Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Силвана Лесидренска

Страници: [1] 2 3 ... 193
1
Общи теми / Re: Моля
« -: Февруари 04, 2018, 21:47:23 »
Milev, отговарям ти на питането:

За да се промени нещо по отношение на хоспитализациите (защото предполагам това е въпроса), трябва да има МАСОВИ ЖАЛБИ от МНОГО пациенти. Когато се натрупа критична маса жалби, тогава въпросът може да се повдигне от нас въз основа на жалбите, към компетентните органи какво може да се промени, като дадем и конкретни предложения. Ти лично някога подавал ли си жалба ?

Аз самата съм пациент и много добре знам от десетгодишен личен опит какво е да се лекуваш с хронично заболяване тук, но първо пациентите трябва да свикнат да си изискват правата и да надигат глас. Не може един заради всички.

2
Общи теми / Re: Прием на генерика за хепатит Б
« -: Февруари 04, 2018, 14:26:45 »
Vemlidy не е генерик, а подобрената формула на Виреад-а, но по моя информация скоро не се очаква да бъде регистриран в България.

3
Здравей,

знам за няколко пациенти, които имат оплаквания вече трети месец след приема на генерика-проблем със стомаха и замайване. Разговарях и с  лекари, които казаха, че за съжаление това е страничен ефект от медикамента и е срещан сред техните пациенти. Оказва се, че солта, която се използва в него (малеат), е различна от тази, която се използва в оригиналния медикамент(фумарат) и тя предизвика тези ефекти. Би трябвало след време всичко да отшуми, но колко е това време, никой не знае.
Преди месец беше регистриран нов генерик Тенофовир Зентива, който е с  трета по вид сол-фосфат. Надяваме се скоро да можем да предоставим повече информация относно този генерик.

4
Ами не е от страна на НЗОК.
Не ми се коментира повече.

5
Не го плащайте и не се записвайте за хоспитализация, пиши ми около 10 декември, за да ти кажа дали има вариант да й го пуснем безплатно.

6
Това за коя болница става дума?

7
6 седмици.

8
http://www.hep-druginteractions.org/

Осем седмици е вече стандарт на лечение при пациенти без сериозно увреждане на дроба.

9
:clap:Евала, Силве! Изчерпателно както винаги....
Проблемът тук обаче е че има хора, които бъркат значението на думата "генерик" - свързвайки го автоматично с друг медикамент, а не е така. Разбира се, че трябва да сме "за" лечението с по-евтините генерици, които са същите медикаменти. Надявам се цената да падне още у нас, че да бъдат достъпни и за хора, които не могат в момента да се лекуват...Дай Боже!

Разбирам те.
Заради ето този цитат на Наско го казвам...защото не той, но много други пациенти набъркват всичко в едно и остават с грешни впечатления, че генерика е по-евтин заместител, който няма същите качества и съставки. Получила съм десетки запитвания последните седмици от ужасно притеснени и объркани пациенти, които като четат всички коментари накуп, не си правят труда да помислят рационално или да разграничат нещата и ето така се получават фалшивите новини.

10
Това че на част от хората осигуровките са по 80-150 лв, не променя факта, че на 90 процента от населението е по 18 лева. Да не говорим за стотиците хиляди, които не плащат. А това, че лечението е поддържащо, защото няма измислен лек до момента, няма абсолютно никаква връзка с темата. Да не би хората в Германия, които внасят по 300 евро осигуровки и не лежат на всеки няколко месеца, за да се източва Касата, да се лекуват с нещо друго?
Това, че има организирана система на подкупни отношения между лекари и фармацевтични фирми е вярно и всички сме го виждали и знаем, но в случая не виждам връзката с това, че на Виреад му изтече патента и влезе официално генерик? АЗ също съм от пациентите, които преминават на генерика, но съм спокойна и бих искала и останалите пациенти да се чувстват спокойни относно лечението, ето защо не смятам, че е от полза за някого всяването на напрежение.

Много неща, които нямат никаква връзка по между си, се набъркаха в тази тема, което пък е причина голяма част от пациентите да си вадят погрешни заключения за качеството на медикамента. Нека да спрем дотук.

11
Тази дискусия за генериците и как се краде, хоспитализациите...мисля, че вече всичко е казано по темата и продължаването на ''за'' и ''против'' леко се изтърква вече. За да разберете защо вече не се изписва Виреад, а генерик, трябва да погледнете цялостната картина, а именно-патентът трае 20 години. В момента, в който изтече, други фармацевтични компании имат право да произвеждат същия медикамент, задължително със същите активни съставки, но разбира се цената е в пъти по-ниска. По целия свят пият генерици. Даже държави като Монголия, Египет и Грузия, за да вземат най-добрата цена за новите безинтерферонови терапии за хепатит С, сключиха директно договори с генерични компании, за да могат да лекуват най-много хора. Така е правилно и това е стандартна практика. И аз го подкрепям. Едно е да лекуваш 10 човека на година за по 100 000 долара, друго е 100 000 човека за 10 долара на месец. Цената на генерика в България е все още висока, но и тя ще падне с времето, и ще могат повече хора да се лекуват. Знаете ли, че и тук има пациенти сред нас, които не получават лечение? Защото все пак разполагаме с ограничен бюджет и лекарите трябва да се съобразяват и с това.

Така че аз не разбирам наистина, след като толкова много се изписа по темата, предоставих ви информация, вие самите може да потърсите в интернет, какво толкова ви притеснява и защо си мислите, че ние сме нещо повече от хората в Африка например, които получават генерично лечение за ХИВ на стойност 10 долара на месец например? Здравни осигуровки за 18 лева на месец.... В Германия са 300 евро. Все пак, освен да изискваме е хубаво и да си дадем реална представа за ситуацията в нашата държава и да сме благодарни, че и това имаме. Да, има проблеми, да и аз се сблъсквам с тях като пациент, вече 10 години, но поне имаме лечение.

12
 Според законите на Република България лекарствените продукти по лекарско предписание се отпускат единствено и само в аптеки, от магистър-фармацевт, лично на Вас или на оторизиран от Вас представител. Никога не купувайте такова лекарство от интернет!

Опаковката, както и листовката на Вашето лекарство съдържат информация, която е предварително одобрена от Изпълнителната агенция по лекарствата, съгласно закона за лекарствените продукти в хуманната медицина (ЗЛПХМ) и наредбите към него.

http://www.hepactive.org/news/how_to_recognize_false_drugs

13
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Октомври 24, 2017, 12:06:08 »
http://www.hepactive.org/news/tenofovir_new_price_16102017

Няма да свалят цената.

14
Моята история / Re: Моята история за хепатит С
« -: Октомври 23, 2017, 16:59:55 »
Здравей,

няма начин да не те одобрят за лечение, от март тази година всички пациенти с хепатит С биват лекувани, независимо от степента на увреждане /да не говорим, че при теб тя е над средното/. Така че действай с оформянето на документите - Касата следва да те одобри за 2 м. Ако това не се случи, се пише жалба, за която можеш да се обърнеш към мен, когато и ако се наложи.
В коя болница си?

п.с. за пореден път се изумявам от ''компетентността'' на личните лекари.

15
Тъй като Даниил е съ-собственик на сайта и продава генерици, а рекламата на лекарства не е разрешена на нашите платформи, е нормално да обръщам внимание на новите потребители с една публикация, водеща към неговия сайт.

Не си длъжен да доплащаш, обяснили сме много подробно как става пренаписването на протокола.
УСПЕХ.

Страници: [1] 2 3 ... 193

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007