Здравейте,
приключи и моята драма с хепатита. Днес сутринта бях уж за последно в лабораторията на Иван Рилски, но се оказа, че договора с Хепактив е изтекъл и предстои подновяване. Взеха ми кръв за ПСР и после се оказа, че не могат да ме регистрират и да ми дадат картонче за резултатите. Кръвта ми ще бъде замразена и като се поднови договора ще направят изследването и ще изпратят резултата на лекуващия ми лекар в Сити клиник (досега докторката ми никога не беше получавала оригиналните изследвания и все ме караше аз да й ги изпращам).
Докато чаках пред лабораторията забелязах, че всъщност съществува още един вид ПСР изследване
HCV RNA (Versant kPCR), доказване на елиминирането на вируса след лечение, който е различен от досегашния HCV RNA (Real time PCR) количествен тест !!!
Направленията на Хепактив дали покриват това изследване или само количествения тест ? Тъй като аз съм за изследване 3 месеца след края на лечението, не следва ли да поискам ми бъде пуснат именно този HCV RNA (Versant kPCR) ? Дали има смисъл да плащам 190 лв. за да ми го пуснат ?
Поздрави