Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Вирусен хепатит - Обща дискусия => Моята история => Темата е започната от: alexandar в Февруари 18, 2009, 11:05:03

Титла: Зов за помощ!
Публикувано от: alexandar в Февруари 18, 2009, 11:05:03
Здравейте, аз съм на 25 години и от 5 години знам, че имам остър вирусен хепатит С. По този повод тогава бях приет в инфекциозна болница в Пловдив. Бях "лекуван" с карсил и витамин С. В хода на "лечението" поисках да ме изпишат, защото ми предстоеше пътуване  в Хърватска, където пък трябваше да започна лечение на наркотичната си зависимост. Така и стана. Започнах лечението и го докарах до края на краищата, но не се заех с лечението на хепатита. През тези 5 години не съм употребявал наркотици. но пък в една от тях пиех алкохол. Сега от пороците ми остана само тютюна. Интересувал съм се много за болеста, но не съм си правил изследвания. Да, може би щях да си направя, но ме беше страх от резултата, пък и се чувствах добре. Бяха ми напълнили главата с изречения от сорта "по лесно се става президент, отколкото да те приемат в програма за лечение с интерферон + рибавирин". Незнам дали това е така. Сега абсолютно нищо незнаещ за състоянието на дроба си и развитието на болеста искам да започна отнякаде с лечението си. Искам да направя първата крачка и да извървя целия път. Моля покажете ми правилния от всички пътища!!! Благодаря Ви!
Титла: Re: Зов за помощ!
Публикувано от: tedi в Февруари 18, 2009, 11:41:22
Здравей,
преди всичко поздравления за това ,че си спрял хероина защото не е лесна работа.Хепатита едва ли ти е остър по-скоро си с хроничен хепатит.Виждам лекуван и лечение си сложил в къвички ,значи си наясно че това не може да е истинското лечение.До като се добереш до същественото лечение наистина се изисква търпение,но не е невъзможно.Сега ти предстоят един куп изследвания,като изследвания на чернодробните ензими,като ПСР тест (който ще покаже колко е вирусното ти натоварване),биопсията,изготвянето на портокола,подаването му в касата и от там едно чакане,на кратко подготвяш се за следващата важна битка в живота си.До колкото разбирам си в Пловдив ,преди всичко трябва да се насочиш към специалист в областта на хепатитите,има потребители от твоя град който мисля ще ти пишат и упътят.Съветвам те да започнеш да четеш във форума има много и полезна информация.
Поздрави и Успех
Титла: Re: Зов за помощ!
Публикувано от: Vancheto в Февруари 18, 2009, 12:02:26
Здравей, Александър  :smile:
Поздравления за всичко, което си постигнал до сега :clap3:
Вярно е, че пътя до излекуването ти от хеп. е дълъг и труден, но чак толкова колкото са ти казали не е.Ако имаш късмет може до три месеца вече да си на интерферон   :medicine:
Тук може да прочетеш за хеп.С   http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=143.0
Като за начало разгледай и този раздел
http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?board=12.0
и се орентирай към специалист, който работи по програмата за лечение на хепатит.Запиши си час и носи всички изследвания, които имаш.
Той ще ти пусне допълнителни изледвания каквито са необходими/качествен и количествен тест също/, следва биопсия и изготвяне на протокол за лечение.
Подаваш протокола  в регионалната здравна каса и чакаш да те одобрят.Ако побързаш с всички процедури, може до края на март вече да си подал протокола :good:
Успех ти желая  :girl_angel:
Не се притеснявай да питаш за подробности, ние сме тук за да помагаме  :mamma:
Ваня
Титла: Re: Зов за помощ!
Публикувано от: didi в Февруари 18, 2009, 12:20:06
Саше,здравей и от мен!Първо-поздравления за огромния ти успех в лечението си от зависимоста!След като си приключил с това,лечението на хепатита е като детска игра(не по-маловажно,а по-лесно)!Много чакане ще падне,защото всичко става много бавно,но знаеш че резултата е важен!
Веднага ще се обадя на Тошето от Пловдив и той(сигурна съм) че ще ти обясни всичко което трябва да направиш от тук нататък.Той не еднократно е помагал на сродни души и отгоре на това и той е с хепатит Б и е изминал целия път вече три пъти,така че....УСПЕХ!
Титла: Re: Зов за помощ!
Публикувано от: didi в Февруари 18, 2009, 12:25:21
УПС,грешка от недоглеждане!Извинявам се,че обърках буквите на хепатита!Простете ми!
Титла: Re: Зов за помощ!
Публикувано от: danihaleva в Февруари 18, 2009, 12:29:24
Браво човече :clap:Щом си се справил с наркотиците ще се справиш и с хепатита .Не отлагай,въоръжи се с търпение и разкажи играта на вируса. :cowboy:
Титла: Уточнения и благодарности!!!
Публикувано от: alexandar в Февруари 18, 2009, 12:57:20
Добри хора благодаря,че веднага откликнахте на моя зов.Збравил съм да спомена,че в момента живея в София и най добре е да се лекувам тук.
Титла: Re: Зов за помощ!
Публикувано от: bibi123 в Февруари 18, 2009, 15:24:49
Здравей,
успеь и от мен,търпение му е майката :wink3:

Поздрави биби :flowers:
Титла: Re: Зов за помощ!
Публикувано от: tedi в Февруари 18, 2009, 15:33:12
В такъв случай ти препоръчвам да се ориентираш към доц.Антонов,аз съм при него и съм изключително доволна.А ето тук ще намериш и неговите кординати  http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=132.0
Поздрави
Титла: Re: Зов за помощ!
Публикувано от: tetibulka в Февруари 18, 2009, 17:09:49
Добре, ето как бих постъпила аз. Обаждам се и си запазвам час при Антонов, обаче около 6.03, че сега е в отпуск, и когато ме запишат отивам при личния и му искам направление (направлението важи 1 месец така че трябва да съобразиш кога да ти го издаде, за да е валидно към датата на часа ти при Антонов; имай предвид, че личният може да ти издаде само едно направление за гастроентеролог в рамките на един един месец) и освен това искай и направление за изследване на кръв и урина - трябва да имаш резултатите за асат, алат и ггт, когато отидеш при доцента. После доцентът ще ти каже какво да правиш нататък.
В общи линии - вирусно натоварване (ще те приемат да висиш 3 дни в болница) и когато то излезе, ще решат да ти правят ли биопсия и т.н.
Дани
Титла: Re: Зов за помощ!
Публикувано от: Maryana в Февруари 18, 2009, 18:36:24
Здрасти, добре дошъл и поздрави за отказването от наркотиците и алкохола. Често срещано явление е  бивш наркозависим да се пристрасти към алкохола, но ти си се отървал и от двете, което е направо страхотно. За лечението с интерферон може би са ти казали, че е почти невъзможно точно заради това, че си бивш наркозависим и бивш алкохолик, НО все пак е минало доста време и мисля, че предвид това, че си млад имаш добри  шансове. Дано не греша, но ти естествено трябва да направиш всичко по силите си , за да влезеш в листа на чакащите. Дали са ти  добри съвети  преди мен, само да допълня, че няма нищо стряшно, приемат те за 1-2 дена правят ти пълни изследвания и биопсия на черния дроб, която само звучи страшно , но всъщност не е, защото ти поставят местна упойка. Имаш голям късмет, че си в София, защото там са най-добрите хепатолози. Успех!
Титла: Re: Зов за помощ!
Публикувано от: drago в Февруари 18, 2009, 19:16:10
Аз препоръчвам доц.Кацаров и д-р Милашка  във Военна Болница , аз се лекувам при него и сам много доволен , с него може да се свържеш , чрез център Интермед , който се намира във поликлиниката на военна болница
Титла: Re: Зов за помощ!
Публикувано от: Todor79 в Февруари 18, 2009, 19:24:14
За лечението с интерферон може би са ти казали, че е почти невъзможно точно заради това, че си бивш наркозависим и бивш алкохолик, НО все пак е минало доста време и мисля, че предвид това, че си млад имаш добри  шансове.

Аз не мисля че е така, защото на основание на националния консенсус даден пациент може да се лекува при това положение само ако се докаже че през последните 6 месеца не е употребявал наркотици чрез изследвания /какви - описани са в линка / ,така че човека няма никакъв проблем да се лекува за справка ще дам този линк  http://hepasist.org/index.php?page=menu3&sub=3_2  където е цитирана тази част на консенсуса
Титла: Re: Зов за помощ!
Публикувано от: estrella в Февруари 18, 2009, 19:57:26
Здравей,
и аз да ти кажа добре дошъл и се радвам, че си стигнал до този момент. Аз като теб бях 6 години в комуна, за да излекувам първо зависимоста си от наркотиците, които взимах. Там по същия начин не мислих за хепатита, а и предполагам ако си бил в Рето си успял да видиш къде, къде по тежки случаи. Сега се сещам, че в Испания където аз бях имат хепатита, като настинка, а Спина (т.е. антитела), като грип. Но както и да е, радвам се, че си успял да преодолееш всичко това. Знам, че е много трудно и малко хора успяват да се променят, така че да не са нищо общо с това, което са били.
Аз незнам дали в Пловдив можеш да се обърнеш към някой специалист, но ако няма в София има и то на много места. Тука поне ще намериш достатъчно информация, която ще ти помогне да се ориентираш от къде да започнеш и към кой да се обърнеш.
Желая ти успех
Поздрави,
Стефка
Титла: Re: Зов за помощ!
Публикувано от: mihaela в Февруари 18, 2009, 20:05:01
Добре дошъл във форума!
Жалко, че поводът е неприятен, но тук ще намериш съвет и така нужната подкрепа. Аз също като теб бях в комуна, само че в Испания, и дълго време не предприех никакви мерки срещу хепатита (сега съм в листата на чакащите). Важното е, че си се преборил със зависимостта, поздравления за което!  Сега се въоръжи с търпение, потърси специалист гастроентеролог и той ще те информира за всичко необходимо. Успех!
Поздрави
Михаела
Титла: Re: Зов за помощ!
Публикувано от: Мери_ в Февруари 18, 2009, 20:21:36
Здравей, Александър! :flowers2:

Добре дошъл във форума!
Поздравления за успеха в борбата с дрогата и сега ти остава само хепатита :girl_wink:
Надявам се да намериш информация по всички въпроси, които те вълнуват. Ползвай търсачката и ако тя не помага - питай " в ефир" :girl_dance: Все ще се намери някой, който да отговори и да помогне! :party:

Цитат
Кои болни с хроничен хепатит не подлежат на антивирусно лечение?

Не могат да се подлагат на антивирусно лечение с Интерферон следните хора:

    * Злоупотребяващи системно с алкохол.
    * Наркомани, включително хора на лечение с Метадон.
      Ако човек докаже, че за шест месечен период от време не е приемал наркотици,потвърдено с трикратни уринни тестове и мнение от контролиращия го лекар, той може да кандидатства за лечение с Интерферон.
Ето това е информацията на сайта на хепасист, към която Тошко е пуснал линк!!! :girl_wink:

Цитат
През тези 5 години не съм употребявал наркотици. но пък в една от тях пиех алкохол. Сега от пороците ми остана само тютюна.
- това са думите на Александър в първия му пост.
Тошко, човека си е казал, че вече не употребява алкохол и наркотици!
Така, че той няма проблем да се лекува по правилата на приетия консенсус.

Сашо, забрави за миналото и гледай само напред!!!
Сигурна съм, че ще успееш и в тази битка! :flowers3:

Поздрави,
МериТитла: Re: Зов за помощ!
Публикувано от: Todor79 в Февруари 18, 2009, 20:30:31
Цитат на: Мариана Стефанова link=topic=1580.msg17286#msg17286 date=1234981296
[quote
През тези 5 години не съм употребявал наркотици. но пък в една от тях пиех алкохол. Сега от пороците ми остана само тютюна. - това са думите на Александър в първия му пост.
Тошко, човека си е казал, че вече не употребява алкохол и наркотици!
Така, че той няма проблем да се лекува по правилата на приетия консенсус.

Мери,казвайки това аз имах в предвид цитираното от мен в предния ми пост.

Отлично знам че човека няма проблем да се лекува,както съм го казал и там,аз съм готов да му помогна ако е необходимо да пребори бюрокрацията в НЗОК както съм помагал на десетки хора да решат проблемте си.
Титла: Re: Зов за помощ!
Публикувано от: Maryana в Февруари 18, 2009, 20:56:38
И аз това имах пред вид. Все пак 5 години, а не 5 дена или 5 месеца. Шансовете са равни - което означава - доста добри!  :congrats:
Титла: Re: Зов за помощ!
Публикувано от: Rali в Февруари 18, 2009, 23:25:01
Здравей и от мен, Сашо!
Според мен много правилно си се ориентирал към форума. Тук ще намериш много полезна информация за това което ти предстои. Казвам го от личен опит, защото и аз доста си блъсках главата в началото. Всичко е обяснено на достъпен език, много от нещата които не ми бяха ясни ги разбрах именно тук  :smile:(винаги има кой да ти ги разясни) :smile:. Историята ми е същата като твоята, само че аз бях в Испания. Мога да ти кажа само БРАВО :clap: , че си се справил с проблема.

След като си в София няма да имаш проблеми с избора на специалист. Виждам, че вече няколко съфорумци са ти препоръчали такива (специалисти), когото и да избереш няма да сгрешиш.

И така, въоръжи се с търпение и напред в борбата с хепатита!!!

Поздрави,
Рали
Титла: Re: Зов за помощ!
Публикувано от: nevron в Февруари 18, 2009, 23:59:01
Здраве желаем и от мен!
Що се отнася до лечението на зависими, мога да кажа, че вече се лекуват и хора на метадон. Имахме потребителка на форума, кято е на метадон и се лекува по програмата на ЗК.
Е, поздрави от мен и здраве най-вече!
Петя!
Титла: Re: Зов за помощ!
Публикувано от: garys в Февруари 19, 2009, 23:07:57
Здравей , мисля че вече си намерил най -точна информация за това какво общо взето те очаква,за доц.Антонов само хубаво или нищо ,имай предвид обаче че организацията им куца от всякъде и чакането е явно мнг повече от колкото на другите места , по -добре да си го спестиш виждаш че има и др специалисти към които може да се обърнеш,действай максимално организирано без мнг. мнг. да му мислиш и да се чудиш.Тук наистина информация не липсва ,винаги има хора които са насреща и ще помагат с каквото могат.Евала за  хероина ,ами мисля че сам разбираш, най-ценно е времето,направи вс което зависи от теб и се презареди с търпение....останалото  ти пожелавам да са само успехи !
      :flowers:
Титла: Re: Зов за помощ!
Публикувано от: vandal в Февруари 19, 2009, 23:57:11
давай напред с рогата...от наркотиците си се отървал, един хепатит ли ще те спре...и аз бях на почивка в Хърватска, преди 7-8 години...в Сплит, много готино градче...