Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - petyaKalcheva

Страници: [1] 2 3
1
Моята история / Re: Здравейте
« -: Декември 10, 2014, 15:42:24 »
Здравейте,
от последния пост всичко с изследванията е в нормите и не се налага лечение. Но имам един въпрос.
Малко е сложен въпросът с лечението на съпътстващите хепатита заболявания. Ако се лекуват има риск от влошаване на черния дроб. Как се справяте вие с този проблем. Справяте е силно казано, но това, което по-скоро ме интересува е към кого се обръщате за помощ и консултация. С доц. Антонов се разбрахме още преди година, че само ако има влошаване на някой от показателите, тогава да го потърсим. Но ето сега например баща ми е на лего с болки в кръста. Няма как да отиде дори на невролог за конкретна диагноза в това състояние. Личния лекар предписва едни лекарства, но доколко той е запознат с вредите им и с приложението им при болни от хепатит не съм сигурна. По-скоро личния това не гоо взема предвид. И не знам наистина към какъв лекар да се насоча. Трябва да се подхожда много отговорно към приема на лекарства, а аз чета из интернет и това малко вече безотговорно ми се струва. Трявба лекар да каже, а кой - какъв?

2
Здравни теми / Захарта - горчивата истина
« -: Август 24, 2012, 16:15:33 »
Ето и статията

Има струва ми се подобна тема тук и статия на сайта, но линк към точно този превод не видях да има.

На мен лично ми беше интересно да изгледам филма, въпреки че е малко дълъг. Дано да ни е от полза. Сериозно се замислям върху консумацията на захар.

3
Моята история / Re: Здравейте
« -: Юли 02, 2012, 15:05:40 »
Свързахме се още в петък. 1400 копия. Много сме щастливи! Благодарение на вас от форума!!!

Пожелавам си да продължава да има Хора като вас!

4
Моята история / Re: Здравейте
« -: Юни 29, 2012, 09:07:13 »
От сърце и от какаво ли не още ви благодаря!!!  :flowers: :flowers: :flowers:

След един ден чакане д-р Перухова даде телефона на д-р. Томова, която пък вчера явно е била заета, защото телефонът и изключваше, но днес одисеята продължава. Само Ив. Рилски вече. :)

5
Моята история / Re: Здравейте
« -: Юни 26, 2012, 13:49:14 »
Доктор Томова е лекуващия лекар, но нямам директно нейния телефон. Звъня на 02/922 60 000 и там питам за Томова. Прехвърлят ми разговора и никой не вдига. Не един или два пъти... Вече не ми е удобно да звъня. А на 02/9225683 ми казаха да проверя на тел. 02/ 9225045 дали е излязъл резултата и да отида да го взема. Но ако трябва  от Добрич да се ходи за резултат, то в Ив. Рилски сто пъти по-евтино излиза като дръпнеш чертата. Ако някой има на Др. Томова телефона...би било много хубаво. От два дни го търся и в интернет,но дори информация никаква за нея не откривам.

6
Моята история / Re: Здравейте
« -: Юни 26, 2012, 12:40:43 »
Да попитам тези, които са правили ПСР във ВМА, как си разбрахте резултатите? Взех епикризата преди 2 седмици, но там пише, че се изчакват. От една седмица звъня на всевъзможни телефони и или никой не вдига или ме пренасочват на др. тел, на който не вдигат :) Днес една жена ми каза да отида лично, но първо, че няма как да стане, второ, че няма и да ме пуснат да вляза. Нали искат бележка...просто с две думи "луда работа". Вече сигурно в Ив. Рилски ще се ходи.

7
Моята история / Re: Здравейте
« -: Май 19, 2012, 10:46:01 »
Последно беше около 3600 IU/ml.
Иначе се обадих на телефона за записване на час при доц. К. Кацаров  ми казаха да отида в кабинета, а от там ще обяснят. Но пък трябва пак да звъня, защото забравиха да ми кажат талона за хоспитализация за каква клинична пътека да е.

8
Моята история / Re: Здравейте
« -: Май 15, 2012, 15:59:05 »
Здравейте,
Благодаря за отговорите. Отново дойде време за ПСР, та този път мислим даго направим във ВМА. Чудя се само дали ми трябва час при доц. Кацаров. Логично е да няма нужда от час преди изследването, но знае ли човек. А също през почивните дни около 24ти май дали ще може да се отиде. На какъв телефон трябва да попитам? Ако някой има представа...

9
Здравейте, и аз съм много доволна от доц. Кацаров, макар и косвено. Този четвъртък ще водя трети човек на преглед при него. Ходила съм по повод хепатет б с баща си, тумор на черен дроб с приятелка и сега ще водя отново приятелка, но с неизвестен гастроентерологичен проблем. Силва, много ти благодаря за споделения опит, тъй като и аз до сега смятах, че доцента се занимава предимно с чернодробни проблеми. Отново отивам при него с последна надежда и се надявам и този път да се оправдае.

Имам и един въпрос. Ако се наложи хоспитализация при прегледа, то тогава той ли издава талон номер 7 за хоспитализация, или трябва да се вземе от личен лекар?

10
Моята история / Re: Здравейте
« -: Септември 28, 2011, 12:35:31 »
Щом е само по здравна каса във ВМА ще се ходи отново в Иван Рилски. Там всичко си е било ок до сега, така че няма какво да му мисля много.

11
Моята история / Re: Здравейте
« -: Септември 26, 2011, 11:20:04 »
Здравейте,
Ето ме пак с питане.
Преди 3 месеца ходихме при д-р. Крум Кацаров. Той ни посъветва да изчакаме с лечението да направим изследването за копията след 3 месеца - тоест сега.
И ето трябва да ги направим.В чуденка съм къде. Д-р Кацаров каза, че имат доста нови и точни машини във ВМА. От тази статия и от темата във форума към нея разбирам, че във ВМА PCR тест се прави само по здравна каса.
Дали някой има повече информация?

12
Моята история / Re: Здравейте
« -: Юни 04, 2011, 16:12:12 »
Здравейте!

Ние още преди две седмици и повече подписахме документите за лечението.

Хубавите новини са, че в четвъртък ходих при доц. Антонов и той каза, че според него няма нужда от лчение и че той би изчакал, за да види как ще се развият нещата. Каза, че за него баща ми е здрав и че изследванията са му много добри. Единственият показател, според който баща ми би могъл да реши, че има нужда да се лекува е ПСР. Над 2000 IU/ml. подлежат на лечение, а той е с 6154 IU/ml. И още каза, че за лечение с ентерферон и дума не може да става. Обясни ми и защо, но не искам да казвам, че да не се объркам с понятията и да объркам после още някого.

Сега обаче трябва да видим какво ще правим с нещата при д-р. Балабанска. Доц. Антонов каза, че е много вероятно да не е одобрен поради ниските стойности на чернодробните ензими. Звъним на д-р. Балабанска от сряда, но не вдига. Ще видим какво ще стане и какво ще реши в крайна сметка баща ми.

Много ви благодаря, че ви има! Ако го нямаше този сайт и хората, които пишат тук, не мога да си представя колко погрешни стъпки щяхме да предприемем. Мненията на всички ни бяха от полза до сега. Надявам се и занапред :)

13
Моята история / Re: Здравейте
« -: Май 25, 2011, 06:48:56 »
Само две години ще трае. Не съм се изразила правилно, но май съм искала да кажа, че ако са добри резултатите, а вируса не се е изчистил се продължава. Баща ми не е мислил за този варинт, тъй като Балабанска бе доста убедителна, че до там няма да се стигне.
Попитах я и за плацебо групата и тя каза, че лекарствата ще са истински...дали може да се вярва на това, не зная.

14
Моята история / Re: Здравейте
« -: Май 25, 2011, 00:28:20 »
Радо, здравей!

Записвам всичко, което пише в епикризата:
Представителна чернодробна биопсия с наличие на мерено изразен фокален, перипортален пограничен хепатит - А(2), както и умерено изразен лимфоиден възпалителен инфилтрат засягащ някои портални пространства - D(2). Конфлуентни некрози липсват - B(0), но се срещат над 3.некроинфламоторни фокуса на зрително поле - C(2), както и хепатоцити балонна дегенерация и единични апоптозни телца. Стеатозата изобщо липсва, а повече портални зони са с разширена фиброза, но без образуване на фиброзни стени. Фиброза - 2. METAVIR A1 F1, mHAI=6, лекхроничен B-вирусен хепатит.

Ние вече попълнихме документите при доктор Балабанска. Надявам се, че ако лечението, което ни назначат не ни хареса ще можем да се откажем преди дори да го започнем. Все пак утре ще запиша час при д-р Антонов и имам намерение да отида с всички резултати от изследванията, за да го попитам на какво мнение е той. Ако няма часове просто ще кисна пред кабинета - може пък да остане време и за мен.
Много ме притеснява факта, че лекарствата не се назначават от човек, а от компютърна програма, която на произволен принцип разпределя пациентите. Има три вариянта, които могат да ти се паднат: Себиво, Виреад или и двете.

Баща ми е с HBeAg - NONREACTIVE, Anti-Hbe - REACTIVE (така го пише в епикризата) и доколкото разбрах от статиите на сайта, ако започне лечение с хапчета - то трябва да ги пие цял живот. А когато попитах Балабанска дали е така, тя отговори, че ще ги пие само 2 години и после, ако не са добри резултатите тогава ги продължава. А почти всички пациенти били с добри резултати в края на двете години. Това не ми звучи много компетентно изказване след прочетеното тук :( Не че си мисля, че след две прочетени статии знам повече от д-р Балабанска, но просто не ми се напасват парчетата от пъзела.

Да кажа и че от 6 месеца, откакто е спрял да пие алкохол и се храни здравословно, чернодробните ензими също са в норми и са много добре за сега.

Аз дори се замислям дали има нужда от лечение при положение, че PCR за HBV-ДНК е 6154 IU/ml., а преди 6 месеца 50 000 к/мл. Виждам, че са в различни мерни единици, но все пак са паднали почти наполовина, ако не греша нещо в сметките.

Хайде стига съм се обяснявала - то няма и какво повече май да кажа.

Лека нощ на всички!

15
Моята история / Re: Здравейте
« -: Май 13, 2011, 13:20:49 »
Много благодаря, анита!
Сега се замислям, че явно и двамата - и Антонов и Балабансска - са много добри и затова избора не е лек. Но по-добре да се избира между двама много добри лекари отколкото нещо друго :). Но пък двамата предлагат различни лечения(интерферона Митова го е предложила всъщност), а ние няма как да знаем кое е по-доброто. И оттук идва май основния проблем - трябва да се прави избор на сляпо за нещо толкова важно.

Страници: [1] 2 3

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007