Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Вирусен хепатит - Обща дискусия => Моята история => Темата е започната от: Stilian в Октомври 22, 2019, 20:31:20

Титла: Hepatit b
Публикувано от: Stilian в Октомври 22, 2019, 20:31:20
 Здравейте на всички. Моята история е следната спортист професионален занимавам се само с спорт. 2015 съвсем случайно се разболях стомашно чревно натравяне със разтройство. Когато отидох при гастроендокринолог ми каза вероятно имаш хепатит защото виждам че си прежълтял и склерите ти са махимално жълти. Както и да е аз пуснах изследвания и се оказа че имам хепатит б хроничен. Отидох в Варна и си пуснах маркери който и аз не разбирам.                            . Anti HBcIgm отрицателен . Anti Hbc total положителен. HBeAg отрицателен.  Anti Hbe AG положителен. Anti HDV отрицателен. Това беше 2015.  Като до сега до тоз момент съм си пускал само чернодробни и винаги са били надвишени Алат 102. Асат 56   билюрибин 40. ДО 50. И Така миналата година реших да си пусна изследвания в Токуда със Pcr fibroskan ето ги и следните резултати. Hbv (Hepatitis B вирус) PCR количествен - отрицателен . HBsAg резултат 3245. На фиброскана не си спомням нищо какво беше казал доктора. Но след като изчаках изследванията да излязат. Аз звънях на въпросния доктор и попитах какво е това може ли да ми обясните. Думите му бяха момче ти нямаш Хепатит Б, имаш астралискйи антиген. И аз попитах лекува ли се това. Той отговори разбира се купи си само Изопринозин  и почни да пиеш 3 месеца. От близо година не съм пускал изследвания и се претеснявсм. Изопринозин  съм ползвал 1 месец.. Въпроса ми  е защо винаги са ми високи показателите а същност Pcr e отрицателен.  Склерите на очите ми винаги стоят жълти не се променят. Ако някой може да даде съвет какво да правя. Ще бъда благодарен. Дали тоз астралискйи антиген ме влошава или нещо друго не знам.
Титла: Re: Hepatit b
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Октомври 22, 2019, 21:30:55
Хроничния хепатит В може да протича и с негативен вирусен товар, като тогава не се води хепатит, защото хепатит означава чернодробно възпаление, а имаш положителен австралийски антиген, което най-вероятно ще остане с теб през целия ти живот. По-важния показател е количественото измерване на австралийския антиген, който при теб е 3245.  Съветвам те да го следиш веднъж годишно заедно с вирусен товар, ехография и чернодробни ензими. Ако резултатът ти от Фиброскан не е показал чернодробно увреждане, то определено твоето състояние няма нужда от лечение, а само от наблюдение. Изопринозин помага за намаляване на австр. антиген, но се пие продължителнл време по схема, един месец не оказва влияние.
Титла: Re: Hepatit b
Публикувано от: Stilian в Октомври 22, 2019, 23:43:34
Благодаря за бързия отговор. Ако Хепатит се води чернодробно възпаление. То тогава в какво се обяснява австралийския антиген може  ли да повреди черния дроб. Въпроса ми е от него ли идват чернодробните високи показатели. И това да са ми жълти склерите и доста често ми са случва да виждам с извинение урината си по тъмна от нормалното. Извинявам са че задавам тези елементарни въпроси тук но виждам че има много начетени хора в този форум, който са потърпевши от този така наречен хепатит
Титла: Re: Hepatit b
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Октомври 23, 2019, 08:09:11
Ти нямаш активна инфекция, така че е малко вероятно оплакванията ти да са сързани с това. Писа, че си спортист, това предполагам включва взимането на разни добавки и т. н. Прецени дали не е от тях.

За да разбереш разликата между видовете протичане на заболяването, е задължително да прочетеш тези източници :

https://www.hepactive.org/article/broshura-s-vsichko-nay-vazhno-za-khepatit-v (https://www.hepactive.org/article/broshura-s-vsichko-nay-vazhno-za-khepatit-v)

https://www.hepactive.org/article/pette-fazi-na-proticane-na-hronicnia-hepatit-v (https://www.hepactive.org/article/pette-fazi-na-proticane-na-hronicnia-hepatit-v)

Надявам се да ти стане по-ясно. Най-важното, което трябва да правиш е да се следиш на определен период, защото наличието на австр. антиген е предпоставка за появата на карцином. Вероятността е много малка, но я има, така че както казах - веднъж в годината ехограф, вирусен товар, количествен австралийски и ензими.
Титла: Re: Hepatit b
Публикувано от: Stilian в Октомври 23, 2019, 09:56:28
Благодаря за отговора. Искам да попитам дали някой е запознат с този имуностимолатор. Имонофан инжекционен разтвор може и перилен.  Произвежда се само в Русия но има вносители който може да се снабди. Получих информация че ти повдига имунната система доста стабилно
Титла: Re: Hepatit b
Публикувано от: Аника в Октомври 23, 2019, 10:02:55
Здравей Стилиян,

Тъмната урина (цвят на бира) и жълтите скрепи са от повишения билирубин.
Спази насоките на Силвана за следене на състоянието ти и периодични изследвания.
Важно е да си сигурен че фиброскана не показва увреждане на дроба.
Относно стимуланти за имунната система, консултирай се с лекаря, който следи състоянието ти.
И ако взимаш добавки за спорта, който практикуваш също трябва да му кажеш. Някои от тях, сериозно могат да го увредят.
Имаш ли проблеми с жлъчния мехур?
Титла: Re: Hepatit b
Публикувано от: Stilian в Октомври 23, 2019, 13:27:48
Нямам идея трябва да се прегледам. За Фиброскана доктора ми каза Ф1 ф2 което не опасно и аз съм толкова некомпетентен в тези неща че чак си затворих очите и си казах ще се оправя. 3 пъти ме прегледа на този Фиброскан и не беше сигурен защото апарата по някога е толкова чувствителен че може да даде по висок резултат. Бил съм на границата на ф2 машината го отчита по този начин.
Титла: Re: Hepatit b
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Октомври 23, 2019, 15:11:05
Как е името на лекаря, който те е гледал?
Аз да си призная, не бих рискувала с разни знайни и незнайни имуностимулатори, особено инжекционен, внос от Русия. Защо трябва да рискуваш? . В Токуда са ти препоръчали изопринозин, той е свързан с имунната система и подпомага намаляването на австр. антиген, което е главната цел, изписва се често на пациенти с В. Всичко друго са експерименти, поне за мен.
Титла: Re: Hepatit b
Публикувано от: Stilian в Октомври 23, 2019, 15:15:14
Ще ви оставя линк да прочетете за него. https://medsidebg.netlify.com/povishavane-na-imuni20/imunofan1665  Прегледах се при Радим Цонев
Титла: Re: Hepatit b
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Октомври 23, 2019, 18:59:14
Доктор Радин Цонев в един от най-опитните лекари, особено що се касае до Фиброскан, така че резултатът ти е надежден.
Имаш ли други въпроси?
Нещо, което е важно - нека, ако е възможно, твоята майка да се тества за В, както и сексуалния ти партньор (ако все още не са).
Титла: Re: Hepatit b
Публикувано от: Stilian в Октомври 23, 2019, 22:25:28
За съжаление моята майка почина преди 4 години на 48 години от едното нищото както си пиeше кафето и получии инфаркт на сърцето. Приятелката ми има имунизация след като разбрахме за това. Не съм я зарази 8 години съм с нея явно съм не съм преносител. Скоро ми се роди син преди 3 месеца жив и здрав няма и следа от тези вирусни инфекции. Когато ходих във Варна ми казаха че го имам доста отдавна. Възможно  ли е да съм го добил от кърмаче. Когато съм бил на 6 месеца майка ми е имала приятелка добра и понеже съм много хапал и не могла да издържи на болката ме давала да ме кърми на нейната приятелка. Най вероятно мозе би тя да е била заразена те жениците неграмотни 90 година  от къде ще знаят за тези неща.
Титла: Re: Hepatit b
Публикувано от: Stilian в Октомври 25, 2019, 00:01:09
Може би последния ми въпрос е този астралиский антиген мозе ли да доведе до цироза. Вие ми казахте че ще го нося цял живот. Тука идва главния въпрос цял живот ли трябва да карам на имуностимолатори
Титла: Re: Hepatit b
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Октомври 25, 2019, 10:12:17
Цитирам се от предишен пост:

"Най-важното, което трябва да правиш е да се следиш на определен период, защото наличието на австр. антиген е предпоставка за появата на карцином. Вероятността е много малка, но я има, така че както казах - веднъж в годината ехограф, вирусен товар, количествен австралийски и ензими. "


Да, австралийския антиген може да направи гадни неща с черния дроб, затова трябва да се следиш веднъж в годината например. Ако решиш да приемаш нещо, те съветвам да е изопринозин.
Титла: Re: Hepatit b
Публикувано от: Velimira в Октомври 26, 2019, 14:06:08
Аз. Пиши на лично!
Титла: Re: Hepatit b
Публикувано от: Velimira в Октомври 26, 2019, 17:34:51
Всъщност, ще пиша направо тук - аз съм го ползвала. Направих два курса с него по 20 дни през два месеца разстояние. Чернодробните ми и кръвните показатели не са били по-добри откакто научих за хепатита. Имунофан се води имуномодулатор, не имуностимулатор. Състава му е само аминокиселини, които са основна градивна единица във всеки организъм. Не знам дали поех риск с него, но реших и го пробвах.
В листовката му пише, че помага при хепатит Б, но на фона на съпътстващо лечение. Но това не означава, че трябва да го приемеш за панацея.
Това е моя опит. Споделям го. Толкова от мен.
Титла: Re: Hepatit b
Публикувано от: Stilian в Декември 27, 2019, 18:56:55
Здравейте хора връщам се пак на темата за хепатит б в което нямам много яснота и не съм си обръщал внимание 1 година.  Преди 5 дни си пуснах в болница токуда кръвни изследвания :HBV - (Хепатит В вирус) PCR количествен
1136,1 IU / ml; 9327,38 копия / мл
HBsAg
HBsAg
4126.66
S \ CO
0
1
Н
HBsAg текст
реактивен
Анти-HBs
3.10
MIU / мл
0
12

 АСАТ 58  АЛАТ 90.
Интересното че докато чаках резултатите да излязат продължение на 6 дни първо получих HBsAg 6000 след това го нулираха и накрая ми сложиха 4126. Въпроса ми е дали възможно да са объркали пцр вече 2 години ми излиза негативен. А сега за първи път ми излязаха копия при който даже не знам високи ли са опасно ли е ще се умира ли и аз не знам вече. Нямам възможност да се консултирам с доктор на този етап защото заминах на лагер. Ще съм благодарен ако ми дадете мнение и яснота за тези изследвания. Пцр теста ме стресира най много.. Преди да го пусна ми беше паднала имунната система дали е от това нямам отговори на нищо. 
Титла: Re: Hepatit b
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Декември 27, 2019, 20:40:07
Здравей,

Ти имаш чернодробни ензими два пъти над нормата, така че вероятно няма грешка с пср и Хепатитът е активиран. Когато имаш възможност, пусни нови изследвания или направо действай за хоспитализация при някой гастро, за да не ги плащаш тия тестове.