Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Вирусен хепатит - Лечение => На лечение съм => Темата е започната от: ivka81 в Август 14, 2010, 15:57:39

Титла: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Август 14, 2010, 15:57:39
Здравейте на всички. Днес ми сложиха Пегасиса, минаха вече няколко часа за сега се чувствам ок. Но... имам адския зъбобол  от растящ мъдрец... Как ще я искарам тая нощ пък и останалите дет ще съм тук незнам ... Дано ме отпусне...

Темата е продължение на тази тема: Здравейте и от мен ! (http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=2567.0)
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Reni в Август 14, 2010, 18:23:06
Здравей Ивка! За страничните ефекти - температура, мускулни болки можеш да вземеш течен аналгин. Мисля, че ще помогне и при зъбобола. Успех! :flowers:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Август 14, 2010, 21:08:59
Добре че взех да,отпусна ме зъба,но се чувствам отпаднала,като изморена и  ми се полежава,за сега маи съм добре,ще видим утре. Мисля че ще се справя.

Хубава вечер на всички!

Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Август 15, 2010, 10:21:55
Смея май да се похваля за страничните ефекти. Температура 38, отпаднала,с главоболие но към 1 часа полунощ вече се почувствах по добре, а сега сутринта съм в идеално състояние на духа  :congrats:. Следващия път да очаквам ли същото неразположение? И май се тревожих излишно,но непознатото винаги плаши. Успешен ден !

Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: qiqi в Август 15, 2010, 19:18:57
Честит успешен старт,треснало те е бързо.Страничните ефекти са различни всеки път,в началото е по гадно после се свиква :girl_wink:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Август 15, 2010, 20:16:30
Пак съм с температура за 2 ри пут днеска вдигам 38 за около 2 часа я свалям... До кога ще продължавам така? Нормално ли е? Дават ми парацетамол и свалям темп. 5-6 часа и пак съм вдигнала... при вас как беше?


Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Цецо в Август 15, 2010, 20:39:56
Здравей Ивка,
Не се познаваме. Честити ти протоколи  - макар и със закъснение , но "по-добре късно, отколкото никога" - нали така са казали умните глави.  Важното е че си се отправила към заветната цел - изчистването на "С-то".
Съпричастен съм към здравословния Ви проблем /брат ми очаква да му бъде отпуснат протокола за лечение на хепатит-С/.
Аз влизам рядко във форума , но от инфо-то , което до сега съм изчел на лекуващите се , разбрах че температура 38-38.5 е нормално да вдигнеш , а при някои / които са на ление/ през целия период на лечението са поддържали тези стойности.

Дано да нямаш други странични  като болки в ставите или мускулите, гадене , анемия, косопад и други "гадни" състояния на духа.

Поздрави
 Цецо
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tetibulka в Август 15, 2010, 21:16:00
Ивка,
аз след първата и втората (че май и третата) търчах с оцетени компреси около мъжа ми.
После стана по-поносимо, епизодично вдига до 37,8, а традиционно му е около 37,3...

Дани
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: anita в Август 15, 2010, 23:18:30
Ивка, де и моята да стигаше само до 38 по време на лечението...
Съвсем нормална си е температурата и съвсем нормално я вдигаш и сваляш. При следващата инжекция би трябвало да са още по-леки страничните ефекти. Най-важното е, че са в рамките на поносимото.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Август 16, 2010, 14:14:11
Просто няма такава каръщина кат мойта  :crying2:. Положението с болящия ме мъдрец стана зле, възпалени са ми чак лимфните възли днес даже се наложи да ме пуснат от болницата за да отида на зъболекар. Вече съм на антибиотик Оспамокс  :medicine:,за да се успокои възпалението и едва тогава де се предприема вадене. Ама аз съм си виновна трябваше да мина всички профилактични прегледи за които насочвате.  :angry3:   На някой случвало ли му се е да пие антибиотици докато е на лечение? Какви рискове крие това,защото чета листовката на Оспамокса и няма някви описани противопоказания свързани с Хепатит Ц.

 Хубав ден !

Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ralka в Август 16, 2010, 18:05:11
На мен ми се наложи да пия антибиотик и то цяла седмица по време на лечението. Не знам как , но бях лепнала някакъв вирус и бях с много висока температура и болно гърло и професора ми предписа антибиотик, даже ми се поскара , че съм седяла така три дни преди да му се обадя. Та когато се налага да трябва да се пие и антибиотик.
Бързо възстановяване. :doubleup:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tetibulka в Август 16, 2010, 18:55:49
Спокойно, Ивка.
Ти откъде да знаеш, че мъдрец ще ти тръгне точно сега.
Доста хора са пили антибиотик - не е страшно.

Дани
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Август 18, 2010, 13:36:48
Здравейте,
     Най-накрая съм си вкъщи, от вчера всъщност, но едва днес съм добре без температура и отпадналост за сега. Бях ви споменала че се наложи да ходя на зъболекар докато бях в болницата. Отидох по думите на много хора уж при най-добрия в Стара Загора д-р Бакалов,та влизам аз в кабиета. Все едно влизам в 19 век., казвам му че съм с Хепатит Ц и съм на интерфероново лечение той казава ОК. Сядам прави там к'вот прави, и докато разговаряме че ще се наложи да пия антибиотик бях в шок от начина на стерилизация на инструментите  :shocked1: В една кофа хвърли инструментите с които ме човърка сипа им нещо от сорта на нещата които са в ония пластмасови шишета от белина и кислол... :fool3: Та мислите ли, че така се стерилизират инструменти или аз нещо съм се чалнала...
      Второто за което искам да попитам е за болничните. Скоро платеното ми до 1г майчинство свършва и искам вместо да съм в отпуск по майчинство втора година да съм болничен,който е ползвал такъв дълаг болничен нека ме светне как стоят нещата. Лекарска комисия ли ти го отпуска какви са изискванията. Очаквам отговорите ви.

Благодаря и прекрсен ден!

Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: qiqi в Август 18, 2010, 18:38:36
Здравей,за зъболекаря какво да кажа,от ей такива (не знам как да го нарека,защото е всичко останало,но не и лекар) се чудим от къде сме лепнали хепатит.Продължителен болнични се издава от лекарска комисия,като отидох при тях занесох,последната епикриза и болничния които ми бяха издали в Рилски,и някаква бланка от личната(мисля че беше талон номер 6,но не съм сигурна).Пожелавам ти леко лечение и отрицателен ПСР на 12 седмица :girl_wink:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Август 24, 2010, 12:08:49
Здравей, Ивелина,
По въпроса с болничните мисля, че могат да ти помогнат Анита и Рени, те имат опит с взимането на по-дълги болнични. Ето и малко информация от тях:
- Re: Здравейте и от мен (http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=2611.msg37468#msg37468)
- Re: И аз влязох в коловоза (http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=2984.msg37371#msg37371)
Можеш да им пишеш и на лични съобщения.

Относно стерилизирането на инструментите в зъболекарския инструмент, все пак зависи какъв разтвор е имало в кофата  :smile: Можеш да отидеш в супер лъскав зъболекарски кабинет, но те да ползват по-слаб разтвор например, който не убива вирусите на хепатит B и C, или пък ги убива (термина, който се използва е "инактивира") за по-дълъг период (и те съответно не оставят инструментите да престоят в разтвора толкова дълго).
Така, че от този подход на зъболекаря е трудно да се прецени дали той използва правилен метод и съответно препарати. Но във всеки случай на мен не ми звучи много добре!  :shocked1:
Това отново повдига въпроса за опасността, идваща от някои зъболекарски кабинети, затова най-правилно е всеки да внимава много, когато избира своя зъболекар!Поздрави,
Радо
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Август 24, 2010, 12:37:24
Здравейте,в събота слагам 3тия Пегасис, кога да си пусна изследванията? В петък или в събота като я сложа? И още понеже в събота ми се налага да съм извън града в едно селце пътя ми е около 1,30мин мога ли да сложа Пегасиса в петък вечерта? Първия ми го сложиха в 14ч. 2-рия ходих да ми го сложат към 11ч. на обед. Понеже още не съм набрала смелост да си я слагам сама за това Ви мотая с тия въпроси. Блгодаря предварително!


Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Август 24, 2010, 13:03:54
Няма никакво значение кога ще си пуснеш изследванията, може и преди и след инжекцията.
Можеш безопасно да си преместваш напред часа на инжекцията ако разликата е 6 часа. По принцип може и за по-дълги периоди, от порядъка на 12-24 часа, но не е желателно, 6 часа е сигурния период.


Поздрави,
Радо
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Август 24, 2010, 23:44:50
Моля някой да ми помогне да си прехвърля темичката във " На лечение съм"  :oops: ... еми незнам как :pardon: ...Може би трябваше да открия нова тема там ? ПОмогнете   :ashamed2:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Август 25, 2010, 00:38:56
Готово  :smile:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Август 25, 2010, 08:18:27
 :dance: Благодаря, Радо!  :chat:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Август 25, 2010, 14:03:32
Скъпи съфорумци здравейте. Започвам пак с моите питания  :write:  Понеже малко май се пообърках от толкова четене на линкове които намерих тук във форума искам да ви попитам: На 12-тата седмица ПСР резултата трябва да е отрицателен напълно или вирусната репликация да е 1/2 от ПСР при започване, и какво значение има това за продължаване на лечението. И в линковете на форумите на английски виждам че лечението в чужбина е 58 седмици. Тук някой подлагал ли се е на този по дълаг курс и какви са мотивите. Ние в Бг с по малко шансове ли сме да изчистим вируса на хепатит Ц? 

Успешен и спокоен ден!

Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Август 25, 2010, 14:31:30
Здравей,
Правилото е на 12-тата седмица ПСР-а ти да е с поне 100 пъти по-ниски стойности от този, с който си започнала, това е т.нар. "спад с 2 лога" (на английски е "2-log drop").
Значи, например, ако си започнала с 1 милион IU/mL (1 000 000 IU/mL) трябва да махнеш две нули, което значи, че на 12-тата седмица, ПСР-а ти трябва да е най-много 10 000 IU/mL. Всички стойности под тази са добре дошли. Ако имаш по-високи, лечението се спира.
Нито в чужбина, нито тук има стандарт за лечение от 58 седмици, най-вероятно става за печатна грешка в някой от форумите, които си чела. Единственото удължено лечение, по-дълго от 48 седмици, което се използва при хепатит C, е 72-седмично лечение, в случай на бавен оговор на лечението. Но това все още не е включено в консенсусите на хепатолозите, макар че вече доста изследвания показват ползата от него при такива пациенти. Така, че 72-седмично лечение може да се приложи по усмотрение на лекаря (при пациент с хроничен хепатит C, с генотип 1, който е отговорил бавно на лечението), но в България това значи, че пациента трябва да си плати сам лечението за последните 24 седмици. Ето какви хора с генотип 1 може да бъде лекувани 72 седмици (http://www.hepactive.org/contemt/news/HCV_Individualized_Treatment_Is_Possible_Based_on_Baseline_Viral_Load_and_Early_Response), вместо стандартните 48 седмици: "Пациентите постигнали за първи път неоткриваема НСV РНК на 24-та седмица и с висок вирусен товар, както и тези с неоткриваема НСV РНК за първи път на 30-та седмица и с нисък вирусен товар".
Имай предвид, че по отношение на хроничните вирусни хепатити, в България имаме достъп до същия стандарт на лечение, който е приет във всички останали държави, които се стремим да настигнем във всяко едно отношение. Големият проблем за България е финансирането на лечението, което се прави от НЗОК и съответно всички знаем за проблемите, с които се сблъскват хората, докато получат лечение, и след това удължение на лечението си, както и много строгите изисквания за отпускането му. Но стандартът на лечение тук е същия, както и в Европа и САЩ.


Поздрави,
Радо
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Август 25, 2010, 15:00:36
Значи от 7 734 563 IU/ml чакам на 12тата 77 345,63 IU/ml max.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Август 25, 2010, 15:16:43
Да  :smile:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Август 26, 2010, 08:30:56
Здравейте,нека ви споделя че чета тук и са много малко хората със слаби странични ефекти... е аз все пак съм сложила само два Пегасиса.. но наистина немога да се оплача. Нещата са доста поносими,от време навреме малко съм изморена и отпаднала но го отдавам на проходилата до мен госпожица  :laugh: Имам болезнена афта в устата но като цяло съм ок. Ще видим изследванията е петък.

Успешен ден!

Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Август 29, 2010, 20:58:02
Здравейте, пиша Ви малко притеснена в петъл си взех изследванията вижте резултатите:
                 
                  Резултат                                  Референтни

левкоцити- 2.26   х 10'9/ L                           4.0-11.0
еритроцити-бр.   4.3 х 10'12/ L                    4.0-5.5
хемоглобин- 118 g/L                                       120-160
хематокрит- 0.359 L/L                                      0.35-5.5
тромбоцити- 106 х 10'9/L                               140-440

АСАТ и Алат в норма


Моля за коментари и мнения!
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: sunshine в Август 29, 2010, 21:52:16
Ивка,
левкоцитите и тромбоцитите ти са тръгнали стремглаво надолу.
Много е важно да се  храниш добре, редовно и със силна храна - много белтъчини.
Тази статия на Д-р Балабанска също ще ти е полезна: http://www.hepactive.org/content/articles/treatment/treatment_introduction/Leucopenia_trombocytopenia_IFN_dr_Balabanska (http://www.hepactive.org/content/articles/treatment/treatment_introduction/Leucopenia_trombocytopenia_IFN_dr_Balabanska)
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Август 29, 2010, 22:12:23
Ей сега вече се притесних много,утре ще звъня на наблюдаващата ме... :crying2:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Август 30, 2010, 21:09:22
Здравейте,нещата наистина не били розови!
С тия изследвания се стигна да ми намалят дневната доза на Копегуса от 5 на ден сега съм на 3.  Това прилагано ли е при някой от вас? Моля пишете притеснявам се и за ефекта на лечението в този случей. И освен това д-р. ми каза че може и пегасиса да намалим  :sad3: .... Аз дали ще се похвали с отрицателен ПСР...??? Незнам вече...

Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tedibon в Август 30, 2010, 21:14:18
Да ,има и други, на които са намалявали дозите,при някои докато се стабилизират показателите, при други до края!

Ти, храниш ли се по препоръките и съветите на другите от форума?


Поздрави,Тедибон
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Reni в Август 30, 2010, 22:11:05
Да има и други на които им намалиха за определен период итова не попречи накрая да имат отрицателе ПСР. Но ти трябва да вземеш мерки и да се погрижиш и сама за себе си. Хапвай повече месо, сурови ядки, плодове. Посъветвай се с лекуващия лекар какво можеш да пиеш - Герисан, фолиева киселина. Аз пиех в началото сок от червено цвекло. Мисля че ми помогна да поддържам що годе поносими кръвни показатели - под долната граница, но ги задържах около 2.85. Ако продължат да падат още показателите има опасност да не ти продължат лечението. Сигурно и ти не се чувстваш особено добре с такива ниски левкоцити.  Рени
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: avgustina09 в Август 30, 2010, 22:25:15
ivka27,

След  първите 2 инжекции пегасис на мен също стремглаво паднаха кръвните показатели, но това е добър знак, така ми каза доц. Антонов. Дори при моята склоност към анемия, не ми намали копегуса, който за генотип 3 според мен можеше и да се намали. Изчакай до 4 инжекция, естествено трябва да се храниш. При мен целия ми ден минава в планиране какво ще ям на закуска, на обед и на вечеря. Не винаги ми се ядеше, особено първите понеделници и вторници,  но сега съм добре. Ям почти както преди.  Срам ме е да призная, имах толкова ангажименти напоследък, че на 2 пъти пропуснах да пусна изследвания - преди седмата и деветата.   
Дори след отриц ПСР след петата инжекция, не бих намалила интерферона. А мойте левкоците са падали до 2.35. Виж тромбоцитите малко си ги изпуснала - герисанът трябва да ти помогне. Статията на д-р балабанска наистина е много полезно да прочетеш.
Успех!
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Август 31, 2010, 08:34:09
Здравейте!
Първо да си призная че с храненето въобще не сме първи приятели а от както съм в съжителство със Пегасис и Копегус ...хич не ми е до храна. Все ви пиша че няма оплаквания за температура и подобни но съм като бита с колове... Нон-стоп изморена все ми се полягва... световъртежа вече не му обръщам внимание, а вечер като си легна искам да се издрайфам... Но изкарвам някак си не съм се оставила  през целия ден съм активна в движенията и няма как с лудетина като 11м ми дъщеря,просто силите ми отиват за отицателно време. Вчера като прочетах че може да се стигне до спиране на лечението ако продължавам с тия показатели много се стреснах :shocked1:  Ще се храня на сила обещавам, направих грешката веднъж да изпия Копегуса без да съм вечеряла... Моля ви не ме съдете...Обещавам няма да се повтаря взимам се в ръце, всичко което зависи олт мен ще го правя... Започвам с менюто за деня от предната вечер. Само имам молба за насоки на режима и храната- статии или ваши мнения и изпитани методи.

Успешен ден!

Ивелина


П.С Миналата нощ беше първата ми ревлива вечер! :crying2:   :ashamed2: Май днес съм по добре... Закусила и усмихната + 1 Копегусче! :mocking:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Vancheto в Август 31, 2010, 10:16:12
 
Ивка,
може да погледнеш тази статия
http://www.hepactive.org/content/articles/treatment/HCV_Treatment_Side_Effect_Management/Symptoms_Related_to_Eating_and_Nutrition (http://www.hepactive.org/content/articles/treatment/HCV_Treatment_Side_Effect_Management/Symptoms_Related_to_Eating_and_Nutrition)
Смело напред, имаш си и стимул на 11месеца    :mamma:
 
Ваня
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: sunshine в Август 31, 2010, 12:47:54
Ивка,
направо си за бой с това неядене! Храната до голяма степен прави борбата в нашите случаи.  :mocking:

Левкоцитите са ти тръгнали много надолу от рано, за тях трябва непрестанни грижи. Вие ти се свят и си като парцал именно заради ниските показатели.
Аз ядях 2 пъти повече по време на лечението, тъпчех се с полезности и въпреки това левкоцитите паднаха много и се наложи намаляване на пегасиса наполовина за 2 седмици и въпреки това завърших лечението с левкоцити 1,8 (моето бе 25 седмици)...  Ако трябваше да карам 48 седмици, въобще не знам как бих стигнала до края.
Поглеждай също в ПКК-то видовите левкоцити - при мен проблемът беше в гранулоцитите най-вече.

През първите седмици от лечението по-важна роля играе интерферонът. Намелената доза на рибавирин в момента не играе решаваща роля.

Стискам плаци всичко да е ОК.  :congrats:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Септември 07, 2010, 21:31:18
Здравейте,в събота си сложих за първи път сама Пегасиса,поставих го отстрани на бедрото. Незнам дали е най-правилното място но ми беше най-удобно там. Когато извадих иглата след инжекирането обаче излезе и малко прозрачна течност и след това слабо кървене на мястото на убождането. Дали съм объркала нещо,малко ми беше изтръпнал кракът,но като цяло нищо кой знае какво ново. Утре съм на контролни изследвания след намалената доза Копегус. Стискайте палци изследванията да са ок!

Лека вечер!

Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: anita в Септември 07, 2010, 21:56:18
Споко, нищо не си объркала.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Септември 08, 2010, 16:37:06
Здравейте побликувам изследванията си и според мен нещата ама въобще не са цветни:
                         Р-тат                             Референтни
Левкоцити    1.7 х 1о                            3.5-10.5
Еритроцити  3.9 х 10                            4.8-
Хемоглобин 11,2g/dl                             14-16g/dl
Хематокрит 0.30                                   0,37-0.47
Тромбоцити 197х10                              140-440х10на 9-та/I

Урина

pH   6
специф. тяло-норм
захар-норм.
кетотела-норм
протеин-норм
уробилиноген-норм.
билирубин-норм.               
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: cvetna в Септември 08, 2010, 18:31:10
нормално е да са ти ниски показателите, според мен притеснителни са ти само левкоцитите. Вкарала си в норма тромбоцитите, а хемоглобинът ти е добре (моят през цялото лечение беше по-нисък и така и не се вдигна)

Лекуващият ти лекар ще знае най-добре какво трябва да се направи, но не се притеснявай за спиране на лечението - има и други опции  :girl_wink:

възможно е да ти намалят интерферона за няколко инжекции или да ти сложат ампули с Неупоген - но това ще го прецени лекаря ти.

МНОГО е важно да се храниш редовно и с богата на протеини храна - дори по-обилно отколкото си свикнала да ядеш. Знам, че апетитът е проблем, но въпреки това трябва да ядеш - дори насила. Ще се почувстваш далеч по-добре  :girl_wink: За ниски левкоцити се препоръчва и пиене на витамин В - обсъди и тази опция с лекаря си.

стискам палци  :flowers:

Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Септември 08, 2010, 21:41:19
Критично ниските левкоцити са 1.5. Задължително вземи мерки максимално бързо, за да изконтролираш нещата. Обади се на лекуващия лекар и вземете мерки.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Erma в Септември 08, 2010, 22:23:31
Ивка, левкоцитите са ти доста ниски, на мен при такива стойности ми направиха консултация с хематолог, и той ми изписа невробекс и фолиева киселина. Пих ги без прекъсване през цялото лечение, и освен това трябва да се ядат много ядки-лешници, стафиди, орехи, но сурови!
Успех, Ерма
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Септември 09, 2010, 08:41:46
Здравейте!
Днес съм при наблюдаващата ме тук в СЗ гастро.и аз съм много притеснена,не съм спаряла да се храня да яма салати от моркови със ядки сирене,мляко хапвам насила но стабилно но явно нещата не зависят само от храненето. Трябва да се консултирам със хепатолог.Разтревожена съм много.


Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Септември 09, 2010, 09:44:24
Здравейте, пак. Говорих с док. каза да спирам Копегуса за 10 дни и в събота да не слагам Пегасиса   :shocked1: Тва възможно ли е мн ме е страх,да не се наруши действието на лекарствата.Моля Ви пишете. Днес ще направя опит да се свържа и с Балабанска.

Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Септември 09, 2010, 09:50:13
За първи път чета/ чувам за десет дни без Копегус и седмица без интерферон, обикновено се намаля дозата и на двете докато се закрепят/вдигнат кръвните показатели. Обезателно се чуй с Балабанска преди да предприемаш каквото и да е било.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: sneji в Септември 09, 2010, 10:23:20
И аз ще кажа същото като Силванка за първи път чувам такова нещо.КОНСУЛТАЦИЯ-ЗАДЪЛЖИТЕЛНА!И след това изпълнение на инструкцийте от лекуващият лекар.Нещата ще се наредят  :congrats:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Vancheto в Септември 09, 2010, 11:17:10
Ивка, това наблюдаващия в Ст.загора ли ти го каза?!
В Стара Загора няма специалист, на който можеш да се довериш относно лечение на хепатит.
Обиколила съм ги всички, повярвай ми.
Свържи се с лекуващия те в Токуда.
Ваня
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Септември 09, 2010, 12:15:27
Здравейте,мнението на Балабанска:
1.Интерферона на 1/2 тази седмица
2.Невробекс 3х2
3.Вит.Ц 500мг х 1 табл и сурови ядки
4. Копегуса да не 3 таблети а 4,това не влияе на левкоцитите,но мин седмица тромбоцитите ми бяха мн ниски,намалих Копегуса от 5 на 3 и сега тромбоцитите са наред.
5.Иска да се видим др седмица в София. Да ще отида и мисля да я послушам какво мислите. Изпитвам панически страх. Някой имал ли е моя случей. Помагайте хора мн съм уплашена.


Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Vancheto в Септември 09, 2010, 12:30:33
Случаи всякакви,Ивка, не си единствена с такъв проблем.
Ти сега следвай стриктно препоръките и всичко ще е наред  :good:
Кога трябва да провериш резултата, в смисъл кога ще правиш пак изследване?
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Септември 09, 2010, 12:40:34
Изследване ще правя другата седмица сряда/четвъртък,и в събота съм при Балабанска само тярбва да я предупредя в началото на седмицата. Ванче Благодаря имаш ЛС.


Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Септември 09, 2010, 13:17:23
Понеже правих и консултации в ИСУЛ преди да започна лечението сега звъннах и на Доц. Генов. Мнението му с Балабанска се припокрива напълно. И каза още на 2та седмица е трябвало да намалиш Пегасиса. Защо бе мамка му ... трябва все да сме прецакани и да търсим 100 мнения за да сме спокойни че ни лекуват както трябва...

Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Септември 09, 2010, 13:23:17
Това за пореден път трябва да те убеди, че мнение касаещо се за здравето/ лечението ти, само и единствено от истински специалист има тежест, това с десетдневното спиране на лечението ме порази  :turkeydance:
Поуспокой се малко , не си първата сред нас на която да й се налага намаление на дозите, няма защо да изпадаш в паники, най-малкото защото няма да ти помогнат. ЯЖ и ПИЙ каквото ти е казала Балабанска, и стискам палци след седмица положението да се нормализира. Но още веднъж- спокойно  :girl_wink:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Септември 09, 2010, 13:30:18
Благодаря Ви Ваня и Силве, и на всички тук че го има този форум. Вече съм по спокойна и продължавам отивам сега да се натъп4а с кашкавал мляко и сирене, след 3 банан и да му хапна един стабилен обяд след това.

Успешен ден!


Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Panzer в Септември 09, 2010, 15:06:47
Не се притеснявай--напълно нормална ситуация е това.

на мен на 6-ия месец, мисля ,като ми падна много хемоглобина и продължаваше да пада решиха да ми намалят дозите .Първо ми намалиха
Рибавирина(ребетола) от 6 на ден на 5 на ден с уговорката да направя пкк след 2 седмици за да се види ще намалявам ли и иферона .Разбира се и аз се шашнах като теб, но взех мерки .10 дена ядох предимно коприва--крем супа,коприва с ориз...и подобни еретични вегетарианщини.При това сутрин обед и вечер.Казаха ми да увелича и Фолиевата ,като през това време съм си пил и бирена мая. Резултата беше потресаващ--падането на хемоглобина се
спря и почти стабилизира на една стойност ,като въобще не се наложи да намалявам иферона :smile:

давам ти го като пример ,за да не се притесняваш---Но при всички случаи специалист може да ти каже какво е наложително да направиш

 :good:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Септември 09, 2010, 17:39:36
Искам да ви питам мога ли да взимам и Невробекс и Герисан едновременно?


Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Panzer в Септември 09, 2010, 19:22:34
аз Герисан никога не съм взимал...и нямам представа за какво се пие.
иначе невробекса е витамини Б(най-общо казано) мисля че може да се пие и профилактично)
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Reni в Септември 09, 2010, 19:28:55
Иве само се успокой. Все още има възможност да се стабилизират нещата. Изпълни указанията на Балабанска, продължавай със стабилното хранене, суровите ядки също са много полезни. Няма ли кой да ти помогне с детенцето. Имаш нужда и от по-стабилна почивка според мен. Горе главата! Рени :love5:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Dragica в Септември 09, 2010, 20:01:46
Здрасти Ивке, и аз по време на лечението имах доста ниски показатели. И на мен левкоцитите стигнаха до 1,8 и тн. Коригираха ми ту интерферона, ту рибавирина. До края на лечението си бяха много ниски. Взимах (както казах Невробекс, бирена мая, герисан).Яж много месо,дроб,риба....въобще мн.пълноценна храна и по много. Ядки, червено цвекло,моркови....какво друго..не се сещам.
Хапвай и това е.
Успех :bravo2:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Септември 09, 2010, 20:45:53
Ами за жалост няма кой да ми я гледа малката мислих за варианти но родителите на мен и на съпруга ми са в други градове сестра ми също е в друг град. Има вариант да идват за по ден два, но много е неприятно чувството да си в тежест на близките си. Но мисля варианти да,знам че почивката е важна а аз почивам само когато тя спи.  :ashamed2:

Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: anita в Септември 09, 2010, 20:56:13
Ивка, не се панирай. На мен Балабанска също ми намали дозата за две седмици. Пегинтрона на 2/3, а ребетола на 3 таблетки дневно. Следвай съветите на Балабанска и не се притеснявай.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Reni в Септември 09, 2010, 21:43:00
Мисля, че сега е моментът близките ти да се включат и да ти помогнат. Не мисли, че ще си в им тежест. Да се грижиш за малко дете си е доста изтощително, особено пък като си на интерферон и  рибавирин. Рени :flowers:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Септември 16, 2010, 13:35:55
Здравейте хора  :smile: Днес си пуснах ПКК и ДКК резултатите са следните:


                                    Резултат                  Референтни
Левкоцити               2,0х10/мм                       3,5-10,5
Гранулоцити %      47                                     51-67%
лимфоцити %        49                                      22-40%
Моноцити%           4                                         4-8%
Еритроцити           3,83 х10 на12та/l              5,4+/- 0,8.10 на 12та/l
Хемоглобин               11,3g/dl                          14,+/-2,0 g/dl
MCV                           77 mm на 3та          87+/-  5мм на 3та
MCH                           29 pg                               29+/- 2,5pg
MCHC                         38,2g/dl                           34+/- 2,0 g/dl
RDW                          13,6            ???????????????? идея нямам какво е това
Тромбоцити              207 х 10на 9та/l              140-440 х 10 на 9та/l
MPV                           5,6                                    6-9 f/l
PCT  тромбокрит       0.116  %                              0.15-0.35%
PDW                          21,4                                    8,8-11.2         ?????????? Това идея нямам какво е


Ами като цяло май май пзакърпих положението обадих се на Др Балабанска в събота съм при нея с изследванията до сега но като цяло и тя много се зарадва че левкоцитите са се покачили макар и малко /за мен е направо успех/  :dance:
И ми даде съвет за Пегасиса като го слагам да запазвам половината инерферон т.е какво имампредвид да поставям от 180мг до 90мг и от 90мг да го прибирам в хладилника и следващия път от аптеката една инсулинова игличка и слагам останалото. Аз първата половина не я направих така,а изкарах съдържанието от 180-90 навън и останолто си го поставих. Като  направих опит да махна игли4ката обаче се счупи нараво стъклената част от спринцовката заедно с игличката. Някой правил ли е този вариант на Балабанска,не че се съмнявам в думите и ,но ще ми е много трудно с премахването на тази игличка и поставяне на нова...

Позвъних и м/у временно да уведомя мойта тука лекуваща в стара Загора каза ми мн добре 4е са се вдигнали значи продължаваш да не пиеш копегуса и пегасиса тази седмица на половина... :shocked1: Луда работа как да и обясня че аз послушах Балабанска и увеличих дозата на 4/щото тукашната ми го намали от 5 на 3/ и така казах и добре добре няма да го пия, и иска да си направя другата седмица пак изследвания и да и кажа кво е що е...ама аз като цяло звъня на Балабанска и слушам нея напътсвията и ми се отразиха.

Та това е отплеснах се  доста...

Успешен ден !

Ивелина
                                         
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Септември 16, 2010, 14:22:38
RDW  ширина на еритроцитното разпределение   референтни от 11,6-13,7%  PDW- аналогично само че при тромбоцитите

Сега разчетох и още от изследвнията си : /написани са на ръка/Мисля че тва е ДКК-то

Ео-еозинофилна клетка- 0,01        референтни от 0,02-0,04
Ly-0,59
Mo-0,03
St-0,10
Sg-0,27
 Това което написах първоначално в проценти за Gran%,LYC%,MON% Незнам каква връзка точно има с тези написани на ръка.Но всъщност даааааааа сега разбрах добре че е ей тва сайтче   http://www.firstmdl.com/Lab_analizi__Hematol.htm (http://www.firstmdl.com/Lab_analizi__Hematol.htm)
Първоначалните резултати са освен в абсолютна стойиност а и отностително като % от общия брой на левкоцитите... ей с тоя Гугъл медицина ще изкараме еййй....


Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: sunshine в Септември 16, 2010, 22:15:42
Ивка,
аз бях на наполовина намалена доза Пегасис 2 седмици и тогава го слагах така.
Половината си я джасвам, махам иглата, затапвам и обратно в хладилника. Другата половина на другата седмица с нова игла.  В резултат на което имах 1 инжекция повече и лечението се удължи с още една седмица.

Стискам палци всичко да се нормализира скоро! :good:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Септември 19, 2010, 15:55:24
Здравейте,вчера бях при др.Балабанска поуспокоиме и ми даде напътсвия как да си коригирам дозата в сравнение с движението на левкоцитите. Пак и изказвам голяма благодарност че ме прие в събота,не ми взе един лев за преглед и ми даде по Ла Рош бланка за ПСР който е в началото на ноември,кйто мога да направя във ВМА или в някоя лаборатория тук ако се съгласяти работят с Ла Рош. Ами това е ...просто исках да си го кажа на някой...

Хубав ден!
Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Септември 23, 2010, 14:05:55
Здавейте на всички!
За жалост радостта ми трая кратко след последните изследвания.Днешната ПКК е пак с левкоцити 1,8/при 2,0 мин седмица/,хемоглобина ми е 106 при 113 мин седмица ,тромбоцитите 155 при 207 мин. седмица. След срещата с др.Балабанска сложих 135mcg pegasys, сега като са пак така ще слагам пак 90 mcg, другата седмица ми каза да сложа пак 135mcg. Каза ако ги задържим на 1,8-2,0 левкоцитите ще слагаме 135mcg,малко си слабичка за тва така ти се отразява.хммммммм :whistle: чак пък слабичка... Но имам и други ядове не ми идва месечния цикъл. Вече си правих тест отрицателен е днес имам среща и с гинеколожката си... някой може ли нещо да сподели последния ми цикъл беше на 6 август. Тази седмица имам пуснато и СУЕ 1h Westergreen   20 mm като референтните са до 12mm. Леко е завишено,но дали е от лечението или има друг възпалителен процес незнам?

Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Аника в Септември 23, 2010, 14:20:46
Здравей Иве,

с месечния цикъл май доста жени имат проблеми. В темата на Тита 70 някои от нас споделиха.
Проф. Петрова каза, че доста пациентки са споделили за проблеми. Даже се чудя дали не е удачно да се пусне отделна тема за това, но аз не смея. Моля, ако модераторите решат, че е удачно, да го направят.
За мен проблема е доста наболял - в момента търсим решение. Колко дни ти е закъснението? При мен още първия месец от началото на терапията МЦ закъсня с 10 дни, после имаше 6-7 дни само зацапване и завърши с тежък кръвоизлив. Не искам да те плаша с това, най-удачно е да те види твоята гинеколожка и моля те да споделиш мнението й. Стискам палци всичко да е наред.

Поздрави
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Септември 23, 2010, 14:24:02
Ами много е 20 дни... да ще споделя какво ми е казал късния следобед съм при нея.

Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Reni в Септември 23, 2010, 19:33:54
Здравей Иве и аз имах същия проблем през м. август - закъснение повече от 20 дни. След това пък почти 20 дни не спира. Ходих на гинеколог. Аз си мислех, че при мен проблемът може да е от възрастта, но изглежда има връзка и с лечението. Щом теста е отрицателен, изчакай още няколко дни без да се притесняваш. Консултация с гинеколог също ще бъде добре да се направи. Моята гинеколожка не се ангажира с мнение дали е от лечението, но пък овладя кръвоизлива и сега съм добре. Поздрави Рени
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: avgustina09 в Септември 23, 2010, 20:32:35
Кръвоизлива да не би да е низките тромбоцити? Както и да е, съжалявам за за проблемите съпътстващи цикъла, при мен те винаги са ме нервирали дополнително.

При мен  откакто се помня никога не е имало редовен цикъл, особено от година и половина насам /сега знам че е било заради хепатита/, когато започнаха страни неща...
Страх ме беше да споделя да не уручасам, но откакто съм на интерферон, цикълът ми не само е редовен, но и изчезна съпътстващия дискомфорт. Този месец имаше закъснение с два дни, но това е нищо в сравнение с предишните ми проблеми. Много, много се надявам така да се запазят нещата при мен след излекуването ми!  :smile:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Аника в Септември 23, 2010, 21:31:05
Кръвоизлива да не би да е низките тромбоцити? ...

Августина,  в последните резултати, които е публикувала, Ивка е със завидни тромбоците - 207.
Когато зададох този въпрос, при тромбоцити около 80-90 ми отговориха, че при такива тромбоцити може да се предприеме при необходимост и лека интервенция, т.е. достатъчни са за операция и кръвоизливите не са причинени от тези стойности на тромбоцитите. Стискам палци при теб нещата да са все така добре завинаги!
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Септември 23, 2010, 21:39:03
Здравейте,пиша за да ви кажа какво стана при гинеколога ми. Та думите и бяха" Природата го е измислила,когато го атакуваме с нещо организма,той се опитва да се самосъхранява да се предпазва т.е защо да хаби желязо ти и без тва си анемична от тва лечение" Възможно е да е в резултат на лечението,и отказа категорично да ми дава медикаменти за да ми го предизвиква но за всеки случей ако до октомври не ми се появи МЦ, да правя нов тест, но аз не съм бременна разбирате ли... Каза ми да чакам и ще чакам .Днес говорих с др. Балабанска за новите ми резултати,но забравих да я питам за това. Иначе тромбоцитите ми тази седмица са 155,но те са пак в границите въпреки че за седмица са паднали от 207.

Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Септември 25, 2010, 01:04:48
Даже се чудя дали не е удачно да се пусне отделна тема за това, но аз не смея. Моля, ако модераторите решат, че е удачно, да го направят.
Предлагам някоя от вас, които имате подобен проблем, да стартира нова тема. Аз ще я залепя да стои най-отгоре заедно с другите проблеми, които възникват по време на лечение. Отделно, след това ще е много добре всички, които вече писаха с подобен проблем, да пуснат отново пост в новата тема, за да се съберат на едно място целия опит, който имат жените от форума по темата.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Септември 25, 2010, 14:37:08
Ани вече пусна нова тема, свързана с този проблем: Как лечението с интерферон и рибавирин влияят върху менструалния цикъл? (http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=3046.0).
Искам да помоля и останалите, които споделиха за същия проблем в тази тема, да споделят опита си и в новата тема. Така ще съберем на едно място целия опит и ще помогнем и на други жени на лечение, които ще се сблъскат със същите проблеми.


Поздрави,
Радо
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Септември 30, 2010, 13:31:08
Здравейте!
Незнам какво да кажа,каквото и да пия нещата при мен не се повлияват особено,левкоцитите са ми 1,9 - мин седмица 1,8 хемоглобина ми 106, тромбоцитите само са ми нагоре 205 при 155 мин седмица. Пия по една шепа хапове,чайчета, тъпча за световно месо,което не обичам. Дали ще слагам 90 или 135 mcg Пегасис май не ми е от значение, за т'ва продължавам на 135, ако вдигна над 2 левкоцитите ще слагам 180mcg.Това не си го измислям Д-р Балабанска ми ги написа в табличка нещата и ги изпълнявам. Сега дойде ред да пробвам и с чубрица за левкоцитите  :mocking: гадостттттттт как ще го понеса незнам.. Няма ли на капсули чубрица .... :ashamed2:

Ивелина'
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Септември 30, 2010, 15:16:58
Хора,днес се чух с моята тук в ст.загора гастро.... Тя милата е толкова притеснена, че съм с такива левкоцити вече толкова време и иска пак да ми спира лекарствата и Пегасиса и Копегуса  :fool3: Направо се чудя как да и казвам, дали въобще да и казвам,че аз до сега не съм спирала да си слагам инжекциите, че 2 пъти само съм слагала 1/2 Пегасис. Чух се м/у временно и с д-р Балабанска,която ми каза" Чудесно задържала си ги левкоцитите продължаваме на 135mcg Пегасис,следим левкоцитите и се чуваме". Питах я и за проблема с МЦ,каза нормално е чакаме,ще дойде. И така, в голяма дилема съм защото от другата седмица ще ходя да си искам болнични за ЛКК при Пенкова тук в Сз.. Кажете какво да правя, имам чувството че като ида при нея и я лъжа,а тя се държи много добре никога не е отказвала разговор винаги иска да ме улесни,ама като не е наясно с хепатитите???  :scream: 

Ровейки се в нета и търсейки всякви възможни илачи за подобряване на ПКК вижте какво открих... http://apteka.framar.bg/30015895/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD-%D1%86-%D1%88%D0%B8%D0%BF%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%81-500-%D0%BC%D0%B3-100 (http://apteka.framar.bg/30015895/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD-%D1%86-%D1%88%D0%B8%D0%BF%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%81-500-%D0%BC%D0%B3-100)  резонно ли е да пробвам или да си варя чайчетата със коприва и шипка, готова съм на всякви експерименти,подкрепяте или стига вече хапове....

Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Вили-1982 в Септември 30, 2010, 17:08:14
Здравей Ивка,
аз от известно време също съм с намалена доза на 90,поради ниските ми стойности.Аз се лекувам в Словакия и лекарката ми тук също ме посъветва да си оставям другата половина от интерферона за следващия път.От миналата седмица вече вдигнах дозата на 90мг.едната седмица и 180мг.следващата,като ги редувам така до следващата контрола на 11ти идния месец.Дано всичко при теб се нормализира,желая ти го от сърце.
Успех
Поздрави,Вили
 :flowers:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: sunshine в Септември 30, 2010, 21:27:51
Ивка,
няма какво да се притесняваш от гастроентероложката си.
Все пак лечението ти го води Балабанска и ТЯ Е хепатологът, така че, разбира се, че ще слушаш нея.

Критичното ниво на левкоцитите все пак е 1.5.  :girl_wink:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Септември 30, 2010, 22:28:19
Ровейки се в нета и търсейки всякви възможни илачи за подобряване на ПКК вижте какво открих... http://apteka.framar.bg/30015895/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD-%D1%86-%D1%88%D0%B8%D0%BF%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%81-500-%D0%BC%D0%B3-100 (http://apteka.framar.bg/30015895/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD-%D1%86-%D1%88%D0%B8%D0%BF%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%81-500-%D0%BC%D0%B3-100)  резонно ли е да пробвам или да си варя чайчетата със коприва и шипка, готова съм на всякви експерименти,подкрепяте или стига вече хапове....
Не мисля, че е проблем да пиеш нещо от този вид. Но все пак, по-правилно е преди да започнеш да ги пиеш, да се консултираш с лекуващия лекар, особено ако пиеш още доста други допълнителни неща. Ако си обърнала внимание, в статиите, които сме превеждали за билките и натуралните продукти (http://www.hepactive.org/content/faq/HCV_CAM_herbs) има предупреждение от вида
Цитат
Натурален не е равносилно на здравословен или безопасен. Змийската отрова е натурална, но не е здравословна.
Така, че балансирай, и дръж в течение личния лекар, нищо че всички неща, които пиеш, изглеждат безобидни. Когато всяко едно от нещата, които пиеш е безобидно само по себе си, това не значи, че комбинацията от тях непременно е такава. Знам, че звучи прекалено, но според мен да си по-предпазлива в това отношение е по-добрия вариант.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Октомври 05, 2010, 12:12:39
Обещавам Радо няма да злоупотребявам, но като е в безисходица човек почва да се лута насам натам...моите показатели левкоцити така и нещат да мръднат над 1,9....ама не им обръщам внимание вече,с намалена доза съм и ще карам така май до края/135mcg pegasys i 2-0-2 Copegus/...

Моето детенце скоро навърши 1 г,днес ходих да и правя Anti HCV резултата излиза в четвъртък,дано всичко е наред стискайте палци. За да припомня на 6м ги пусках пак и излезе в така наречената "сива зона" . Дано този път антителата да са изчистени...


Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Октомври 05, 2010, 21:09:37
Стискам палци, дано всичко е наред! Щом тогава изследването е било в сива зона, сега би трябвало вече да ги няма никакви антителата!  :fingerscrossed:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Vancheto в Октомври 06, 2010, 10:02:56
И аз стискам палци за детенцето  :fingerscrossed:
 
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: dimizano в Октомври 06, 2010, 12:07:46
И аз се присъединявам.Дано всичко е наред :bravo2:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Октомври 07, 2010, 17:21:58
ОТРИЦАТЕЛНА Е ХОРА,малкото ми момиченце е отрицателнооооооо  :dance: :dance: :dance:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Аника в Октомври 07, 2010, 17:24:38
 :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

Браво Иве! Честито! Винаги да бъде отрицателен!  :flowers:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tedi в Октомври 07, 2010, 18:13:30
Това е страхотно Ивка!
Много се радвам,че малкия е отрицателен,все така да е!

Поздрави,
Теди
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Октомври 07, 2010, 18:15:42
 :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: dimizano в Октомври 07, 2010, 18:46:03
 :bravo2: :bravo2: :bravo2: :bravo2: :clap: :clap: :clap:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Reni в Октомври 07, 2010, 19:11:56
Прекрасна новина!  :party: :party: :party:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: anita в Октомври 07, 2010, 20:45:00
Страхотна новина :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Представям си какво облекчение си изпитала :dance:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: qiqi в Октомври 07, 2010, 21:29:33
Чудесна новина, :congrats: :clap:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Октомври 07, 2010, 21:29:55
Блгодаря Ви на всички,да облекчението е неописуемо,щях да ревна направо.Малката Стела,е отрицателна.На мама момичето... добре че беше тя... иначе все още нямаше да знам за Хепатита...

Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: sunshine в Октомври 07, 2010, 21:59:01
Ивка, страхотно!!!!
 :dance: :dance: :dance: :dance:

Можеш да си отдъхнеш подобаващо, сигурна съм, че сега, след като този голям камък ти падна от сърцето, и лечението ще върви по-леко!
 :flowers:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: galq в Октомври 08, 2010, 07:35:36
Честито ,Ивка! :flowers:
Това чувство го изпитах,когато пусках теста на сина ми.Желая ти все такива резултати на теб и семейството ти! :hug1:
Галя
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tedibon в Октомври 08, 2010, 08:11:43
Честито,да е много здрава принцесата!Поздрави,Тедибон
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Октомври 08, 2010, 09:57:23
Здравейте днес се чувствам великолепно,искам да се поглезя малко и з атва да ви питам,какво мислите за боядисването на коста по време на лечението. Аз принципно не се боядисвам 1 път на 2 години, или да се размина само с подстригване и маникюрче :)
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: qiqi в Октомври 08, 2010, 10:10:14
Можеш да ползваш безамонячна боя в моята тема някои ме беше посъветвал,слава богу още нямам нужда от това.
Според мен един масаж ще ти се отрази по-добре.Приятен ден и добро настроение :girl_wink:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Reni в Октомври 08, 2010, 12:55:39
Аз се боядисвам с безамонячна боя. При мен няма начин да не я боядисвм, много е побеляла. А идеята за масажа като начин да се поглезиш е перфектна. Поздрави Рени :flowers:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Октомври 08, 2010, 18:16:45
Ето в тази тема Силви сподели малко опит и похвали една марка боя, може да ти е полезна: Боядисване на косата при лечение с интерферон! (http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=2415.0)
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tetibulka в Октомври 08, 2010, 19:27:03
Аз пък ползвам къна.
Не бих слагала никаква химия на косата си доката съм на лечение.

Дани
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Октомври 08, 2010, 21:51:22
Хора забравете боядисването,тромбоцитите ми са 71, направо съм в шок, до сега не са падали под 155...левкоцитите са ми 2. Сега започнах да ги правя в друга лаборатория защото досегашната плащах много голяма сума за ПКК и асат и алат 31лв, а сега си взех направление и отидох в една от болниците тук... Какво да правя утре е събота дали да звъня на Балабанска...чак сега си проверих изследванията,като ги взех видях само левкоцитите...  :crying2: :crying2: :crying2:  пак съм изплашена чак подскачам... несъм спряла да пия всичко което и до сега....


Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Октомври 08, 2010, 22:01:12
Не е трябвало да сменяш лабораторията. Сега не знаеш лабораторията ли е причината, или ти. Ако имаш възможност, пусни си утре само ПКК в старата лаборатория и виж какви ще са ти резултатите. Ако пак са такива, тогава се чуй с д-р Балабанска.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Октомври 08, 2010, 22:04:37
Радо разбери по 4 пъти в месеца по 30 лв са си сума,в другата лаборатория взимат за всичко 15 лв... а това си е болница и двете могат да се интерпретират за верни.Има и друго тази седмица бях най накрая с моя цикъл,но нищо необичайно... да утре ще отида да пусна ново ПКК но незнам пак ли в старата лаборатория или и на 2те места


Незнам  :crying2:

Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Октомври 08, 2010, 22:08:36
Разбирам те много добре. Но също знам, че в никакъв случай не искаш да ти променят лечението, защото в някаква друга лаборатория са ти дали различен, некоректен резултат. Потвърди резултатите, за да си сигурна, че те наистина са се променили, и тогава реши как да постъпиш. Ако утре си пуснеш ПКК в старата лаборатория и те са различни от новата, значи трябва да смениш новата лаборатория. Аз не казвам непременно да си останеш при старата лаборатория, но ако резултата от новата има голямо разминаване, тогава причините ще са ясни.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Октомври 08, 2010, 22:11:36
Да да разбрах утре отивам в старата лаборатория да пусна едно ПКК,Господи моля те дано да не са верни тия резултати.... :shocked1:

Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tetibulka в Октомври 08, 2010, 23:01:20
Е,
каква е гаранцията, че в старата не са грешали през цялото време? Освен, ако фактът, че Ивка все пак щъка, не е някаква гаранция....Аз пък бих си направила в трета лаборатория....

Дани
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Октомври 08, 2010, 23:13:01
Дани,първоначалните ми изследвания на 2та седмица са в една лаборатория българо-германския център в стара загора,но гастрото ми тук ме посъветва да сменя с болница Ритъм,разликите м/у двете са не чак толкова големи. За пръв път тромбоцитите ми са толкова ниски,винаги са били над 155,170,207,все така са се движили. А левкоцитите ми в тази трета лаборатория /последните/ са пак както и в останалте сега 2,мин седмица 1,9... Направо незнам какво следва принципно при такива тромбицити ниски заедно с ниски левкоцити.
Сега съм на 135mcg pegasys 2-0-2 copegus

Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tetibulka в Октомври 09, 2010, 08:32:38
Ивка,
не зная, мила. Не съм била в такава ситуация - ние сме имали толкова ниски тромбоцити, но в съчетание с нормални левкоцити. Направи нова ПКК, където решиш, и говори с Балабанска.

Дани
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: qiqi в Октомври 09, 2010, 08:39:18
Аз нали бях в болница ,левкоцитите ми от техните изледвания бяха 6,9,като ги видях знаех че това е невъзможно,след като излезнах си пуснах ПКК в лабораторията където ходя и имаше голяма разлика,Пробвай в друга лаборатория.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Октомври 09, 2010, 10:40:13
Здравейте сега се връщам и бързам да докладвам:
Значи в Частна болница Ритъм където от началото си пускам ПКК ситуацията е следната Тромбоцити 202
                                                                                                                                      Левкоцити 1.8 
От  там след като обясних на лаборантаката ситуацията и беше мн разбрана женица ме прати в държавната болница и ме увери да ги ползвам като коректив тях /болницата е университетска/ защото не пестели средства за проверка на апаратурата. Там ситуацията е слдената пак казвам Окръжна болница Стара загора морфоблока                                     Тромбоцити 89
                                                                                                                                        Левкоцити 1.8

А Трета поликлиника Ст загора към Частна болница Иван Рилски правени в четвъртак и които ме наведаха на съмнения
                                                                                                                                       Тромбоцити 71
                                                                                                                                        левкоцити 2

И в трите лаборатории хемоглобина ми е над 100.

Много съм ошашавена Балбанска не ми вдига днес,все пак е събота. Днес каква доза да сложа незнам,дали да намаля интерферона  :crying2: :crying2: :crying2:  Ужассс незнам как можах да го допусна ......


А като се върнах да си взема резултата днес от първата ми лаборатория лаб.каза "Явно имаме проблем с апаратурата"
Кажете ми сега аз кво да правя...

Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Мери_ в Октомври 09, 2010, 10:53:09
Здравей, Ивелина!

За съжаление в България ситуацията с лабораториите е такава! Не можеш на 100% да се довериш на всяка една. Там, където имат добра техника и добър контрол и анализите са по-скъпи.
Не знам какво да те посъветвам.

Относно тълкуването на тези 3 твои резултата чисто статистически би трябвало да изключиш първия резултат, който е 202 и да вземеш под внимание другите 2, които са по-близки. Тромбоцити 89 и Тромбоцити 71 Истината вероятно е някъде по средата.

Явно в този случай трябва да потърсиш съвет на лекар.

Поздрави,
Мери
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Октомври 09, 2010, 11:08:43
Да знам че трябва да се посъветвам с лекар,но Балабанска не ми вдига,а днес ми е деня за пегасиса след 1ч някъде трябва да го сложа. Копегуса изпих 1 сега на закуска. Ще сложа и 1/2 Пегасис,ако Блабанска не си включи телефона,защото на тази тук в сз немога да разчитам. Тя ще ме накара да спра лечението.

Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Мери_ в Октомври 09, 2010, 12:23:46
Можеш да си сложиш пегасиса до 6 часа по-късно без това да окаже някакво отражение на лечението.  Изчакай с поставянето на инжекцията и се опитай отново да се свържеш с Балабанска.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Октомври 09, 2010, 13:13:37
След опорито звънене и накрая един СМС,др. Балабанска ми звънна обясних и ситуацията каза да слагам 90mcg,правилана доза съм си предписала. Нищо не каза за копегуса така че утре пак съм на 2+2,едвали днес за 1 път с едно по малко е фатално.Посъветваме да редувам 1 седмица 1/2 Пегасис другата седмица 1/3Пегасис,като седмиците преди ПСР т.е края на октомври 23 и 30 да слагам 135, това което каза ме обнадежди малко,че щом толкова сериозно ми се отразява сигурно ПСР ще е отрицателен,и че може би вече го няма вируса.Толкова искам да вярвам на тези думи,макар че оставам реалист и не летя в облаците. Въпроса ми е инж. N 12 ми се пада на 6.11 преди тази дата или след нея трябва да пусна ПСР-а?

Хубав и спокоен ден!

Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tetibulka в Октомври 09, 2010, 13:37:45
Ей, на - излиза, че лабораторията, където от началото си пускаш ПКК, има проблем с апаратурата и те е подвела. Всъщност се оказва, че не си сгрешила, че си пробвала в друга лаборатория. И добре си постъпила като си засекла нещата с помощта на трета лаборатория.

Този случай може би означава, че в този форум е добре да съветваме хората отвреме навреме да пускат и в друга лаборатория, а не да изкарват цялото лечение базирайки се само на резултатите от една лаборатория.

След като наистина са ти паднали тромбоцитите и в комбинация с ниските левкоцити дано намалената доза оправи нещата. Не се шашкай, и на други са им намалявали дозите наполовина и пак дадоха отрицателен на 12та седмица. Инак ПСр се прави след поставянето на 12та инжекция - значи при теб някъде между 8 и 11 ноември.

Дани

Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Октомври 09, 2010, 13:45:36
Дани,стискам палци и се моля всяка вечер да е отрицателен ПСР-а,защото след 3та инж съм с намалена доза ту 90mcg,ту 135mcg.Надявам се наистина и при мен нещата да се случат както трябва. Благодаря за подкрепата,и наистина отвреме навреме е хубаво да се пускат ПКК в други лаборатории просто за сравнение.Благодаря и за информацията за пСР-а. И още нещо понеже тази инж. от 90mcg  ми е от преди остатък,сега като я сложих нали остава малко от интерферона в спринцовчето,така че се оасявам че съм сложила дори по малко от 90mcg,kак мислите. Докато искарам и балончето... офффффф мисли мисли...ама на 11.11 ще е истината...т.е малко след тва де...

Лек ден!

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tetibulka в Октомври 09, 2010, 13:54:04
Ивка,
ако погледнеш една неупотребяване инжекция, ще видиш, че в нея има малко повече от 180 мкг - точно това количество ти е останало в спринцовката. Нормално е. А и 2-3мкг в по-малко не е болка за умиране.

Дани
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: avgustina09 в Октомври 09, 2010, 15:52:08
Не се знае коя лаборатория греши - все пак ако са сгрешили с тромбоцитите , би трябвало да са сгрешили и с левкоцитите. Като приемем факта, че нормално е човек който  е здрав, а в лабораториите не са в час, кой здрав и кой не е, да има левкоци над 4ед. , откъде биха могли да получат такива резултати. На мойте резултати винаги пише : "левкоцити - повторени". Едни стойности много под приети нормални трябвало да предизвика съмнения у една лаборантка. Поне в свястните лаборатории е така. А българо-германската поне в пловдив на никой не всява доверие.
Май се нуждаеш да ти дупнат веничката и в трета лаборатория  :sad3:Желая успех!

Ивка, пиеш ли неуробекс, ако да, по колко?
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Октомври 09, 2010, 17:09:18
По препоръки на др.Балабанска пия от 2рата седмица:
Вит. Ц 500мг- 1 на ден
Неуробекс 3х 2бр
Фолиева 2х 1 бр
Герисан 3 х 1бр


и отделно пия чай от коприва и шипка.

Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: avgustina09 в Октомври 09, 2010, 20:13:38
Ивка,

Мисля, че от приключилите наскоро съфорумци някой беше споменал, че през цялото лечение са карали с низки показатели въпреки неуробекса и герисана.  Случаят ти е аналогичен на Вили от словакия, на нея и май бяха намалили дозите още след първия месец и доколкото разбрах, май още кара с половин доза.  Лошото е че може да се отрази върху резултата на ПСР след 12 инжекция.
Надявам се да се свържеш с докторката по най-бързия начин.

Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Октомври 13, 2010, 20:57:09
Резултата който ще ви кажа едва ли ще изненада повечето от вас. Тромбоцитите днес 83  Левкоцити 1,8  При все че тая седмица съм с 90mcg. Пак обичайната доза витамини и герисан,но промяна никаква. Хемоглобина пак си е над 100.


Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: pamche в Октомври 14, 2010, 11:48:41
Ивке , хапване  яко ... пробвай ако си намериш ЕНОАНТ( екстракт от грозде ) бях чел че помага ,а и го ползвах по време на лечението може и Токовитал то е подобно ама е по слабо малко... с две думи разрови форума кой как се е оправял с критични стойности.

Успех и не се отчайвай ,а се бори  :good:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Октомври 14, 2010, 13:10:59
Днес 14ти , 2 месеца с ПЕГИ И КОПЕ-ТО, :laugh: . Вали 'баси' скапания дъжд цял ден...  :winter:  Бебка  :baby: аз,с чашка кафенце...Ама 'ко не ида да изхарча някой лев в Мол-а пък на......  :laugh:

Прекрасен ден на всички!

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tedi в Октомври 14, 2010, 13:21:43
Иди,иди....аз 'щи кажа любимия ми магазин,там винаги си лекувам успешно скапаното настроение-Jeff de Bruges

Поздрави,
Теди
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Октомври 14, 2010, 13:28:56
Охххх тва да не са ония шоколадовите красоти 'дето 'са чудиш дали да го хапнеш или да си го запазиш за сувенир  :laugh:. Ами жалко ама тука в Парк Мол СЗ го няма, ама съм набелязала едни ботушки  :mocking: Направо ме жегват като,мина да ги видя сякаш ме поздравяват и ставам една превъртяла брюнетка  :flying_kiss: която си говори с ботуши.  :pardon:  :ashamed2: :wink3:  :laugh: :laugh: :laugh:


Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Vancheto в Октомври 15, 2010, 08:32:51
Аааа, има Ивка, и шошоколадови красоти има и цените им са както следва, но не си спомням дали са Jeff de Bruges
Само знам, че се изпотих, като си платих сметката  :angry3:
А за ботушките не се чуди, на мен проговори ли ми някоя стока и си я вземам  :hug1:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Eli в Октомври 15, 2010, 13:44:16
Подкрепям Ванчето с две ръце!  :yahoo:
Грабне ли те нещо, хич не се чуди! :girl_wink: Човек има нужда да стопли душата си - шоколад ли ще се, ботушки ли ще са - все едно  :girl_wink:
И аз обичам такива "шопинг терапии" от време на време  :girl_haha: :girl_haha: :girl_haha:

Поздрави,
Ели
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Октомври 15, 2010, 13:59:37
Хахахахаха момичета благодаря 'терапията'много добре ми се отрази, :laugh: не смея да си погледна портмоненцето че и палтенце имам ново вече  :girl_wink:


Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: qiqi в Октомври 15, 2010, 14:01:38
Честито,сега може да си спокойна поне два дни :girl_wink:
При мен поне ефекта толкова трае :smile:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Reni в Октомври 16, 2010, 09:18:31
Браво Иве. Това се казва терапия - ударна. Сигурна съм, че добре ти се е отразила. И при мен винаги действа. Поздрави. :girl_haha: Рени
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Октомври 21, 2010, 17:28:36
Днес си взех изследванията. Левкоцити от 1,8 на 2,4  :dance:Не са били с такива стойности от 2 та ми ижекция, тромбоцити все още ниски 81,хемоглобин 103. Незнам дали защото 2 седмици подред сложих 90mcg,или заради 6-те дни в които пих пчелно млечице с жен шен. Продължавам да го пия,но тази седмица ще увеличавам пак дозата на 135mcg. Късмет на всички.

Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Октомври 21, 2010, 17:40:38
Честито за чудесните резултати, продължавай в същия дух!  :good:
Незнам дали защото 2 седмици подред сложих 90mcg,или заради 6-те дни в които пих пчелно млечице с жен шен.
Аз залагам на намалената доза интерферон  :pardon:


Поздрави,
Радо
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Rumi_ в Октомври 21, 2010, 17:57:47
Иве, браво за повишените стойности! Я кажи от аптеката ли вземаш пчелното млечице? Как го пиеш? Руми
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Октомври 21, 2010, 18:15:56
Радо не ме обезкуражавай и преди бях с намалени просто ги редувах 135 и 90 mcg,сега просто 2 седмици сложих по 90,миналата пак бях с левкоцити 1,8. Аз се надявам да е от ампулите  :ashamed2:Дано да е от тях. Руми да от аптеката ги взех но от Фрамара а там са по скъпи 5,40лв,а във друга аптека са 4,60лв взимам ги сутрин със останалите хапове по 1 ампула дневно може и два пъти но не повече. Дано да е от тях пробвай и при теб как ще се отрази.

Късмет!

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Октомври 21, 2010, 18:22:43
Да, възможно е и да е от пчелното млечице, не казвам, че не може да е от него. Просто мисля, че по-голяма роля е изиграла намалената доза. Може пък комбинирания ефект да е дал разликата.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Октомври 21, 2010, 21:50:00
 :girl_wink: Всъщност няма значение от какво е важното е че след 2 месеца и нещо най -накрая нещо положително при мен  :mocking: Следващите две седмици ме чакат задължително по високи дози,защото се оказа че на 30ти ми е N12. Така че преди ПСР трябва да го ударя здраво тоя проклетник  :fight: 'Ц-то'.А др.Балабанска когато бях при нея ми каза над 2 левкоцити слагаш 180mcg,но с тези тромбоцити се притеснявам. Утре ще и звънна за да се посъветвам с нея как да процедирам в събота.


Хубава вечер!

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: pamche в Октомври 27, 2010, 10:15:06
Ивке , радвам се че  добре вървят нещата при теб , дано резултатите ти влезнат в допустими стойности и да върнеш пълната доза , иначе слушай др. Балабанска - отличен специалист ( аз също при нея се лекувах )
По често създавай дребни удоволствия ...че при това лечение те са рядкост

Успех
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Ноември 01, 2010, 11:21:42
И така , номер 12 пегасис вече е факт.
ПКК преди да я поставя левкоцити 2,1 ; тромбоцити 76 ; хемоглобин 103
От снощи се сдобих с червеникаво -синкави на места ,петна по гърдите, няма сърбеж за сега...
Сряда отивам за ПСР...
Стискайте палци!

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: qiqi в Ноември 01, 2010, 12:29:16
Синините ги имам и аз само,че по краката.
Пожелавам ти отрицателен ПСР и по леки следващи месеци :girl_wink:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tetibulka в Ноември 01, 2010, 14:19:01
Тези петна дали не са от ниските тромбоцити?

Дани
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Ноември 01, 2010, 17:55:54
Незнам Дани от какво са.Не съм си и запазила час за дермаолог.В сряда пускам и ПКК освен Пср и ще звънна на Балабанска да я питам. Тази седмица въпреки ниските тромбоцити си сложих 135 mcg макар че друг път при такива слагам 90,и нещата са стабилни. Дано сега ПКК-то не е съвсем зазляло.


Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Rumi_ в Ноември 01, 2010, 22:10:04
Иве, и мойте тромбоцити са стигали до 70 дори. Сега са 95 и аз мисля, че синините са от тях. При мен също се появяват по тялото. Консултирай се все пак с лекуващия лекар. Руми
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: sunshine в Ноември 01, 2010, 22:37:22
Иве, стискам палци за ПСР-а!  :doubleup: :doubleup: :doubleup:

И дано се стабилизират тези показатели най-после!

Аз такива петна не съм имала, тромбоцитите бяха прилични. Нищо чудно да има връзка.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Ноември 04, 2010, 12:57:17
Днеска, супер гадно изнервящия ден от страна на някои задръстени лелки в една смотана болница в град Стара Загора  наречена <<<РИТЪМ>>>. Отивам аз да ми вземат кръв за ПСР-а щот нали само те пращат в Писанец Пловдив. Там съм вече, с Рош направлението, и с направления на ПКК ,асат,алат,ТСХ,които няма да пускам там защото който се сеща ми подаваха грешни резултати от ПКК-то и аз ги смених. Та днеска хората ми се извиниха  реактивите им били повредени и сега всичко било наред,но аз въпреки това отказах да ми пуснат там изследването а само така и така ме бодъд за ПСР да напълнят повече епуветки за да не бодът в другата лаборатория,нямаше проблеми направиха го,но.... Слизам да си плащам такса за вземане на кръв и оная ми вика 6,90лв Абе казвам и аз "...госпожо няма да ви ги платя тия пари,такса взимане на кръв е 2,40 навсякъде, Вие 3 месеца ми давате грешни резултати и аз ви плащах по 14лв всеки път,и сега за 2 епруветки ми искате 7 лв?'' Позвъни ня докторката таяти ми сърдита леля с о4ила и ми взе 2,40 със злобно стискане на зъбки " ..ми на отговорност на докторката го правя"

Историята за времето ми от 9 до 10ч. продължава, отивам да си взема Копегуса от Марешки.
Една лелка ми вика ми тя книжката ви тука ,ама протокола и рецептата къде са? Викам ами вие ми ги задържате всеки път оригиналния протокол с рецептата,тя ми отговаря" Ма хубуу ма,/маг.фарнацевт говори така на пациент/не го видях... Аз и казвам госпожо моля ви всички имаме нерви,ама дръжте се както трябва,тя от вътре продължава да крещи...БОжеееее добре че изпече слънце,че иначе спокойния ми нарав щеше да избие на някъде.

Простете,ама днеска нямаше на кои да си го излея.
Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Vancheto в Ноември 04, 2010, 14:13:22
Хич не им обръщай внимание  :whistle:
Важен е ПСР-а   :fingerscrossed:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Panzer в Ноември 04, 2010, 14:24:09
Ивке ,не се притеснявай и не се ядосвай) :flowers:

Принципно ,таксата е 2.40 плюс Манипулацията (чиято стойност варира в  зависимост от Лабораторията/медицинският център) :smile:

..и на мен са се опитвали да ми правят номерца за Левче-два ,което принципно ми е обидно...по-обидно от това да се врътнат с повечко пари.Какво да правиш-Хора)
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: avgustina09 в Ноември 04, 2010, 21:27:11
Ивка,

И на мен всяка дреболия ме кара да кипя отвътре, но историята с протокола ти ме озадачи. Аз оригинала го държа при мен, но съм оставила по 1 копие в аптеката и и при личната. Слагат печат в оригинала, после си го прибирам. Аз ли не съм разбрала, за какво в аптеката им притрябвало да задържат оригинала?
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Ноември 04, 2010, 21:49:48
Знам Августина,но тук аптека Марешки така процедира.Освен копието на протоколите всеки път 2-3 дни предварително отивам да заявя хапове и инж. и ми взимат Рец.книжка,протокол оригинал,рецепта. За да не ида някъде другаде сигурно да ги поръчам и е да увиснат,макар че досега вече 4ти  път взимам от тях и продължават по същия начин. А нямат право да ми задържат оригинала,знам перфектно това. Днес бях толкова набрала че мисля да подавам сигнал в Здравната Каса. Нали към тях трябва да се обърна.


Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Rumi_ в Ноември 04, 2010, 22:13:46
Иве, да към здравната каса трябва да се обърнеш. И аз заявявам няколко дни по-рано лекарствата и чак като отида да ги вземам давам книжката и оригиналите за печат.Втори месец ходя в една и съща аптека. Първият месец и аз имах проблем с една от аптеките в Русе и се отказах от нея. Руми
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Panzer в Ноември 04, 2010, 23:21:25
значи нека да напиша какво мисля и аз..

Протокола и Личен и никой няма право да Ви го взима!!!

Правите си по едно Ксерокопие --съответно на всеки протокол(моите бяха два за ребетол и пегинтрон по 1 брой)и ги оставяте в аптеката заради данните и да знаят за кого става въпрос.Оттам нататък при всяко взимане на Лекарства от аптеката си носите оригиналите ,за да могат да напишат дадените бройки лекарства в графата и да поставят подпис и печат .Не забравяйте и да носите рецептурните книжки,за да нанесат рецептите и холограмното стикерче...

мисля че това е правилният вариант

С Уважение
М.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Reni в Ноември 05, 2010, 08:42:05
И мен ме учудва начинът им на работа. Аз също си вземам лекарствата от аптека Марешки, но в Русе. Поръчвам ги по телефона предния ден и на следващия отивам с рецептата, рецептурната книжка и оригиналните протоколи, при тях има оставени копия. И според мен нямат право да ти засържат книжката и оригиналите, така че действай - обърни се към РЗОК. Успех ти желая. Рени :party:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Ноември 05, 2010, 17:16:07
Вече с мойто ПКК съм на ръба на отчаянието- левкоцити 1,5 тромбоцити 67,хемоглобин 100,ТСХ и  асат,алат в норма. Сложих 2 седмици по ред 135mcg пегасис и сигурно заради това. Не откривам Балабанска и незнам дали да слагам утре даже и 90 mcg.Просто нещата вече ми се изплъзват и губя нервите си по пътя.

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tetibulka в Ноември 05, 2010, 20:01:19
Аз мисля да си сложиш 90 утре.

Дани
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: avgustina09 в Ноември 05, 2010, 20:28:02
Ивка, непремено 90мг!!!

Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: irka в Ноември 05, 2010, 23:03:26
Доста са паднали. Слагай 90, ама е най-добре ако успееш да се свържеш с лекарката. То при вас е вече късно де, дано си успяла да говориш с нея.

Дано намерите начин да ги вдигнете тези показатели и да ги стабилизирате.

Стискам палци за отрицателен ПСР! Успех! :flowers:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: pamche в Ноември 06, 2010, 19:15:46
Ивке  обезателно трябва да се погрижиш за показателите си , говори с лекара си питай го за инжекциите "неупожен" за дигане на левкоцитите , за намаляване на дозата и въобще натегни го да даде мнение какво да правиш.

Успех
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Ноември 12, 2010, 12:35:53
И така ,след като миналата седмица бях на ръба с мойта кръвна картинка,тая седмица незнам въобще как ще е положението но все пак... сложих 90mcg без да съм говорила тогава с Балабанска била 2 седмици извън страната...Та в понеделник се чухме с нея и каза добре си наравила за 90mcg/ми то вече и без тва съм 1/2 самолечител с тия телефонни консултации/ Петната по гърдите не ми минават явно продължавам да съм с ниски тромбоцити. Но както и да е ...нещо положително в цялата история... Понеже в Псанец Пловдив ми пускат ПСР-а, а резултата ще го пратят на Балабанска им писах едно писмо и ми дадоха код за on-line проверка на резултата с дадата до която резултата трябва да е готов. Еми няма да треперя и да чакам излязал ли е не е ли ?..ама къв ли е резултата?... а директно всеки ден мога да си цукам и да си видя кво е положението...


П.С
Преди няколко седмици си говорихме с Ванчето, и обсъждахме темата за кърменето при майки с Хепатит Б и Ц, знам че има много укоражаващи данни и насърчаване за кърмене,но страха да не навредиш на детето си е трудно преодолим. Това което мисля че съм споделяла е, че съществува банка за майчина кърма, с която съм водила кореспонденция и ме увериха, че на майки със нашия статус се осигурява безплатно кърма за новороденото до 6 месец на неговия разстеж.Така че алтернатива за нас има, но тя не е широко популяризирана. Например Държавните АГ центрове трябва да предоставят тази информация на родилки в нашето положение. Мисля че има нужда от създаване на контакт м/у АГ отделенията и тази Банка за МК адреса на сайта е следния http://bankazamaichinakarma.hit.bg/ (http://bankazamaichinakarma.hit.bg/)  Молбата ми е към администраторите на сайта и форума ако считате за необходимо може и от Ваша страна да се направи връзка с тях за да знаят повече майки носители на вируса на Хепатит ,че и за нашите деца има добра алтернатива за здраво начало.


Поздрави и слънчев ноемврийски ден!

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: joro в Ноември 12, 2010, 14:22:57
Ива, скоро и ние се бяхме спречкали с този проблем, нали имам бебе на 2 месеца, и още не бяхме на ясно дали жена ми има хепатит Ц та поразпитахме, значи не бяхме на ясно защото на родилките пускат само маркер за хепатит Б а за Ц, не. А и се оказа, че жена ми така или иначе няма кърма и бях навит да я купуваме даже. Нашата педиатърка, която ни е доста близка, ни посъветва, въобще да не се занимаваме с тези банки, един от доводите беше, че няма гаранции дали някоя от дарителките не е с хепатит Ц (защото ги изследват само за Б, както и жена ми не я бяха изследвали при раждането), тоест дори жена ми да имаше хепатит, май се оказваше по малкото зло, защото основните донори били разни циганки които си продават кърмата, а там не било съвсем ясно от какво може да са болни, изследванията които им правели далеч немогло да обхванат всички болести, които могло да се предадат. За това избрахме изкуственото хранене, като сметнахме плюсовете на кърмата и риска с чужди донори… то ако толкова държиш на кърмата май е по-безопасно да си го кърмиш ти, може би за това не е разпространено това с безплатната кърма, защото лекарите не го препоръчват, е все пак, хора всякакви и приоритети всякакви, ама все пак незнам точно хора като нас, които са се сблъсквали с подобна болест, дали биха поели такъв риск за детето, заради преекспонирания проблем с изкуственото хранене
      То, има доста малоумни хора дори вече почват масово да се отричат ваксините, и някой майки не си ваксинират децата защото било вредно, сега ако попитаме някой съфорумец с хепатит Б дали иска да му е била сложена „вредната” ваксина за хепатит Б като дете и сега да е здрав … на дали някой ще каже, че по добре че не е ваксиниран, ние лично поради горчивия ни опит с хепатита, нашето го ваксинирахме максимално, не само задължителните а и доброволните ваксини (платените), ретровирусна и още 2 маи бяха допълнителни 
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Ноември 12, 2010, 14:27:59
Напълно се съгласявам Жоро с теб,абсолютно резонен те намирам в ситуацията. Прав си ако не са достатъчни изследвнаията на донорките разбира се че изкуственото хранене е приоритет както беше и за мен самата. Вярно е че на много родилки не се пуска Хеп. Ц ,само ако набл/даващия АГ те изпрати в РИОКОЗ за първи изслдвания за бременни тогава може да си сигурен че са ти пуснали и за Ц иначе никоя лаборатория не пуска хеп.Ц на родилки от задължителните изслдевания. Това е другия проблем всички АГ клиники трябва да изискват ЗАДЪЛЖИТЕЛНО хепатитен маркер за Ц.

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Аника в Ноември 12, 2010, 15:11:08
Тук ще се намеся, защото когато става въпрос за бременни жени и назначените им изследвания, тихата ми лудост започва да взима връх и да избива неконтролируемо  :angry3: :angry3: :angry3:

Не знам що за малоумие е, бременна жена да не бъде изследвана за хепатит С  :shocked1: :shocked1: :shocked1:

Аз например, ако ме бяха изследвали за хепатит С, още през 2007 г., когато лежах в "Тина Киркова", първо за задържане, после за абразио, след това се наложи лапароскопия - изкарах 20 дни в болницата, щях още тогава да знам за хепатита и вместо да хвърлям хиляди левове за стимулации и АРТ процедури щях да започна лечението си по-навреме ...
Направо издивявам, когато става въпрос за такива малоумщини на родното ни здравеопазване и за тази ми лудост определено не е виновен интерферона  :sad3:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Dragica в Ноември 12, 2010, 15:42:08
Еее,ми така е абсолютно. И аз нямам никаква представа що за малоумие е да няма практика в нито една болница да се изследват хората за хепатит Ц. Единствено за Б изследват.Направо да се чудиш? И на мен отдавна да ми бяха открили хепатита ама..........добре че накрая се сетиха...................
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: joro в Ноември 12, 2010, 17:26:51
Ами това е заради мнението на 90% от докторите, тези малоумници твърдят, че няма как да си болен от Ц без да имаш или да си прекарал Б и за това правят само антитела за Б, това го твърдеше гиниколога на жена ми, а и тая Чавиушан от Токуда която всъщност е гастоентеролог, просто нямам думи, на нашата географска ширина държава няма, всеки прави каквото си мисли че е отдачно, и всеки знае всичко, и просто тук не трябва да се вярва на никои и на нищо, както се казва, рака да пипне око да види, иначе сме загубени, налага ни се да четем за всичко и да отбираме от всичко,  ако искаме да изкараме поне до 60   
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Ноември 12, 2010, 22:29:45
Това което мисля че съм споделяла е, че съществува банка за майчина кърма, с която съм водила кореспонденция и ме увериха, че на майки със нашия статус се осигурява безплатно кърма за новороденото до 6 месец на неговия разстеж.Така че алтернатива за нас има, но тя не е широко популяризирана. Например Държавните АГ центрове трябва да предоставят тази информация на родилки в нашето положение. Мисля че има нужда от създаване на контакт м/у АГ отделенията и тази Банка за МК адреса на сайта е следния http://bankazamaichinakarma.hit.bg/ (http://bankazamaichinakarma.hit.bg/)  Молбата ми е към администраторите на сайта и форума ако считате за необходимо може и от Ваша страна да се направи връзка с тях за да знаят повече майки носители на вируса на Хепатит ,че и за нашите деца има добра алтернатива за здраво начало.
Иве, би ли пояснила как точно си представяш осъществяването на тази идея. Как ние да се свържем и да кажем на всеки един АГ център, че могат да дадат тази информация на бременните с хепатит Б, които няма да кърмят децата си. Как точно ще ги информираме и как, с листовки, или по някакъв друг начин. Защото дори и да приемем, че ще прозвъним всички АГ центрове и ще им кажем за тази възможност, то как ще сме сигурни, че това ще стигне до бременните жени.
Вариантът, който аз виждам, е да напишем някъде на явно място във форума тази информация, за да могат да я откриват повече хора.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: irka в Ноември 13, 2010, 00:23:48
Ивка, дано малко са се качили кръвните ти показатели и да спреш да се тревожиш.

Що се отнася за банката за кърма, знам, че има хора които я използват и са страшно благодарни за нея. Моя позната беше донор на кърма и ми споделяше, че е страшна занимавка - непрекъснато изследвания им правили, проверявали хигиената и пр. Та не знам коя немарлива жена би се наела и да успее да им мине през ситото. Трябва да си доста сериозен и постоянен.

Друг е въпроса, че след всичко случило се с мен, не бих взела кърма от друга жена. Без да знам, че имам Хепатит С, две бременностти изкарах, два пъти съм кърмила децата си по 1 година, ама поне си е била моята кърма, ми ако се случи от нечия друга, непроверена кърма?! Колкото и да е малък процента на вероятност, все пак съществува.

Иначе е добре тази информация да стига до повече родилки, ама те лекарите в болниците не обясняват как да кърмиш правилно ти самата, пък камо ли да ти дадат  инфо за банка за кърма.Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Ноември 13, 2010, 09:06:54
Да Радо мислих си за някаъв вид брошури които да се рапространяват по АГ центровете, за да може бъдещата майка да има избор,а не да е задължена да храни изкуствено своето дете.Мисля че правят достъчно изследвания на донорките,но..наистина съмненията ги има. Идеята за поставяне като инфо във форума може би е най- удачна. Просто е добре когато има някакви вариянти те да се коментират и за тях да се знае а след това всеки сам за себе си да вземе решение.Ако преди 1 г някой ме беше светнал по въпроса щях да използвам услугите на тази банка за майчина кърма. Това е моята идея-информираност-избора остава индивидуален.

Ирка Благодаря за загрижеността за мойто ПКК но картинката е леко по различна от миналата седмица. Левкоцити 1,8 Тромбоцити 96  :dance: Хемоглобин 110  :dance: Направо съм перфектна,но това е заради 1/2 Пегасис,вече се убедих че никви витамини и Герисани и пчелни неща не помагат.От 2 седмици не пия нищо освен рибавирина и си слагам пегасиса резултата в ПККто не е различен.


Хубав ден!

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Ноември 13, 2010, 09:47:01
Сега като се замисля,по важния проблем свързан с бремеността е всички родилки да се изследват ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за хеп.Ц,не само за Б. Или по скоро АГ специалистите да насочват родилките задължително към безплатните кабинети към РИОКОЗ,а не с направления към някои лаборатории които не правят хеп.Ц антитела.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: qiqi в Ноември 13, 2010, 11:16:28
Иве,аз съм съгласна с теб да се изследват,но колко хора са чували за хепатит Ц преди да се сблъскат с него и както в повечето случай се разбира случайно,а пък и АГ специалистите не мисля че са толкова заинтересовани,правят това което се изисква от тях,след това се спасяваш сам.
Дано все пак някой някъде да се сети да направят изследването за хепатит Ц задължително.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Ноември 15, 2010, 10:20:09
Да Радо мислих си за някаъв вид брошури които да се рапространяват по АГ центровете, за да може бъдещата майка да има избор,а не да е задължена да храни изкуствено своето дете.Мисля че правят достъчно изследвания на донорките,но..наистина съмненията ги има. Идеята за поставяне като инфо във форума може би е най- удачна. Просто е добре когато има някакви вариянти те да се коментират и за тях да се знае а след това всеки сам за себе си да вземе решение.Ако преди 1 г някой ме беше светнал по въпроса щях да използвам услугите на тази банка за майчина кърма. Това е моята идея-информираност-избора остава индивидуален.
Здравей, Иве,
За съжаление, нямаме финансовата възможност да разпечатваме листовки. Имаме планове за листовки, но те като за начало ще са информиращи за най-основното, което трябва да се знае за хепатита.
Още довечера ще добавя информацията за банката за кърмачки в статиите за бременност и хепатит B и C на нашия сайт. Така всички майки, които четат статиите, ще научат и за тази възможност.

Сега като се замисля,по важния проблем свързан с бремеността е всички родилки да се изследват ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за хеп.Ц,не само за Б. Или по скоро АГ специалистите да насочват родилките задължително към безплатните кабинети към РИОКОЗ,а не с направления към някои лаборатории които не правят хеп.Ц антитела.
Трудно е ние да променим политиката в това отношение. Това е като да накараме да се включат изследванията за хепатит B и C в профилактичните годишни изследвания, което никоя организация не успя да постигне за толкова години. Това е свързано с промяна на държавна политика, което изисква много сериозни ресурси и хора, които да се занимават само с това.Поздрави,
Радо
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Ноември 17, 2010, 17:58:46
Резултата от ПСРа ми е 1961/3.2 log 10 IU/ml Как да го тълкувам какво значи това. За пръв път ми го показва по този начин.Да умножавам ли да деля ли на нещо че да получа резултата в само в IU/ml
.Стартила съм с 7 738 458/6.8 log 10 IU/ml до сега не съм обръщала внимание на начина на записване на мерните единици но сега много силно ме засяга моля помагайте!
Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: qiqi в Ноември 17, 2010, 18:41:25
Иве и аз не съм на ти със тези сметки,но драстично е паднал вирусния товар,
борбата продължава и следващия ПСР да е отрицателен :smile:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Ноември 17, 2010, 19:38:38
Здравей, Иве,
За тълкуването на този начин на записване можеш да погледнеш интервюто с д-р Иванова от "Иван Рилски", тя направи обяснение точно в тази връзка:
Цитат
Интервю с д-р Анета Иванова - Лабораторна диагностика на хронични вирусни хепатити и възможностите на лабораторията по молекулярна диагностика на УМБАЛ „Св. Иван Рилски” (http://www.hepactive.org/content/articles/interview/Interview_dr_Ivanova_June_2010)
...
Разчитане на резултати от ПСР изследвания

Р. Русинов: Последният ми въпрос е свързан с разчитане на PCR изследванията. Бихте ли обяснили как се разчитат изписаните стойности във вид на десетични логаритми в това  примерно изследване и правилно ли е да умножаваме или делим резултата на тези изписани стойности като десетични алгоритми. Ето два примера:
Изследване на пациент с хроничен хепатит Б:
- HBV-DNA - 910 copies/ml 3,9 log 10
(Real-Time PCR) 175 IU/ml 2,2 log 10
 
Д-р Иванова: Международните единици и копиятавирусни еквивалентина милилитър кръв са двете единици, в които се дават резултите от съответната техника, с която работи лабораторията. Добре е да се дават на клиницистите и двете единици, за да могат да използват тази, с която са започнали лечението на болния и да им е по-лесно в проследяването на виремията. Така правим и ние, защото това е практика в света. Резултатите от тези изследвания често са много големи числа.Например милиони.За да се улесни преценката на лекуващият лекар, дали терапията е ефективна, в света се въведе десетичния логаритъм. Той не е единица за измерване, това е математическия десетичен логаритъм, в който се преизчислява самия резултат. Във вашият пример, на първия ред са дадени 910 copies/ml, което е равно на 3.9 log10, а международните единици са 175 IU/ml, което е равно на 2.2 log10. Това записване се прави, за да могат по-лесно лекарите да проследяват резултата от антивирусната терапия. Ако резултатът е спаднал с 2 log10, това се вижда лесно. Ако динамиката е от 100 милиона в 90 милиона, преценката е по-трудна. Разбирам, че за пациента е малко трудно, но резултатите основно служат на лекуващия лекар.
...

С две думи, резултата от ПСР-а ти е 1961 IU/ml, а разликата с изходния ПСР е повече от 2 лога, което значи, че си отговорила на лечението и ще получиш протокол и за следващите 6 месеца, а още по-важно е, че шансовете ти за излекуване са много добри!
Браво, стискам палци следващия ПСР да е отрицателен!  :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:


Поздрави,
Радо
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Ноември 17, 2010, 19:51:39
Радо,много ти благодаря разбрах я цялата система,мерси за линка ти си безценен просто.Безкрайно съм обнадеждена  :dance: Дано наистина следващия ПСР е отрицателен. Утре ще се чуя и с Балабанска.
Ще спя по спокойно  :wink3:

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: sunshine в Ноември 17, 2010, 20:15:47
Ивка, много се радвам за добрите новини!!
 :dance: :dance: :dance:
Щом за 3 месеца при намалени дози интерефронът е утрепал доволно количество вируси, останалите са му в кърпа вързани!

Стискам палци всичко да се подреди както си трябва!
 :flowers:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Мери_ в Ноември 17, 2010, 20:36:45
Браво, Иве!!! :congrats: :congrats: :congrats:

Следващия ще е отрицателен!!! :bravo2: :bravo2: :bravo2:

Поздрави, :flowers:
Мери
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Rumi_ в Ноември 17, 2010, 21:11:28
Браво Иве, :clap: :bravo2: :congrats: Радвай се! Наистина драстичен спад! Успехът от лечението е сигурен! :dance: Руми
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Ноември 17, 2010, 21:19:23
ПРЕКРАСНИ СТЕ!!! САМО ВИЕ ЗНАЕТЕ КАКВО ЗНАЧИ ТОВА ЗА МЕН!!! ПОДКРЕПАТА Е УНИКАЛНА !!!

 :flowers: :love5: :flowers:

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tetibulka в Ноември 17, 2010, 21:24:14
Браво, Иве.
Само така - бой по гадината и толкоз.

Дани
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: galq в Ноември 17, 2010, 22:23:15
Желая ти пълно излекуване,Иве!Следващият ПСР няма да засича гадината. :bravo2: :bravo2: :bravo2:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: avgustina09 в Ноември 17, 2010, 22:39:55
Ивка,

След твоето лечение и успешно излекуване  ще прегледат дозировките на пегасис при лечение на хепатит С. Оставила си вируса без храна - без левкоцити тромбоцити и т.п. Как няма да умре!

Останали са някакви си трохички, в сравнение със 7 000 000! Ще ги изтребеш, бъди сигурна!
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Ноември 17, 2010, 23:26:26
 :laugh: :laugh: :laugh: Дай Боже,Всеки Му ИЗЛЕКУВАНЕ!!!


 :flowers:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: irka в Ноември 18, 2010, 05:50:49
Bраво Ивка! Поздравления! Следващия ПСР ще е Вируса не се открива!

 :flowers: :flowers: :flowers:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Аника в Ноември 18, 2010, 07:37:59
Иве, браво миличка!
 :fight: до дупка!
 :flowers:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tedi в Ноември 18, 2010, 08:47:12
Браво,Ивка :clap: :clap: :clap:и Поздравления!

Полу мъртва е тая гад,на следващия ПСР няма да го има хич!


Поздрави,
Теди
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: pamche в Ноември 18, 2010, 09:31:43
Ивке поздравления за добрия резултат и с пожелание това да е последното засичане на вируса при теб и оттук нататък само отрицателни ПСР-ри :)  :good:

Успех и леко довършване на лечението  :doubleup:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Ноември 18, 2010, 17:20:05
Благодаря на Всички!!! Изтребването продължава!  :fight:

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Ноември 29, 2010, 13:46:18
Отиде си АНДРЕЙ БАТАШОВ, голям човек,Бог да го прости!

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3438111 (http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3438111)
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tedi в Ноември 29, 2010, 13:53:54
Някъде из нета я мернах тази информация,ама си мислех, че не е истина.

Ужас,да почива в мир!
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Ноември 29, 2010, 16:40:27
Това което мисля че съм споделяла е, че съществува банка за майчина кърма, с която съм водила кореспонденция и ме увериха, че на майки със нашия статус се осигурява безплатно кърма за новороденото до 6 месец на неговия разстеж.Така че алтернатива за нас има, но тя не е широко популяризирана. Например Държавните АГ центрове трябва да предоставят тази информация на родилки в нашето положение. Мисля че има нужда от създаване на контакт м/у АГ отделенията и тази Банка за МК адреса на сайта е следния http://bankazamaichinakarma.hit.bg/ (http://bankazamaichinakarma.hit.bg/) 
Иве,
Можеш ли да цитираш някакъв документ в интернет, или нещо от сайта на банката за кърма, в което да е записано това, че се осигурява безплатно кърма за такива майки.
И още нещо, безплатна кърма се осигурява само за майките с хроничен хепатит Б, или и за тези с хроничен хепатит C?
Сега тръгнах да обновявам статиите за бременност на сайта ни, но ми се ще доуточним тези неща, за да е по-конкретна информацията.


Поздрави,
Радо
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Ноември 29, 2010, 17:43:12
Радо всичко с което разполагам е с техен е-мейл към мен,който мога да ти препратя или мога да побликувам тук. Инфото не е кой знае какво иначе сайта е  http://bankazamaichinakarma.hit.bg/potrebiteli.html (http://bankazamaichinakarma.hit.bg/potrebiteli.html)  Информация там гласи "На частни лица кърмата се предоставя по Постановление №188 от 05.05.1997г. -по т.2 на здрави кърмачета в домашна обстановка срещу заплащане по 1.80лв. за литър. Издава се квитанция . -по т.3 на кърмачета със заболявания, нуждаещи се от майчина кърма- безплатно срещу талон-направление/със съответния изходящ № от здравно заведение/. Издава се ордер с квитанция. -по т.4 на кърмачетата, чийто майки са със заболявания от туберколоза, диабет, сърдечно-съдови и психически заболявания - безплатно/срещу талон-направление с изходящ № от здравно заведение/. Издава се ордер с квитанция." За жалост никъде не се посочва Хепатит , но отговорът им към мен беше в е-мейл следния :"Здравейте!
За съжаление наистина късно сте разбрали за нас, защото на бебета на майки, които по медицински показания нямат право да кърмят, кърмата се полага безплатно. Но Вашето бебе всъщност е здраво, а на здрави бебета даваме кърма до 6-месечна възраст, защото те за разлика от алергичните деца се захранват по-лесно и безпроблемно. А Вие най-вероятно вече сте го захранили със зеленчукови и плодови пюрета.
Приятен ден! "

Не мисля, че ще има разграничение м/у майки с хеп.Б или Ц. Въпроса в в това че хората дават тази възможност безплатно до 6 м. възраст на бебето.
Предполагам, че ако се издъде съответния талон от Медицинското заведение спокойно майките могат безплатно да получават кърма.Иначе другия вариант е да закупуват.
Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Ноември 30, 2010, 11:18:06
Пак имам питане,макар и след токова време след начало на лечението.Хора къде изхвърляте използваните инжекции и игли? Много ми е съвестно да изхвърлям в общия боклук,но към кой да се обърна незнам?

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Ноември 30, 2010, 11:27:11
Ами няма към кого да се обърнеш. Можеш да процедираш така:

сваляш иглата, слагаш й предпазителя, увиваш и двете части в салфетки ( няколко), и после яко омотаване с тиксото. Поне така правех аз.  :whistle:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Ноември 30, 2010, 12:24:07
Иве, преди малко звъннах до банката за майчина кърма (http://www.bankazamaichinakarma.hit.bg/) и те ми обясниха подробно какви са изискванията.
Преди малко обнових и двете статии за хепатит и бременност с информацията, която получих:
Хепатит B и бременност - Период след раждането (http://www.hepactive.org/content/articles/prevention_and_transmission/HBV_and_Pregnancy/Postnatal_Period)
Хепатит C и бременност (http://www.hepactive.org/content/articles/prevention_and_transmission/hcv_and_pregnancy)
Слагам цитат и тук към информацията, която съм пуснал в статиите:
Цитат
...
Банка за майчина кърма

Майките, които се притесняват да кърмят бебето си, но предпочитат кърмата като начин за хранене на своето бебе, биха могли да се насочат към банка за майчина кърма. На този адрес може да се открие по-детайлна информация за "Банката за майчина кърма", която работи в София: www.bankazamaichinakarma.hit.bg (http://www.bankazamaichinakarma.hit.bg)

Банката предоставя възможност на всички майки с хроничен хепатит B или C, да получават безплатно кърма за своето бебе. За целта те трябва да представят два документа:
- ксерокопие от акта за раждане на бебето
- документ от гастроентеролог, който да потвърждава, че майката е с хроничен хепатит  B или C. Не е задължително в документа да пише, че гастроентеролога препоръчва майката да не кърми, ако самия гастроентеролог смята, че кърменето не е опасно за бебето. Важно е обаче в този документ да се уточнява хепатитния статус на майката. Този документ не може да бъде издаван от личния лекар, а от гастроентеролог, като е препоръчително това да е лекуващия лекар на майката, който е поел нейния случай във връзка с открития и хепатит.

Допълнителните изисквания за майките, които искат да получават кърма са същите като тези, упоменати на сайта на "Банка за майчина кърма":
- майките трябва да живеят в района на София
- бебето трябва да е под 6-месечна възраст
- бебето трябва да не е недоносено, да няма алергии

За повече информация, телефоните за контакт на "Банка за майчина кърма" са: 02/8281510; 02/8220930; 02/8223007
...


Поздрави,
Радо
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Ноември 30, 2010, 12:40:39
Благодаря ти много Радо, начина по който е поднесена информацията е чудесен. Изборът е в ръцете на бъдещите родители .Наистина достъпа е за майки от района на София,но все пак въпреки ограничения достъп, изборът е налице.

Благодаря много още веднъж!

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: qiqi в Ноември 30, 2010, 13:42:19
Иве,аз спринцовките със иглите ги събирам в едно шише и като приключа лечението мисля да ги занеса в болницата,а пък те да ги изхвърлят където искат.Може да е малко лудо,но поне ще ми е чиста съвеста и няма да се чудя дали някой не е намерил спринцовката и не се е убол.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Аника в Ноември 30, 2010, 20:16:54
И аз ги събирам в едно шише - намерението ми е, като се напълни да ги занеса в болницата. Там имат кошове за опасни отпадъци, така че ...
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Ноември 30, 2010, 20:31:55
Благодаря Ви ,аз като ги използвам и ги слагам пак в оригиналната опаковка,слагам пак предпазителя и хвърлям в кофата  :oops: Май започвам и аз да събирам в шише.

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Rumi_ в Декември 09, 2010, 13:57:47
Иве, сутринта ходих до ЗК и питах за документа от биопсията. Показах моето копие и ми казаха,че то може да бъде подадено щом оригинала е даден първия път. Звъннах и до Александровска за да питам могат ли да ми дадат оригиналите от болничните изследвания. Обясниха ми,че по принцип от болниците не дават оригиналите на пациентите, защото всички резултати са описани в епикризите. Руми :wink3:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Декември 09, 2010, 15:01:01
Благодаря Руми,и аз така си и мислех. Няма да я прилагам.

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Rumi_ в Декември 09, 2010, 16:39:51
Иве напротив, ако имаш копието ще ти го признаят защото веднъж е подаван оригинала. Така ми обясниха.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Декември 13, 2010, 18:30:46
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3473031 (http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3473031)  ами сега...на къде ???
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: qiqi в Декември 13, 2010, 18:41:40
На нищо не прилича,нямам думи просто.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Rumi_ в Декември 13, 2010, 19:16:11
Незнам какво да направим? Трябва май да се обаждаме на лекуващите за да предприемат нещо.
Не ни стигат другите тревоги, ами и това сега. Дано да се оправят нещата бързо.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: irka в Декември 14, 2010, 06:47:42
Иве, идеята да слагаш спринцовките в шише и после да го занесеш в болницата е добра. Тук в началото на лечението дават един специален малък контейнер в който да си събираш използваните спринцовки. Накрая на лечението го носиш в болницата и те го изхвърлят на подходящите за целат места. Аз даже си го снимах наскоро колко е пълен, да си имам за спомен на снимка през какво съм минала.

Поздрави!
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Декември 17, 2010, 17:24:31
Здравейте,след като 1 м бях леко по стабилна. С левкоцито над 2-2,2,и тромбоцити 80-90,и 135 mcg pegasys . Тази седмица пак шок  левкоцити 1,6 тромбоцити 67 асат 18,алат 10. Отново ми се появиха петна,адския косопад,микоза на ноктите.......

Просто не издържам вече  :sad3: :crying2: :angry3:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: pamche в Декември 17, 2010, 18:00:40
Ивкеее , баси , знам какво е  и ти стискам палци да преодолееш кризата , така ще е, добри дни и лоши дни ,но взимай мерки навреме и реагирай , ако имаш съмнения по често си пускай ПКК за да следиш по изкъсо левкоцитите , аз в най лошите на лечението месеци си пусках по 2ПКК на месец , когато бях най закъсал с левкоцитите почвах да пия "ЕНОАНТ" екстракт от грозде и не знам но после стабилизирвах положението  , обаче малко трудно се намира. ако трябва пак намали дозата докато се дигнат левкоцитите .


Успех
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Rumi_ в Декември 17, 2010, 18:10:11
Иве, намаляй пак пегасиса! Консултирай се и с лекуващата!
Хубаво е по често да правиш кръвните изследвания. Аз от началото до сега ги правя всяка седмица по съвета на лекуващите. И на мен ми писна, но като сме проблемни ще трябва да внимаваме.
Спокойно, нещата ще влязат отново в релси. Явно до края ще сме под напрежение.  :crying2:
Ти подаде ли докуметите в ЗК днес? Поздрав Руми
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Erma в Декември 17, 2010, 18:13:42
Иве, как добре те разбирам! Често  имах чувството, че минутка повече не мога да издържа, ама на, издържах. И виж какви хубави новини е публикувала Мери, че лечението и постигането на траен отговор си струват мъките, през които минаваме. Още малко ти остава, пък и към 7-8-9 месец, като че ли мъничко олеква и човек се стабилизира. Чувстваш се толкова зле и от много ниските левкоцити. Обсъди с твоя лекар временно редуциране на дозата и почвай както си знаеш - ядки, много ядки, /особено бадеми и лешници/смлени и смесени с мед, купи си сусамов тахан / има го напр. във Фантастико, също се смесва с мед, много е вкусно/, фолиева киселина, вит. В комплекс, червено цвекло и т. н. Мен доцентката ме караше да ям много магданоз, зелени зеленчуци, препечена и смляна леща /гадно е/. Аз редовно стигах до левкоцити 1.5 и ги дигах по тези начини. И почивка, почивка, почивка. Сега му е времето да си вземеш дълъг болничен, ако разбира се, можеш да си го позволиш. Почивай и спи колкото можеш повече и лека-полека, ще мине времето, ще се стабилизираш, ще видиш.
Хубави празници ти желая, гледай да си починеш и да се поразведриш  :flowers:
Поздрави, Ерма
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Декември 17, 2010, 18:17:56
Аз от началото на лечението не съм спирала всяка седмица да ги правя,просто 4 седм подред бяха поносими нещата. Иначе в понеделник ще подавам че на едните изследвания нямах подпис на д-р лаборант че ме върнаха и в понеделник ще ходя. Искам да питам някой слагал ли е изходни изследвания'-6м' оригинали при подаването на вторите протоколи?Д-р Балабанска каза че не са необходими и ако искам да не ги слагам?

Ивелина
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Reni в Декември 17, 2010, 19:38:37
Здравей Иве, аз си подавах документите за вторите протоколи четвъртия месец и приложих всички изследвания, които бях правила. Невъзможно беше да имам изследвания в края на 6-ти месец. В табличката лекуващият лекар беше попълнил всички необходими данни до шестия месец включително и това беше достатъчно. Одобриха ги без проблем. Дано по-бързо отстраниш проблема с ниските левкоцити. Не подценявай почивката. Успех. Рени :flowers:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: qiqi в Декември 17, 2010, 20:16:26
И аз бях приожила всички изследвания до четвъртия месец,всичките бяха с подпис и печат.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Декември 17, 2010, 21:28:30
Съжалявам че не сте ме разбрали.Говоря за изходни 6 м преди лечението това е една от първите графи в табицата от приложенията.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Аника в Декември 17, 2010, 21:31:33
Иве, от преди началото на лечението няма нужда да подаваш нищо.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Rumi_ в Декември 17, 2010, 22:11:30
 И аз нямам най-първите изследвания. Попълнили са ми тези, изследвания които са ми правили в Александровска през октомври и декември.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Reni в Декември 18, 2010, 10:36:44
Приложих само оригинали на изследвания, правени по време на лечението. В схемата за проследяване виждам, че са ми попълнили изходни данни и за всички шест месеца. Не би трябвало да имаш проблем с оригиналите. Подавай документите по-бързо, че не се знае колко ще се моткат в касата. Успех. Рени :love5:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Декември 20, 2010, 12:12:09
Днес 20.12.2010г ми приеха документите в РЗОК Стара Загора. Само ги огледаха документите и ми дадаха един телефон на който да се обадя след месец, даже и входящ номер не ми дадоха.А при първото подаване ми дадоха и лист Молба в който да направя опис на всички документи които прилагам и собственоръчно да запечатам плика който изпращат в НЗОК.А тук в СЗ само ги взе и каза аз ще ги пусна ,довиждане ,приятен ден.... и така...
Дано стане бързо...

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tedi в Декември 20, 2010, 17:18:44
Това,че не са ти дали входящ номер ми е много съмнително и неприемливо.Ми ако не дай си Боже някъде се замотат документите как ще докажеш,че са там и си ги подала?!
Инак,дано не чакаш дълго.

Поздрави,
Теди
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Rumi_ в Декември 20, 2010, 17:35:17
Иве, и аз мисля така. Утре им се обади и поискай входящия си номер. Нали чрез него ще проверяваш дали са одобрени.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Декември 22, 2010, 12:33:00
http://ww.vbox7.com/play:4d8801f1 (http://ww.vbox7.com/play:4d8801f1)   Поздравявам Ви, с тази песен,като Ви желая усмихнати и светли празници. И разбира се хора на които може да кажете " И виждам има Ви приятели, и в болката,с Вас ще остана..." Желая Ви нестихваща борбеност и нова изпълнена с мечти и сбъднати желания година.

Ивето

 :flowers: :love5: :flowers:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Rumi_ в Януари 23, 2011, 08:25:12
Иве здравей, не си писала скоро. Как си? Получили си вторите протоколи?
На мен още не са ми се обаждали. Аз трябваше да изпратя допълнително изследванията за щитовидната жлеза и може би моите ще ги забавят.
 Поздрави, Руми.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Януари 25, 2011, 15:19:17
Здрасти,Руми!
Звъня всеки ден в здравната каса, но все още никакъв отговор.Надявам се да няма проблеми и да не се забавят много но все пак днес е 25ти 1 месец вече мина от как съм ги подала.
Иначе при мен никаква промяна в ситуацията с ПККто явно така ще карам цялото лечение незвисимо дали слагам 90/135мкгр Пегасис,левкоцити и тромбоцити падат,и на всичко отгоре на цялото тъпкане по празниците свалих 3-4 кг та наваксвам сега. Иначе общите оплаквания досадни до болка на всички-косопади ,петна,болки в ставите и непрекъсната тежест вечер в дясно,сърцето ми прескача,уморена съм вече ....но като се замисля май прескочих линията на номер 24 пегасис. Това е от мен за сега обещавам че ще се включвам по често и освен това мисля да пускам ПСР тия дни само да е по хубаво времето че в тоя студ не ми се мърда.

Чао,и успешен ден!

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Rumi_ в Януари 25, 2011, 15:52:27
До софия ли ще ходиш за ПСР?
 Аз говорих вчера с д-р цветанска за вземане на кръв в Русе и изпращане в София. Обясни ми как става и колко струва, остава да се изследвам.
И аз другата седмица ще звъня в ЗК, защото не вярвам по рано да ми се обадят.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Януари 25, 2011, 16:52:46
Ами аз ПСР-а си го правя в Писанец Пловдив,взимат ми тук кръв и я пращат там директно не се занимавам аз със куриери директно лабораторията тук в СЗ работи с Писанец.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радостена Куцарова в Януари 26, 2011, 23:07:01
Здравей Иве!
Стискам палци за отрицателен ПСР :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: pamche в Януари 27, 2011, 15:27:52
Ивке имаш стиснати палци и от мен  за ПСР .
Аз по време на лечението като пусках ПСР ( лабор. Кандиларов) ми взеха кръв в София и я пратиха в Пловдив - лабор. Писанец , казаха, че е лабораторията с най-модерна техника за тези ПСР-ри, но ми го забавиха супер много над 25 дни

Успех с лечението :doubleup:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Януари 28, 2011, 13:07:27
Благодаря за подкрепата Ви,в писанец ми излиза ПСР за 15-20дни не повече поне последния път беше така.Дори им написах е-мейл и ми пратиха номер4е да си проверя резултата он-лайн,дори ми пратиха оригинал на резултата по куриер за да си го приложа към документите за вторите протоколи. Много са любезни и отзивчиви.

Това за което Ви пиша днес е че Вторите ми протоколи са вече факт само трябва да отида да си ги взема следобед. За 36-37 дни бяха оформени. Доволна съм много и продължавам,тази седмица слагам НОМЕР 25!

Късмет и хубав ден на всички!

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Rumi_ в Януари 28, 2011, 13:11:43
Браво иве, започваш в обратното броене - чак до финала! Успех! :clap:
И аз днес взех лекарствата от аптеката, протокола представях вчера. :bravo2:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: qiqi в Януари 28, 2011, 13:47:21
По леко второ полувреме  :doubleup:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Rumi_ в Януари 28, 2011, 14:54:01
Ивче здравей отново, искам да питам като ти вземат кръв в Писанец, там ли плащаш всичко: самото изследване, транспорта и сумата за количественото измерване на вируса?
 Аз говорих оня ден с д-р Цветанска и тя каза, че пробата може да се изпрати по куриерска фирма.Обясни как трябва да действа русенската лаборатория и аз всичко записах. Самото изследване при нея струвало - 160лв. Еконт вземат -13лв. за транспорта, но искат предварителна заявка за услугата от 2 дена, за да подсигурят хладилна чанта.
Преди малко говорих и с една от русенските лаборатории и ми обясниха, че може всичко  те да изпратят до София. Не ми е ясно само как през лабораторията в Русе ще изпратя 160-те лв?
Дават ли гаранция, че всичко ще е точно? Като отида другата седмица ще ги помоля да ми обяснят.
Нали се напатих доста...
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Януари 28, 2011, 22:31:18
Руми имаш ЛС
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радостена Куцарова в Януари 29, 2011, 08:45:46
Здравей Иве!
По-леко второ полувреме и да пребориш гадината! :bravo2: :bravo2: :bravo2:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Януари 29, 2011, 15:09:25
Абе хора линийката ми нещо се бъгна...... вчера си показва6е 5м 10 дни/както трябва да е/,а  днес 4м 10дни  :ashamed2:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Rumi_ в Януари 29, 2011, 15:16:36
Пробвай отново да я нагласиш. :write:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Февруари 04, 2011, 18:45:39
Критично чукнах дъното на ниските левкоцити  1,3 :scream:, освен тва TSH  o,12  :scream:

Просто ми писнааааааааааааааааааа :scream:


Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: pamche в Февруари 04, 2011, 18:57:21
Иве задължително обърни внимание на левкоцитите , ако трябва да ти бият 1 инжекция "неупожен" за дигането  им , така не ги оставяй , а ТСХ не е толкова проблем виж при някой ендокринолог да ти види изследванията и ако трябва да взимаш има медикамент който ограничава работата на жлезата и стойностите ще влезнат в норма ( аз ходих в б-ца. Токуда при доктор Горчева - много е добра за щитовидната жлеза).

Успех и пиши как се развиват нещата  :good:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: galq в Февруари 04, 2011, 19:04:45
Иве,това ,което ти е напесал Пламен ,щях да ти кажа и аз.Задължително се обади на лекуващия лекар.На някои им пропускаха инжекции при ниски левкоцити.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Февруари 04, 2011, 20:03:27
Критично чукнах дъното на ниските левкоцити  1,3 :scream:, освен тва TSH  o,12  :scream:

Просто ми писнааааааааааааааааааа :scream:


Ивето
Иве, уведоми ли лекуващия лекар за тези левкоцити. Трябва да се вземат незабавни мерки!!! Дори и нямаш идея колко опасни може да са критично ниските левкоцити. 1.5 е критично ниската граница, под която в никакъв случай не трябва да се минава, а ти си с 1.3.
Не мога да ти цитирам конкретно какви може да са последствията, но знам, че това е изключително опасно.
Абсолютно веднага трябва да вземеш мерки!!!!!
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Февруари 04, 2011, 20:14:40
Здравейте всички,пропуснах да ви напиша че ме накара док.която ми дава болнични да си пусна изследвания в тяхната лаборатория защото явно  не ми вярваше за това което и носих. И в тази лаборатория излязоха такива резултатите. За това аз днес отидох в обичайната си лаборатория за да пусна още едно ПКК .Сега си ги взех и там левкоцитите са ми 1,6 ,тромбоцити 78.
Чесно ви казвам незнам вече какво да правя.Писах на Балабанска и и звънях но е извън страната и чак в понеделник ще е на работа. Започвам да слагам по 90 пегасис поне 2-3 аз досега редувах 135/90 . Ами това е знам че е сериозна ситуацията с мен. И друг път сме повдигали темата каква е опасността реално от тези ниски левкоцити. Ако някой е открил нещо или знае да пише.
Радо кажи какво да правя,храня се всичко което трябва почнах пак да пия герисан фолива невробекс,ама с тях и бяз тях са ми ниски резултатите.

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Февруари 04, 2011, 20:32:10
Иве, трудно ми е да давам съвети, когато има такъв риск. 1.6 пак са изключително ниски стойности. Вариантите са два, доколкото знам:
- намаляване на дозата на лекарствата, но тогава разчиташ на това да си в период, в който все още можеш да контролираш левкоцитите
- прилагане на Неупоген. Забележи, той се препоръчва при нива на левкоцитите между 1.5 и 2.1. Никой дори и не си помисля за по-ниски стойности.
Изключвам всички други по-слаби методи за вдигане на левкоцитите, ти не си в състояние, в което да имаш някаква реална полза от тях.
Щом не можеш да откриеш д-р Балабанска, задължително се свържи с д-р Радин Цонев, те работят заедно и той ще може да ти даде съвет.
Изследванията трябва да ги правиш в една и съша лаборатория, иначе може да стане пълно мазало. Разликата между левкоцити 1.3 и 1.6, е огромна.Поздрави,
Радо
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tetibulka в Февруари 04, 2011, 21:31:08
Иве,
трябва да се свържеш с някой от лекарите.
Кога трябва да си биеш интерферона?

Дани 
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Февруари 04, 2011, 21:36:23
утре го слагам на обед,6те звънна евентуално в токуда,да видя дали радин цонев няма да е там. Благодаря ви за загрижеността но наистина незнам какво да правя.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Rumi_ в Февруари 04, 2011, 21:45:43
Иве, вкъщи имаш ли неупоген? Говори с д-р Цонев и питай може ли някой в Стара Загора да ти постави инжекцията. Търси го на личен номер ако знаеш, или някой да ти го даде. Още тази вечер звъни, извини се и го питай!
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Аника в Февруари 04, 2011, 21:58:11
Иве, и аз мисля, че задължително трябва да се чуеш с лекаря си преди да си сложиш инжекцията утре. Кажи колко са ти неутрофилите в брой и в %.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Февруари 04, 2011, 22:02:09
Не вийдам да има изследвани неутрофили,аз не съм пускала ДКК.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Rumi_ в Февруари 04, 2011, 22:08:38
Радоь, дай телефони на лекари за консултация на Ивето!Няма значение от коя болница.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Аника в Февруари 04, 2011, 22:09:34
Иве, пусни утре!

Ако гранулоцитите паднат под 0.800 положението е сериозно. Под 0.500 е вече животозастрашаващо! Референтни граници - 2.100 - 6.400.
Информацията е от лекари!
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Февруари 04, 2011, 22:14:48
Gran= 0,6  До сега не съм обръщала внимание какви са.Ще отворя и стари изследвания.На 29.12 пак гранул. са били такива но левкоцитите са ми 2,1.Незнам незнам вече тотално се обърках. От 13.01 гранул са 0,8 а левкоцитите 1,8.Това не са резултати от ДКК а от общата ПКК нали и там има описани в абсолутни и относит стойности.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Аника в Февруари 04, 2011, 22:28:38
Иве, на мен ми обясниха, че нивото на гранулоцитите е по-важно от общите левкоцити! Щом гранулоцитите са 0.6 обезателно се свържи с лекар преди да поставиш интереферона!
Вероятно наситина ще трябва да ти се постави Неупоген.
Стискам палци!
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Февруари 04, 2011, 23:20:04
Радоь, дай телефони на лекари за консултация на Ивето!Няма значение от коя болница.
Нямам номера, които някой да не ги знае. Всички са публикувани на сайта.

Иве, със сигурност утре ако трябва няма и да си биеш инжекцията.
Предполагам не си виждала друг път да пиша с големи червени букви, както преди малко, и аз не помня друг път да съм го правил. Написах го, защото знам нещо за конкретен случай, за който не искам да навлизам в детайли. Просто под 1.5 не трябва да падаш ама в никакъв случай! Това, което ти е написала Ани за гранулоцитите не го знаех, но и от нейния пост можеш да разбереш, че тук говорим не за опасност за здравето, а за животозастрашаваща ситуация!
Докато не говориш с някой сериозен лекар, няма да поставяш никаква инжекция!!!
Опитай се да разбереш как можеш да се снабдиш с Неупоген, в статията на д-р Балабанска (http://www.hepactive.org/content/articles/treatment/treatment_introduction/Leucopenia_trombocytopenia_IFN_dr_Balabanska) има публикуван мобилен телефон за връзка на д-р Петкова, представител за България.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tetibulka в Февруари 04, 2011, 23:25:47
Иве,
със сигурност може да забавиш интерферона с 24 часа поне. Не е хубаво, но ще е по-малкото зло. Не знам какво да правиш и с рибавирина...Ама може би и него да намалиш, докато се чуеш с лекар.

Знам, че нещата, които ти говорим, те натъжават, но... понякога може и да се налага да се спре битката, за да се спечели войната.

Дани
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: sunshine в Февруари 05, 2011, 00:50:41
Иве, моят съвет също е въобще никакъв интерферон да ни слагаш преди да си се свързала с лекар.

Мен заради 0.7 гранулоцити ми намаляваха интерферона на 90 мг. След това се вдигнаха, после отново, но вече в края на лечението бяха 0,6. Няма оправия с това. Според мен е задължително да ти сложат неупоген.

Критично ниските нива на левкоците (гранулоцитите са вид левкоцити) означават, че организмът ти не би могъл да се пребори ефективно с евентуална инфекция. Практически, една инфекция може да е смътроносна в такъв случай.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Февруари 05, 2011, 08:22:00
Хора бескрайно Ви благодаря,д-р Балабанска ми е отговорила на е-майла. Съветваме да прескоча тази седмица или да сложа 45,като след това оставам на доза 90.Но в лабораторията койято по принцип си пускам изследвания левкоцитите са ми 1,6 те са база за сравнение с останалите които съм правила. За това незнам изключвам този резултат 1,3,но не го пренебрегвам. Мисля да сложа 45 пегасис,да не го спирам съвсем.Мога да си сложа и неупоген,това ми е казала д-р Балабанска но незнам дали ще ми го дадът без рецепта,а и не мие написал никаква доза. Другия вариант е да изчакам до понеделник сутринта да говоря по телефона с нея и тогава да сложа 45,а в събота др седмица да сложа 90. Сега към 10х ще звънна на доц .Генов от ИСУЛ дано да мога да говоря с него,и да ми лаже той по подробно какво да правя.

Поздрави и съм Ви безкрайно благодаряна ако не бях писала какво става,сигурно щях да си сложа 90 пак.......

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Февруари 05, 2011, 08:35:14
Здравей, Иве,
Супер, че д-р Балабанска ти е отговорила, сега вече се диша по-спокойно. Но, според мен трябва да си сложиш и Неупоген, заради гранулоцитите. Изключваме стойността от 1.3 за левкоцитите и гледаме тази от твоята лаборатория, която е 1.6, но тя пак е страшно ниска. Затова, говори с доц. Генов за Неупоген, като му кажи какви са ти левкоцитите и гранулоцитите.
Ще чакам да пишеш какво ти е казал. За дозата на Неупогена, има кой да питаш, не се притеснявай, например питай и доц. Генов. Д-р Балабанска също е споменала доза за Неупогена в статията си. Сега, като чета статията, виждам, че и нивото на неутрофилите също е важно.


Поздрави,
Радо
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: galq в Февруари 05, 2011, 08:46:40
Иве,когато Станимир получи страшния обрив пропусна да пие една вечер рибаверина а на следващия ден вместо 6 пи по 2 сутрин и 2 вечер ,но тъкмо си беше сложил пегасиса и си спомням, че му казаха ,че ако не мине обрива до следващата инжекция,  трябва да се обади задължително.Така ,че и да пропуснеш няма страшно.Драгица не се включвала да ти напише ,че на нея и пропускаха инжекции ,когато и падаха левкоцитите.Не си спомням ,ама май два пъти и се случи да ги пропуснат.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: anita в Февруари 05, 2011, 08:49:26
Ивка, не е фатално ако пропуснеш един интерферон. Имало е такива случаи и края на лечението пак е бил успешен. По-важно в момента е да овладееш положението.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tetibulka в Февруари 05, 2011, 09:54:35
Другия вариант е да изчакам до понеделник сутринта да говоря по телефона с нея и тогава да сложа 45,а в събота др седмица да сложа 90.

Е, поправете ме, ако греша, но доколкото имам спомени по темата местене на инжекция, по-добрата идея е като я изместиш, да продължиш да я биеш в новия ден.


Дани

Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Февруари 05, 2011, 12:46:38
Свързах се с доц Генов,забрани буквално да слагам тази седемица,каза в четвъртък нова ПКК,чуваме се за резултат и мислим за събота ако трябва 2 ще пропуснеш. И не съм я слагала сега.Толкова отзивчив човек рядко се среща изключително добронамерен. Благодарна съм му. Обясних му че др Балабанска е в чужбина и той веднага започна да ме разпитва за състоянието,резултати подробно .Много му балгодаря.

Поздрави,
Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Февруари 05, 2011, 13:22:40
Браво, Иве!
Мисля, че това е най-безопасния вариант. Просто са ти много ниски стойностите.
А за Неупоген пита ли го?
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Февруари 05, 2011, 14:08:45
Радо,направо изключих да го питам.Аз точно щях да си слагам инжекцията и получих СМС че си е включил телефона и веднага му звъннах. Сега гледам че др Балабанска ми е пратила още 1 мейл след като и казах за другите лабораторни резултати. Тя ми казва да сложа 45 и да намаля копегуса с още 2,но Генов ми каза да не го намялам него. И сега още повече се пообърках защото на него неуспях да му обясня цялата ситуация с двете лаборатории и разминаването в резултата. Но така или иначе смятам да не слагам интерферона днес. И довечера вместо 2 копегус ще пия 1. И така 1 седмица ще карам на 2-0-1 копегус. В четвътрак пускам ПКК и ДКК,ТСХ.И им се обаждам и на двамата за двойна консултация. Доц.Генов каза че съм постигнала супер резултат на 12 седм и сега тази седмица да си пусна нов. Това е от мен за сега . Благодаря отново за всичко,Радо!

Поздрави,
Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Февруари 05, 2011, 14:39:10
Благодаря на всички които се вкюучихте,по моята драмичка  :kiss: :kiss: :kiss: КАКТО ВИНАГИ СЪМ КАЗВАЛА ПРОСТО СТЕ БЕЗЦЕННИ!!!!!!!


Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Февруари 05, 2011, 15:23:58
Иве, дано нещата се стабилизират и всичко се успокои, че ще се побъркаш от толкова стрес  :smile:
Стискам палци всичко да е наред!  :fingerscrossed:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: sunshine в Февруари 05, 2011, 18:13:34
Иве, отдъхнах си, да знаеш.
Като пропуснеш интерферона със сигурност ще се повишат показателите, но пак ще е временно, според мен.
Задължително питай следващия път за Неупоген и, ако трябва се подсигури с един.
 :flowers:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Февруари 07, 2011, 19:47:01
От днес съм с няква хремичка и променен глас,мога ли да пийна един грипекс разтворим ? Какво да пийна да не се влошавам...Само тва ми липсва сега...

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: anita в Февруари 07, 2011, 19:53:37
В тази ситуация пий каквото трябва без много да се замисляш. По важно е да не изпускаш нещата от контрол.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Февруари 07, 2011, 20:02:25
Иве, вече леко стресиран очаквам всеки твой пост!
Нали разбираш, че в момента с тези левкоцити не трябва за нищо на света да боледуваш. Моля те, вземи под контрол нещата. Пиши на д-р Балабанска, или намери д-р Цонев, за да ти кажат какво точно да пиеш.
Овладей нещата, защото както вече си говорихме, става въпрос за живота ти!
Ако трябва затвори се вкъщи и не излизай, докато не се успокоят нещата, вземи си болнични, или нещо подобно.
Ако не, по-добре спри лечението!
Нещата трябва да са под пълен твой контрол. Може да си с ниски левкоцити, но ти трябва да ги контролираш.
А с Неупогена направи ли нещо днес?
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Февруари 07, 2011, 20:09:10
Ok ,Ще пия нещо за да овлдея нещата.Чух се днес др.Балабанска. Вече е в БГ, така че  надявам се ДАНО се размина само с грипекса... Ама как да се спрем вкъщи в тва време днеска беше сигурно 15градуса... Ще се пазя обещавам,утре никакво излизане на разходки. Аз принципно съм в болнични, ама гледам малката и.... ситуацията е .... уфффф нямам търпение всичко да минава....


Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Rumi_ в Февруари 07, 2011, 20:59:03
Иве пиши още тази вечер на д-р Балабанска. Обяснии за лекото си неразположение и я питай дали и какво да пиеш! Недей оставя нещата така. Виждаш, че твоите лекари те консултират по телефон и по мейл.. за разлика например от моите. :love5:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Февруари 07, 2011, 21:28:53
Ивка,

ако се наложи да слагаш Неупоген и не можеш да намериш- пиши ми на ЛС. Дано не се стига до там де!
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: pamche в Февруари 08, 2011, 06:35:59
Иве ,аз когато се почувствах че гърло или нещо друго ме мъчи докато се лекувах пиех Оксцилококциум и при мен беше доста ефикасно , стигал съм до 3 на ден , то се води хомеопатично , при по остри форми ми бяха казали за Изопринозин  ,че би ми свършило работа.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Vancheto в Февруари 08, 2011, 08:40:01
Осцилококцинум се взема първите три флакончета на 6 часа а следващите 3 на 12 часа- 15 минути преди хранене или 1 час след хранене.
Може да започнеш пръскане с Биопарокс в носа и гърлото, той е локален антибиотик.
И ампули вит.С.
 
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Февруари 10, 2011, 17:52:41
Благодаря Ви,хремата я забравих вече отшумя с малко капки за нос Тетрисал и 2 дни на трахизан и всичко е наред.Щеше ми се да Ви зарадвам с хубави резултати и от ПКК обаче ,уви...
Резултатите от днес:

ПКК                                                ДКК


RBC  3,08                              St 0,02
MCV 96,7                               Sg 0,42
HCT 0,298                              Ly 0,48
PLT 93                                   Mo 0,06
MPV 11,3                               Eo 0,02
WBC 1,6
HGB 101
GRAN 0,7
MID 0,2
LYM% 43,2
GRA% 46,0
MID% 10,8

Говорих с др.Балабанска,каза в събота да слагам 90 и да продължавам на такава доза без да увеличавам,копегуса остава намален и той на 2-0-1.Нищо не ми каза за за неупоген пак пък и аз пак забравих :fool3:  Звънях и на доц.Генов но не отговори утре пак ще се обадя и на него. Др.Балабанска каза да не се притеснявам че ПКК-то неможе да се оправи толкова бързо,костния мозък е много подтиснат от интерферона,и да не пускам ПКК следващите 2 седмици- нямало смисъл. Та така,положението е пак на критичната граница.Хапвам си добре,пия си и всички там герисани и витамини.

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Март 01, 2011, 16:53:11
Здравейте,не съм писала отдавна след критичния момент...
Днес взех изследванията си,ето ги:

Левкоцити 2,2 Грнулоцити  0.9
Тромбоцити 95
Хемоглобин 117
еритроцити 3,59

повече ме притеснява ТСХ- 0,013mIU/l

Май ще се налага да запзавам час за ендокринолог.......

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Rumi_ в Март 01, 2011, 17:26:24
Браво Иве, стабилизирала си кръвните показатели! :clap:
За щитовидната жлеза май трябва да минеш на прегледЖ Вземи мерки за да ти изпишатлекарства. :bye2:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: qiqi в Март 01, 2011, 18:05:46
Ивка,най-добре е да отидеш,не отлагай.Мен много ме мъчи тая щитовидна.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Аника в Март 01, 2011, 22:22:06
Иве, ако не ме лъже паметта беше с много високо ТСХ. Ако пиеш някакви лекарства, например Л-тироксин е необходима корекция на дозата ти или спирането му. Още утре се чуй по телефона с ендокринолога.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Март 01, 2011, 22:39:01
TsH винаги ми е било в норма,но на 6 тия месец, излязаха извън норма -0,12. А тази седмица ми е 0,013 имам хипер функция на щитовидната. Д-р Балабанска ме съветва да запазя сегашните намалени дози на лекарствата,но каза задължително ендокринолог да ме види. И че сега не е подходящо обаче лечение на щитовидната жлеза,защото понякога нещата отшумяват от самосе бе си.
Ще видим...

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Аника в Март 01, 2011, 22:52:55
Извинявай, в грешка съм, че си била с високо ТСХ!
Много е ниска стойността. Звънкай и запазвай час. ТАТ и МАТ пускала ли си?
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: pamche в Март 02, 2011, 08:15:57
Здрасти и аз се лекувах при доктор Балабанска и за щитовидната жлеза с която имах пробле, ходих на преглед при др.Горчева - в отделението на др.Балабанска е и е отличен специалист , през цялото лечение ми е следяла положението с ТСХ и има много човешко отношение към пациентите.


Успех и вземи мерки за жлезата :)
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: irka в Март 04, 2011, 15:47:22
Иве, през голямо напрежение си минала с тези резултати! Радвам се, че последните изследвания са вече по-добре. Пожелавам ти да успееш да ги запазиш и дори да ги вигнеш леко и да нямаш повече притеснения от този род до края на лечението.

Поздрави!
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Март 16, 2011, 22:30:53
Здравейте,аз отдаван не съм писала обаче имам какво да кажа сега :

Резултати от тези дни:

Левкоцити 3,3 не са били толкова от началото на лечението  :yahoo:
Гранулоцити 1,9    няма да казвам че бяха 0,6
Тромбоцити 94   васе още доста зле

Хемоглобин 110

проблема продължава да е ТSH 0,014   Ft3  9,13 при референтни 3,10- 6,80  Ft4  24,82 при референтни 12-22
 Другата седмица пак съм при ендокринолог и май ще трябва лечение с малки дозиза функцията на щитовидната жлеза.
тази седмица минавам пак на 135mcgr Pegasys,съответно до мах- 2 седмици пак ще съм стигнала дъното на ПКК-то.
За това мисля да слагам 135-90-90-135 дано тази схема да проработи,защото 135-90-135-90 ми беше твърде силна.

Поздрави ,
Ивето.

Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Аника в Март 16, 2011, 23:00:20
Браво Иве!

Кръвната картина е супер, предвид какво чудо беше!

Консултирай се възможно най-бързо с ендкринолога.
Миналата седмица бях на ехография на щитовидната и си поговорих с доктора, не искам да те плаша, но ТСХ-то ти е доста ниско. Пиши какво са ти назначили и стискам палци!
 :flowers:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: sunshine в Март 17, 2011, 22:18:31
 Иве, браво, дано да успееш да задържиш ПКК-то максимално дълго.
Дано стабилизират щитовидната, много ти се събра, милата...
 :flowers:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Април 15, 2011, 20:00:43
Здравейте,1месец след добрите резултати ,както правилно предположих положението в момента е следното :
         WBC                                       RBC          HCT   PLT         HGB   GRAN  FT4/12-22 referentnI/ FT3/3,10-6,8/   TSH
15.04  1,7/редуване 90-90-135/        3,49    0,324   86         107       0,6      12,35                       -            -

15.03. 3,3/след цял месец 1/2 доза/    3,49     0,327  94        110       1,9       24,82                         9,13                 0,014


Продължавам с 3хапчета копегус,и редувам 135-90-90-135 пегасис.Беше ми изписан пропицил за щитовиднта,който не съм взимала нито веднъж,по съвет на Балабанска.
Незнам защо ендокриноложката ми е пусна в направлението само FT4,мислих че е по важно TSH,за това от днес няма негова стойност,Дано са свързани и това че FT4  е в норма да означава че без медикаменти нещата със щитовидната са влезли в релси.
Как мислите?

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: pamche в Април 15, 2011, 20:12:47
Здрасти,
ФТ4 е свързано със TSH , това че ФТ4 е в нормата е добре, показва че нямаш автоимунен процес към щитовидната жлеза.
Иначе резултатите са ти ОК съвсем нормални за човек на лечение :)

успех с лечението
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Май 05, 2011, 13:46:12
Хора днес ТСХ-то ми е 58  :scream:   от 0.014 за около 1 1/2м .Вече не издържам какво за бога се случва.Не съм пила Пропицила нито веднъж. Всичко се случва от само себе си.

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: qiqi в Май 05, 2011, 14:37:43
Иве,задължително отиди на ехограф и да ти изпишат лекарства.
Моето ТСХ беше 100 и сега след лечението от Рилски ме изпратиха
в Александровска болница,на 25 май ще влизам там.
Според мен всичко е от лекарствата,но знам как се чувстваш.
Обърни си внимание.
 :flowers:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Rumi_ в Май 05, 2011, 15:24:49
Иве, не отлагай по- обстойни прегледи на щитовидната. Сигурно е от лечението, но трябва да обърнеш внимание! :shocked1:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tedi в Май 05, 2011, 17:43:16
Ивка, и аз бях така от хиперфункция премина на хипофункция.Бях при няколко ендокринолога, всички бяха на мнение, че хипофункцията е по-добрия вариянт, щото по-лесно се овладявал.Мисля, че всичко е от лечението, но все пак трябва да отидеш при ендокринолог.Мойте хормони се нормализираха 6 месеца след лечението.

Поздрави,
Теди
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: pamche в Май 05, 2011, 17:45:28
Здрасти,
При много ниски стойности на ТСХ тогава жлезата работи в хипер функция , т.е. произвежда повече от хормона отколкото му е необходим на човек. При високи стойности на ТСХ тогава значи че организма произвежда недостатъчно количество от хормона  и в единия случаи трябва да се пие точно дозирано лекарство за да блокира ф-ята на жлезата или както във втория трябва да се пие от хормона (на хапчета) за да се добави в организма липсващата част от него. Хашимотото най често започва с хипер ф-я и преминава в хипо ф-я и се дължи на автоимунен процес който не разпознава жлезата и започва да я унищожава .
При интерфероново лечение може да си отключиш Хашимото и да стимулираш унищожаването на жлезата ( интерферона засилва имунната система и тя ако разпознава като враг жлезата започва да я унищожава с по бързи темпове)
Друго, при лечението самият интерферон действа доста съдо свиващо и дори да нямаш хашимото може да ти се получи подобно нещо , но след спиране на лечението би трябвало да ти се нормализира ТСХ

Според мен трябва да отидеш при ендокринолог да ти даде колко и каква доза от хормона да пиеш за да ти влезе в нормите а и да ти види на ехограф жлезата и да ти пусне и допълнителни изследвания ) ТАТ МАТ ТРАК


Успех и не се притеснявай , добър специалист бързо ще ти вкара в нормата ТСХ
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Май 11, 2011, 00:08:55
Просто нямам търпение целия кошмар да свърши защото не издържааааааааааааам  :angry3:  TSH >100 mIU/l, FT4 4.92 pmol/l
FT3 3,33 .
Всичко е извън норма ,а и не ми се коментира ПККто щот е ужас пак......Относно Щитовидната Балабанска ми каза нищо да не предприемам за момента защото съм със субакутен тиреоидит.
А и утре съм пред ТЕЛК за удължаване на болничния.....................

ПИСНА МИ!
ПРОСТО МИ ПИСНА !
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Май 11, 2011, 08:10:09
Здравей,

Постави си за цел датата на която приключваш лечението и мисли за нея, когато ти стане тежко. Виждам, че имаш месец и нещо- не е много, някакси ще минат тези дни. Знам, че звучи кошмарно изтъркано, но стискай зъби, стягай се в кръста, и си постави за цел това лечение да не те събаря в последния момент.

Така де, ти си силна.., нали?   :girl_wink:

Силвана
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tedi в Май 11, 2011, 09:21:05
Ивка, знам какво е, защото съм била в същото положение и го помня много добре.Но, вижда му се края, остава ти още малко, стигна до тук.Мисли за края, мисли, че скоро този ад ще свърши, че ще се възтановиш и ще си бъдеш един нормален човек.
Моят TSH бе стигнал до 50 аз също нищо не съм пила, след лечението се нормализира.Тъй че споко и това ще се оправи.

Поздрави,
Теди
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Май 14, 2011, 13:48:32
В четвъртък  дадох кръв за ПСР,стискайте палци след 15-20 дни трябва да е готов... :angel: :angel: :angel:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Rumi_ в Май 14, 2011, 13:59:58
Ивче здрасти, стискам палци :bravo2: и ти желая голям ---------------------------------------!!! :love5:
Защо по рано го пускаш?
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tetibulka в Май 14, 2011, 15:02:12
В четвъртък  дадох кръв за ПСР,стискайте палци след 15-20 дни трябва да е готов... :angel: :angel: :angel:

А защо?
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Май 14, 2011, 15:31:27
Д-р Балабанска ме посъветва,заради намалените дози да видим как са нещата.Ако се наложи да слагам повече от 48 Пегасис-а.


Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tetibulka в Май 14, 2011, 20:01:01
Ивка,
аз изобщо не бих се двоумяла да си наслагам всичкия пегасис, пък ако ще да отида и на 60 седмици....
След цялата мъка и предвид факта, че ти нямаше отрицателен ПСР на 12 седмица, редно е да направиш всичко, за да предотвратиш релапс.

Дани
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Май 14, 2011, 20:59:17
Ами те толкова някъде ще идат до към септември октомври,ако си го сложа всичкия.Ама не знам какво ще ми каже Балабанска. Ако каже ще слагам.Ще говоря като наближи Номер 48 и с доцент Генов да видя и той какво ще ме посъветва.Ако кажат ще слагам.И права си на 12тата не бях с отрицателен ПСР. Ама  Балабанска каза че,практиката е лечението да продължи 48 седмици,аз по моему бях решила да слагам +4 още.Оххххх незнам Дани,хем искам да идва края по бързо,хем ме е страх да не е на 6м да има +...ужассс...

Голям страх почва да ме обвзема накрая...
А има ли някой във форума който е бил с намалени дози през по голяма част от лечението и да е сложил повече от 48 апликации?

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tetibulka в Май 14, 2011, 22:50:30
Иве,
във форума не знам дали има човек, който е бил с намалени дази и не е имал отрицателен на 12 седмица.
Анита беше с намалени дози, но пък имаше отрицателен, а и Августина. Но и двете са с генотип 3 и това  допълнително ги прави различни от твоя случай.
Адски логично ми изглежда да си удължиш лечението, при положение че имаш лекарства. Просто е презастраховане срещу релапс и си струва, според мен.

Дани
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tedi в Май 15, 2011, 09:14:14
Като чуя за удължено лечение и веднага се сещам за Mariya, но тя се лекуваше в Германия.
Бе с високо вирусно натоварване, на първия ПСР спадна доооста, но не напълно и затова и бе удължено лечението.Ивка, може да и прочетеш историята.Тя също имаше проблеми със щитовидната и ПКК.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Май 15, 2011, 13:35:38
Здравей Теди,аз прочетох някои неща от темата на Mariya, има доста силен отговор на лечението още на 12 седмица,но така и не разбрах тя с намалени дози ли е била? Защото аз съм на 1/2 и 1/3 дози още след 3-тата апликация.И въпреки намалените дози едвам съм закрепила положението на ПКК на 1,7 левкоцити,и около 90 тромбоцити.След като сложа 4 седмици 1/2 пегасис всичко скача в норма. Мога да обсъждам с др.Балабанска варианта след номер 48 да сложа още примерно + 4до8 до  апликации. Хем ще държа добри показатели на кръвната картина хем ще съм минала 48 седмичния курс на лечение. Не знам трябва лекар да прецени нещата защото от февруари и с ТСХ-то имам проблеми,и не знам ... А иначе аз имам да сложа до 48 още 7 пълни дози,иначе разхвърлени на половинки и 1/3 са 10 апликации. И имам да получа от Здравната Каса още 8 по 180мкг. /т.е още 10тина апликации след 48/ Ама погледнато с днешна дата са си 20 бода още....... От сега Ви  казвам просто ми се доповръща само като си помисля...

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tedi в Май 15, 2011, 13:50:45
Ми до колкото си спомням тя не е била с намалени дози поради лошо ПКК.Всъщност аз поне не се сещам за някакъв аналогичен случей с твоя, май няма.И да, естествено, че лекар ще прецени най-добре какво ще е добре в твоето състояние.
Стискам ти палци за сегашния ПСР.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Rumi_ в Май 15, 2011, 16:45:33
Иве, изчакай да видиш резултата от ПСР и тогава ще решавате с лекуващите лекари. Не се тревожи напразно.
Мисля, че ти беше споменала преди не помня във форума или в скайпа  беше, че мнението на Балабанска е да приключиш в нормалния срок. :fight: Ензимите ти са добре, вируса на 12 седмица е доста намалял, така че вероятността за изчистване е много голяма. :bravo2:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Май 15, 2011, 20:00:40
Да Руми ,бяхме си говорели с теб че аз я питах в един наш разговор и тя ми каза,че лечението няма нужда да бъде продължавано,но въпреки това около 40 седмица да пусна един ПСР да видим как са нещата и тогава ще мислим...


Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Аника в Май 15, 2011, 21:13:13
Иве, изборът е твой и на лекуващият ти лекар!
Сигурна съм, че заедно ще вземете най-правилното решение за теб.
Това, което аз съм чела, е че при липса на отрицателен ПСР на 12 седмица и при намалени, при това не еднократно дози, е препоръчително лечението да бъде удължено на 72 седмици.
Късмет и дано ПСР-ът ти е отрицателен завинаги :)
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: anita в Май 15, 2011, 21:16:23
Не си спомням да има някой, който през повечето време да е на намалени дози. Аз бях с намалени само за 2 седмици и то с 1/3 от дозата. Другите случаи са аналогични на моите.
Ивка, твоя случай е доста тежък. Дано успееш да избуташ докрай лечението, че и да го удължиш за да постигнеш успех.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Май 17, 2011, 22:32:53
В събота отивам да си разтуша душицата на една мечтана екскурзийка до Лондон  :wink3: Планувала съм така нещата,че в събота слагам Пегасис-а и летя след 1ч. После се връщам на следващата събота рано рано с некъв безумен полет в 6:30ч  и по обед в БГ си слагам пак Пегасисчето,обачеееееее...К'о праим с Копегуса? Пътувам с ниско тарифните Раян еър  само с ръчен багаж,нямам превод на епикриза,взимам хапове сама за 1 седмица,дали ще имам некъв зор на летището в Лондон,да не ми отнемат дозичките ?
Някой,нещо да ме посъветва? Всичката козметика и медикаменти трябва да са поставени в прозрачен плик най-отгоре в багажа,така че немога да си ги скатая някъде .....

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tetibulka в Май 17, 2011, 22:58:03
Ивка,
аз доколкото разбирам, става въпрос за течните и полутечните неща. Никъде не срещнах за таблетки ограничение.

Дани
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Май 17, 2011, 23:37:34
Да се поуспокоя викаш,и да не се панирам все пак си нося лекарствата,хората кви неща пренасят  :mocking:

 
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tetibulka в Май 18, 2011, 07:16:08
Нека Сви да сподели - тя летя доста.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Svi в Май 18, 2011, 11:44:30
Здравей ,
носех си Копегуса в ръчния багаж(например за 1 седмица) и освен това за всеки случай в куфара си слагах останалите хапчета за резерв. Никога не съм имала проблеми , освен това винаги нося в ръчния ефералган, спазмалгон, аналгин , като подвижна аптека  :ashamed2:
не се притеснявай  :wink3:

Приятно изкарване  :congrats:
Сви
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Май 27, 2011, 14:56:27
 :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
 ВИРУСА НЕ СЕ ОТКРИВА
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Rumi_ в Май 27, 2011, 15:09:07
Браво Ивче! :clap: Супер новина!  :clap:Хайде краят му се вижда. :dance: :bye2:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Аника в Май 27, 2011, 15:18:01
 :clap: :clap: :clap:

Браво Ивче, сега вече трябва да се чувстваш мнооооого по-добре!
Още малко остава, но пък си заслужава. Дано завинаги си остане неоткриваем! :bravo2:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Май 27, 2011, 15:58:50
 :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Svi в Май 27, 2011, 17:18:49
Супер  :clap: :congrats:

Сви
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: amarela в Май 27, 2011, 18:33:34
Поздравления!  :clap:
И от сега нататък - все така!  :bravo2:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: anita в Май 27, 2011, 19:44:07
Браво :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Все така неоткриваем да си остане :flowers:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: silvipas в Май 27, 2011, 19:58:24
 Поздравления и от мен. Само отрицателни ПСР-и и занапред.   :flowers:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tedi в Май 28, 2011, 08:55:03
Ивке, браво, поздравления!!

Много се радвам, само такъв да си остане занапред!

Сега смело и спокойно завършване на лечението ти желая.


Поздрави,
Теди
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Александрова в Май 28, 2011, 10:19:51
Браво!Радваме се с теб !Успешен край !

Поздрави
Рени Ал.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: dimizano в Май 28, 2011, 13:14:57
Браво Ивке само така.Много успехи и от мен. :flowers:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Vancheto в Май 28, 2011, 13:35:39
ЧЕСТИТО  :bravo2:
Супер добра новина  :dance:
 :kiss:
Да почерпиш малката с един сладолед, по случая  :girl_wink:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: cvetna в Май 29, 2011, 09:51:06
честито и от мен  :flowers:  :flowers:  :flowers:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tita70 в Май 29, 2011, 17:46:08


        Поздравления Ивка :clap:
       
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: qiqi в Май 29, 2011, 20:54:48
Поздрави и от мен,така  се диша малко по леко.
 :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Май 30, 2011, 00:01:51
Скъпи приятели,благодаря на всички за подкрепата Ви...Новината си я разбрах на екскурзийката и цял ден подскачах от радост. Най-важното е след 6 м пак да е такъв ПСР,но наистина сега се диша малко по леко.Благодаря отново че споделяте радостта ми. Искрено пожелавам на всички ни в този форум само '-' ПСР  . :congrats:


Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: pamche в Май 30, 2011, 15:36:27
Поздравления и стискам палци и след 6 месеца да е отрицателен ПСР-ра :)

успех
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: sunshine в Юни 02, 2011, 13:31:02
Ивка, честито, толкова се радвам за теб!!!
След всички мъки и намалени дози!!!
 :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
 :flowers: :clap: :clap: :flowers: :clap: :clap: :flowers:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Юни 09, 2011, 00:01:03
Аз,незнам просто информативно и с отекчение сигурно вече към вас,Ви съобщавам ужасната си Пкк-за 100тен път.
Левкоцити 2,2 -НАПРАВО УНИКАЛНИИИИИИИИИ!!!!!!!!!
Тромбоцити 60-НАПРАВО УЖААААААААААСНИ!!!!!!!!
ХЕМОГЛОБИН-101
Гранулоцити-0,9
ТСХ-40,39

Д-р Балабанска е категорична,да не се продължава лечението повече от 48 седмици.
Писах и на доц.Генов-неговия отговор е малко уклончив."Лечението следва да продължи поне 48 седмици. Във вашия случай, при който все пак на 12 седмица вирусът не е бил изчезнал напълно, рискът от релапс е по-нисък, ако лечението продължи общо 72 седмици (при условие, че няма сериозни странични действия)."

АМИ СЕГА?!?
Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: qiqi в Юни 09, 2011, 00:17:51
Ивка,
до колкото си спомням ти си с намалени дози от началото,
с този ПСР на трети месец който не е отрицателен,
защо ти е казала да не продължаваш до 72сед.,
ами ако наистина направиш релапс....
Ако продължиш до 72сед.поне ще си спокойна ,
че си направила всичко възможно,а резултата със сигурност ще е отрицателен :doubleup:
Голямо мъчение.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: silvipas в Юни 09, 2011, 00:31:09
Иве, ако аз трябваше да избирам дали да продължа лечението си или не щях да избера да го продължа. И да не са пълни 72 седмици ,пак ще е по-добре от 48 . Толкова много си изтърпяла,че не си заслужава да не опиташ да устискаш още малко, защото само мисълта ,че може да се наложи повторно лечение ме ужасява.
 
Силвия 
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: eli13 в Юни 09, 2011, 00:43:34
Въпросът е как? Доколкото ми е известно от Здравната каса ни крепят до 48-та седмица. Има ли начин?
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: pamche в Юни 09, 2011, 07:01:42
Ивке , то ако приключиш на 48-мата седмица ,лекарите ще те потупат по рамото и ще ти кажат :
"дай да видим какво е станало ако трябва ще повториш"
Всичко е на твой гръб и на твоя отговорност , ако имаш лекарства и продължиш пак е на твоя отговорност но съм сигурен че д-р Балабанска ще ти направи мониторинг докато се лекуваш, аз лично ако съм на твое място бих се замислил да го продължа докъдето мога , но е добре да е със съгласието на д-р. Балабанска.

за ТСХ си има лекарства просто дозата трябва да ти увеличат а за тромбоцитите ... наистина са доста ниски- трябва и там сериозно да се погледне , левкоцитите и хемоглобина са ти супер за човек към края на лечението.

успех и дано вземеш правилното решение за твоя случай-стискам палци :good:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Reni в Юни 09, 2011, 20:50:07
Иве, Балабанска сигурно я притесняват ниските тромбоцити и левкоцити. И ТСХ-то. Наистина трудно решение трябва да вземеш. Може би трябва да се посъветваш и с още някой специаласт. Успех! Рени :doubleup:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tetibulka в Юни 09, 2011, 21:21:22
Въпросът е как? Доколкото ми е известно от Здравната каса ни крепят до 48-та седмица. Има ли начин?

Лечението на Ивка беше през по-голямата част с намалени наполовина дози и затова тя има още малко лекарства.

Ивка,
много е трудно. Посъветвай се с още някого от спецовете. Някои неща в изследванията ти са наистина притеснителни - особено тромбоцитите. Ама дали няма шанс да се пооправят нещата, ако минеш на 1/3 от нормалната дозировка. Знам ли?

Дани
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Rumi_ в Юни 09, 2011, 22:00:48
Ивче, наистина не ти е лесна задачата какво решение да вземеш.
Избора ще е твой. 
Балабанска е категорична, защото следи отблизо страничните ефекти.
Доцента изказва  различно мнение при положение, че няма сериозни странични действия.
Мисля, че и третият специалист няма да е категоричен. Имаш още малко време за размисъл, потърси все пак и друго мнение за да си спокойна.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Юни 14, 2011, 10:26:32
Знам че,много от Вас няма да одобрят взетото от мен решение,макар че имам още време да помисля...Но почти на 99% решавам да спра на номер 48! Съжалявам,може би ви предавам като силен дух,но ...предпочитам да прекъсна на 48 !!! Знам че поемам голям риск ,но той си е изцяло мое решение!НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ ДА МИНАТ ТЕЗИ 32 ДНИ!!!Искам да си отдъхна,и да забравя цялата тази една година!Писна ми да не мога да дишам,да спа като хората,да съм изнервена...просто ми писна...Вече нямам сили и да компенсирам с добро настроение и ухилена физиономия!!! Ванче,права беше,на края мислите не се събират и нищо не  се избистря,напротив -колебанията и съмненията са в двойна форма!


Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Vancheto в Юни 14, 2011, 12:11:02
Иве,
 знам че ти е много трудно да вземеш решение, но в момента в който си на сто процента сигурна как ще постъпиш вече ще смъкнеш товара и ще си по-спокойна.
Естествено ще тръпнеш в очакване на следващия ПСР, но напрежението как да постъпиш ще го няма, ще е останало само стискането на палци и молитвите.
Всичко ще е наред, с теб сме  :bravo2:
 
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Rumi_ в Юни 14, 2011, 15:10:54
Ивче,  знам че за самите  нас вземаме най- правилното решение.Той вируса или го има или изчезва за винаги. Вярно е, че си има риск при намалени дози, но и при повторни лечения аз съм чувала, че има неуспех. Имаше случай, при който и при по- ранно спиране на лечението/10м./ -ПСР е отрицателен.
Дано Всичко да е нормално и минуса да е огромен!!! :bravo2:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Юли 08, 2011, 10:19:54
Мина почти цялото ми лечение,мога да кажа, че въпреки това което говорят изследванията ми се чувствам в страхотна форма на духа.Сигурно защото номер 48 е много много скоро.И въпреки приятното ми настроение днес  нямаше как една леля изкукала да не ми дигне пулса.Отивам да си взема последните Пегасис-и,и чакам в аптека Марешки 2 в Стара Загора,до магазин Па-Па,там както винаги се заформя скандал от възрастни хора които чакат. В суматохата извикват мен преди тях /защото моята книжка е от преди два дни и я обработват около 30тата минута на моето чакане/ и в пререканията на лелята фармацевт и чакащата леля,оная ти ми фармацевтка вика : "Абе госпожо книжката на момичето е от вчера,това са толкова скъпи лекарства за болест,дето,пази Боже!" Пред 30 човека,аз съм тая д'ет съм пази боже,да се смея ли к'о да правя вече не знам. И оная ти пък чакащата се засегна,благодари за клетвите на фармацевта-трагикомедия в БГ Аптека........


Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tetibulka в Юли 08, 2011, 10:44:35
Е, то болестта си е пази, Боже, както и да го погледнеш. Истината е казала фармацевтката. И ако повечко хора знаеха наистина за каква гад става дума, щеше по-лесно да се диша в тази държава. Кое те тормози?

Само не разбрах защо такова стълпотворение си правите в тази аптека. В София такова нещо не съм виждала. Сигурно аптеките ни са повечко.

Дани
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: anita в Юли 08, 2011, 15:44:15
Дани, като се има предвид колко малко аптеки имат желание да работят с интерферон никак не е учудващо защо се заформя навалица.
Фармацефтката поне е наясно що е хепатит С. Верно си е пази, Боже. По добре е да не те докопва.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: qiqi в Юли 08, 2011, 21:42:58
Иве,радвам се, че се чувстваш добре и края наближава :doubleup:

Дани днес са си взели пенсиите и към аптеката  :laugh:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Юли 08, 2011, 22:33:37
Сигурно ще Ви е смешно,но ми стана тъпо че ме посочиха за -"пази боже"...няк'во смотано етикетче...
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Юли 08, 2011, 23:29:51
Hepatitis C treatment 2009 - injection no. 72 - the Isolated Virus Killer (http://www.youtube.com/watch?v=poK5nF07ccU#ws)
Просто мога само да се възхищавам на такива хора! На мен не ми стиска...

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tetibulka в Юли 09, 2011, 00:17:46
Иве, жената е искала да ти покаже съпричастност и да те подкрепи. Не е икала да те етикетира. Болестта е гадна и бабките с лекарствата за кръвно наистина трябва да стоят мирно пред теб.
Тях да ги пази Господ.
Ти си си добре.
И между другото, когато те чета, и аз впонякога си викам да пази Господ детето ми от това.
Теб не те е опазил, може и да има някакъв замисъл в това,.Знам ли... Ама ми се струва, че по-скоро ще да има някакъв замисъл.

Айде не се подавай на мисли за стигмата.

Дани
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tedi в Юли 09, 2011, 00:21:14
Не ти стиска кое?
И кво ти пука, че неква непозната ти лепнала етикет, който даже не е и лъжа.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tetibulka в Юли 09, 2011, 00:26:14
Теди, стиска ли ти да си сложиш този клип на стената във Фейса.

Дани
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Юли 09, 2011, 00:28:36
На мен не ми стиска да си го сложа на стената във фейса, и не ме стиска да си сложа 72! Поне сега...Дано никога да не ми се налага де...
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tedi в Юли 09, 2011, 00:37:24
О, да, и на мен не ми стиска да си плясна такъв клип на стената, въпреки, че зависи колко съм изкукуригала в момента.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: anita в Юли 09, 2011, 08:56:29
Оооооооо, ако трябва и 82 ще си турим. Сега само така си приказваме щото не ни е на главата.
Доно обаче никога не ни се налага. Пази, Боже!
За клипа незнам дали бих си го сложила. Аз напоследък не се притеснявам да говоря за хепатита. След всичките болнични, които се наложи да ползвам по време на лечението нямаше как да скрия диагнозата. Никой не ме погледна по особено и не шушука зад гърба ми.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tedibon в Юли 10, 2011, 08:26:13
Налегнали са те тежки мисли,Ивка!Ама с нашата здравна каса,72 номер,ми изглежда блян!
Пожелания за хубав почивен ден на всички  :flowers: :dance: ,аз съм малко на работа,но е голям купон,комуникираме си с белгийка,която си говори на френски,а ние на български,майтап абсолютен  :laugh1:!Поздрави,Тедибон  :love5:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: sunshine в Юли 10, 2011, 22:26:11
О, Ивка, това с "пази божето" нищо не е, аз мога книга да напиша за лаборатнките на Циба и моя хепатит.  :laugh1: :laugh1: :laugh1: :laugh1:
Те направо ме бяха отписали и опели и всеки път се чудеха как тъй съм още жива, не стига, че съм с хепатит, ми и кръвната ми картина клони към 0, хаххаха.  :whistle:
Невежеството дори сред медицинските работници е страховито. Но, това е животът. От нас зависи дали да се смеем или плачем.  :love5:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Юли 16, 2011, 12:55:33
Днес слагам номер 48!!! И все още нещата не са ми ясни...какво да правя...След този Пегасис ми остават 10 пълни дози и около 320 Копегуса...
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: tetibulka в Юли 16, 2011, 13:35:28
Иве,
как ти е ПКК?

Дани
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Юли 16, 2011, 14:14:37
В понеделник ще пускам ПКК и ТСХ,не мисля че имат промяна защото миналата седмица пак ми станаха на сини петна краката.Ще видя какви ще са резултатите в понеделник.
Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Аника в Юли 16, 2011, 19:23:41
Иве, аз на твое място бих се "подсигурила", като си сложа и останалите дози интерферон, барабар с полагаемия се рибавирин.
Макар, че при тая гад, едва ли би могло да се говори за някаква сигурност   :sad3:

Какво те съветва лекуващият те лекар?
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Юли 19, 2011, 11:21:39
Така нека Ви информирам след номер 48,как аджеба седят нещата с мойто пусто ПКК-а

Еритроцити-2,94
Левкоцити-1,6
gran-0,7 /ref.2-8/
Хемоглобин-98
Тромбоцити-57,
как да продължа да слагам Пегасис?
Единственото хубаво е че ТСХ-то се завръща към нормата 7,36/0,27-4,20 реф/,при условие, че беше 100!

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Rumi_ в Юли 19, 2011, 12:09:46
Иве,при тези резултати  със сигурност мисля, че няма да ти разреши д-р Балабанска да продължиш. Свържи се с нея и да казва.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: pamche в Юли 19, 2011, 12:39:21
Ивке, обсъди добре с др.Балабанска , ако е по добре да си биеш 72 инжекции тогава може да погледнете възможност да намалите пак  дозата на интерферона и на рибавирина и да избуташ на намалени дози до 72-рата и не е лошо можеби ида ти дигнат левкоцитите с NEOPOJEN за да продължиш-много са ти ниски.

Успех и стискам палци да намериш правилния път за теб

.
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Vancheto в Юли 19, 2011, 12:47:30
Ако решиш да продължиш, наистина трябва да е с намалени дози, допълнителни лекарства за подобряване на кръвната картина и повишено внимание.
Стискам палци с докторката да вземете най-правилното решение и всичко да е   :doubleup:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Юли 20, 2011, 14:15:04
Продължавам с Пегасиса докато ми излезе резултата от ПСР...
Ако е отрицателен и АСАТ И АЛАТ са в норма спирам,ако е положителен продължавам още 3 месеца...

Ивето
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Август 02, 2011, 13:54:30
 :party: :party: :party:ВИРУСЪТ НЕ СЕ ОТКРИВА!!!
 :dance: :dance: :dance:ВИРУСЪТ НЕ СЕ ОТКРИВА!!!


По важно е след 6 м да е така,но все пак голяма радост е!  :party:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Август 02, 2011, 13:58:09
 :turkeydance: :flowers3: :turkeydance:

Много се радвам за теб, честит ти МИНУС !!!  :love5:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Rumi_ в Август 02, 2011, 14:06:23
Хайде Ивче ЧЕСТИТО!!! Да си жива и здрава и никога да не го срещаш този вирус! :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :clown: :clown: :clown: :clown: :clown: :clown: :clown: :clown: :clown: :clown: :clown: :clown: :clown:
 :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: irka в Август 02, 2011, 14:33:45
Браво Ивка, честит минус! Пожелавм ти все такъв резултат да виждаш! :flowers:
 :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: qiqi в Август 02, 2011, 20:45:01
БРАВОООООООООООООООООООО
 :clap: :clap: :clap: :flowers:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Аника в Август 02, 2011, 21:37:28
 :dance: :dance: :dance: :flowers: :flowers:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: amarela в Август 02, 2011, 21:52:01
Браво! Браво! Само така!
 :bravo2: :bravo2: :bravo2:
 :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: anita в Август 02, 2011, 22:55:17
Честито! :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Все такъв резултат да остане :bravo2: :bravo2: :bravo2: :bravo2: :bravo2: :bravo2:
 :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: ivka81 в Август 02, 2011, 23:26:41
Благодаря много на всички за споделената с мен радост.  :flowers: :love5: :flowers:
Днес дори не мога да осъзная все още,че в събота няма да слагам Пегасис. След 50 Пегасиса се надявам наистина завинаги да си имам ГОЛЯМ МИНУС на ПСР-а.
Само да споделя,че въпреки малкото продължение на лечението около 3 седмици съм свалила около 1,5-2 кг,и косата ми започна да капе отново със страшна сила на кичури. ПКК-а,АСАТ И АЛАТ ще пуна до края на седмицата да видим как са там нещата.Но продължаването на едно такова лечение повече от предвидените 48 седмици трябва да е много добре обмислено и преценена ситуацията "Полза-Риск".Колкото и стриктно да съм била следена по време на лечението все пак всичко ставаше по телефона и по е-мейл. Без физически контакт с болния/не че е гаранция/ според мен може да се получи понякога и ефект много по вреден за здравето.


Късмет на всички.
Ивето


П.С Днес ударих два гълтока хубавка Арианка,от на мъжо! :beer:
Днес ми се полагат!
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Август 03, 2011, 08:20:23
Иве, поздравления за страхотната новина!  :flowers:
Твоето лечение наистина беше цяла сага, но се радвам, че в крайна сметка всичко беше под контрол и успя да го завършиш успешно!
Сега се отдай на почивка, а ние ще стискаме палци за ПСР-а след 6 месеца!  :doubleup:


Поздрави,
Радо
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: silvipas в Август 03, 2011, 09:12:12
Ивче, ЧЕСТИТ МИНУС! :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
И сега и занапред само минуси на ПСР-а.  :flowers3: :flowers3: :flowers3:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: eli13 в Август 03, 2011, 12:34:06
Честито, Ивче! Знаех си, че ще успееш! А сега ти желая най-прекрасното лято!  :flowers:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: pamche в Август 03, 2011, 13:46:38
Честито :) радвам се за теб и ти пожелавам и занапред само отрицателни ПСР-ри  :doubleup:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Svi в Август 03, 2011, 14:32:12
 :clap:

Браво на теб !!!!
Сега си почини и се радвай на лятото  :dance:

Сви
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Vancheto в Август 29, 2011, 10:20:09
Браво, Ивче!
Много се радвам за резултата ти!
 :love5:
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: pavlinaboneva в Август 29, 2011, 17:08:50
 :clap: :bravo2: :bye2:БРАВОООООООООООО!!!!!!!Честито,Ивка!!!
Титла: Re: И аз започнах лечение
Публикувано от: Радослав Русинов в Август 30, 2011, 11:53:10
Историята на Ивето продължава в раздела "Завършено лечение": Ivka81, след лечението (http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=3578.0).


Поздрави,
Радо