Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Вирусен хепатит - Обща дискусия => Моята история => Темата е започната от: westham в Септември 26, 2017, 12:03:28

Титла: Хепатит С - МОЛЯ ЗА ОТГОВОР НА ВЪПРОС ЗА СЛЕДНИТЕ СИМПТОМИ
Публикувано от: westham в Септември 26, 2017, 12:03:28
Здравейте. Казвам се Румен Илиев - семеен, с две деца. И аз попаднах сред болните  от хепатит С. Другата седмица ми предстои биопсия. Генотипът ми е 1в, а вирусното натоварване е близо 1 милион. Откриха ми хепатита през април. Изпаднах в шок. В рамките на половин година ми се струпаха много  неприятности. Първо ми откриха диабет, после в рамките на 40 дни починаха майка ми и баща ми. И накрая - хепатит С за "добро утро"! Казват, че няма симптоми, но при мен има следните - силна умора при най-леките физически натоварвания, тревожност, депресия, проблеми с паметта (имах изключителна памет, като студент по история нямах никакви проблеми с дати, факти и събития. Сега вече не е така. Бавно и постепенно отслабва), с концентрацията, а на моменти и с пространствената ориентация), куркания на червата, много леки болки в корема и чувството, че току-що съм слязъл от виенско колело (много е леко, не е силно, но усещам нещо като гъдел в корема... Не знам как да го обясня). Правени са ми изследванията на червата - всичко уж е наред. Имам и едно леко мравучкане в лявата половина на главата. Всичко това се появи, след като разбрах, че имам хепатит С. Някои лекари твърдят, че симптомите ми са характерни за хепатит С, макар и да се срещат рядко. Други са категорични, че това са симптоми на нервна почва. МОЛЯ ВИ ЗА ОТГОВОР - ДАЛИ НЯКОЙ Е ИМАЛ СЪЩИТЕ СИМПТОМИ И НА КОГО ДА ВЯРВАМ.
Титла: Re: Хепатит С - МОЛЯ ЗА ОТГОВОР НА ВЪПРОС ЗА СЛЕДНИТЕ СИМПТОМИ
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Септември 26, 2017, 14:38:01
Здравей, Румен,

съжалявам за многото ужасни неща, които са ти се случили накуп. Хепатит С обаче е поправим и след излекуването му, ще изчезнат описваните симптоми. Заболяването отдавна не е само болест на черния дроб, а вируса причинява множество увреждания на всички нива, така че от това, което съм чувала/чела по научни конференции, да, проблемите с паметта и депресията вероятно са от хепатита. Диабета също. Важното е, че си поел по пътя към премахването му, така че смело напред.
Титла: Re: Хепатит С - МОЛЯ ЗА ОТГОВОР НА ВЪПРОС ЗА СЛЕДНИТЕ СИМПТОМИ
Публикувано от: westham в Септември 26, 2017, 14:57:08
Благодаря за подкрепата! Много мило от ваша страна! Успокоихте ме с написаното и ми вдъхнахте кураж... Колебая се дали да си направя ЯМР на главата. Ще видим какво ще каже лекарският екип и д-р Генов в ИСУЛ. Благодаря още веднъж.
Титла: Re: Хепатит С - МОЛЯ ЗА ОТГОВОР НА ВЪПРОС ЗА СЛЕДНИТЕ СИМПТОМИ
Публикувано от: piccolastella в Ноември 17, 2017, 12:58:24
Здравейте,

Как върви лечението при Вас? Направиха ли Ви вече биопсията, подадохте ли вече протокола в здравната каса?

Стискам палци всичко да е наред, желая Ви успех!
Титла: Re: Хепатит С - МОЛЯ ЗА ОТГОВОР НА ВЪПРОС ЗА СЛЕДНИТЕ СИМПТОМИ
Публикувано от: westham в Декември 05, 2017, 11:03:43
Да, биопсията приключи. На 23 октомври подадох документите в Здравната каса и чакам...