Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Вирусен хепатит - Обща дискусия => Моята история => Темата е започната от: Star+ в Декември 18, 2018, 00:04:17

Титла: Помощ при разчитане на резултати хепатит б
Публикувано от: Star+ в Декември 18, 2018, 00:04:17
Здравейте,накратко за мен, преди месец при пуснати изследвания разбрах че имам хепатит б. До този момент не бях чувала за подобна диагноза, може да прецените колко съм уплашена и объркана.Пуснах втори път и отново +, трети и пак +Много ви моля, понеже виждам че всички сте доста компетентни по въпроса с хепатит б, а аз в момента все още съм в шок и не мога да разбера повечето от нещата,ако може да ми разчетете резултата от последните изследванията, които имам до момента. Доктора при които ходя на консултация е д-р Десислава Любомирова, гастроентеролог от Плевен, но нещо и нямам голямо доверие. Каза че всичко с черния дроб е наред, поне при преглед с ехограф, както и с другите органи, жлъчка, далак.Та нещата които ме е карала до сега да пускам са
ANTI-HCV-negative
Hbsag-240.00 positive
Hbeag-0.01PEIU/ml negative
Anti-Hbeag - 0.10 positive
ASAT(GOT) - 18.90U/l
ALAT(GPT) - 11.70U/l
HBV Dna quantitative PCR - 24 IU/ml

Може би е важно да кажа, че имам партньор с който сме заедно вече 14 години и той е негативен за хепатит б,сложи веднага ваксина, нямам никаква идея от къде мога да съм се заразила, единственото логично нещо за мен е зъболекар,нито татуировки имам, дори дупки на ушите никога не съм си правила. И ако може да ме насочите към някой друг специалист за второ мнение.
Ще ви бъда адски благодарна ако ми отговорите!
Титла: Re: Помощ при разчитане на резултати хепатит б
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Декември 18, 2018, 09:27:44
Здравей,

твоят хепатит най-вероятно  няма нужда от лечение в момента, защото си с много нисък количествен hbsag и pcr. Това, което последно остава да направиш е или биопсия или Фиброскан, за да се види какво е състоянието на черния дроб. Ехографът не го показва напълно. Препоръчвам ти д-р Балабанска от Токуда, в болницата имат такъв апарат, ако имаш възможност мини при нея на преглед. Мисля, че все още преглежда по Здравна каса,така че за самия преглед няма да плащаш, но Фиброскан е около 170 лв и той се плаща.
При теб има голям шанс за пълно изчистване от вируса (заради ниския hbsag и pcr), което се случва изключително рядко, така че може би трябва вместо традиционното лечение, да се приемат имуностимуланти. Това обаче трябва да го прецени лекар с голям опит в хроничните хепатити, а не просто регулярен гастроентеролог, а д-р Балабанска е един от най-големите специалисти в областта.

Тук можеш да прочетеш повече за хепатит В:
https://www.hepactive.org/article/pette-fazi-na-proticane-na-hronicnia-hepatit-v (https://www.hepactive.org/article/pette-fazi-na-proticane-na-hronicnia-hepatit-v)

Тук имаш координати на лекари:
https://www.hepactive.org/article/centrovete-za-lecenie (https://www.hepactive.org/article/centrovete-za-lecenie)
Титла: Re: Помощ при разчитане на резултати хепатит б
Публикувано от: Star+ в Декември 18, 2018, 12:25:55
Много благодаря Силвана за отговора ти, вдъхна ми надежда, че може би не всичко е толкова черно, както ми изглежда, още сега ще звънна в Токуда и ще се опитам да запазя час, надявам се максимално скоро,защото това чакане и четене на толкова много информация направо ме срива.
Аз на своя глава в момента взех да пия билкови хранителни добавки Hepa cleaner на biotica,не съм сигурна дали биха ми помогнали, но поне се надявам да не ми навредят.Докторката, която ме консултира каза че няма нужда от подобни стимуланти и би трябвало имунната система да се справи сама, но аз не мога да разчитам само на това.
Вашия форум ми е от голяма полза и съм много благодарна, че ви има и че сте го създали.Като виждам колко много хора наистина има с такава диагноза се изумявам, както казах аз бях чувала за жълтеница, както може би болшинството от хората,но не и за хепатит б, ц, д и т.н
Още веднъж благодаря за отговора  :flowers:
Титла: Re: Помощ при разчитане на резултати хепатит б
Публикувано от: Velimira в Декември 20, 2018, 11:53:32
Здравей, този Hepacleaner не е това, което ти трябва. Купи си котешки нокът или ако искаш Изопринозин- това са имуностимуланти. Но за Изопронозина трябва да се консултираш с лекар как да го приемаш, защото си е химия. Hepacleaner-a ппдпомага работата на черния дроб и чисти от токсини,но не иот вируса.
Щом си негативирала HBe значи вероятно от доста време си с вируса,но пък както каза Силвана нивата са ти много ниски и имаш възможност да го изчистиш. Но не разчитай само на собсвената си имунна система- помогни и малко! Стискам палци да се справиш бързо!
Титла: Re: Помощ при разчитане на резултати хепатит б
Публикувано от: Star+ в Декември 20, 2018, 14:47:40
Благодаря Ви момичета за отговорите :flowers:
Запазих си час при д-р Балабанска за 02 януари за преглед и фиброскан, наистина се моля всичко да е наред, или по скоро да е по-малкото зло. Искам само да ви попитам вие кой вид котешки нокът пиете, тъй като има доста марки, или това не е чак от такова значение може би, не знам.А за изопринозина ще изчакам да видя д-ра какво ще каже, тъй като не смея да взимам химия на  глава. До сега май като се замисля съм пила почти само обезболяващи за глава, сериозни медикаменти съм взимала много рядко през живота си, само по лекарско предписание,от това най много се страхувам,да пия по една шепа лекарства цял живот.
Титла: Re: Помощ при разчитане на резултати хепатит б
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Декември 20, 2018, 21:51:19
Изчакай до 2-ри и направо питай д-р Балабанска за добавки и имуностимуланти.
Титла: Re: Помощ при разчитане на резултати хепатит б
Публикувано от: nqkoq-si-f в Януари 01, 2019, 23:17:37
Здравейте, ние също се сблъскахме с хипатит В .Попаднахме на страхотен доктор Градинарова , която за жалост се премести в Плевен .Ако търсите второ мнение няма да съжалявате .потърсете я.
.
Титла: Re: Помощ при разчитане на резултати хепатит б
Публикувано от: Наката в Февруари 17, 2019, 23:48:41
Здравейте- можете ли да споделите,как се развиха нещата при доктор Балабанова.
Извинявам се за любопитството ми,но имате почти същите резултати като моите.
На мен ми казаха че не е нужно да се лекувам за сега,само наблюдение на пср и чернодробните инзими.