Принтиране - Започнах Виреад

Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Вирусен хепатит - Лечение => На лечение съм => Темата е започната от: тина в Януари 10, 2011, 08:49:40

Титла: Започнах Виреад
Публикувано от: тина в Януари 10, 2011, 08:49:40
Май ще съм дълго време в тази рубрика, т.е. мърдане от тук няма, но пък няма и от какво да се оплача - никакви странични явления!
Титла: Re: Започнах Виреад
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Януари 10, 2011, 09:06:08
Здравей Тина,

и добре дошла в разширяващият се отбор на Виреад-приемащите :)

В началните две седмици е възможно да имаш леки оплаквания- гадене, виене на свят, отпадналост / поне така бяхме с Ванчето, когато го започнахме заедно/ но това не трябва да те притеснява, нормално е.

Пий много вода, добре е за бъбреците., според доц. Антонов поне по 2л. на ден.

Това е от мен, късмет и хубави резултати от тук нататук.

Силвана
Титла: Re: Започнах Виреад
Публикувано от: Spuko в Януари 10, 2011, 09:08:34
Ценно е да сме тук в тази рубрика защото знаем за вируса и го контролираме,приемаме болестта като учител - тя ни кара да живеем пълноценно!
Успех и максимално се наслаждавай на живота!
Титла: Re: Започнах Виреад
Публикувано от: тина в Януари 10, 2011, 09:24:55
Благодаря! Сетих се, че доц. Антонов каза освен бъбречната функция, веднъж годишно да си следим костната плътност. Предполагам, че Виреада извлича калция. Не знам дали се отнася само за жените, защото никой до сега не е споменавал за това.
Титла: Re: Започнах Виреад
Публикувано от: Vancheto в Януари 10, 2011, 12:00:13
Сетих се, че доц. Антонов каза освен бъбречната функция, веднъж годишно да си следим костната плътност.

Доста работи трябва да следим, само че всичко сами трябва да си плащаме, болницата  имала много пациенти и не може да поеме изследванията им, личния лекар нямал право, а пък изследванията трябва да се правят   :angry3:
Титла: Re: Започнах Виреад
Публикувано от: тина в Януари 10, 2011, 12:42:24
Да, така е, но аз имах предвид, че е препоръчително, а не задължително!
Всъщност тези лабораторни изследвания не са толкова скъпи - по важна е информацията, за да не се пропусне нещо /да се реагира навреме/. Ето че за толкова месеци, никой не съобщи това, освен доц. Антонов. За уреята и креатинина - да, ама за костната плътност - мълчание! Може пък и да не е важно, но аз мисля, че има логика!
Колкото до задължителните - GP няма основание да отказва!
Титла: Re: Започнах Виреад
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Януари 10, 2011, 20:27:53
Джипито има право да ти пуска веднъж годишно АСАТ и АЛАТ, ако си хроничен се водиш на стационар при друг лекар/ болница и те съответно трябва да ти ги пускат. Само, че в "Ив. Рилски" нямат ресурсите да ги покриват, така че ние сме си сами ЗК.

 И не съм съгласна, че са малко пари- на всеки три месеца по около 200 лв. / 150 лв.  ПСР защото след 12 м. си ги покриваме ние,  и още 50 лв. изследвания/ а на всеки шест месеца цифрата скача с още петдесетина /т.е. 250,00 лв/ като се направят "е'' антигена, 's' антигена и туй- онуй. Ако пък няма от кой да вземеш назаем Виреад и си купиш сам една , две опаковки / 1400 лв./ вече световъртежа става сериозен.

Хич не се радвам да си плащам неща, които трябва да ги покрива осигуровката ми. Ама тя явно отива за клипове от сорта на " Знаете ли откъде ви влизам?" (http://vbox7.com/play:5406c084)
Титла: Re: Започнах Виреад
Публикувано от: dimizano в Януари 10, 2011, 20:59:05
Ега ти клипа.
Титла: Re: Започнах Виреад
Публикувано от: тина в Януари 11, 2011, 07:46:25
За този клип и аз се чудих много! Казват /Камен Во/, че това бил езика на новото поколение, но интервюираха деца и разбрах, че  на тях не им е ясно за какво става въпрос и интерпретираха изразите по най-различен начин, а някои изпитваха неудобство да го коментират.
За самофинансирането на изследванията ни съм съгласна с теб, но всичко се превърна в търговия - приход-разход, като ти пробиват дупка в главата, че няма пари, няма пари .... .
Ако си с талон №7 за хоспитализация, не ти ли пускат безплатен ПСР и след първата година? А след 3-тата - не ми се мисли!
Титла: Re: Започнах Виреад
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Януари 11, 2011, 08:47:01
Да, пускат ти но трябва да лежиш три дни в отделението- я върви обяснявай на новият си шеф, че трябва да отсъстваш поради такава малоумна причина 3 дни. Към това прибави, че от болнични няма да вземеш нищо, значи губиш три платени дни, отделно разходите които ще имаш в болницата.. затова излиза по-евтино да си пуснеш един ПСР.  Да не говорим, че постоянно търчиш като малоумен когато трябва да се взимат резултати ( защото ги няма качени в интернет), защото трябва да носиш документи за протокол, да го взимаш, и то все в работно време. Аз не знам дали работиш и какво е то, но на мен това лечение ми коства много време, адски много нерви ( със ЗК и аптеките), и пари които не ми се е налагало да давам по време на интерфероновото.
Титла: Re: Започнах Виреад
Публикувано от: тина в Януари 11, 2011, 09:24:42
Работя, но за да се справя с всичко това - съм в болнични. Дано не издавам някаква тайна, но до този момент само за биопсията легнах на легло за около 6 часа и вечерта си бях в къщи.  До този момент само фиктивно съм приемана в отделението /още в същия ден си правя изследванията, ЕКГ, ехография/ и ... чао! Друго не е необходимо за да се оправдае пътеката!
Но това е по мое желание - просто такова нещо - днес ще те приемем, утре ще ти вземем кръв, а в други ден - ехография,  при мен - не минава!
Е не за всички,  за хората от провинцията няма как да стане това, но персонала е разбран и влиза в положение!
Титла: Re: Започнах Виреад
Публикувано от: dimizano в Януари 11, 2011, 10:07:02
Извинявам се,че се намесвам с моите неща в тази тема но бих искал да попитам следното:Приключвам с интерферона на шестия месец имам още 4 пегасиса и край спират ми лечението поради това че не ми действа.Когато се чух с доц.Антонов той ми каза да го изкарам до шестия месец и да си запиша ден за постъпване в болница за нови изследвания и след още шест месеца да отида да видим какво ще ме правят като тия месеци са задължителни след първото лечение.Та искам да питам дали е възможно тия изследвания, които трябва да се правят дали мога да ги направя без да влизам в болница.На третия месец си платих ПРС теста и не постъпих в отделението, но сега за шесте месеца дали има тази възможност, защото и аз работя в сменен персонал и това отсъствие не е добре нито за колегите нито за работодателя нито за мен.
Титла: Re: Започнах Виреад
Публикувано от: тина в Януари 11, 2011, 10:32:03
Дими, май и друг път задава този въпрос, но ето каква е истината:
1. Ти си в "Ив. Рилски", а там вътрешния ред е доста строг и се спазва!
2. Клиничната пътека е 3 дни и персонала носи юридическа отговорност, ако
    недай си боже нещо се случи през това време с теб /каквото и да е/ - я нещо по пътя, я корем те заболи, всичко каквото се сетиш - ти се водиш лежащо болен - съответно  отделението се санкционира!
3. При една проверка от касата - ако приетите са повече от лежащите -
    санкция!
4. При напускане по собствено желание трябва да се подпишеш в листа или с
    разрешението на ..... .
Така стоят принципно нещата, но каква е системата в Рилски - честно казано - не знам. Затова имаш уста, питаш и се уговаряш, като си измисляш сериозна причина!
Титла: Re: Започнах Виреад
Публикувано от: Радостена Куцарова в Януари 11, 2011, 11:22:16
Здравей Тина!
Пожелавам ти безпроблемно и успешно лечение!  :doubleup: :doubleup: :doubleup:

Радостена.
Титла: Re: Започнах Виреад
Публикувано от: тина в Януари 11, 2011, 11:34:31
Благодаря, Радостена, а от теб чакам добри новини за ПСР - нали е готов?
Титла: Re: Започнах Виреад
Публикувано от: Радостена Куцарова в Януари 18, 2011, 20:35:28
Здравей Тина!
За съжаление моят ПСР все още не е готов.
Титла: Re: Започнах Виреад
Публикувано от: тина в Януари 30, 2011, 17:28:32
Здравейте, след един месец от приема на Виреад си направих контроли:
Хемогл.   - 161 при норма 160;  Хематокрит - 49,7; левкоц - 8,0; еритроц. - 5,04, лимфоцити - 41,0% при норма 40.
АСАТ - 33; АЛАТ - 29, ГГТ - 19, Алк. ф-таза - 72, кр. захар - 4,7, урея - 3,4, креат. - 62,6, билируб. общ - 15,8; дир. - 3,24, холестерол -  3,6; триглиц. - 0,7, К - 4,66 и т.н. - всичко е в норма, освен че съм в хемоконцентрация. Пия вода по задължение - 1,5 л. мин. на ден, но явно не е достатъчно. Откакто се изследвам - хемогл. не се променя, колкото и вода да пия.
Нещо да добавите?
Титла: Re: Започнах Виреад
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Януари 30, 2011, 18:12:52
Изследванията ти са ОК, не мисля че трябва да се притесняваш заради една единица на хемоглобина над нормата.  :good:
Титла: след година и половина
Публикувано от: тина в Януари 09, 2013, 20:47:00
Здравейте на всички и за много години! Не съм писала отдавна, защото нямаше какво ..... вирусът не се открива цяла година! И така до преди месец, когато получих резултата 175 копия в мл. Е, не е кой знае какво, но такъв е хепатита! За тези които не знаят съм на Виреад и  си пия таблетката ежедневно, без пропуск.  Направих си контрола с надеждата,  че може би е грешка в лабораторията, но едва ли! 
Титла: Re: Започнах Виреад
Публикувано от: Радослав Русинов в Януари 11, 2013, 00:40:42
Здравей, Тина,
Преместих поста ти в твоята тема, която си стартирала при започването на лечението с Виреад.
Относно ПСР-а, не мисля, че трябва да се притесняваш за толкова нисък резултат. Само за сведение, до момента няма нито един човек в световен мащаб, който да е станал резистентен на Виреад (поне според информацията, която аз имам).
Както и ти си споменала, много е важно режима на прием на лекарството да се спазва много стриктно и да няма пропуски. Ако си спазила това условие, то тогава остава варианта да има някаква грешка в лабораторията. Или пък да има леко раздвижване на вирусния товар, което не може и няма смисъл да те притеснява изобщо.
Със сигурност варианта, който явно те притеснява (а именно, че вируса се връща въпреки лечението) е почти изключен, защото не се е случвало пациент да изгради резистентност срещу Виреад.


Поздрави,
Радо
Титла: Re: Започнах Виреад
Публикувано от: Vancheto в Януари 11, 2013, 11:07:43
Тина, и при мен се беше получило така и се оказа грешка.
Изчакай резултата, сигурна съм, че е грешка.