Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Вирусен хепатит - Обща дискусия => Моята история => Темата е започната от: ilityd в Януари 20, 2020, 20:35:31

Титла: Наскоро разбрах, че имам хепатит В
Публикувано от: ilityd в Януари 20, 2020, 20:35:31
Здравейте,наскоро и аз се заразих с хепатит Б,изпаднах в ужас защото имам близнаци на 4г., уведомих педиатърката им която помолих да разучи въпроса дали те са напълно защитени тъй като имат ваксината и тя ме уведоми че е звъняла в РНЗОК където са потвърдили за тяхната пълна безопасност и тази ваксина била за цял живот и няма нужда от реимунизация.Ще се радвам да споделите още мнения и личен опит по темата.Относно моето състояние сега си правя изследвания назначени от гастроентерелог и ми предстои преглед за да каже за състоянието ми..
Титла: Re: Наскоро разбрах, че имам хепатит В
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Януари 21, 2020, 08:45:26
Здравей,


Наскоро си се инфектирала или наскоро си разбрала, че имаш хепатит В? Това са две различни неща. Едното може да е остър хепатит, второто-хроничен. По отношение на ваксината - тя не е доживотна!!!! Няма две мнения по въпроса. Антителата не могат да бъдат константа за период от 60-70 години например, ето защо, на всеки 10 години се следи тяхното ниво. Антитела под 10 единици/мл се считат за ниски. Освен това, около 10-15% от хората не изграждат изобщо антитела след ваксинация, затова е необходимо да се пусне изследване за антитела след поставяне на третата доза.

Какво правим обаче, ако антителата са недостатъчни?
- ако изобщо не е създаден имунитет, т.е. никога не са се появявали антитела, се повтаря отново целия цикъл ваксинация
- ако е имало имунитет, но е спаднал, лекарите се делят на две групи: такива, които препоръчват слагането на една доза, която да активира отново имунен отговор,  и такива, които смятат, че не е необходимо, тъй като тялото има клетъчна памет и при евентуално инфектиране, имунната система ще разпознае вируса и ще се събуди. Аз лично клоня по-скоро вече второто мнение.

За теб е важно да се прецени дали имаш нужда от терапия или не. Повече информация има в тази наша брошура, която силно ти препоръчвам да прочетеш: https://www.hepactive.org/sites/default/files/2019-11/hepactive_hbv_brochure_2019.pdf (https://www.hepactive.org/sites/default/files/2019-11/hepactive_hbv_brochure_2019.pdf)

п.с. Създадох твоя тема, защото беше писала в чужда ;)

Успех,
Силвана
Титла: Re: Наскоро разбрах, че имам хепатит В
Публикувано от: ilityd в Януари 21, 2020, 11:34:36
Здравейте,заразих се преди около 5 месеца,тогава ходих на гастроентеролог,но той не ми обърна особенно внимание,не ми назначи изследвания и ме успокои,че можело организма ми сам да се пребори и аз оставих нещата така,което явно беше огромна грешка..сега отново реших да посетя друг лекар който вече се зае сериозно с проблема ми и ми назначи изследвания чиито резултати са:
Anti-HBc total >10.00 /положителен/
HBeAg положителен
anti-HBeAg отрицателен
Асат,Алат и ггтп в норма
От изчетеното до сега в интернет разбрах че вече съм с хроничен,прегледа при гастроентеролога е в събота,но аз не мога да си намеря място,бих помолила да ми дадете информация за изследванията..

Титла: Re: Наскоро разбрах, че имам хепатит В
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Януари 21, 2020, 14:41:31
За хроничен хепатит говорим 6 м. след инфектирането. Прочети брошурата, вътре ще откриеш полезна информация, която ще ти даде предварителна яснота относно нещата, които да питаш лекаря в събота.
Титла: Re: Наскоро разбрах, че имам хепатит В
Публикувано от: Наката в Януари 29, 2020, 22:56:21
Здравейте.
Съжалявам че пиша в чужда тема.
Но почвам силно да се безпокоя за второто ми дете,което е на близо 4 години.
Него не съм го тествал за антитела,защото гастроентеролога ми каза че е още малък и засега да не се безпокоя.
По голямото ми дете беше с 8 еденици и една ваксина ги вдигна на 9000 ,но сега като се замисля май ще трябва да тествам и малкото ми дете,щом има 10,15 процента който не развиват анти тела
Титла: Re: Наскоро разбрах, че имам хепатит В
Публикувано от: ilityd в Май 02, 2020, 10:54:17
Здравейте,не съм писала от няколко месеца ето какво се случи с мен през това време..януари месец започнаха ужасни болки в мускули и стави ,последва втрисане температура и повръщане и накрая пожълтяване е така влязох в болница с диагноза остър хепатит Б.Стойностите на ензимите БЯХА АСАТ 3917 АЛАТ 5011 ГГТ 119 общ билирубин беше 168 И стигна до 439,в продължение на няколко дни продължих да се влошавам и ми вляха 2 банки плазма и след застой в състоянието ми вляха имуновенин,след което започнах да се подобрявам и след 22 дни престой в болницата ме изписаха със следните стойности АСАТ117 АЛАТ 205 ГГТ 84.На следващите контролни прегледи почти бяха в норма и на последния преглед при гастроентеролог /2 месеца след изписването ми/ вече бяха АСАТ 15.70 АЛАТ 21.18 ГГТ 20.48.Сега пия Биозин  за подсилване на имунната система и Лагоза,пих и Зефикс три месеца,но ми го спряха.Чувствам се страхотно,спазвам си диетата и нямам оплаквания,но много много ме е страх дали ще успея да се изчистя и просто ме е страх като дойде момента да пусна пак изследване да си погледна резултата.
Титла: Re: Наскоро разбрах, че имам хепатит В
Публикувано от: anti-HBs в Май 03, 2020, 14:54:03
Аз бих “заложил”, че ще го изчистиш. Организмът ти е реагирал много бурно на инфекцията и според мен ще създадеш антитела.
Титла: Re: Наскоро разбрах, че имам хепатит В
Публикувано от: ilityd в Май 05, 2020, 09:38:09
Дано,такива думи ми дават голям кураж  :flowers:
Титла: Re: Наскоро разбрах, че имам хепатит В
Публикувано от: ilityd в Май 15, 2020, 20:01:37
Здравейте,включвам се със страхотна новина,4 месеца след инфекцията hbsag е отрицателен и anti hbs 20.00 mIU/ml  :dance: :dance: :dance:
Титла: Re: Наскоро разбрах, че имам хепатит В
Публикувано от: anti-HBs в Май 21, 2020, 15:54:28
Мога ли да кажа "казах ти". Спечелих си залога. Чудесна новина  :clap3: