Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - back to work

Страници: [1] 2 3
1
благодаря на всички за споделената информация и съвети
много олеква да споделиш
особено като видиш, че не си само ти на зор  :smile:

днес се чувствам добре!  :girl_angel:

2
Днес за първи път сериозно се замислих, дали ще мога да издържа 6 месеца.
С всяка инжекция ме удрят все нови и разнообразни ефекти
дотук - болки в мускулите - най вече около дупето, краката, ръцете и кръста,
болки в кожата и обривчета
болки в главата
болки в зъбите
кървене на венци
болка и дискомфорт в небцето
усещам си лимфните възли като подути
като по часовник ми идват някакви страхотни стомашни киселини и ми парят в корема и на гърлото
...които после повръщам

в началото бях ентусиазиран и даже се радвах когато ме втрисаше, а на следващата сутрин пикаех отровно тъмна урина и си представях, че в нея се разлагат измрелите вируси.

ама вече се уморих - взех да сдавам багажа
избива ме на философия, гледане на антипропаганда от сорта на зайтгайст и съм така яко облъчен, че вече не съм в състояние да си държа мисълта ниско долу на земята и неотложните ми задължения
имал съм яка депресия и личностна криза в началото на 20те ми години (което съвпада между другото с периода на заразяване и прекарване на острия хепатит "на крак")
сега просто искам да споделя, че май цикъла се повтаря

слава богу, знам, че се преживява и най-вероятно ще ми издържи ангела
обаче пуууу мама му стара, голям зор   :scream:
ето - киселините пак се обаждат

3
Да, ще посетя стоматолог и ще го питам
Защото по-добре сега едно профилактично прегледче и съвет
отколкото после да се чудя откъде пари за нови зъби
Мисля че течностите за жабуркане или каквото там ми препоръча зъболекаря ще са по-евтини отколкото поставянето на нови зъби.

4
Дано да е бил инцидент!
Но ми се случва за първи път.
По принцип имам здрави зъби. Мия ги само веднъж дневно - сутрин.
Но никога не съм имал особени проблеми.

Тази сутрин докато си мих зъбите и като почнах да търкам 1ния резец до кучешкия зъб и изведнъж почувствах как ми се клати и усетих вкус на кръв  :scream:
След това цялата паста дето я изплюх беше червена.
А досега плюех чисто бяла паста и венците ми бяха много много светло розови.

(между другото най любимата ми паста е ПОМОРИН - евтина, супер ефективна, даже най-избелващата в сравнение с всички други дето съм ги пробвал)

5
Аз подадох на 05 ноември 2009, протоколите поучих на 15 януари 2010.
НО...
Никъде не намерих нормативната уредба! Там трябва да пише какъв е срока! Но този правилник за работата на експертната комисия е добре потулен!
Дори и хрътка като мен, специализиран в издирване на потулени закончета, наредби, заповеди и прочее - и аз не можах да го намеря срока!

За сметка на това получавах от различни говорителки различни срокове.
Една ми беше казала 20 работни дни, друга - 30 работни дни (забележка: 5 работни дни са равни на 1 календарна седмица! - дори и повече ако има празници)

Според мен е хубаво и винаги препоръчвам когато тези срокове изминат да почнете да звъните, да казвате че срока е минал, и че черния ви дроб гние докато чакате някакъв подпис на бюрократ! Аз така им казах  :smile:

Междувременно ако някой изрови от някъде правилника на експертната комисия със срока моля да го постне!

Защото ако видим правилника и срока веднага ще ви дам един примерен текст за пускане на жалба и иск за неимущестени вреди за непозловелно увреждане до съда по Закона за отговорност на държавата и общините за причиняване на вреди. Таксата е 10лв за подаване на жалба. Ако сте безработни  или социално слаби ще е безплатно.

Да видим тогава дали ще ги бавят протоколите  :fight:

6
ами щото си мислех, че няма да ми навреди

7
Онзи ден имах една не чак толкова приятна, но със сигурност в крайна сметка полезна (за мен, а не за тях) среща с хитри търговци на билки и добавки.

Като предистория да обясня, че аз с огромно удоволствие и желание разказвам на абсолютно всеки озовал се на моята маса в кафенето, че имам хепатит С, че слава богу, най-накрая съм се добрал до лекарствата и прочее и прочее.

И така това веднъж разбра и една случайно появила се от руски произход женица. Същата любезно ми взе и телефончето, което аз давам абсолютно винаги и без проблеми и след няколко седмици ми звънна да се видим.

Появих се аз в посоченото барче и ме инсталираха на едно голяяяяямо сепаре извито в прав ъгъл. Имаше още 1 нова женица там. А тази рускиня стратегически ме инсталира между нея и себе си. Един вид в затвор между двете  :smile:
Освен това другата жена и аз седяхме там, където се събираше правия ъгъл - демек в позиция вещаеща приятелски разговор.
С други думи всички невербални техники и похвати за печелене на доверие и поставяне в зависимост чрез езика на тялото бяха приложени.

Да, ама аз също съм бил в бранша с търговиите и когато ми прилагат търговски трикове ми става изключително интересно. Зачаках с удоволствие да видя, дали ще успеят да ми продадат нещо. По принцип нямам нищо против и съм с отворено съзнание, защото никога не знам дали офертата ще е изгодна. Старая се да използвам научената информация и после търся още по-евтино стоката или неин заместител.

Значи този път малко останах отвратен от нечестните похвати. показваха ми някакви снимки на не знам си кой , и ми се обясняваше че това бил еди кой си професро, архитект, и прочее и прочее "светила" предимно от бившиата СССР зона на влияние. Някакво модно шоу на което въпросната търговска марка е била спонсор ми се представи като събиране на акционерите (хахаха тоя метод го запомних наум като полезен)

В крайна сметка се опитаха да ми продадат някакви капсулки пълни със нещо което ми напомни стрита на прах кенефна хартия на цена 60лв за 60 капсулки!
Егати и капсулките!
Като чух цената направо изригнах. Обясних й на жената абсолютно всичко за състоянието ми. МНого силно наблегнах на това че АЗ ИМАМ ПРОБЛЕМ НО НЕ СЕ ЧУВСТВАМ ЗЛЕ! НЕ СЪМ ОТЧАЯН! Обясних й че по принцип съм си купувал Легалон, който е от бял трън. Цената му е горе долу 40-50 лв на месец. И на опаковката пише колко милиграма е.
Питам я - на вашите капсули пише ли колко милиграма. Тц.
Предложи ми да пробвам една. Съгласих се. Какво толкова. (тая ако мисли че така ще се почувствам задължен да й купувам боклуците много се е излъгала! по-нагъл и нахален търговец съм от нея) Пия 1 капсула аванта. След около 30 мин след като сме се разделили и проклетото нещо явно се  е разложило ме заболя корема! С язваджийската болка! Нещо което не ми се беше случвало от много отдавна. Това поне за мен сложи окончателна присъда върху прехвалените билкови извлеци, прахчета, стрити на прах при ассолютната нула и други подобни шменди капели.

През цялото време ми се повтаряше с разни "примери" - моя мъж еди кво си, ама като почна да ги пие вълшебните прахчета и капсулки и сега о, чудо. Приятел на познат че и той така. Моята дъщеря ала бала. Аз самата ако не знаете. БРееей, лъжеше автоматично и обиграно без да й трепне окото. Това не ме ядоса, ядоса ме, че явно ме смята за по-глупав от нея.
Понеже съм безсрамен и нетатктичен опитах се да измисля нещо с което да я жегна на място, но да изглежда изтънчено. В английски стил. Нищо не ми хрумна освен да й кажа че "Честно казано, ако си говорим честно без да се лъжем, Легалона който е немско произвоство и е признат от НЗОК в списъка с лекарствата, които се заплащат ми идва на по-добра цена" - това "айде да си говорим честно" ми е любим израз  :smile: (само не си мислете, че ще последват честни откровения след като призова за такива хахаха - Легалон май го нямаше в позитивния списък  :wink3: )
Друго което й казах, че това са абсолютни глупости да ми продава прахчета за 60лв при положение че социалната ми помощ е 65лв, а тока 165бв.
Тогава жената очевидно се зарадва защото ми предложи "работа" : да съм купил поне 8 шишенца с 40% отстъпка, които разбира се мога да продам на еди ква си цена.

Както и да е, след като се разделихме и ме заболя корема от тъпата й капсулка натъпкана със субстанцията Хикс, започнах яко да чета за билки, добавки, включително и този раздел на форума.

И нека споделя с Вас окончателното ми решение.
Първо - Спирам Легалона!
Спирам въобще всякакви билки!
Оставам само на рибата и пегито - никой лекар не ми е казал да продължа да си харча парите за Легалон.
ВТОРО - вместо 60 кинта за 60 капсулки от които 40% да са й комисионна на тая, по-добре да си купиш една сокоизтисквачка и да се надяваш да я използваш поне 6 месеца без да се развали хахаха.
Трето - ей това за сокоизтисквачката много искам сега да й го кажа на мадамата, ама не мога. Че затова и го пиша тука. Като ги видите дистрибуторите дето зарибяват да си купуваш глупостите им кажете това за сокоизстисквачката :)
Най-евтината сокоизтисквачка в интернет е на цена 30лв!

(П.С. Заедно с многото други неща, които съм правил съм произвеждал и билки 1 година и се отказах заради ниските изкупни цени. Мисълта че някой китаец с диария и външен кенеф събира билки които после суши на снопчета из двора, а после друг китаец ги тъпче в някаква машина за ярма дето ги дроби, нещо не ми вдъхва ама никакво доверие. Още повече че ми продават прахче в капсулка на цена 1стотинка за 1 лев и го наричат френско произвоство понеже патента бил френски)

8
аз съм избрал да си редувам бедрата.
Първата ми инжекция беше в болницата - в ръката.
Втората си я направих в бедрото - по-слабо беше втрисането и мускулната треска, но продължи с 2 дена повече.
Освен това в бедрата е много лесно.

ако питате мен бих искал директно да си я хакна в стеатозата около черния дроб, ама сигурно не е препоръчително  :pardon:

9
Разбрах за най-голямата сборна пациентска организация в българия, в която участват и нашите хора от Хепактив.
Та си пуснах идейката за антикорупционните агит-табла на техния форум направен по проекта "Пациентът-политик" (регистрацията отнема 3 сек):
http://www.npo.bg/forum/index.php?topic=15.0

Много съм доволен от тази възможност!  :smile:10
ок,
да ви напиша за поредните ми "открития".

Значи предлагам да си отворите сайта на НЗОК.
Отляво в списъка с менюто има "Лекарства", като го щракнете излиза "За договорните партньори". 
(ВНИМАНИЕ да не се бъркайте с линка "за договорните партньори", който е още в началното меню)
като щракнете и това щракнете после на "търговци на дребно с лекарства - аптеки"
ето го и директния линк:
http://www.nhif.bg/bg/default.phtml?w=1024&h=738

на тоя последния линк, моля открийте следния текст и го щракнете:
Списък, съдържащ информацията от Приложение № 1 и Приложение № 2 към Указание РД-16-3/10.01.2008г. и договорената цена с притежател на разрешение за употреба на конкретния лекарствен продукт без ДДС, надценки за търговец на едро и търговец на дребно
ето и директен линк, това е всъщност едно зип-файлче с една екселска таблица:
http://www.nhif.bg/downloads/Prilogenie1-2-Lekspisak-01-02-2008.zip

На ред 961 от табличката четем:
Ребетол 200мг 168 капсули Надценка Търговец на едро 0%, надценка аптека 0%
на ред 988 четем:
Пегинтрон 120 мкг Надценка Търговец на едро 3%, надценка аптека 0%

Дотук изводът, който си правя е, че аптекарката не ме е заблудила, относно "печалбата" си за тези лекарства.
И вижда се, че с някакъв консенсус е прието да се пие комбинация от интеферон и рибавирин от един и същи производител като всъщност 3% печалба от далаверата НЗОК плаща на търговеца на едро (нищо чудно търговеца на едро да се окаже някоя много специална фирма на лелята на братовчеда на жената на еди кой си )

Другото, което не мога да осмисля ама хич е фрапиращата разлика между цените посочени в Позитивния лекарствен списък и ТОЗИ списък с аптекарските надценки.

Много ме смущава това че на касовата бележка за Ребетола ми пише че 1 кутия от 168 хапа струва 1272,22лв (това го пише и в позитивния списък)
в същото време в ТОЗИ списък пише че НЗОК плащала 782,88лв ???!!!!!  :shocked1:

при Пегинтрона положението е още по-объркващо:
Докато в касовата ми бележка е посочена цена от 447,46лв, то в ТОЗИ списък е заявено че касата плащала 508,61лв - а сега де ?!  :scream:

11
мале, мале
Вандал, ще ти прочета поста още веднъж след малко, че нещо не съм наред с мозъка (снощи се боцнах), ама на първо четене разбрах, че в Холандия било по-евтино.

Мммм значи аз вчера отидох до моята аптека и ги помолих да ми съхраняват следващия интерферон, защото имам някои проблеми с моя хладилник. Очаквах аптекарката да поиска пари за тази услуга и си бях приготвил контравъпроса "Ама печалбата от тези лекарства не е ли достатъчна да покрие разходите по използването на хладилника Ви?"
И знаете ли какво ми отговори аптекарката!
Че тяхната печалба е 0.80лв от рецепта
Не мисля, че аптекарката ме е заблудила и нейния отговор би трябвало да означава че стойността която НЗОК плаща не се губи из мрежата за дистрибуция, а почти изцяло отива в търговеца на едро или производителя. Аптеките в този случай очевидно не печелят.
Имам едно такова чувство, че пари за болнична помощ и лекарства има достатъчно, но някъде във висините потъват и се харчат не много ефективно.
Има си начини да се сравняват бюджети и системи - истината за България ще лъсне рано или късно.

12
жалбичка? до нзок? може би, да, но според мен биха я препратили - на комисията за борба с корупцията.
Ето линк за онлайн подаване на сигнал. Системата иска ЕГНто ти за идентификация. Много удобна и лесна за ползване полезна система.

http://anticorruption.government.bg/content.aspx?p=12

Но е хубаво да се запиташ дали ГДБОП ще нахлуят зачорапени и с калашници в клиниката и ще натръшкат персонала на пода. Или ако хващат по домовете - кой в крайна сметка ще поеме грижите за болните. Или ще си изберат еди кой си (кой?), човекът ще изгърми, пък колегите да се сещат и да се стреснат.
Най-ефективно ми се струва, ако се измисли нещо от типа "и-вълкът-сит-и-агнето-цяло" Закачат се из болничните коридори големи плакати с предупреждение:

"Болнични такси се заплащат само на касите. Ако лекарския

персонал поиска пари - това е корупция. Рапортувайте я на

тел. 999999 или онлайн еди-къде-си." Идеята за разни

олдскуул комунистически лозунги против корупцията много

ми допада.  :pardon:

По този начин можем да си спестим да се лишим от ценни специалисти заради корупция. Просто трябва да правим среда, в която корупцията да е много по-трудна.

13
Ок, страх ме е, но го казвам.
Става въпрос за ИСУЛ - София. Позната и като Царица Йоанна.

Въпросните практики изглежда се практикуват най-вече от мъжете-лекари в клиниката по гастроентерология там, със съдействието на някои жени-сестри (или асистенки)

Но всъщност тази схема се практикува на много места - в много градове, в много болници.

Мисля че, схемата "всичко е безплатно с изключение на маркуча за системата, който струва 100лв" е добре отработен принцип.

14
В ужас, потрес и страх съм.
Започнах си онзи петък лечението, но не страничните ефекти от първия интерферон ме уплашиха. Напротив, зарадвах им се.

Ужасен съм от повсеместната гнусна корупцийка, плъзнала из коридорите на болниците.

Време е да разкажа това, което ми тежеше от години, и другото, което ми се случи онзи ден.

Преди година и половина се озовавам в клиниката по гастроентерология на болницата Х и ми предстои биопсия. Аз съм щастлив. Имам си хубави осигуровки, болнични, даже допълнително здравно осигуряване (освен НЗОК). Освен това разполагам с кредитни карти и се чувствам финансово обезпечен (което с кредитни карти е доста лъжовно усещане, всъщност) Както и да е.

В един момент при мен се появява някаква сестра (нещо като асистентка) и ми заявява, че трябва да заплатя 135 лв за... иглата, с която щели да ми правят биопсията. Шокиран, но донякъде успокоен, че разполагам с парите врътвам главата - ок, няма проблеми. Слизам до банкомата, изтеглям парите, но нещо в мен упорито ми казва, че тази работа е нещо сбъркана. Ето корупцията! Безсрамната!

Брееей. Ами сега? Аз съм тотално ЗАВИСИМ И УЯЗВИМ в тази ситуация. Някакъв нагъл, долен, корумпиран лекар трябва да ми завира игли в черния дроб. Много ясно, че ме е страх. Много ясно, че ще му играя по свирката. Аз съм в ръцете му.

Въпреки всичко намерих едно евентуално спасение: заявих на сестрата, че искам фактура, защото от допълнителното здравно щели да ми възстановят средствата. Както и очаквах сестрата се намръщи, но нищо не каза.

Биопсията мина. Аз съм в болничната стая и онзи изрод с медицинско образование, рожба на прогнилата ни система се появи с някакъв кочан листя - готов разбираш ли да ми пише фактура, едва ли не. Давам му парите. човека си ги взема. Врътва се кръгом и излиза.

А аз нищо не му казах.

Няма да забравя никога това! И ето онзи ден какво пък ми се случи.

Точно в деня на изписването след първия интерферон на мене ми се представя една "окончателна сметка" за болничния престой по 4,80лв на ден. Дотук всичко е ок. Само че аз съм социално слаб на социални помощи и не трябва да плащам. Да, ама лекаря откъде да знае. Показвам му документа, че получавам социални помощи. Лекарят (този е друг - не е онзи от биопсията преди повече от година) го взема и ми казва да изчакам за епикризата. И тук стана интересно.

Идва в стаята, дава ми епикризата и цитирам: "Дължиш ми 5 лв!". Вбесих се.
Викам му, че съм освободен от всякакви такси - аз така знам. Лекарят се смути и почна да обяснява, че офис консумативите, мастилото за принтерите...Викам му - ама това не се ли плаща от касата? Лекарят би отбой и вика "Не, не се притеснявай."

Какво да не се притеснявам! Аз завися от тези хора и те ми искат пари, разбирате ли! И съм се опълчил. И сега ме е страх, че това ще се отрази на начина, по който ще ме третират.

Ами другите случаи?
Колега-пациент от мята стая:
"На мен ми искаха 85лв за биопсията"
Друг познат за случка в друга болница:
"На мен ми искаха 150 лв за упойката за операция от жлъчка"  (а това с операциите е най ама най гнусното - представяш ли си да се опълчиш на такова искане за пари при положение че си в болки и много добре знаеш че ще си проснат в безсъзнание и ще те режат)

Срам ме е от вас!
Страх ме е от вас!

Искрено се надявам това да се протече от който трябва и да се познае. Фамилията ми най малкото ме издава кой съм.
Въпреки страха, че ставам мишена - аз съм длъжен да съобщя това.
Длъжен съм за предам отвращението, което изпитвам към тези гнусни практики.

Може би ще направя група във фейсбук "Аз не давам пари на ръка на лекари"
Може би решението е да се залепят едни грамадни плакати във всяка болница с надпис "Не давайте пари на лекарите и сестрите!"
Може би.
Но това явление няма да го търпя повече. Стига!

15
Предстои ми лечение / Re: Предстои ми лечение
« -: Февруари 05, 2010, 17:30:23 »
Приемам забележката!
Тактичността не е едно от присъщите ми качества

За сметка на това предлагам стратегия, при която мислено да се проследи най-лошия вариант и да се види, че не е чак толкова лош.

Дето се вика: Не чакам нищо хубаво, но това не ме притеснява! (а пък ако стане нещо хубаво яхууу  :dance: )

Странични ефекти може да няма. ( ама не се надявайте на чак толкоз голям късмет )

Извинявам се пак за безцеремонността и нетатктичността
Аз наистина съм си такъв  :sad3:

Страници: [1] 2 3

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007