Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Вирусен хепатит - Обща дискусия => Как да живеем с хепатита => Темата е започната от: rumi в Май 13, 2009, 18:45:15

Титла: Камъни в жлъчката
Публикувано от: rumi в Май 13, 2009, 18:45:15
Здравейте
Днес един месец след нормални чернодробни ензими ,имам космическо скачане и то познайте колко.За рекордите на гинес съм,асат-118,алат-246.5,ггт-486  билирубин в урина -положителен,уробилиноген -леко увуличен всичко това в рамките за един месец възможно ли е това толкова бързо да скочат.С ЧЕРНЕВ не мажах да се свържа а гастроентроложката ми след като и казах че в софия са ми открили 3-4 камъка които тя не можа да  види ,ми каза че сигурно са тръгнали към злъчните канали и трябвало да се махнат да не ги запушат,но малко се съмнявам тъй като бяха 3-4 мм,в нейната прогноза.Има ли някой препатил от това вече не знам какво да предприема,дали операция за премахване на жлъчката или само разрушаване което било доста неприятно и болезнено и след това пак се появявали нови.Просто не знам вече в какво и на кого да вярвам ако мина при още двама те с каква диагноза ще ме изкарат ,болки нямам само тъмна урина от 4 дена бирените фабрики ряпа да ядат пред моето производство.Правя си майтап но нещо май ми претреперва как ще изляза от тая каша как ще смъкна тия побеснели ензими,нямат ли си друга работа та скачат толкова много спирам че доста се заплеснах по тях и накрая май каквото стане каквото ми е писано но на лекарите вече нямам вяра.Ако някой се сеща за по лесен начин за изхвърляне на камъни да казва.
Титла: Re: Камъни в жлъчката
Публикувано от: Радослав Русинов в Май 13, 2009, 18:58:53
Здравей Руми,
Първо трябва да си сигурна, че причината за високите чернодробни ензими са камъните в жлъчката. Причината може и да е хепатита ти, може в момента да се е изострил например. Може би един ПСР ще е полезен също, при теб ПСР-а беше показал 100 000, ако например сега резултата е в милиони, това също би могло да обясни ензимите. Причината може и да са лекарства, които си приемала наскоро, не забравяй, че имаш хронично чернодробно заболяване и може да се е получила остра реакция.
Препоръчвам ти да продължиш да търсиш лекар, на който да можеш да се довериш и той да ти постави правилната диагноза. Опитай при някои от известните хепатолози, те със сигурност ще могат да открият какъв е проблема.
Ние тук няма как да ти поставим диагноза, можем само да предполагаме за причините, но по-важното за теб е със сигурност да разбереш какво става.

Поздрави,
Радо