Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Силвана Лесидренска

Страници: [1] 2 3 ... 194
1
Аз те съветвам да си подадеш една жалба в РЗОК, ако нямаш одобрение на 60-тия ден. Нещо НЗОК почна да се ''офлянква'' при някои пациенти, ако мога да се изразя по този начин. Наскоро имаше върнат пациент заради накриво разположен печат на документите му. Видиш ли, всичко трябва да е на 90 градуса  :angry3:

2
Парацетамолът е токсичен за черния дроб, отдавна не се препоръчва на пациенти с чернодробни проблеми.
Една стара статия по темата, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1403265/

3
Да, това е.

4
Днес пациентка ни алармира, че генерикът на Алвоген не е наличен все още в България и пациентите ще се принудят да закупуват Ентекавир, докато се внесе генерика. Ситуацията от преди година с генерика на тенофовир се повтаря по абсолютно идентичен начин. Свързахме се с българското представителство на компанията-вносител и чакаме отговор, но междувременно искам да помоля, ако има пациент, който е на лечение с ентекавир и има малко по-голяма наличност от препарата и може да даде назаем на тази пациентка, да се свърже с мен. За съжаление ние нямаме нито едно хапче, което да можем да й предоставим.

5
Зависи от клиниката. Има болници, които изискват ПСР на 6 м., някои правят на 3м. по разбираеми причини. Иначе самата новина касае протоколите, не ПСР-те...

6
Здравей,

Изследванията му за хепатит В и С са отрицателни. Причината за повишените ензими може да е всякаква-стеатоза (омазняване на черния дроб), алкохол, друго заболяване. Това, че ензимите са му влезли в норма само след няколко дни диета би могло да бъде индикатор, че проблемът е метаболитен, но задължително консултация с гастроентеролог. Може да се обърнете към Токуда, д-р Балабанска или д-р Цонев, приемат по ЗК, трябва да се обадите на регистратурата в Токуда, за запазване на час.

За теб-разбира се, че трябва да се изследваш. Хепатит В и С се предават лесно по кръвен път (В и по полов), така че едно ходене на зъболекар и човек може да се зарази.
Ако идвате скоро за консултация в София, мога да ти предложа да дойдеш в нашия кабинет, за да се изследваш безплатно за хепатит В и С, за да не плащаш излишни пари по частни лаборатории.
Телефон за информация: 0988 722 988.

Успех.

7
''Днес посетих гастроентеролога ми .не се налага да правя HbsAg и Anti HbsAg изследване т.к.те водели до пускане на ПСР в случая моите са Ок ''

Това не го разбрах, но ти задължително трябва да ги пуснеш след 6 м, за да знаеш дали си оздравяла или не. Асат и алат няма да ти го кажат.

8
В момента се регистрира.

9
Общи теми / Re: Хроничен Хепатит "В"
« -: Март 24, 2018, 13:00:59 »
Да, очевидно неграмотно написано.

11
Здравей,

тъй като беше започнала да пишеш в темата на чужд човек, ти създадох собствена такава.

Каква беше причината Зефикс да се пие 6 м. и защо се спря?
Стойността ти не е висока.

12
И една чудесна новина от вчера:

Надзорният съвет към НЗОК облекчава режима за получаване на продължаващи протоколи за лечение на хроничен хепатит В.
На практика, след като един пациент е преминал първоначалното одобрение от специализираната комисия в НЗОК за отпускане на лечение, в последствие няма да се налага отново да чака нейното решение, като продължаващите протоколи ще бъдат заверявани директно в регионалните офиси на Касата. Това, освен административно облекчение, ще сведе до минимум ситуациите, при които пациенти прекъсват своето лечение, тъй като протоколът им не е бил одобрен и придвижен от НЗОК към РЗОК в рамките на 30 дни.

http://m.clinica.bg/4628-%D0%9E%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%87%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%85%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82

13
Здравей,

Тялото ти се е срещало с вируса и го изчистило (доколкото хепатит В може да се изчисти напълно).
За нивата на антителата-няма правила, така че не мога да ти отговоря.

14
Зефикса със сигурност не е за остър, проверих, в листовката пише само за хронична форма на хеп.В.
Можеш на много места да си запишеш час за преглед (платен ще стане  най-бързо), съветвам те Токуда (д-р Балабанска), обикновено приема доста скоро, т.е. можеш още понеделник-вторник да си при нея.

15
Не, няма частен кабинет, тя работи само в Аджъбадем (Токуда), но може да минеш на частен преглед там. Мисля, че беше 40 или 45 лв.

Страници: [1] 2 3 ... 194

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007