Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Вирусен хепатит - Обща дискусия => Как да живеем с хепатита => Темата е започната от: deadora в Май 19, 2013, 17:44:43

Титла: плаж и интерферон
Публикувано от: deadora в Май 19, 2013, 17:44:43
Започам въпроса си с извинение,защото съм сигурна,че назад във времето някъде из темите на форума бях чела такава статия ,но сега не мога да открия темата!В общи линии  си спомням,че не се препоръчваше плажа,когато си на лечение с интерферон,но ако приемем,че всяко правило си има изключение искам да попитам-ако не се прекалява,ако се ходи на плаж,когато слънцето не е силно и се ползва плажен чадър и плажно масло с висок фактор,може би ще може?!Питам,защото това е много  важно "лекарство" срещу интерфероновата депресия,поне за нашият случай това е така!!! :sad_girl:
Титла: Re: плаж и интерферон
Публикувано от: Лорей в Май 19, 2013, 21:08:49
Здравей. Мисля че ще може да направиш някой друг плаж при условията, които сама си изброила. Казвам го, защото поне при мен интерферонът изостри много чувствителността ми към слънцето и за мен беше невъзможно да се пека като гущер. Но до 11 и в късния следобед под чадър няма проблем. Все пак водата още е студена, ти накъде си се разбързала?
Титла: Re: плаж и интерферон
Публикувано от: deadora в Май 19, 2013, 21:36:42
Искам да уточня,че това се отнася за сина ми а не за мен!!!Иска ми се да съм запозната по точно какво може да е последствието от ходене на плаж?Какви странични действия могат да се появят?
Титла: Re: плаж и интерферон
Публикувано от: eli13 в Май 19, 2013, 22:22:41
Нищо особено. Той сам ще си усети колко му де седи на плаж.