Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Силвана Лесидренска

Страници: [1] 2 3 ... 201
1
Здравей,

За да си сигурен, че не си карал никога хепатит, или пък нямаш скрита инфекция, е редно да пуснеш и тези маркери:anti-Hbs, anti-Hbс.

Ако всичко е отрицателно, сложи ваксина. Това, че вирусът не е предаден тези 4 години, не означава че няма да стане в бъдеще. И вземете мерки за съпругата ти, трябва да направи редица изследвания, за да се види какво става с черния й дроб и дали има нужда от лечение.

Аз ви съветвам да се насочите към София, д-р Балабанска от Токуда, когато имате физическата възможност. За съжаление опитът на други пациенти с лекари от Пловдив е недобър.

2
Ох, това е родителите е доста тегаво като цяло, дано мине по вода, успех ти желая :)
Хубаво е майка ти да се изследва, даже направо задължително.
Ако сте от София, можеш да я доведеш да я изследваме безплатно в Чекпойнт-а.

3
Здравей, Петко,

Това е една от фазите на хроничния хепатит В ( т.нар. окултен, или скрит):

HBsAg-отрицателната фаза се характеризира  със загуба на HBsAg и наличие на антитела за HBсАg (anti-HBc), могат да бъдат засечени и антитела за HBsAg (anti-HBs). Тази фаза е известна и като „окултна инфекция‘‘. В много редки случаи, отсъствието на HBsAg може да бъде свързано с нивото на чувствителност на използвания тест. Пациенти в този стадий показват нормални стойности на АЛАТ и обикновено (но не винаги) – неоткриваем вирусен товар. HBV DNA (или cccDNA) често се открива в черния дроб. Загубата на HBsAg преди да се стигне до цироза обичайно значи минимален риск от появата на такава или на рак на черния дроб. Ако обаче, пациентът е развил цироза преди HBsAg да изчезне, все още има опасност от развитие на чернодробен рак, затова регулярните лекарски прегледи трябва да продължат. При пациенти в такава ситуация имуносупресията (например поради онкологично заболяване) може да доведе до реактивация на вируса. В допълнение, всички близки роднини и сексуални партньори на хора с хронична HBV инфекция трябва също да се изследват (HBsAg, anti-HBs, anti-HBc) и ако резултатите им са отрицателни – да си поставят ваксина срещу хепатит В.
https://www.hepactive.org/article/pette-fazi-na-proticane-na-hronicnia-hepatit-v

-ти имаш количествен HbsAg, единия ти резултат е 2.8, другия е 45 единици.
-вероятността да инфектираш някого е минимална, но е хубаво хората, с които имаш сексуални контакти да са ваксинирани, защото хепатит В е навсякъде, може да се инфектират и от друго място, така че като цяло аз на всекиго ще препоръчам ваксинопрофилактиката
-ако искаш си направи Фиброскан, можеш и да се конслутираш с д-р Балабанска по отношение на изопринозин и т.н. макар че ми се струва, че при теб е напълно излишен: ти си с окултен хепатит, нямаш вирусен товар и австралийският ти антиген е изкл.нисък. И да пиеш стимуланти, те на какво ще въздействат? :)

Хубаво развитие, с две думи, изтеглил си дълга клечка. Това, което трябва да направиш е да се следиш веднъж, два пъти в годината (в зависимост от финансовата ти възможност), и да спреш да се  тревожиш.

4
Като имаш всички изследвания, те съветвам да направиш един пост с всички тях, и тогава можем да ги обсъдим. Честно да ти кажа се обърках вече :)

5
Алкохолен хепатит / Re: Стеатохепатит
« -: Юни 12, 2019, 09:24:12 »
Професор Чернев има толкова богат клиничен опит, че ако има цироза, той ще я види.
Очевидно наистина си е стеатоза, недей се вкарва в излишни филми с фиброза и т.н.

6
Здравей,

нивото  на австралийски е толкова ниско, че не било възможно да бъде засечено с бърз тест, само Елайзата го може (това, което са ти пуснали).
За да бъде хроничен, трябва да са минали 6 м. от регистрирането на първия положителен тест или самите изследвания да го показват. На фона на ниски чернодробни и нисък австралийски, вероятно се касае за хронична неактивна форма. Ако е остър, не се налага лежане в болница.

7
За Д няма друго лечение, и тук приоритета е да се спаси черния дроб, не мислете за косата. Колко хора тук са загубили коса по време на интерфероново лечение и всички си я възвърнаха. Да, лечението е тежко, неприятно, депресиращо, невинаги има добър и дълготраен ефект, но съпругът ти е длъжен да опита, а ти да му вдъхнеш увереност, че ще е хубав и с поопадалата косица.

8
Алкохолен хепатит / Re: Стеатохепатит
« -: Юни 04, 2019, 07:13:49 »
Здравей, Любо.

От значение е правилният начин на хранене, при този род нарушения няма медикаментозна терапия. Предполагам, че с проф. Петрова сте обсъдили диетата?

9
Резултата ти четири хиляди и нещо,  написан е в първия документ, който си прикачила. Хубаво е да се следи този показател веднъж годишно например.
След като д-р Балабанска  така е преценила, значи имаш нужда от терапия. Не знам какво друго да ти кажа.

10
HbsAg количествен.

Какъв е проблема да  имаш деца, докато си с хепатит В? Извинявай за въпроса, може аз да съм пропуснала нещо като инфо.

Асат и алат може да са високи и в остра и в хронична фаза, те показват настоящо възпаление на дроба. При хроничните има така нар  флеъри, тоест периоди на обостряне, като ензимите могат да достигнат до хиляди единици.

Ако не си чела нашия материал за хепВ, ти го препоръчвам:
https://www.hepactive.org/article/lechenieto-na-khepatit-b-stpka-po-stpka

11
За да разбереш дали билката ти е подействала,  не гледай вирусния товар, а количествения австралийски. Ако имаш ниво, мерено преди билката, те съветвам да го измериш отново за да разбереш има ли промяна там. Вирусния товар се мени от само себе си постоянно, така че не можеш да ги взимаш като baseline.
Разбирам бързото ти желание да се изчистиш от вируса и смелостта да пробваш различни методи, но като много старо куче в областта :), имам богат опит с какви ли билки, хомеопатия, лекарства и четиригодишно отричане на болестта. Едва когато вътрешно приех болестта и идеята, че тя е тук да ме научи нещо и ще бъде с мен през целия ми живот, се успокоих и вече не изпитвам страх от нея. Така че ако състоянието ти позволява, си дай малко почивка, ментално и физически, за да си почине тялото и душата и после може би ще вземеш по-осъзнато решение с какво да се лекуваш, ако ще се лекуваш.

12
Трябва да станеш приятел с болестта си, иначе няма да се получи. Тя идва, за да ни научи на много неща, едно от които е приемането (да не се бърка с примиряване).

Радвам се, че си оживяла и се надявам след този голям урок, който ти е бил даден, да се поуспокоиш малко и да забавиш темпото. Тялото ти е подсказало още в началото, че не му понася този чай, но въпреки това си го пила. Сега трябва да се погрижиш за това тяло и тази изтормозена душа и да им дадеш малко мир и спокойствие. Сигурна съм, че ще ме разбереш, казвам ти го с най-добри чувства.

Силвана

13
За колко голямо/малко дете говорим?

14
Диагностика / Re: Неуточнена диагноза
« -: Май 27, 2019, 20:44:03 »
Има и заболявания, които се диагностицират въз основа на резултат от биопсия.

15
При никакво увреждане на черния дроб и толкова нисък вирусен товар, НЕ се започва лечение. Следи се състоянието и при нужда се реагира.

Страници: [1] 2 3 ... 201

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007