Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Вирусен хепатит - Обща дискусия => Общи теми => Темата е започната от: Velimira в Юни 18, 2017, 22:49:57

Титла: Директно кръвопреливане
Публикувано от: Velimira в Юни 18, 2017, 22:49:57
Здравейте на всички! Надявам се темата е за този раздел. Не съм медицинско лице и със сигурност не са ми ясни доста неща, но пък не пречи да попитам. Коментирано ли е директното кръвопреливане? С мъжа  ми си говорихме за моя Хепатит и за неговите анти-тела и къде наистина, къде  на шега, се зачудихме дали всъщност директно кръвопреливане от човек с антитела към хроничен носител на вируса би могло да има ефект?  По пътя на логиката (която явно в случая не важи особено,но все пак) , ако можеш да се заразиш с вирус, защо да не може да приемеш и антитела от дарена кръв? Знам,че е имало опити за ваксиниране на вече болни пациенти,което не е дало резултат,но принципа не е точно същия.
Много примамливо ми звучи идеята да си "взема" от антителата  на  мъжа ми , а те са много ( около 4000 единици) , а и той е универсален донор.
Извинявам се ако темата вече е коментирана. Ще се радвам да чуя мнение или някой да сподели информация ако вече се е интересувал.
Титла: Re: Директно кръвопреливане
Публикувано от: Velimira в Юни 22, 2017, 13:58:34
Ето една извадка, която ми се струва интересна :
Нормалният серум съдържа IgG, IgM и IgA антитела, които се наричат ​​естествени антитела, тъй като те се индуцират без преднамерена имунизация и са независими от експозицията на антигените. Те се считат за ключови за имунорегулаторните ефекти на имунния глобулин при имунно-медиирани нарушения. [6] Природните автоантитела изглеждат по-полиреактивни от имунните антитела; Природните антитела често могат да се свързват с различни антигени. [6] Природните автоантитела могат (1) да се свързват с патогени; (2) помагат за отстраняване на вродени или променени молекули, клетки и тумори; (3) предизвикват ремиелинизация; И (4) инхибират растежа на автореактивни В-клетъчни клонове.
Оригинален текст : http://emedicine.medscape.com/article/210367-overview (http://emedicine.medscape.com/article/210367-overview)

Търсенето продължава!