Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - ivan9377

Страници: [1]
2
Вчера бях при проф.Крум Кацаров разпита ме дали всичко е изключено и ми предписа за един месец урзофалк и каза след този месец да се чуем да видим какво е положението за втори път бях при него преди 2 месеца съща бях и си мислих че ще ме посъветва за чернодробна биопсия но не защото само тя не е правена и се надявах от нея да се разбере иначе ми е правен фиброскан в Токуда януари тази година при др Балабанска и ми каза че аз съм сигурно 5 или 6 човек с такива резултати няма фиброза няма и стеатоза но не ме притесняват толкова ензимите толкова колкото че имам една тежест и бодежи в дясно която се разпростира чак към гърба горе и нз на какво се дължи на някаква функция или на толкова доза стрес

3
Hbsag 0.336 отрицателен
Анти Hbc igm core m 0.094 отрицателен
Анти HBc - Total core 1.92 отрицателен
Анти Hcv отрицателен
АNA 6.077 отрицателен
Анти М2 1.02 отрицателен
P-AnCa 0.98 отрицателен
C- AnCa 0.99 отрицателен

4
Иначе вирусни са пускани а в и ц

5
И малко алкална фосфатаза се повдига иначе други показатели няма извън норма за Уилсън също е пускани мед и церупламин желязо също всичко е изключено но за хепатит е не е пускани нищо защото не знам какво се пуска за него

6
Там е работата че не взимам никакви добавки нямам наднормено тегло в работата ми няма токсични неща всички изследвания където са пускани са отрицателни и човек няма за какво да се хване

7
Здравейте пак съм тук ако някои може да ми даде някакъв съвет както се вижда по горе имам високи чернодробни показатели от почти вече 2 години и не може да се намери причината и вече съм напълно отчаян 3 пъти в болница лежа по доктори ходя и никакъв резултат като от началото на тази година само алат се беше вдигал до 55 и си спадаше от само себе си но миналата седмица в понеделник всички си бяха в норма в петък лежах в болница и изведнъж асат 50 алат 120 ггт70 след това си ги пускам след 5 дена асат 28 алат 64 ггт66 утре пак ще ходя при проф Кацаров в София да видим какво ще правим че не знам вече почвам да изперквам мисля си че няма да ме бъде а съм само на 26г та ако ако може някои да даде някакъв съвет ще съм много благодатен

8
Здравейте аз съм още неразгадано случай с тия завишени ензими но от началото на тази година не са толкова високи варират от норма до 60 ходила при др Балканската др Антонов и др Кацаров но никой няма обяснение за повишението им и казват че съм здрав та въпроса ми е мога ли да имам някакви усещания от дроба защото има в някои дни тежест в средата на корема понякога подлежи отдясно и все някакви така да кажа неразположения или повече това е на нервна почва защото ми казват че няма как да имам такива бодежи и преболявания защото нямал нервни окончания а тежест само ако е уголемен вярно ли е това

9
Диагностика / Re: Неуточнена диагноза
« -: Май 23, 2019, 22:09:12 »
Здравейте искам да попитам при повишени ензими повече от година и без да се намери причинителя ако се направи биопсия тя би ли показала причинителя или тя само показва степента на увреждане?

10
Звънях на докторката но е извън страната та може ли да пия трансметил докато я няма при положение че го пих 30 дена и от 10 дена не съм го пил дали може да ми навреди ? А колкото до проблем с жлъчката незнам дали е от нея защото моята болка е постояна и най вече при движение или разпъване но незнам дали си въобразявам но някои път като хапна всякаш болката отминава за определено време и после пак се появява избягвам и мазно,пържено,безалкохолно и всичко което смятам че тормози дроба.

11
Благодаря ще се свържа с нея още утре

12
Имам още един въпрос може ли да има усложнения ако скоро не се открие причината за високите чернодробни ензими например като цироза и ако да за колко време може да стане това ?

13
Ако тук в Пловдив не намерят причината да се насоча ли към София?

14
В Пловдив при доктор Димитър Бояджиев забравих да спомена пускал съм и за автоимунен хепатит отрицателно е и на ехограф не се виждаше омазняване на дроба от извесно време ми е по тъмна урината но може да не приемам достатъчно течности и апетита от един месец хич го няма . Забравих да спомена че последния преглед ми беше преди 20 дена и ми каза да хепасейв и да отида чак на есен ,но не знам какво да правя ,защото от последния прегледа алат беше 68 ,а сега 82

15
Здравейте! От около 7-8 месеца имам проблеми с черния дроб завишени асат алат ггт и ц реактивен протеин през тези месеци съм пил хепапротектори като трансметил, хепасейв, карсил за кратко спадаха ензимите като след това пак се покачваха ходил съм на гастро като ме е гледал 5-6 пъти на ехограф и там няма никави промени всичко е наред пускал съм два пъти за хепатити А Б и С и там отрицателни като цяло оплакванията са ми най вече болка в гърба при движение и рядко подежи отпред та ако някои има сходен проблем ако може да се вкл в темата защото вече съм много отчаян като не минава...Ще постна и няколко изследвания които намеря стоиностите на алат са ми най високи но наи много са били 103

това са последните изследвания от днес

Име на теста (изследване)   Флаг   Резултат   Единици   Референтни стойности
АСАТ(GOT,AsAT)      41.31   U/I   2 - 40
АЛАТ(GPT, ALAT)      82.49   U/l   2 - 40
ГГТ (GGT)      75.90   U/l   2 - 45
Имунология
Име на теста (изследване)   Флаг   Резултат   Единици   Референтни стойности
С- реактивен протеин (CRP)      16/+/ ПОЛОЖИТЕЛЕН   mg/l   0 - 6

Други няма смисъл да поствам защото спадат и се качват най малко алат е бил 68 ггт също 68 и един път ц реактивния протеин беше почти в норма 7 но за толкова време не е спаднал точно в нормата. Надявам се на се вкл хора в темата.


Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007