Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Вирусен хепатит - Лечение => Завършено лечение => Темата е започната от: violeta 80 в Май 12, 2012, 14:23:00

Титла: Объркана
Публикувано от: violeta 80 в Май 12, 2012, 14:23:00
Здравейте, приятели. Чета ви от една година, но все не се осмелявах да пиша. Само веднъж зададох въпрос на Радо на лични и той ми отговори светкавично, за което много съм му благодарна. Благодарение на форума и това, че ви има бях подготвена в борбата си с хепатита.
Значи аз съм с хроничен хепатит C, генотип 1. Лекувам се в Испания. И  най необичайно за мен лечението ми продължи само 7 месеца, заради което съм доста притеснена и объркана. Лекуващия ми лекар ми обясни, че щом съм дала ранен отговор на лечението и генотипа ми е CC, защото ми направиха и това изследване, значи лечението отговаря на една година. А започнах и с ниско вирусно натоварване. Сега 3 месеца поред имам да правя ПСР за да се види дали вирусът ще се върне. Лекуващият ми ме убеждава,че ако в началото вирусът не се върне, то значи няма да стане никога. Ако някой знае нещо по въпроса, моля нека ми отговори.
Благодаря ви предварително!
Леко и успешно лечение на всички!
Титла: Re: Обаркана
Публикувано от: eli13 в Май 12, 2012, 16:42:45
Здравей, Вили,
И аз отдавна съм те забелязала, че кръжиш наоколо, та се чудех защо не се включваш.
Добре дошла, приятно ми е да се запознаем.
Интересна е системата на лечение, която са ти приложили. Надявам се да е успешна.
Все пак за теб ще бъде от полза ако си пуснеш ПСР и на 6-тия месец след края на лечението, и година след края му.
Така ще се спокойна, че всичко е наред.
 :congrats:
Титла: Re: Обаркана
Публикувано от: Орфей в Май 12, 2012, 18:13:39
Да, най-сигурно е да провериш и  на шестия месец или когато се върнеш в България, ако в Испания това излиза прекалено скъпо. Иначе по другите страни ниското вирусно натоварване на генотип 1 май вече наистина се лекува за кратко. Стискам ти силно палци! Пиши ни да знаем какво става - това е важно за хоря с подобни случай тук. Ако помниш ще се радвам да напишеш и колко точно ти беше началното вирусно натоварване.
Титла: Re: Объркана
Публикувано от: Радослав Русинов в Май 17, 2012, 20:43:10
Здравей, Виолета!
Ако лекуващия те лекар се занимава професионално с хора с хронични хепатити, значи можеш да разчиташ, че няма да те подведе.
Наистина, гена е важен за изхода на лечението, и явно твоя лекар е имал предвид някакви клинични изследвания, а може би и конкретни случаи от своята клинична практика.
Така, че изчакай да ти излязат резултатите и не се притеснявай излишно.


Поздрави,
Радо