Принтиране - Някои има ли опит с HEPCINAT-LP (SOFOSBUVIR + LEDIPASVIR) ?

Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Вирусен хепатит - Обща дискусия => Общи теми => Темата е започната от: 7seconds в Април 26, 2016, 09:09:34

Титла: Някои има ли опит с HEPCINAT-LP (SOFOSBUVIR + LEDIPASVIR) ?
Публикувано от: 7seconds в Април 26, 2016, 09:09:34
Здравейте , преди половин година случайно научихме за диагнозата положителен Хепатит C и от тогава е едно  безкрайно лутане в неизвестното.. Направихме всички необходими изследвания и биопсия , за щастие черният дроб е слабо засегнат според лекаря - 2,7 резултат на Фиброскенера , генотипът е 1а . Тъй като не искам да оставям съдбата на жена ми в ръцете на здравната каса , защото явно че нещата в нашата мила родина се случват адски бавно и несигурно ,проучих алтернативни методи и лекарства за лечението на хепатит С и стигнах до  HEPCINAT-LP (SOFOSBUVIR + LEDIPASVIR) , това е Generic Harvoni от сайта - http://www.dropshipmd.com/ (http://www.dropshipmd.com/) . Моля ако някои е ползвал това лекарство или има някакви наблюдения за този сайт да ми пише..Благодаря :)
Титла: Re: Някои има ли опит с HEPCINAT-LP (SOFOSBUVIR + LEDIPASVIR) ?
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Април 26, 2016, 09:10:24
Това генерик ли е?
Титла: Re: Някои има ли опит с HEPCINAT-LP (SOFOSBUVIR + LEDIPASVIR) ?
Публикувано от: 7seconds в Април 26, 2016, 09:25:03
Да , генерик на Харвони е
Титла: Re: Някои има ли опит с HEPCINAT-LP (SOFOSBUVIR + LEDIPASVIR) ?
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Април 26, 2016, 09:30:37
Тук имаме публикувана статия по темата:

http://www.hepactive.org/articles/science_journals_review/hcv_journal/2016/february (http://www.hepactive.org/articles/science_journals_review/hcv_journal/2016/february)

Ако ще купувате генерик, насочете се към сигурни източници, защото сред тях има огромна част фалшификати.
До няколко дни ще пусна статия за новините от чернодробната конференция в Барселона, на която бях, и където се дискутираха и генериците.
Титла: Re: Някои има ли опит с HEPCINAT-LP (SOFOSBUVIR + LEDIPASVIR) ?
Публикувано от: 7seconds в Април 26, 2016, 18:04:17
ОК  ще чакам с нетърпение , благодаря
Титла: Re: Някои има ли опит с HEPCINAT-LP (SOFOSBUVIR + LEDIPASVIR) ?
Публикувано от: Heparoid в Април 27, 2016, 11:14:56
И аз се чудех бая време дали направо да не си взема Харвони генерика, ама лекуващия тука ми каза че март ще одобрят и за нас, и накрая си минах по процедурата, и си пуснах протоколите към здравната, ще пиша ако одобрят. На една полякиня от европейските форуми ѝ хартиса този първия генерик дето обявиха Инсепта през декември - Туинвир (междувременно ѝ се обадиха от местната здравна, ѝ и казаха че е одобрена за Харвони, тъкмо бяха почнали да пристигат пратките) - ама и той хич не е евтин - закупуването, пращането и освобождаването от митницата ѝ излезе над 4к. Същото е и ако ходиш до Индия или Бангладеш да си го вземеш сам, пак 4-5к не ти мърдат, ако ги имаш.

А иначе Туинвира го бяха пуснали да го изследват в една лаборатория първите дето се пуснаха с него, и си беше почти на 99% с оригинала, то не е голяма философия да смесиш 90мг ледипасвир с 400 софосбувир, и на Гилиъд Харвонито ползват магнезиев стеарат за таблетките доколкото виждам, като на средна хубост добавките, нищо че го продават за 40к. Сега ще чакам касата, казват че за първо разглеждане срокът им е до два месеца, отговарям на критериите, дано одобрят, че туй не е живот :)

Иначе имаше случай наскоро бяха хванали Харвони генерик индийски изнесен от швейцарска фирма за Израел, в който беше различен цвят таблетката, ама не стана ясно дали не е просто глазурата да е различна, а съставките да са си същите - има малко организиран отпор с/у индийските генерици в европейската фармация, преди няколко години бяха забранили близо 700 с доста съмнителни доводи. Индийците се изучиха да не признават патенти за популярни съставки дето ги е имало преди това, и фарма компаниите са принудени да лицензират генерици там, иначе и тези приходи няма да видят, както Гилиъд направиха с Харвонито, ама сме в ЕС, няма начин за такива врътки, а и цената която са договорили нашите сигурно е по-ниска от западна европа, плюс това повечето май ще ни лекуват в Виекира Пак-а, който е доста по евтин от Харвонито.