Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Вирусен хепатит - Обща дискусия => Превенция и заразяване => Темата е започната от: do4ka.1981 в Март 11, 2008, 13:59:27

Титла: Моите опасения в секса
Публикувано от: do4ka.1981 в Март 11, 2008, 13:59:27
Здравейте, приятели!

Досега ви писах в темата "Предстои ми 3-тата инжекция" хи продължението й, но сега ще ви изтъкна съвсем други мои опасения.
Както ви писах, имам приятел, който е на същото дередже, както и аз-зависим, на метадон в момента, с хепатит С, карал е хепатит В. От последния е напълно чист, лично д-р Ковальова /вирусолог в Клиниката по тропически и др. болести в комплекса на ВМА/ ми се закле, че не може да ме зарази с В по полов път и от както ми го каза правим секс без презерватив.
Но ето какво ме притеснява:

1.Когато си изкарал хепатит В и сега си чист, пак остава 1 вирус, 1 клетка, която циркулира в кръвта ти и може да заразиш друг по полов път, въпреки, че това става рядко.
2. Същите са ми опасенията за хепатит С - аз се лекувам, той е с С, правим секс без презерватив и въпреки, че С-то пак рядко се предава, има такава опасност. Освен стандартния секс, правим и анален, като при него той свършва в мен. При стандартния-не, тъй като и не ползвам противозачатъчни. Другото е, че сме го правили и веднъж, докато бях в цикъл, от както съм на лечение./По между другото приятелят ми сега в петък ще влиза за биопсия във ВМА./

Тъпото е ,че както и като друсах, рискувам живота и здравето си, и сега се получава това нещо. Сигурно ще кажете какво точно ви питам, като сама си отговарям, но искам да разбера вашите мнения и опит. Какви са рисковете? Ще се консултирам и с вирусолог /но не от ВМА-че ще кажат че съм супер тъпа и сама знам отговорите на въпроса ми/ или ще отида до НЦН-то. Не знам какво да правя, защото като се разгорещим въобще не мислим по тоя въпрос.

Поздрави: Тъпата Теодора
Титла: Re: Моите опасения в секса
Публикувано от: anita в Март 11, 2008, 14:08:49
Здравей Теди!
Имай повече себеуважение. Щом си в този форум имаш достатъчно потенциал, а и вече доста си напреднала със справянето на проблема. Имам въпрос  ваксинирала ли си се срщу хепатит Б?
Титла: Re: Моите опасения в секса
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Март 11, 2008, 14:17:34
за да не се чудиш, притесняваш и изпадаш в излишни главоболия просто ползвайте презервативи, нищо няма да ви коства.  Нали така? :)
Титла: Re: Моите опасения в секса
Публикувано от: tedibon в Март 11, 2008, 14:36:14
Явно това ниско самочувствие си го получаваме с името,а?Аз също като тебе се упреквам за много неща,май само за потъването на Титаник ,не се чувствам отговорна!Ако приятелят ти няма нищо против ,ползвайте презерватив,моя мъж само като го видеше и се отказваше,пак защото аз веднага след като родих второто си дете си сложих спирала,за да му е спокойно на него! Да вземеш ,да изтриеш онова"тъпата"!
Титла: Re: Моите опасения в секса
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Март 11, 2008, 14:40:49
и на двете ще взема да ви тегля по един хубав пердах, я стига  сте се самосъжалявали ;)
Титла: Re: Моите опасения в секса
Публикувано от: anita в Март 11, 2008, 15:35:46
Всеки е имал моменти, в които се е чувствал слаб и отчаян.
Силванче ,и ти май се беше сдухала преди няколко дни,
аз лично така че чувствах преди 2-3 дни, ама добре че на третия нищо ми няма и съм пълна с оптимизъм и енергия.
Та и аз съм за това ""тъпа"" да го махнеш и никога повече да не го използваш за себе си
Титла: Re: Моите опасения в секса
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Март 11, 2008, 15:38:13
да,така е и ми помогна това, че всички бяха много оптимистични и ми казваха да не се сдухвам. Аз давам същият съвет :)
Титла: Re: Моите опасения в секса
Публикувано от: Vancheto в Март 11, 2008, 15:53:01
tedistaneva, мисля, че ако нямаш ваксина за Б, трябва да си сложиш.
Но не знам като си с С, това как ще се отрази.

Аз всъщност доста се замислих и ще вмъкна един въпрос за себе си в твоя пост:
В момента съпругът ми е хроничен, но пасивен.Не знам дали се изразявам правилно.
Той е с HbsAg-полож. и AntiHbeAg-полож.,всички други изследвания са му отрицателни.
Не ползваме презервативи.Аз съм със спирала от доста време, което ми ноооооси едно спокойствие, обаче сега се замислям дали има някаква опасност за него.

Ванчето
/Другата тъпа/Шегичка ;D

Титла: Re: Моите опасения в секса
Публикувано от: sneji в Март 11, 2008, 15:55:57
Здрасти Теди.Ще си позволя и аз да подкрепя другите защо наистина не махнеш това "тъпата" и моляте не обвинявай само себе си за каквото и да било,запази спокойствие и вземете с твоят приятел решение,което да удоволетворява и двамата нормално е да имаш тези притеснения в такъв случай какво по лесно от това да използвате презарватив.И Теди не мисля,че някой мисли кой знае колко когато се разгорещи,но в крайна сметка това е сядате двамата и решавате ползвате си презервативчето и както е казал народът"и агнето цяло и вълкът сит".Засега всичко добро.
Поздрави Снежи!
Титла: Re: Моите опасения в секса
Публикувано от: do4ka.1981 в Март 11, 2008, 16:49:15
Здравейте отново!

Разбирам какво имате предвид, като казвате да изтрия това "тъпа", но просто много се ядосах на себе си, че хем знам какво да правя, хем ви питам.
Иначе нямам ваксина за В, но се интересувах и ще си сложа след като мине лечението с интерферона, защото сега не е възможно, ще си натоваря черния дроб, а може да се прееба лечението и да стана по-лошо.
Днес си бия 7-та инжекция, а утре правя кръвни, а след 1 мес.-ПСР. Стискайте палци!

Поздрави: Супер готината и умна Теди
Титла: Re: Моите опасения в секса
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Март 11, 2008, 16:50:15
така става  ;)
Титла: Re: Моите опасения в секса
Публикувано от: anita в Март 11, 2008, 17:03:16
Mmммммммм таака е добре! Горе главата и самочувствието!!!
Титла: Re: Моите опасения в секса
Публикувано от: tedibon в Март 11, 2008, 17:04:06
ЕЙ това вече по ми харесва!
Титла: Re: Моите опасения в секса
Публикувано от: do4ka.1981 в Март 11, 2008, 20:13:08
Забравих да ви питам- дали трябва да ползвам нещо по-специално при следния случай- не знам дали е от страничните, но определено преди го нямах-кожен проблем. Кожата ми е супер суха на тялото, а по гърба, раменете и дупето ме боли, все едно че съм изгоряла на слънце, някак си ме стяга кожата, а тези мои части все още не са виждали слънчо или солариум
Титла: Re: Моите опасения в секса
Публикувано от: tedibon в Март 11, 2008, 20:19:54
Дали е от "страничните "не знам ,но и при мъжа ми има сухота,лющене като подсичане при децата!Маже се с  ЕУДЕРМОЛ -5, от аптеката,не е скъпо и е родно!
Титла: Re: Моите опасения в секса
Публикувано от: Mimeto в Март 13, 2008, 17:36:30
Здравейте!

Това, което описвате за сухата кожа пределено е проблем. Аз самата съм станала като костенурка - суха, болезнена кожа....Преди два дни бях при дерматолог - една много мила и приятна докторка, която ми каза, че това се наблюдавало често при болни от Хепатит С. Получавало се в някои случаи от Витамин В....Изписа ми разни мазила, но ефекта съм щяла да го видя поне след два месеца.....

Поздрави!

П.С. Пожелавам ви да не изпадате в такива моменти и да се самосъжалявате!

Теди - ползвай презервативи! Удоволствието ще се намали, но не си струва да рискувате. Ако не си си слагала ваксина против хепатит В, по-добре си я направи!

Прегръдки и усмивки на всички!
Титла: Re: Моите опасения в секса
Публикувано от: bp в Април 15, 2008, 11:47:34
Само бърз и конкретен коментар за секса и "Ц" - Татко съм на здраво (почти) 4 годишно момче (пу-пу да не е уроки), а съм неуспешно лекуван с интерферон от "Ц".

За детето мога да благодаря на д-р Теохаров (и на хората, които ме насочиха). Просто трябваше да разбера следното простичко нещо:

Въпросът не е свързан с лечение а с разпространение, и именно специалист-вирусолог успя да ми отговори правилно.

Иначе, да се използва презерватив е много разумно, независимо дали сте закачени или не - това само увеличава рисковете а не ги променя. Проблемите въобще не се свеждат само до хепатита.

Титла: Re: Моите опасения в секса
Публикувано от: Jina в Април 15, 2008, 13:49:17
Здравей Теди  :)
Аз бих те посъветвала също като другите а и до което може би и ти си стигнала-ползваите презерватив.Верно че няма да е същото (но няма да е винаги така-след като се излекувате... :) ) но така ще ви е по сигурно,а и ще премахните и риска от забременяване напълно,което е много важнно по време на лечението ти!А за аналния секс съм чела че е доста рисковано.
Успех и повече усмивки  :-*