Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Вирусен хепатит - Обща дискусия => Превенция и заразяване => Темата е започната от: dada в Ноември 26, 2011, 01:50:02

Титла: Бащинството и хепатит В и С
Публикувано от: dada в Ноември 26, 2011, 01:50:02
Здравейте, проблема е следния, бащата е носител и на хепатит В  и на С , не знам подробности, дали е само носител или не ,по скоро е второто, тъй като взима лекарства, за съжаление не знам какви, майката е здрава. Има ли възможност да имат деца, които да не носят вируса. Доколкото разбрах за хепатит С няма проблем, много рядко се случва детето да унаследи болеста, ако проблема е в бащата, но какво се случва като имаме и хепатит В и С и каква е опасността за майката и има ли шанс да имат здраво дете и майката да не се зарази.
Титла: Re: Бащинството и хепатит В и С
Публикувано от: dimizano в Ноември 26, 2011, 08:49:52
Здравей аз боледувам от хроничен  хепатит Б имам две деца и нито едното нито другото се е родило с този вирус.Всички деца след 1992 г.се ваксинират със задължителна ваксина срещу хепатит Б.За съпругата нека се изследва и ако трябва да си постави и тя ваксина.
Титла: Re: Бащинството и хепатит В и С
Публикувано от: anita в Ноември 26, 2011, 09:34:23
dimizano вече е отговорил за хепатит Б, аз ще допълня, че хепатит С се предава изключително по кръвен път. Вероятността от заразяване по полов път е минимална. Няма проблем да имат здрави деца.
Титла: Re: Бащинството и хепатит В и С
Публикувано от: ivka81 в Ноември 26, 2011, 13:49:27
Майката се ваксинира за хепатит Б,задължително ако няма изграден имунитет срещу него.Прави се изследване за да се установи това. За детето се предприемат мерки на ваксинация след раждането. Хепатит Ц се предава при контакт кръв кръв най-вече.Това не са заболявания които се унаследяват. Това е вирусно заболяване все пак!!!
Титла: Re: Бащинството и хепатит В и С
Публикувано от: dada в Ноември 27, 2011, 21:15:45
Благодаря на всички!
Титла: Re: Бащинството и хепатит В и С
Публикувано от: gucibuci в Март 21, 2015, 17:33:15
Здравейте! Мъжът ми е с хроничен Хепатит Б и имаме бебенце на 1 месец. От няколко дни го е хванала параноята, че може да го зарази и дори си представя как кожата му била пожълтяла /според мен такова нещо няма/. Та въпросът ми е: Дали това е възможно, при положение че Асат и Алат са му в норма, но така и не му е правено изследване за вирусен товар?
Титла: Re: Бащинството и хепатит В и С
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Март 21, 2015, 21:51:19
Хеп. Б се предава по кръвен и полов път, а и на новородените се слага ваксина, така че е абсолютно невъзможно бебето да бъде заразено.
Съветвам съпрутът ти да посети хепатолог за определяне състоянието на хепатита му- дали е активен или неактивен носител, само ензими не са достатъчни.
Титла: Re: Бащинството и хепатит В и С
Публикувано от: gucibuci в Март 23, 2015, 22:11:29
 Когато му откриха болестта, ходихме в София при хепатолог. Беше приет в болницата за да му направят изследване за вирусния товар. След известно време трябваше да се обадим за резултата и да запишем час отново да обсъдим резултата, но така и не можах да се свържа с никой от болницата на посочените телефони. От тогава минаха почти 2 години, но той не може да се накани отново да си обърне по-сериозно внимание на здравето.
Титла: Re: Бащинството и хепатит В и С
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Март 23, 2015, 22:36:16
Здравей,

не знам дали болницата ще ви пази резултат 2 години, а и да го пази, този резултат е загубил смисъл, т.е. сега трябва да се направи ново изследване.

Предполагам, че съпругът ти се чувства добре и заради това няма и желание да се подлага отново на изследвания и тн. Това е проблемът с хроничния хепатит- дълги години нямаш оплаквания. Ако искаш, мога да ти изпратя малко информация и статистика, за да ги прочете той и да се накани да се изследва :)