Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Вирусен хепатит - Лечение => Системата за лечение в България => Темата е започната от: june12 в Април 28, 2015, 23:45:18

Титла: Отпускане на Бараклуд
Публикувано от: june12 в Април 28, 2015, 23:45:18
Здравейте,приятели!
Лекарството ми се отпуска от аптеката на всяко 5 число на месеца.Преди Великденските празници аптекарката беше в отпуск няколко дни,а после и празниците -няколко дни и докато го поръчам и го докарат в нашия град,стана 15 април.Цели 10 дни!За да не прекъсна лечението си,взех заем таблетки Бараклуд.Щом на 15 взех моето лекарство,върнах заема си.И сега ще ми изпишат следващата рецепта на 15 май,вместо на 5.Какво да направя?

Благодаря ви предварително за съвета!                 :flowers:
Титла: Re: Отпускане на Бараклуд
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Април 29, 2015, 14:49:47
Няма какво да направиш. Ако можеш от някъде да си закупиш по-евтино Бараклуд, за да имаш в запас, това би спасило положението.
Титла: Re: Отпускане на Бараклуд
Публикувано от: june12 в Май 01, 2015, 02:00:35
Когато причините са независещи от мен,не ми ли ги дължи Касата тези таблетки?Излиза,че тя си ги спестява за моя сметка?!Няма ли да променят организацията и начина си на работа в служба на пациента?По този начин се "краде" моето лекарство.При пенсия 200 лева не ми е възможно да купувам по право принадлежащи ми лекарства,и то по независещи от мен причини!
Казваш,Силвана,да се примиря...,но аз смятам да пиша тук и там,за да разбера тълкуванията им.

             :write:              :chat:              :fight:

Благодаря за съвета,Силвана!Успехи на всички в лечението!
Титла: Re: Отпускане на Бараклуд
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Май 01, 2015, 17:21:17
Здравей отново,

касата не е виновна, че аптекарката е била в отпуск, а когато предстоят празници има възможност да се вземе лекарството предварително.
Разбирам те, че тази загуба е за твоя сметка, така съм и аз със моя Виреад, до момента съм закупила няколко опаковки, защото или го няма, или доставката се бави, или протокола закъснява.... няма какво да направим. Това са форсмажорни обстоятелства и Касата няма да ти даде допълнителни таблетки.
Можеш да пиеш през ден по една, за да можеш да наваксаш със загубите.
Титла: Re: Отпускане на Бараклуд
Публикувано от: june12 в Май 08, 2015, 00:51:52
    Здравейте!
Касата разреши да ми бъде отпуснат Бараклуда на 5 число,както досега съм го взимала,а не на 15,както беше последния път заради отпуската на аптекарката и Великденските празници.Ако не бяха направили това,то означаваше,че щях да съм лишена от 9 таблетки,по независещи от мен причини.Това е почти 1/3 от необходимото за месеца количество.Бях решена да се боря за полагащите ми се таблетки,но...Касата ми ги даде,отчитайки може би факта,че в нашия град има само 2 аптеки,отпускащи това лекарство.Преди 2 години другата аптека пак ме лиши на един празник от лекарството,като го беше доставила,но си заминаха да празнуват,въпреки обещанието,че ще има дежурен да ми го даде.Касата прави проверка там и ме насочи към сегашната ми аптека,която също "ме изпързаля".
Но,както и да е,споделям с вас моите премеждия,защото вие,приятели,повече от 2 години ми давате разбиране и сили.

С уважение към всички вас -             :flowers: