Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Вирусен хепатит - Обща дискусия => Моята история => Темата е започната от: Азалия в Октомври 23, 2017, 16:53:24

Титла: Моята история за хепатит С
Публикувано от: Азалия в Октомври 23, 2017, 16:53:24
Здравейте! Моята история започна през март месец тази година. Решихме да запазим стволови клетки на новородената ни дъщеричка /септември мин.година/, но близо 7 месеца по-късно от фирмата за стволови клетки ми се обадиха с лошата новина, че при изследване на моята кръв са открили активна инфекция с вируса на хепатит С. Едва тогава осъзнах,че по време на бременността ми не ми е правено изследване нито за хеп.Б,нито за хеп.С, а доколкото се информирах по-късно, влизат в пакета майчино здравеопазване. По познатия на всички ви ред тръгнах по доктори,като реакцията на личния ми лекар беше-защо това ти е такъв проблем,ти имаш антитела /може би да чакам да се самоизлекувам?/. Лекарката, към която ме насочиха ми обърна доста внимание,направи ми всички изследвания, проследявах се няколко месеца. Имам тип 1б,вирусно натоварване 11 000 IU. Стигнахме до момента на биопсията,тя счете,че не съм подходяща за биопсия поради ниски тромбоцити и затова ми направи редица други изследвания-еластография,фибротест или нещо подобно, от което все още чакам резултат, за да мога да кандидатствам за лечение. От изследванията на черния ми дроб до тук установи, че е доста засегнат-Ф3 към Ф4. Тук е момента да вмъкна,че вероятното ми заразяване е станало в детството ми, преди около 20 години, тъй като съм оперирана от невробластом, последвала химиотерапия, редица кръвопреливания на кръв и др.кръвни продукти. Единственото, което съм усетила като здравословен проблем през тези години е, че преди около 5 год. започнах да не мога да приемам дори и нищожни количества алкохол; ако изпиех чаша бяло вино или 50гр водка, на следващия ден буквално не можех да стана от леглото, с повръщане и главоболие. Реших си проблема като просто спрях да пия,дори и бира.
Хубавата новина е,че изследвахме дъщеричката ни и тя не е носител. Има антитела,но не и същинско носителство.
Остана сега и аз да се оправя и всичко ще е наред,но...вече започнах да се притеснявам,че нещата стават твърде бавно,а и няма сигурност дали ще бъда одобрена.
Титла: Re: Моята история за хепатит С
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Октомври 23, 2017, 16:59:55
Здравей,

няма начин да не те одобрят за лечение, от март тази година всички пациенти с хепатит С биват лекувани, независимо от степента на увреждане /да не говорим, че при теб тя е над средното/. Така че действай с оформянето на документите - Касата следва да те одобри за 2 м. Ако това не се случи, се пише жалба, за която можеш да се обърнеш към мен, когато и ако се наложи.
В коя болница си?

п.с. за пореден път се изумявам от ''компетентността'' на личните лекари.
Титла: Re: Моята история за хепатит С
Публикувано от: Азалия в Октомври 23, 2017, 17:37:29
Благодаря за подкрепата :) В Каспела, Пловдив
Титла: Re: Моята история за хепатит С
Публикувано от: BigBang в Октомври 24, 2017, 01:10:34
В Испания лекуващият лекар ми каза че се чакат 6 месеца от откриването на вируса защото има случаии когато пациента сам оспява да се изчисти и ако стане то става до 6-тия месец!
Или ако пациента е в напреднала фаза и доктора е убеден че пациента в вирусоносител от повече време!
Но норматива казва че се изчакава минимум 6 месеца от официалното откриване на вируса след което се прилага лечение ИЛИ по преценка на доктора - напреднала фаза итн... причината е цената на лечението!
 :book_read: