Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Силвана Лесидренска

Страници: [1] 2 3 ... 202
1
Една новина, която ще зарадва пациентите с хепатит С, на които им предстои лечение:


https://www.hepactive.org/news/dochakakhme-i-tazi-istoricheska-novina?fbclid=IwAR0sUxEgk3BQzp2D4RCXFnuSW1dwcIAeM9pT4yaE7aVu0p5HUZBPTW3lq-M

2
Ти даже не си прекарвал хеп. В, което изключва скрит хепатит, както си мислех. Не знам какво друго да ти кажа, освен пусни за Е.

3
Какво ти е пускано за В? Снимай ги, ако е по-лесно. За Е хепатит има стандартно изследване, бих те посъветвала да го направиш.

4
Предполагам, че хепатитите са изключени, включително Е и автоимунен? Има много други заболявания на черния дроб, Уилсън и т.н., навярно и за тях са се сетили лекарите и са ги изключили като опция. Имаш ли отклонения в други кръвни показатели, или само асат, алат и ггт?

5
Взимаш ли стероиди или някакви хранителни добавки? Имаш ли наднормено тегло?

6
Моята история / Re: Мама е с хепатит В
« -: Септември 30, 2019, 10:54:48 »
Здравей,

при хепатит В има два варианта: има нужда от лечение (то е дългогодишно) или няма нужда от лечение, а само от проследяване. Лекарят взима това решение въз основа на вирусен товар, чернодробни ензими, ниво на австралийски антиген и дали има стартирало увреждане на черния дроб, което може да се види или с чернодробна биопсия или с неинвазивен метод като еластографията.
Аз бих ви посъветвала да се насочите към д-р Балабанска от Токуда, там имат еластограф и може да се види състоянието на черния дроб, без да се прави биопсия. А и д-р Балабанска е невероятен специалист, според личното ми мнение на световна величина. Тя приема по здравна каса, обадете се на регистратура и запишете час с направление за гастроентеролог.

Успех.

7
Моята история / Re: Здравейте
« -: Септември 23, 2019, 09:50:41 »
Здравей, Кики.

Желая ти успешно лечение, ако имаш въпроси, задавай ги тук, вместо по разделите, по-удобно е :)

8
Ако имаш съмнение за реинфектиране с хепатит С, трябва да пуснеш ПСР. Пусни и хепатит В. Ензимите може да са завишени и от много други неща-неправилно хранене, употреба на алкохол, стеатоза и т.н.  Трябва да посетиш гастровнтеролог, ако не си.

9
Здравейте,

по повод Световния ден за борба с хепатита, Сдружението ще проведе кампания за безплатни и анонимни изследвания за хепатит В и С в 6 български града.

Повече информация има на нашия сайт: https://www.hepactive.org/news/startira-kampaniyata-hepatit%D0%B0t-chesto-e-nevidim-izsledvay-se-sega

10
Да, и ? :)

11
Чудесна новина  :flowers:

12
Oт 2017 г.,когато влязоха новите гайдлайни за лечение на хепВ, има ново разбиране за лечението-предписва се само, когато е доказано нужно и има започнало увреждане на дроба, а не на общо основание, както се действаше преди. Това е лечение за цял живот (с малки изключения), с някакви дългосрочни странични eфекти, така че ако аз можех да избегна да се тъпча всеки ден безрезултатно с тенофовир, щях да го направя. Да, вирусният ми товар е негативен, но до там. Австралийският антиген не е помръднал на стотна за години да не говорим че над 5 г. чакам да образувам е-антитела. Това, съчетано с безумните протоколи, болнични хоспитализации и т.н., хич не прави психическото ми състояние дзен. Така че, ако един пациент няма належаща нужда от НУК и може да се поддържа с добавки, какво по-хубаво от това :) Стрикно следене на показатели и включване на медикамент при необходимост, както и редовни ехографски прегледи на всеки 6-12 м, са задължителни. Както и ваксинация на всички близки.

А по отношение на студа, най-вероятно няма нищо общо с хепатита, може да бъде анемия, слабо оросяване и т.н.
 

13
Това, че имаме хепатит, не означава, че не сме оптимисти, напротив  :girl_wink:

14
Има различни варианти:
Сценарий 1:
Заразен си перинатално по време на раждането и ваксината не те е "хванала". Ако майка ти е била с висок вирусен товар е възможно вирусът да прескочи бариерата на ваксината и да те инфектира. В днешни дни се слага допълнителен глобулин на бебетата, преди години е била само ваксината. Имай предвид, че при някои жени след раждане, имунната система се задейства, и те могат да негативират австр.антиген и да образуват антитела. Така може да се обясни инфекцията и при двама ви.

Сценарий 2:
изградил си антитела след трите ваксини, но титърът е паднал бързо и някъде във времето си бил инфектиран. Инфекцията на майка ти е просто съвпадение и няма нищо общо с твоята.

15
И да, и не. Независимо от е антигена дали е положителе или отрицателен, има много малка вероятност около 3%от пациентите на дългогодишна терапия да загубят австралийския антиген и да образуват антитела (вирусния товар трябва да е трайно негативен, HbsAg /-/,anti HbS /+/). Това се счита за т.нар. излекуване, НО има една частица от вируса, която остава завинаги вградена в чернодробните клетки - cccDNA, и дори при т.нар. излекуване, тя може след време да започне да генерира нови вируси и инфекцията да се завърне. Това става обикновено при голям срив на имунната система (химиотерапия и т.н.). Ето защо:
Човек, преболедувал хепатит В, не може да дарява кръв
Лекарите препоръчват ехограф веднъж в годината на излекувалите се, защото понякога, макар и много рядко, тези хора продължават да развиват чернодробно заболяване,именно заради cccDNA.

Така че ако накратко трябва да заключим-хепатит В истински никога не може да бъде излекуван/изчистен.

Страници: [1] 2 3 ... 202

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007