Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Силвана Лесидренска

Страници: [1] 2 3 ... 207
1
УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА СДРУЖЕНИЕ „ХЕПАКТИВ”,

На основание чл. 22, ал. 3, вр. чл. 20 от Устава на Сдружение „Хепактив”, решение и възложение на Управителния съвет на сдружението от 14.09.2020г. свиквам заседание на Общото събрание на сдружението на 22.10.2020г., от 15.00ч., на адрес : София, ул. „Проф.Н.Михайлов” № 2, ет. 2, ап. 11, при дневен ред :
1.   Обсъждане и приемане на годишния финансов отчет на Сдружението за 2019г.;
2.   Обсъждане и приемане на отчет за дейността на Сдружението и председателя му за 2019г.;
3.   Обсъждане и вземане на решение за изменение в Устава на Сдружението, както следва :

-   Чл.32, ал. 2 да бъде изменен, както следва :
От : „Управителният съвет се събира на редовни заседания най-малко веднъж на два месеца, за да обсъди състоянието и развитието на сдружението.“ на : „Управителният съвет се събира на редовни заседания най-малко веднъж на три месеца, за да обсъди състоянието и развитието на сдружението.“

4.   Разни

Съобразно чл. 18, ал. 2 от Устава на сдружение „Хепактив” членовете на Сдружението могат да участвуват в Общото събрание лично или чрез представител, упълномощен с изрично писмено пълномощно да ги представлява на едно или неограничен брой заседания на Общото събрание. Едно лице не може да представлява повече от трима членове. Пълномощниците нямат право да преупълномощават с правата си трети лица.
 

София                     С УВАЖЕНИЕ :
15.09.2020г.                     /п/
                     /Силвана Лесидренска – председател
                     на Управителния съвет на
                     Сдружение „Хепактив”/

2
Цял свят ползва Фиброскан, само в БГ поради финансови интереси се прави биопсия.

3
Аз бих действала с поставянето на бустерната доза.

4
Здравей,

при хепатит В няма черно и бяло. Тоест не можем да кажем само въз основа на нисък резултат от ПСР и ниски ензими, че вируса не е направил някакво увреждане на черния дроб. Обратно на това, има хора с много висока виремия, които са с  нулево увреждане. Така че трябва да се види черния дроб при всяко положение. Освен това трябва да се измери количествено HbsAg, защото той също е важен диагностичен маркер.

Би могла да направиш две неща:

1. да отложиш хоспитализацията в Рилски, но да отидеш задължително в Токуда на Фиброскан, за да ти се види черния дроб. Техният апарат има приставка, която мери и стеатозата, така че две в едно! Трябва да си го платиш (180 лв), или да те приемат за един ден по клинична пътека, за да ти го направят безплатно, но пък има такса прием 90 лв, така че не знам кое е по-добре.

2. да приемеш, че ситуацията с корона вируса няма да се разреши в близките месеци, ако не и година, и да действаш с приема в Рилски. Броят инфектирани с корона вероятно  ще расте следващите  месеци, няма да намалява, и това е нещо, с което трябва всички да свикваме. Това е нещо, за което алармират всички лекари от всички страни - заради корона пандемията, броят на хронично болните пациенти, които са отложили или забавили проследяването/лечението на своето хронично заболяване е нарастнал драстично. Тоест по-скоро трябва да се притесняваме от това, че не се следят хроничните заболявания, от колкото да се страхуваме от инфектиране с корона в болницата. Този вирус е навсякъде и ние не можем да спрем да живеем заради него. Спазвайки правилата за дистанция, носене на маска и редовна дезинфекция ще ни помогне да контролираме нещата.

Хепатит В е една огромна неизвестна. Трябва да се вземат под внимание всички фактори, преди да се реши да се назначи лечение. Не го оставяй това решение обаче, действай. Въпросът с теглото също е от голямо значение, аз самата имах няколко излишни килограма, които обаче казваха своята дума и имах стеатоза трета степен. След една година спорт и трайно ограничаване на сладкото, черният ми дроб се изчисти от всякаква мазнина и сега е нулева степен. Вероятно си пробвала много неща, за да се справиш с наднорменото тегло, знам колко е трудно и изисква голяма воля и постоянство, затова помисли кое ти е приятно да правиш (може би йога, може би продължително ходене всеки ден, плуване) и обърни внимание на храната (никакви газирани напитки, внимателно с плодовете, защото съдържат доста фруктоза, която в големи количества също може да причинява стеатоза). Но трябва да помислиш сериозно върху въпроса със стеатозата, това е бичът на модерния човек, а още не сме го осъзнали.

Не казвам всичко това, за да те плаша или демотивирам, напротив, просто действай-отиди на лекар (Фиброскан или биопсия-сама решаваш) и измисли стратегия за понижаване на стеатозата (ако ти е полезно: https://www.hepactive.org/article/nealkokholni-mastni-zabolyavaniya-na-cherniya-drob-nafld-i-nash).

Желая ти от сърце успех, ние сме тук, ако имаш нужда от съвети или да споделиш как се чувстваш.

Силвана


5
Здравейте,

обръщам се към всички с молба, ако сред вас има човек, който е пострадал след ''лечение на паразити'' или ''детокс'' в частен медицински център, да се свърже с нас.

Поводът е млада жена, която вече няколко седмици е на ръба от чернодробна недостатъчност, която получава вследствие лечение за паразити в частен софийски медицински център, където неправилно й предписват лечение с неправилни медикаменти и множество добавки.

Предстои сигнал до Медицински одит, но моля ако сред вас има и други потърпевши, не си мълчете, нека се вдигне шум.

6
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Юли 25, 2020, 09:33:31 »
Привет,

От края на миналатата година, след двугодишна борба и писане на писма до кой ли не, наредба 18 за кръводаряването беше променена и вече са длъжни да уведомяват директно донора, ако има пол. резултат за В или С хепатит. За съжаление обаче, това не важи за хилядите хора, преди 2018, сред които си и ти.

Няколко хубави неща виждам в твоята история:
Вече знаеш :)
Попаднал си при най-разкошния лекар, доктор Балабанска е ангел за мен ❣️
Вирусът е под контрол
Фиброза и стеатоза са обърнати

От тук насетне зависи от теб как ще гледаш на себе си и на живота - дали ще се изолираш и ще мислиш за себе си като за болен, или като за нормален човек с нормално хронично заболяване, което не е по-различно от диабета например, и няма да му дадеш чак такъв централен фокус. Да, пий си терапиите, грижи се за себе си, но без да ограничаваш живота си.


7
Във време, в което вирусите са особено популярна тема, важно е да не забравяме и вече добре познатите на медицината вируси на хепатита, които се лекуват с огромен успех в наши дни. Колкото по-рано открити, толкова по-добре.

Кампанията „Всичко е добре, когато започва навреме“ се организира от пациентско сдружение ХепАктив в партньорство с CheckPoint София и напомня, че навременната грижа за здравето е от изключително значение.

В центъра на кампанията са две истински истории на пациенти - на Силвана и Ивайло, които успешно извървяват пътя от поставянето на диагнозата до лечението. От историята на Ивайло ще научите как почти 100 процента от пациентите с хепатит С успяват да се излекуват, а терапията с новите лекарства минава толкова леко, че има „опасност“ човек да забрави, че се лекува. Силвана разказва за това как над 20 години е живяла с вируса на хепатит В, преди да го открие по случайност, и защо е важно да говорим открито за заболяването.

„Във време, в което разполагаме с възможности за бърза и качествена диагностика и имаме достъп до най-успешните терапии за лечение на хепатит В и С, това, което все още липсва, е информираност - защо е важно да се изследвам, имат ли симптоми тези заболявания, как се лекуват, към кого да се обърна за помощ? Ето защо ние насърчаваме хората - елате и се изследвайте безплатно. Ще ви отнеме само 15 минути, но така ще подарите здраве на себе си навреме, а какво по-смислено от това?“, споделя Силвана Лесидренска, част от Сдружение ХепАктив.

Хроничните хепатит В и С често протичат незабелязано в продължение на години и могат да увредят сериозно черния дроб, преди да се проявят симптоми. Тъй като тестовете за тях не са включени в годишния пакет профилактични изследвания, организаторите предоставят възможност за безплатно изследване в CheckPoint София всеки понеделник, сряда и петък от 13 до 18 часа. Адрес: ул. Цар Самуил 111 (пресечна на Пиротск

В линка по-долу може да гледате видеата на двамата пациенти:
https://www.hepactive.org/news/vsichko-e-dobre-kogato-zapochva-navreme

8
Моята история / Re: Ето ни и нас
« -: Юли 17, 2020, 00:00:08 »
При някои пациенти се налага да се приема веднъж седмично заради проблем с бъбреците например. Дори и това минимално количество тенофовир успява да държи вируса под контрол. Това разбира се, не означава твоят приятел да почне да прескача прием, по-скоро ти го казвам като пример, за да се успокоите, че нищо няма да стане от един ден пропуск.
Успех и при теб :)

9
Моята история / Re: Ето ни и нас
« -: Юли 16, 2020, 22:56:06 »
Има пациенти, които приемат тенофовир дори веднъж седмично :)

10
Моята история / Re: Ето ни и нас
« -: Юли 16, 2020, 12:04:17 »
Привет,

от колко време го пие? Ако е с неоткриваем вирусен товар не е проблем да има един ден пропуск.

11
Май е време да престанеш с четенето на статии :)

12
A теглото да си качил леко?
https://www.hepactive.org/news/pokachvaneto-na-teglo-sled-uspeshno-lechenie-na-khepatit-s-e-obichayno
Колко е стеатозата, измерена в стойности? Питам от чисто любопитство, не смятам че имаш повод за притеснение, с малко повечко движение ще се върнеш на 0. Ключовото е точно движението, не толкова храната, говоря ти от личен опит. Като вегетарианец, който набива основно въглехидрати, стеатозата ми от висока, спадна до нулева само с увеличена двигателна активност.

Поздравления за резултата и се радвай, че всичко е зад гърба ти.

13
Здравей,

Ако са изминали 3 месеца от рисковия контакт и резултатите са отрицателни, няма нужда да ги повтаряш.
Това, че стойностите не са абсолютна нула е нормално.

14
Аз ходя с маска, ръкавици и дезинфектант. Очила си имам диоптрични, хаха :)

15
Резултатите за хепатит В момента по мои наблюдения излизат малко по - бавно, но не защото са натоварени с ковид, а защото нивото на пср изследвания за хепатит е спаднало и те събират определена бройка проби, за да могат да ги завъртят на машината. Не го мисли това, по-скоро прецени кога искаш да пътуваш. Имайки предвид, че ковид ще остане, може би е по - добре да се ориентираш сега преди да е дошла втората вълна есента (това си е моя теория де). Аз се лекувам в Токуда, бях преди няколко дни, няма струпване на хора, спокойно е.

Страници: [1] 2 3 ... 207

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007