Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Вирусен хепатит - Обща дискусия => Моята история => Темата е започната от: Sonia в Февруари 03, 2008, 15:17:40

Титла: Здравейте
Публикувано от: Sonia в Февруари 03, 2008, 15:17:40
Здравейте! Много се радвам, че ви открих и че ви има! От това, което поразгледах, май ще се окаже, че аз съм най стария вирусоносител сред вас или най-малкото един от най дългозаболелите. А именно - цели 25 години. този факт ме стъписва и се чуствам леко объркана. Но знам, че вероятно имам много какво да споделя и много какво да науча. Но се радвам, че ще имаме възможността да общуваме и съм убедена, че това е от полза на всички ни.
Титла: Re: Здравейте
Публикувано от: nevron в Февруари 03, 2008, 15:54:06
Здравей добре дошла и хайде, разказвай!
Сигурна съм, че и ние има какво да научим от теб.
Поздрави!
Титла: Re: Здравейте
Публикувано от: niki в Февруари 03, 2008, 15:55:30
Привет Соня!
Със сигурност ще е полезно на много хора от форума, ако споделиш твойта история. Вероятно ще откриеш и нещта, които докторите не казват, така че и аз мисля че полза ще има.
Поздрави!
Титла: Re: Здравейте
Публикувано от: desi в Февруари 03, 2008, 16:08:28
Здравей и добре дошла Соня ! И моята майка е заразена доста отдавна - преди 26 г. при кръвопреливане - или поне така си го обясняваме. Пожелавам ти скорошно излекуване.
Титла: Re: Здравейте
Публикувано от: Sonia в Февруари 03, 2008, 17:42:25
Много благодаря за добрите думи. Преди 25 години съм заразена с С след сериозно кръвопреливане при операция след "отлепване на плацента", загуба на плода в края на осмия месец и вътрешен кръвоизлив. Тогава кръвта явно не е изследвана за вируса и 1 месец след излизането ми от дъбъг престой в болницата, се върнах в инфекциозно със странно звучащата диагноза "нито А, нито В". Тогава терминът С още не беше в употреба. Само като вметка - тогава пих за първи път прахчетата от Перник - билкаря беше още жив. разделих се с болницата с диагноза на народен език "черна жълтеница" и толкоз. Пълна неграмотност и никакви щадящи мерки тъй като идея си нямах какво всъшност се е случило и това "нито А нито В" какво в крайна сметка е. След 15-тина години пълна безотговорност и постепенно натрупване на нездравословен живот, стрес, умора и всичко от сорта се почуствах зле и попаднах в Исул - С вече беше с буквата си, а аз в тестовата група от 50 човека на Роше за пигилирания интерферон в комбинация с рибавирин. Не се излекувах - в края на на теста се публикуваха някакви резултати, които до ден днешен не съм убедена, че отговаряха на реалните резултати защото познавах доста хора от тестовата група и имах представа за начина по които се случиха и описаха нещата. Както и да е - в края на периода не можех да се похваля с добър резултат, по важното в случая е че не само аз, но и лекарите още от началото имаха известни притеснения за успеха на лечението произтичащи предимно от "старостта на моя вирус" Биопсията на входа също не беше много оптимистична. И така - това преди близо 6-7 години. Какво да кажа за всичките 25 и като цяло за опита си и състоянието си. Знам, че стойностите на чернодробните анализи в момента са ми по-добри от тези след интерферона. Знам, че най добре се чуствам след терапии на прочистване на организма с пресно изцедени плодово-зеленчукови сокове. Знам, че добре ми действа прочистване с плодове /глад, чай, плодове/, знам, че нищо не може да убие вируса поне за сега и 
че 24годишната ми дъщеря с огромен интерес следи публикациите /забравих да спомена че заразена съм родила 2 деца и те са здрави, здрав е и съпруга ми/ за опитите за лечение с присаждане на стволови клетки защото явно всички в семейството се притесняват че тези 25 години не са безкрайни и вече има определено негативно натрупване...... И все пак - това, че ви пиша означава за повечето от вас само едно - не бива да се стресирате и депресирате - имате много и време....и шанс.
Титла: Re: Здравейте
Публикувано от: niki85 в Февруари 03, 2008, 18:16:43
Здравей и добре дошла във форума.
Хубаво е че децата са ти живи и здрави.Дано нещата при теб тръгнат в положителна насока и успееш да се пребориш с болеста.Никога нее късно.Явно доста добре се грижиш за организма си,защо нени споделиш за някоя от прочистващите ти терапии с плодове можеш да ни бадеш от полза.

Поздрави Niki85
Титла: Re: Здравейте
Публикувано от: Sonia в Февруари 03, 2008, 18:27:33
 :) Нищо специално. Но при така плашещото време - човек се опитва да прави някакви неща. Просто 10-15 дни прясно изцедени зеленчуци и плодове - било смесени /аз най често така ги ползвам/ , или отделно. Не че не консумирам друга храна - но определено е доста ограничена и здравословна. Чернодробните проби 2-5 дни след такав сеанс са блестящи. Можете да опитате. Но и общото състояние на организма като цяло е по-добро и пробите дори не са нужни. но тогава сякаш по-малко се страхуваш да ги направиш, щото се надяваш и усещаш, че са добри. В този ред - има ли някой, който да е правил втори опит с пигилиран интерферон. Замисляла съм се, но някак не мога още да се реша. А и от нова биопсия някак май се страхувам....
Титла: Re: Здравейте
Публикувано от: Maryana в Февруари 03, 2008, 18:36:33
Мила Соня, добре дошла във форума! Виждам че доста си преживяла, но щом имаш две деца и съпруг, които те обичат си струва да пробваш пак. За моята сестра искам да споделя, че преди 10 години некомпетентни доктори ни казаха , че ще живее максимум 10 години, после цироза и смърг. Едва събрахме сили след тази новина да продължим напред Сега тя дори си има детенце А най-вече разбрахме, че човек може да се излекува или да удължи много живота си все пак има хора с цирооза, които живеят и се борят! Питам се при ниски нива на АСАТ и АЛАТ дали трябва да кандидатстваш за лечение? Поздрави от мен и успех в борбата.
Титла: Re: Здравейте
Публикувано от: Mimeto в Февруари 03, 2008, 18:52:51
Здравей Соня !
ДОбре дошла във форума  :)

Определно направи втори опит.НЕ се плаши от биопсията! Това определено минава безболезнено.


Maryana , защо да не кандидатстваш за лечение ако си с ниски нива на АСАТ И АЛАТ. Моите резултати не са били по високи от 70 и кандидатствам. Нова, че сме с ниски нива означава, че нямаме право на бечение ли? Недей така  :) Проф. Кръстев е препоръчал в епикризата да съм лекувана с интерферон и тъй като той е в комисията, която те одобрява се надявам, че няма да оспори собствената си препоръка за лечение..........
Титла: Re: Здравейте
Публикувано от: Sonia в Февруари 03, 2008, 19:07:49
Всички документи от онова време останаха в Исул /или Роше/ или някъде там в хората, които организираха този тест на тогава кандидатстващото явно за одобрение лечение. Колебая се обаче дали да отида там отново или да се обърна към Токуда и д-р Балабанова, за която прочетох страхотни отзиви. Не съм от София и възможноста да не ме разкарват от болница до болница за това и онова изследване също има значение. Предишния път падна голямо тичане до Военна и д-р Антонов /май неговия екип ръководеше теста/ и до други болници и лаборатории. Иска ми се заради пътуването и много ограничените ми възможности като време, клиниката и лекаря да имат сътветните възможности и техника - така че нещата да се случат по организирано и подредено. не зная обаче дали е така в Токуда.
Титла: Re: Здравейте
Публикувано от: migle в Февруари 03, 2008, 19:15:21
Мисля,че вече навсякъде в специализираните клиники е добре организирано.Поне в Александровска е така също много добри отзиви чух и за Иван Рилски
Титла: Re: Здравейте
Публикувано от: nevron в Февруари 03, 2008, 19:47:21
Здравей отново!
Искам да те попитам на каква възраст си била при този курс на лечение, който си провела преди около 10-на години и какаъв е генотипа на вируса ти?
Поздрави!
Титла: Re: Здравейте
Публикувано от: Радослав Русинов в Февруари 03, 2008, 22:57:49
Соня, благодаря ти за споделената история!
Аз бях заразен преди около 18 години, но тогава на мен пък ми сложиха диагноза хепатит B. Едва преди година, след като си направих 3-4 изследвания, със сигурност установих, че никога не съм имал хепатит B. Още тогава той си е бил C, но никой не го е и разбрал. И аз допреди 3-4 години си живеех с идеята, че всичко е наред, но нещата явно не са били така.
И аз бих те посъветвал да опиташ оше веднъж лечение, много хора на запад правят по 2-3 и дори повече опита. Въпреки че тук в България май не е съвсем лесно да се добереш до повторно лечение, защото се смята че няма смисъл, то много хора извън България  успяват да се излекуват след повторение на лечението, и това не е градска легенда.
Пожелавам ти успех и ще се радвам да започнем да те виждаме по-често във форума :) Ще бъдеш много полезна на всички с опита си, който имаш с болестта.

Поздрави,
Радо
Титла: Re: Здравейте
Публикувано от: sneji в Февруари 05, 2008, 13:54:57
Здравей Соня.Аз също отскоро съм във форума и много се радвам,че го има.Добре дошла!И смело напред,защо пък да не опиташ повторно лечение мож пък то да е успешно,нищо не се знае хората не напразно са казали "има шанс".Но по важното е че се чувстваш добре и че семейството ти е до теб и те подкрепя.Мила Соня радвай се на живота и на това,че децата ти,съпругът ти са живи и здрави и че те подкрепят и са до теб.Ако не заради друго опитай заради тях и разбира се преди всичко заради себе си.Между другото аз също съм с хепатит"с".
Поздрави Снежи!
Титла: Re: Здравейте
Публикувано от: Smurfieta в Февруари 05, 2008, 18:27:40
Здравей мила Соня :)
И аз те съветвам да опиташ отново с лечение, а да не те спира това дали ще ти откажат или не. От опит глава не боли, нали? ;) тези процедури с плодовете, ако мога така да ги нарека, според мен са много, ама много полезни и ти сама си видяла резултата. ако може даже е хубаво да се пият и зеленчукови сокове и да се ядат сурови зеленчуци...аз по принцип ям доста плодове, всеки ден и когато ми се случи за известно време да не ям, определено не се чувствам добре.
желая ти успех и сили за напред! :)
Титла: Re: Здравейте
Публикувано от: nevron в Февруари 06, 2008, 04:57:50
Здравей!
Мойто мнение, Сонче е, че наистина трябва да опиташ отново да се пребориш с този така натрапчив вирус. Никога не е късно, а в този случай и колкото по-рано, толкова по-добре. Знам, че не е лесно човек, особено в твоето положение, да вземе такова решение, но все пак помисли и прецени.
Желая ти много много здраве, щастливи мигове и късмет.
Титла: Re: Здравейте
Публикувано от: Мери_ в Февруари 06, 2008, 16:46:15
Здравей, Соня!
Не се отказвай да опиташ още един курс на лечение. Използвай всички възможности, за да се излекуваш. Дори да не се получи пълно излекуване един курс на лечение ще намали доста количеството на вирусите в кръвта ти и ще помогне на черния дроб да се посъвземе.
Поздрави!
Мери
Титла: Re: Здравейте
Публикувано от: irka в Февруари 06, 2008, 21:07:16
Здравей Соня!

Много благодаря, че сподели опита си с нас! На мен специално ми вдъхна кураж и надежда! :)
Аз не мога да се подложа на лечение в момента, защото имам автоимунно заболяване и трябва да чакам ново лекарство. Твоя пост ми помогна да гледам по-позитивно на бъдещето си, което трябва да призная на моменти не успявам да направя!

Лекарите предполагат, че съм била заразена при някое от ражданията ми /едното преди 4години, а другото преди 2г6м/, но все пак никой не може да каже със сигурност!  Четейки постове като твоя си казвам "Имам време, ще дойде и моят ред".

И аз съм на мнението на другите- опитай с още един курс на лечение. Този път ще е успешен! :)

Аз съм диагностицирана във ВМА и съм много доволна от условията там!

Поздрави!
Титла: Re: Здравейте
Публикувано от: rosica в Февруари 08, 2008, 22:34:12
Здравей Соня!
Мисля ,че трябва да опиташ отново и дори да не е
  успешно лечението  ще се почувстваш по -добре.Желая успех!