Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Вирусен хепатит - Обща дискусия => Диагностика => Темата е започната от: d`essie в Април 27, 2013, 22:26:05

Титла: поставям нов рекорд за HCV RNA
Публикувано от: d`essie в Април 27, 2013, 22:26:05

докладвам за този нов мой резултат с особено прискърбие и даже елемент на шок ...защото наистина не съм подозирала, че е възможна такава вирусна маса за хепатит С. даже не знам какво да мисля. преди година и половина резултата  ми беше 700 000 IU/ml

11.4.2013    HCV RNA   36  800 000 IU/ml
Титла: Re: поставям нов рекорд за HCV RNA
Публикувано от: Rumi_ в Април 27, 2013, 23:12:45
Деси,  :shocked1: направо изумях??? А ензимите ти как са? Ти нали само едно лечение изкара?
Титла: Re: поставям нов рекорд за HCV RNA
Публикувано от: eli13 в Април 28, 2013, 12:31:26
36 милиона! WTF!!!!
Деси, моля те, включи светкавично всички известни нам странични мерки за въздействие : гел от алое, олио от черен сусам, чай от лавандула, ако трябва и китаски гъби. Що за наглост е това размножаване на тоя вирус!
Което ме подсеща и аз в скоро време да пусна една репликация да видим какво е поникнало на пролет.
Значи, много се изнервих!
Титла: Re: поставям нов рекорд за HCV RNA
Публикувано от: ivka81 в Април 28, 2013, 14:32:41
36милионааааа!!!!! :shocked1:

'Баси репликацията.....  :shocked1:
Титла: Re: поставям нов рекорд за HCV RNA
Публикувано от: d`essie в Април 28, 2013, 18:16:10
ASAT и  ALAT  са ми 44   (винаги са варирали в тази граница)

най-странна ми беше реакцията на лаборантката  Ив.Рилски, която на моя многократен въпрос-срещала ли е някога такава виремия за хепатит С, спокойно ми каза - че виремията не била критерии за степен на увреждане на черен дроб. тези постулати и аз ги знам, но за такава репликация всеки би се опулил. не знам дали да пускам наново тестта.
единственото хубаво беше фиброскан тестта, който минах наскоро и там резултат беше добър- 5,2 .

 btw, гел от алое, олио от черен сусам, чай от лавандула - за нито едно не съм чела, явно трябва да преровя тук щателно. каква е връзката им с виремията, повлиява ли се? доц. Антонов ми препоръча ударни дози бял трън, над 1 гр. той все още не знае за този резулатат обаче- сигурно и него ще то същисам...

Титла: Re: поставям нов рекорд за HCV RNA
Публикувано от: Аника в Април 28, 2013, 20:36:12
Десита, признавам си, че много ме същиса с тази репликация  :shocked1:
Чуден ти е резултатът от Фиброскана, браво миличка!
Аз пия вече 2 месеца олиото от черен сусам. Средата на февруари правих ПСР - гонех 4 млн.
Обмислям дали да не пусна лятото един, да видим накъде върви  :ashamed2:
То, не че има значение виремията за активността на вируса, ама знам ли вече и аз какво има значение...

Титла: Re: поставям нов рекорд за HCV RNA
Публикувано от: d`essie в Април 29, 2013, 18:46:17
Ани, как точно трябва да се пие това олио от черен сусам и къде го има? за сефте чувам, че се препоръчва за нашия  случай...

според теб силимарина в големи дози би ли имал ефект? разни лекари все различно ми казват, но проф. Антонов последно ми разказа случай на пациент, който е с хепатит Б, след релапс му влива ежедневно големи дози силимарин и прави нулева виремия след известно време. не разбрах за колко точно време. но, безусловно ми препоръча белия трън в поне 1 грам дневно, казва че виремията щяла да намалее. друг е въпроса дали мойта ще се кротне. и аз бих искала  си пуснала  още 2 ПСР-а в две лаборатории, ама 150 кинта са си такъв хубав чифт обувки .... :oops: майтапя се, де...то, кво друго ми остава...
ще ми се да е някаква лабораторна грешка с нулите, ама знам че не е...
Титла: Re: поставям нов рекорд за HCV RNA
Публикувано от: ralkataaaaaaa в Април 29, 2013, 20:23:24
кажете поне от къде го купувате това олио от черен сусам  :smile:
Титла: Re: поставям нов рекорд за HCV RNA
Публикувано от: Аника в Април 29, 2013, 21:13:10
Едното шише с олио от Черен сусам го купих от магазин "Шатрата" на Женския пазар.
С другото шише ме "захрани" както се захранват бебетата - Ели 13  :baby3: - сутрин и вечер по 1 ч.л.
В темата за алтернативни лечения мисля, че тя беше дала координати.
Отдавна съм чела за положителния ефект от венозното вливане на силимарин и то при HCV, но когато се интересувах не беше регистрирано в Бг. Ще трябва пак да се провери това със силимарина   :book_read:
Деси, това което си спомням беше, че има невероятно спадане на вирусната репликация, но само при венозно приложение, и че при перорално приемане няма такъв доказан ефект  :oops:
Само споделям - за съжаление не съм запазила източника  :sad3:   
Титла: Re: поставям нов рекорд за HCV RNA
Публикувано от: eli13 в Април 29, 2013, 23:31:18
Абе, аз известно време вземах олио чрез един, който е приятел на вносителя. Той ми го носеше като му кажех, че е нужно.
Като казвам "вносител", визирам човека, който внася олио от черен сусам директно от Саудитска Арабия, дето се оценява като такова с най-добро качество.
Вносителя съм го виждала веднъж - стоеше и мълчеше. Особено момче е, но е религиозен и много свестен по данни на всички, които го познават. По принцип Главното мюфтийство зарежда от него, та аз преди от тях изкрънквах разни запаси, но сега директно от него.
10лв. струва едно шише - 125мл. Това е най-разреденият вариант. Сега, Деси примерно може да вземе и по-концентриран. Ани, и тя. Там цената е по-висока, но 1 лъжица от него се равнява на няколко от по-разреденото. Въпросът е какъв ефект се гони.
Та казвам, вземах чрез онова лице и бях почнала да пращам тук и там на наши хора в страната. Обаче то пък напоследък доста хора искат, а няма как да го карам моя познат постоянно да взема от вносителя и да ми носи. Проблемът с вносителя е, че той няма магазин. Затова питах другото момче за контакт за нашия форум и получих фейсбука на вносителя.
Изпращам го на лични на който се интересува - засега няма сигнал за проблем. Пак казвам : ако не се отзове на някого от вас, известете - аз ще го издиря и ще оправя тая работа. По принцип той е наясно, че тука се касае за болни хора и трябва да проявява сериозност. Надявам се да си спазва поетия ангажимент.
Иначе за олиото от черен сусам може да се прочете например тук : http://bg-islamm.blogspot.com/2012/08/corek-otu-tur.html (http://bg-islamm.blogspot.com/2012/08/corek-otu-tur.html)
Титла: Re: поставям нов рекорд за HCV RNA
Публикувано от: ralkataaaaaaa в Април 30, 2013, 00:16:25
 :smile: Ели,ако можеш ми прати ,за да му пиша  :smile:
Титла: Re: поставям нов рекорд за HCV RNA
Публикувано от: d`essie в Април 30, 2013, 20:56:06
Ели, много тенкс за ценното инфо! аз ще опитам с мои познати и от Турция. надявам се да има начин.а относновенозния силимарин- стана ми интересно и със сигурност ще трябва да отида при проф. Антонов да ми обясни подробно, тъкмо и да го зарадвам с нов роден рекорд, щато съм абслютно сигурна, че това си е рекорд, баси...

за силимарина- някой има ли добри впечатления. препоръчваха ми легалон и карсил, но само като им видя Е-тата отзад, не бих пила никога такива добавки. мисля да се ориентирам към Jamieson. да, като посетя доктора, ще докладвам пак...
Титла: Re: поставям нов рекорд за HCV RNA
Публикувано от: eli13 в Април 30, 2013, 22:47:25
Значи, в Турция на това му се вика corek otu - чьорек оту.
Продава се на Египетския пазар в Истанбул, 1 шише от 500мл. е към 18-10 лири. Много изгодна сделка и е добро плюс това.
Титла: Re: поставям нов рекорд за HCV RNA
Публикувано от: Buba в Май 01, 2013, 09:33:16
Ха, невероятно - мислех че аз държа рекорда с моите 10 000 000 от преди година и половина, но това  е повече, макар че и аз се чудех докъде може да стигне моята цифра, нищо чудно сега да съм минала и твоята. Аз тогава също питах срещали ли са такива репликации и също ми отговориха, че това не е индикация за увреждане на черния дроб. Ензимите ми тогава също бяха минимално повишени, каквито винаги са били. Лекарката каза, че това е имунен толеранс, вирусът се репликира свободно, организмът не се бори, не го унищожава и дробът общо взето не се увреждал. Дано да е така!  В твоят случай другите изследвания го потвърждават. (Доколкото съм чела в този сайт и форум, не вирусът убива чернодробните клетки, а имунната система която унижощава заразените клетки и предизвиква фиброза.)  И странното е, че и при мен това се случи след неуспешното лечение. Аз в най-добрия случай си повишавам имунната система с пчелен прашец (вечер по лъжица в чаша кисело мляко), друго не съм взимала - не виждам и смисъл. Мисля си, че този вирус или трябва да го изчистиш или някак си да живееш с с него без да позволиш да те убие, може би имунния толеранс е един от начините... Понеже не ходя по лекари напоследък ще ми е интересно какво ще ти каже твоят лекуващ лекар.