Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Силвана Лесидренска

Страници: [1] 2 3 ... 210
1
На лечение съм / Re: Лечение с Maviret
« -: Януари 16, 2021, 19:16:19 »
Здравей,

вирусен товар се прави на 3-ти месец след края на лечението, за да се види неговата успеваемост; по време на лечението или веднага след края му няма да ви донесе никаква информация.
Успех и на двама ви и не се притеснявайте, нито ще имате странични ефекти, нито е нужно да правите нещо допълнително. Само е важно да не приемате жълт кантарион или грейпфрут.

3
На кой тенофовир си? Имам нещо предвид

4
Да се надяваме, че ще удължат обстановката и протоколът да си важи още. Иначе не знам честно казано.

5
Диагностика / Re: Помощ за резултат
« -: Януари 10, 2021, 08:46:24 »
Те по Наредба 18 са длъжни.

6
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Януари 03, 2021, 18:39:41 »
Еее, че хубава новина, честито ви неспане следващите 3 години :)

Майтапя се, разбира се, много се радвам за вас, чудесна новина с която стартираме 2021  :baby2:

7
Диагностика / Re: Помощ за резултат
« -: Януари 03, 2021, 18:38:16 »
Направихме HCV RNА  теста, както ни посъветвахте и нещата вече са ясни. Резултатът е 4 460 000 IU/ml. Това означава, че несъмнено е болен и с тоя вирусен товар май нещата не са розови. След празниците ще си запише час за гастроентеролог. Благодаря ви още веднъж и ме поправете ако не съм права.

Вени, много важно е да отидете не просто при някой си гастроентеролог, а при такъв, който се заминава с хепатити. За съжаление, голяма част от гастролекарите подценяват хепатита и не винаги действат за лечение.
Ако искате ми звъннете на 0899 154 071, за да ви насоча.
Успех!

8
Привет,

попълнете молбата съгласно вашия конкретен случай. Напишете на коя дата какво е подадено, колко е чакано също.

9
Диагностика / Re: Помощ за резултат
« -: Декември 22, 2020, 15:21:54 »
 Направете ПСР, вместо да си губите времето и парите с тестове за антитела.

10
Диагностика / Re: Помощ за резултат
« -: Декември 18, 2020, 18:44:30 »
Това означава, че се е срещал с вируса, но дали го е преболедувал или не, само специализирано изследване може да каже. Ако е негативно второто изследване, значи всичко е ОК и няма нужда от лечение. Ако е положително, се насочвате към гастроентеролог.
Имаме възможност да съдействаме с безплатно такова, чиято стойност иначе е към 150 лв.
Ако прецените, ми звъннете да се уточним. 0899 154 071.

Поздрави,
Силвана

13
Интерферон вече не се използва като стандартно лечение за хепатит В.

14
Напоследък забелязвам, че се изписва Мавирет, защото не е нужно да се изследва генотип. Дали защото е по-скъп се правят на разсеяни от касата обаче не знам.
Напълно съм съгласен със Силвана и ви стискам палци по-скоро да ви одобрят.
Между другото докато чаках лечението очаквах и мен да отхвърлят заради тези 6 месеца, защото бях Ф2, но ме одобриха. Дали е, защото бях с по-евтиния Зепатие или защото имах доста високи ензими - не знам. Знам само, че малко преди мен да ме одобрят, отхвърлиха една дама по същия параграф с 6-те месеца и тя беше с Мавирет, но пък Ф1 и нормални ензими. - http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=4982.msg69167#msg69167
При вас ензимите как са?
П.п. Докато чакате знам че е излишно да го казвам, но за всеки случай - спрете алкохола задължително. Просто... забравете за него.

Всъщност Мавирет не е най-скъпият, цените на всички терапии са почти изравнени, просто той е с най-кратка продължителност, освен това е пангенотипен, за разлика от някои други режими :) Цените, посочени в Позитивния списък не са реалните, защото фарма фирмите дават доста сериозни отстъпки от тях на Касата.
Надя, вирусният товар никога не седи статичен, но е очевидно че инфекцията е активна, така че ако не получите информация до 2 седмици, действате с жалбата!!!

15
Здравейте,

Изискването за 6 м. проследяване е стандартно изискване на Касата при пациенти, които нямат увреждане на черния дроб, тъй като може да се касае за остър хепатит.
Във вашия случай обаче, фиброза 2 и 3 са доказателство, че хепатитът е хроничен, тъй като е нанесъл увреждания на черния дроб.
Това, което ви съветвам е да пуснете жалба в регионалната здравна каса, там където сте си подали документите, като напишете, че съгласно изискванията от 01.01.2020 г. при пациенти, при които няма 6 м. проследяване, но има данни за чернодробно увреждане, лечение се отпуска веднага, без да се изискват тези 6 м. Може да допълните, че ще потърсите правата си чрез адвокат.
Прилагам една примерна молба, която може да доразвиете съгласно вашия случай.

Ако имате нужда от помощ, звънете на 0988 722 988, това е нашия хепатитен консултант.

успех.
Силвана

Страници: [1] 2 3 ... 210

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007