Османската империя, а героите са толкова различни, толкова истински и своеобразни; историята - толкова жива, болезнена, трептяща, че сърцето ви ще я помни дълго.
Макар и с недобър превод, за разлика от предходната, "Щастие" на Зюлфю Ливанели е другата ми препоръка за турска литература. Представя драмата на духовността в съвременна Турция - изкуствените опити да се скочи "напред във времето" към нещо чуждо, непривично, неразбираемо - каквито са Западната култура и манталитет, и болезненото изскубване на корените, заличаването на миналото, а в резултат - израждането на едно уродливо настояще, в което религията смазва, а липсата на религиозност обезсърчава, където младостта е изтезавана, омерзявана, убивана, а зрелостта се носи пияна върху палубата на отчаян кораб без посока...

Неактивен Vancheto

• Профил
« Отговор #14 -: Ноември 09, 2011, 16:37:01 »
Ели, скоро си мислех, че никой не се вясва тук и при темата за филмите, ноооо то било временно  :pardon:
Мисля някой ден да прочета турската литература  :flowers:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007