Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Вирусен хепатит - Лечение => На лечение съм => Темата е започната от: astrancer в Декември 22, 2016, 19:42:05

Титла: Лечение с Harvoni
Публикувано от: astrancer в Декември 22, 2016, 19:42:05
Започнах лечение с Harvoni на 12/12/2016
Запитването ми е има ли някой тук който да е ползвал препарата и да споделия някоя емоция с него
Титла: Re: Лечение с Harvoni
Публикувано от: preslav1980 в Декември 28, 2016, 20:04:49
Честито. Ето някой емоции:


1- позитивна- се едно си спечелил от тотото.
2- отбранителна- като го вземах от аптеката се оглеждах да не ме следи някой.
3- енергийна- след седмица започваш да чувстваш енергия и желание за работа
4- съдбоносна- започваш да  мислиш за бъдещето с други очи

Сигурно мога да стигна до 100 ама надали ще ти се чете.

 :smile: :smile: :smile:
Титла: Re: Лечение с Harvoni
Публикувано от: astrancer в Декември 29, 2016, 11:27:54
Мерси за подкрепата ,
17 ден е и определено се чуствам по жив бях забравил това чуство  :love:
И аз се ослушвах като ги взимахме от Турция но там бяха най-евтини.
Надявам се всичко да се нареди така както е редно колкото до  бъдещето не съм спирал да мисля за него.

Титла: Re: Лечение с Harvoni
Публикувано от: Irena Pencheva в Януари 04, 2017, 19:18:55
Това лекарство е номер 1.Моят съпруг се излекува с него.Правиха му пср3 месеца след като го спря пср му е все отрицателен.Чувства се добре няма вече умора,има много сили и винаги е енергичен.Който може да се добере до него да го започва веднага. :love5: :flowers: :congrats:
Титла: Re: Лечение с Harvoni
Публикувано от: astrancer в Януари 10, 2017, 04:02:00

Репликацията падна на под 15 само за 14 дена днеска ми беше 29 тото надявам се да е undetected вече
Титла: Re: Лечение с Harvoni
Публикувано от: Аника в Януари 10, 2017, 10:23:20
Чудесно!
Къде направи ПСР-ът?
Успех до края! :)
Титла: Re: Лечение с Harvoni
Публикувано от: ghl в Януари 10, 2017, 14:55:30
astrancer възможно ли е да се свържа с вас? писах ви на лични.
Титла: Re: Лечение с Harvoni
Публикувано от: astrancer в Януари 10, 2017, 15:28:04
В Германия
Титла: Re: Лечение с Harvoni
Публикувано от: Kidney в Януари 15, 2017, 21:33:44
"Харвони" е от новите препарати за лечение на хепатит С, към които, обаче, освен с изключително разбираемата еуфория, в която почти 12-та седмица живея, трябва да се подходи с ИЗКЛЮЧИТЕЛНО внимание на следните неща по време на 12-те седмици лечение, за да бъде то успешно, според това, което аз съм научил от лекуващата си лекарка и съм прочел тук-там:

1. Много стриктно спазване на 24-часовия интервал с минимални отклонения, за да се поддържа терапевтичната концентрация! Аз лично съм си "навил" будилника на телефона за този час. Поради факта, че пия и други лекарства, с които "Харвони" не взаимодейства, с цел максимално да го отдалеча от техния прием, го пия малко преди 16 ч. Правил съм максимално отклонение от 20 минути за 24 часа (4 дни преди края на лечението). Приемът не е зависим от часа на денонощието, нито от храната, т.е. може да се пие и преди, и по време, и след хранене, Важен е повишеният прием на течности по време на лечението!

2. Нека не обръщаме внимание на дребни странични ефекти като главоболие (имах нещо подобно първите две седмици), чувство на безспокойство (последните две седмици), по-трудно заспиване понякога -- това са изключително незначителни подробности на фона на общата цел! Общото усещане е за оздравяване!

3. Случва се да се разболеем. Ето, аз съм на края на грипа, но още на антибиотик. Лекуващата ми лекарка, изключителната за мен д-р Симонова от клиниката по Гастроентерология към ВМА, ми даде един сайт, на който могат да се проверят всички лекарствени взаимодействия, свързани с лекарствата за хепатит: http://www.hep-druginteractions.org/checker (http://www.hep-druginteractions.org/checker) . Което, разбира се, въобще не заменя консултацията по телефона с лекуващия лекар! (Непрекъснатата връзка с него, мисля, че се подразбира!) С консултация от сайта и с д-р Симонова установих, че лекарствата, които мога да пия: антибиотик "Аугментин", "Колдрекс", витамин С -- и трите в зелената зона. Разбира се, всичко е строго индивидуално!
С една дума: Двойно консултирайте всякакви лекарства, които здравословното ви състояние налага да пиете поради някаква причина! Двойно! С лекуващия лекар и със сайта!

4. Справката с листовката на лекарството, в раздел лекарствени взаимодействия (а това, разбира се, задължително ще бъде посочено и от лекуващия лекар в началото на лечението), дават клинично значимо намаляване на концентрацията на активните вещества на "Харвони" при едновременна употреба с някои лекарства, свързани с лечение на гастроентерологичния тракт, както и (внимание!) СОК от ГРЕЙПФРУТ, ЖЪЛТ КАНТАРИОН под каквато и да е форма. Абсолютно са забранени за този период!По този случай вече почти три месеца не пия НИКАКВИ чайове! При грип -- гореща вода, може с мед, инхалация с лайка.

5. Но не последно по важност! Много е важно да се стараем да живеем спокойно, с вяра, с благодарност всеки ден! Това допълнително ще ни донесе по-ясно усещане, че от ден на ден сме по-добре! А това се чувства още първата седмица!
Титла: Re: Лечение с Harvoni
Публикувано от: preslav1980 в Януари 16, 2017, 01:51:09
Че аз съм ял грейпфрути и чайове пия почти всеки ден. Не съм гледал какво съдържат.

Ся ко да спирам тези работи защото намаляват активните съставки на harvoni - така ли ...


Титла: Re: Лечение с Harvoni
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Януари 16, 2017, 06:53:33
Задължително!
Титла: Re: Лечение с Harvoni
Публикувано от: astrancer в Януари 16, 2017, 22:23:49
Пак и какво разбираме под препарата ''действа''как действа?В интерес на истината всичките действат по един начин те НЕ убиват вируса най просто казано просто блокират определени протеини и спират възпроизводството на вируса(без репликация вируса умира) след това идва ред на имунната ни система който има за цел да създаде антитела срещу вируса който е с ниска репликацая под въздеиствието на препарата.Как става това?Тялото разгражда накратко протеините за да създаде антитела.Извод ХРАНЕТЕ СЕ !

Титла: Re: Лечение с Harvoni
Публикувано от: mravche_ot_gorata в Февруари 21, 2017, 22:16:56
Привет

Как върви? И аз ще почвам Харвони скоро, но вече влязох в период на тревожност.
1. Моят генотип е 3, и Харвони изобщо не е сред препаратите за него. Ами ако не се излекувам, а само развия резистентност?
2. По икономически съображения Касата ми го наложи за 12 седмици, макар че аз съм без цироза и наивна, което ме слагаше в групата за 24-седмично лечение. Ами ... стигам пак до горния ми въпрос за резултата...
3. Дали при неуспех ще ми дадат интерферон?
4. Защо Касата не даде Харвони на хората, които имат нужда от него, а на мен не ми отпусна това, което ще ми помогне наистина? Какво е това? Инат? Безумие? Или малоумие?
Мдаа, това са глупости, които едва ли те интересуват, но си ми много полезен с подробностите. Моля те, продължавай.

Поздрави
Пълно излекуване ти пожелавам! Стискам палци!
мравчето  :flowers:

Титла: Re: Лечение с Harvoni
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Февруари 21, 2017, 22:53:45
Мравке,

за генотип 3 две са водещите терапии-софо и велпатасвир (т.нар. Епклуза) и софо и даклатасвир по за 12 седмици при наивни, нециротични пациенти. Ни една от двете комбинации обаче е налична у нас. По тази причина ще се лекуваш с Харвони. Стига тревожности, почвай си лечението, благодари се всеки ден че го имаш и не се тревожи с въпроси, на които отговорът така или иначе няма да ти помогне.
Титла: Re: Лечение с Harvoni
Публикувано от: snd242 в Февруари 23, 2017, 19:03:46
Харвони го пишат по изследванията с Рибаварин за генотип три. И без него пак процента успеваемост е по-висок от тази на интерфероновите терапии.
Аз още не съм тръгнал по мъките. Чакам първи март, за да почна от нулата. До края на годината белким сколасам да се уредя за хапчета.
Както казват комарджиите: пред малък шанс и нулев - винаги се избира малкия шанс.
Има вероятност за догодина да одобрят някое от пангенотипните лекарства и тогава изборът ще е друг.
Титла: Re: Лечение с Harvoni
Публикувано от: Feya в Февруари 23, 2017, 22:46:28
Здравейте,
И майка ми вече е на лечение с Харвони. Всеки ден я питам дали се чувства по-добре или с повече енергия, както е станало при повечето тук във форума, но единственото, с което ми се хвали, е че има повече апетит от преди. Иначе в първите дни от лечението имаше силни коремни болки, които в последствие отшумяха от самосебе си. По-голямото ни притеснение сега е това, че вдига кръвно до 170 горна граница, въпреки че редовно си приема хапчето за това. Личният лекар й казал, че след като толкова много се вдига кръвното, то да увеличи двойно дневната доза на лекарството, знаейки за хепатита на майка ми. Но аз като прочетох в листовката дори пишеше, че при хора с нарушена чернодробна функция да се приема най-много по половин табл. дневно.  За сега такива тревоги имаме и се боим да не рефлектира върху самото лечение това високо кръвно. А възможно ли е да е страничен ефект от лечението, как мислите /въпреки, че в листовката на харвони не се срещат такива/?

Лека вечер,
Фея
Титла: Re: Лечение с Harvoni
Публикувано от: mravche_ot_gorata в Февруари 24, 2017, 00:08:13
Мравке,

за генотип 3 две са водещите терапии-софо и велпатасвир (т.нар. Епклуза) и софо и даклатасвир...

Силве,
туй даклатасвир (даклинза) със Софо, мислех, че го предлагат в асортимента тук. Явно съм се объркала от четене на толкоз информация и странни наименования.
Титла: Re: Лечение с Harvoni
Публикувано от: snd242 в Февруари 24, 2017, 00:17:35
Здравейте,
И майка ми вече е на лечение с Харвони. Всеки ден я питам дали се чувства по-добре или с повече енергия, както е станало при повечето тук във форума, но единственото, с което ми се хвали, е че има повече апетит от преди. Иначе в първите дни от лечението имаше силни коремни болки, които в последствие отшумяха от самосебе си. По-голямото ни притеснение сега е това, че вдига кръвно до 170 горна граница, въпреки че редовно си приема хапчето за това. Личният лекар й казал, че след като толкова много се вдига кръвното, то да увеличи двойно дневната доза на лекарството, знаейки за хепатита на майка ми. Но аз като прочетох в листовката дори пишеше, че при хора с нарушена чернодробна функция да се приема най-много по половин табл. дневно.  За сега такива тревоги имаме и се боим да не рефлектира върху самото лечение това високо кръвно. А възможно ли е да е страничен ефект от лечението, как мислите /въпреки, че в листовката на харвони не се срещат такива/?

Лека вечер,
Фея

В чужди форуми има оплаквания за високо кръвно, има и лекарствени взаимодействия с медикаменти за кръвно например амиодерон и нефидипин. Лекарственото взаимодействие не означава непременно, че трябва да се спира приема.
Титла: Re: Лечение с Harvoni
Публикувано от: Feya в Февруари 24, 2017, 07:39:08
Ами точно преди да ни изготвят документите за протокола ни изискваха консултация и с кардиолог, като ни дадоха и един сайт, където се прави проверка за лекарствени взаимодействия в случая с харвони и др. медикаменти, които се приемат за придружаеащите заболявания. Наложи се да й сменят тогава на майка ми текущо приеманото хапче за кръвно с друго, което няма взаимодействие с харвони, като стриктно сме се придържали към този сайт. Едва след като представихме документ от консултацията с кардиолог с новата терапия за хипертонията, както и документи от консултации и с други специалисти заради останалите придружаващи заболявания, ни подготвиха документите, сред които и изискваните консултативни прегледи. Същите бяха приложени към комплекта документи за подаване в РЗОК.
Титла: Re: Лечение с Harvoni
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Февруари 24, 2017, 08:49:04
Фея-високото кръвно няма как да рефлектира на изхода от лечението на С, не го мисли. По-скоро направете консулт със специалист, джипито не е такъв и не разчитайте да знае всичко на света. Да, все пак Харвони има някакви странични ефекти, обикновено главоболие, но може във вашия случай да оказва влияние на кръвното. Затова-консулт.
Мравке, нямаме го даклатасвир-а. Затова си на Харвони.  :girl_wink:
Титла: Re: Лечение с Harvoni
Публикувано от: Feya в Февруари 24, 2017, 09:09:33
А като отиде в болницата за първия ПСР 1 месец след започването на лечението да съобщи ли за високото кръвно, понеже тя се притеснява да не би да й спрат харвонито, ако разберат?
Титла: Re: Лечение с Harvoni
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Февруари 24, 2017, 09:14:30
Естествено, че трябва да каже.
Титла: Re: Лечение с Harvoni
Публикувано от: astrancer в Март 21, 2017, 16:07:34
Преди 15 дена ми беше последното хапче харвони в началото и аз вдигах кръвно имах болки навсякаде усещах тежест в гърдите съзнанието ми беше замъглено имах ужасни главобия безсъния болки в ставите  но в кравно сметка отшумяват не се притеснявайте няма да дадат негативен отговор
Титла: Re: Лечение с Harvoni
Публикувано от: Feya в Март 22, 2017, 11:21:46
Да, като изключим високото кръвно, и безсънието го има при майка ми, споделя ми, че най-много по 2 часа може да спи през нощта. Но най- важното е, че днес излезна резултата от вирусния товар - 1 месец след започване на лечение с Харвони, и на него пишеше "Не се открива". Много се зарадвахме, дано все така се задържи! А страничните реакции някак си ще ги изтърпи, да се надяваме, че ще отшумят след приключване на лечението.
Пожелавам на всички с хепатит C да получат такъв резултат.

Бъдете здрави,
Фея