Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Вирусен хепатит - Обща дискусия => Моята история => Темата е започната от: MayaMaya в Юни 26, 2017, 10:31:38

Титла: Прекаляване с алкохол и обезболяващи
Публикувано от: MayaMaya в Юни 26, 2017, 10:31:38
Здравейте,
Историята ми е продължителна във времето назад, не искам да ангажирам никой а и на мен не ми се връща назад.
Принципно не е свързана със заболяване на черния дроб, но при продължителното и на моменти и грешно лечение и операции на друг проблем .....и като добавя липсата на заинтересованост и помощ от близки, се стигна до редовна употреба на обезболяващи, злоупотреба с алкохол и разни други вредни и временно облекчаващи храни и медикаменти. Това продължи доста време.
Не ми се занимава с лекари, ако някой може да ми избистри малко мъглата, дали може само с лабораторни изследвания да се направи заключение има или няма проблем на ниво черен дроб, без образни изследвания. Чета че можело и да има проблем а чернодробните ензими да са в норма, а май те не са достатъчно условие за правене на изводи. Трябват ли и другите лабораторни изследвания ...билирубин, албумин и другите не ги помня сега..?
Титла: Re: Прекаляване с алкохол и обезболяващи
Публикувано от: Velimira в Юни 26, 2017, 22:48:20
Здравей, направи си ПКК, АСАТ,АЛАТ  и си запиши час за ехограф при добър гастроентеролог. Това е минимума,който можеш да направиш ако имаш съмнение за увреждане на дроба. Иначе най-добрия начин да се установи това (неинвазивен) е Фиброскан.