Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Поддръжка и администрация на форума => Новини и препоръки за използване на форума => Темата е започната от: Радослав Русинов в Ноември 21, 2009, 20:27:30

Титла: Как да цитираме информация или други постове във форума
Публикувано от: Радослав Русинов в Ноември 21, 2009, 20:27:30
В това кратко ръководство новите потребители на форума, които имат затруднения как точно да правят цитирания на текстове, могат да прочетат как да използват тази функционалност.

Цитиране на други постове
Ако искате да отговорите на конкретен пост в темата, която преглеждате, то тогава трябва да кликнете на линка "Цитат", който виждате вдясно на конкретния пост:
(http://hepatitis-bg.com/forum/Upload/images/forum_quote_post_01.jpg)

В този момент ще се отвори прозорец за стартиране на нов пост, но с вмъкнат цитат на дадения пост. Той ще бъде между quote символите, оградени с "[" отляво и "]" отдясно, като при quote символа за край на цитата има и добавена наклонена "/", която указва, че това е края на цитата. Именно след края на цитата трябва да започнете да пишете вашия отговор, в конкретния пример долу, текста след цитата започва с пасажа "Вальо, за да цитираш и съответно да отговориш...".
(http://hepatitis-bg.com/forum/Upload/images/forum_quote_post_02.jpg)

Ако желаете да цитирате даден пост, но същевременно искате да отговорите само на конкретно изречение или пасаж от него, тогава трябва да махнете част от текста, за да остане между quote символите само текста, на който искате да наблегнете. Ето пример как част от написаното е изключено с цел да остане само конкретно избрано изречение:
(http://hepatitis-bg.com/forum/Upload/images/forum_quote_post_03.jpg)

Цитиране на информация
Ако желаете да цитирате някакъв друг текст, който сте прочели някъде, тогава след като стартирате нов пост, трябва да кликнете на следната иконка (оградена в черно):
(http://hepatitis-bg.com/forum/Upload/images/forum_insert_quote_01.jpg)

След като кликнете на тази иконка, ще в полето отдолу ще се появят два quote символа, оградени с "[" отляво и "]" отдясно, като при quote символа за край на цитата има и добавена наклонена "/", която указва, че това е края на цитата. Трябва да напишете или вмъкнете текста, който искате да цитирате между тези две quote секции:
(http://hepatitis-bg.com/forum/Upload/images/forum_insert_quote_03.jpg)
Текстът, който вие пишете трябва да бъде извън тези две секции, в противен случай ще бъде показан и включен в секцията за цитати.