Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - pumuckl

Страници: [1] 2 3 ... 13
1
Диагностика / Re: Гастроскопия
« -: Юли 08, 2011, 15:46:55 »
Абе що стряскате хората, в частност мен - дето съм един от първите потребители тука? :mocking:

Четох ви вчера писанията, дето сте ги писали тука и сутринта се наредих пред ендоскопския сектор на Токуда със свито сърце за да открия, че манипулацията е неприятна почти колкото чистене на зъбен камак. Въпреки че ако трябва да избирам бих предпочел гастроскопията пред зъбния камък.

Не крие и големи рискове освен това. Не плашете народа, ей.  :smile:


2
Да, точно за нея. Сайтът съдържа много ценна информация, просто тези, които се трудите над него правите нещо много ценно. Бих искал и аз да съм част, но за жалост не разполагам с времеви ресурс.

Мислех да преведа малката статийка. Голямата първо е много обширна за мен и второ хората обичат новите неща да им се поднасят синтезирано. Просто сайтът Ви много добре се справя да поднася информацията.  Мисля, че е безсмислено да се превеждат някакви научни трудове, а повече да се наблегне над такива "Въпроси&Отговори" странички, като важните се изведат по-напред. Мисля, че специално тази, която е за бременните е една от най-важните.

Така, както си я редактирал е добре, всмисъл става ясно и за риска и за необходимите действия. като преведа другата, ще я пусна, въпреки, че това изчерпва есенцията.

Поставихме и въпроса юридически при нас, но едва ли ще излезне нещо. Ако излезне идея, ще споделя.
http://www.lawsbg.com/forum/index.php?topic=1124.msg2610#msg2610

3
Прочетох целия текст, но го разбрах така:

Ако не се вземат мерки:
9 от всеки 10 бебета с майка с хепатит, ще бъдат заразени, т.е ще имат хронична дълговременна HBV инфекция.
От тези 9 бебета 1 ще има шанс да развие тежки и сериозни здравословни проблеми за в бъдеще - какъв е този шанс не е ясно.

Или аз не го разбирам правилно или тази информация е невярна:
Всичките 9 бебета, които са получили дълговременна HBV инфекция и всички имат шанс да развият тежки и сериозни здравословни проблеми.

Т.е. ако не се вземат мерки рискът е за 9 от 10, а не за 1 от 10. Ако това е така, мисля, че трябва да оправите текста за да е ясно, че рискът е голям. Има хора с хазартен нрав.

Според мен тази информация е много, много важна и разпространението й е в основата на борбата с хепатит Б. Досега който се е разболял - разболял. При спазване на определената профилактика на запад, т.е. ако всяка майка се изследва и изисква ваксина и имуноглуболин - хепатит Б рязко ще намалее след години. Тази статия http://www.hepb.org/patients/pregnant_women.htm също е добре да я преведем и да се качим на сайта. Аз мога да се наема, ако се потвърди, че ще бъде качена.4
Цитат
При 90% (9 от 10) от случаите шансът бебето, родено от майка, която е инфектирана с вируса на хепатит В (HBV за по-кратко) ще има хронична дълговременна HBV инфекция. Едно от бебетата получило HBV инфекция има шанс да развие тежки и сериозни здравословни проблеми за в бъдеще.

Здравейте, случайно попаднах на статията и да кажа, че поне за мен не става ясно каква е вероятността от предаване и дали тази вероятност важи за случаите, когато е поставен имуноглуболин или само за останалите, в които не е.

Според мен това е много важна информация - добре е да е ясно.

5
Каталогът е готов:
http://hepatit.start.bg/

Първите линкове, които ми предложиха бяха към форума /този/ и към хепактив.орг. Явно предлагащият не е знаел, че съм запълнил изцяло "квотата" за тези сайтове.  :mocking:

6
Здравейте,

Повечето от вас, сърфисти са попадали на каталозите на старт.бг
Те са нещо, което е доста популярно защото получават оптимизацията на инвестор и не след дълго се появяват на първа страница при търсене на информация по определена тема в Гугъл.

Та и аз преди месец заявих няколко теми, които смятам познати, една от които беше хепатит.старт.бг

Накратко сега имам администраторски права за този каталог и следва той да бъде попълнен. Вече издирих доста полезни теми и ликнове, но трябват още.
Помощ от вас ще ми е добре дошла, защото нямам никакво време, а имам срокове.

Та...по-долу ще постна правилата им, но:

Трябват ми множество полезни линкове по следните категории, които съм избрал:
Цитат
Автоимунни хепатити
Антигените
Антителата
Ваксинация
   Други
Ензимите
Жълтеницата
Лечение
   Обща информация
Остър хепатит
От форумите
Хепатит C
   Хепатит D
Хепатит А
Хепатит Б
Черният дроб
   Чуждоезични сайтове

Приемам предложения за друго разделение на категориите и за още категории. Дотук имам около 50 линка. Трябва да с а минимум сто, но ние имаме далеч повече какво да кажем.
Във всяка категория трябва да пусна поне 10 лика с подходящи анчори /заглавия/. До момента съм намерил 10 такива, които са много полезни именно от този форум, но може би има по-добри и по-полезни. Същото важи и за хепактив. Целта е да се създаде място в интернет - една единствена страница, която би била перфектното място, от което да тръгне някой, който току що се е сблъскал с хепатита.
В замяна на предложените от вас хубави линкове /а и без тях/, форумът на хепатитис-бг ще има "доживотен " /т.е. докато аз съм администратор/ абонамент за ВИП секцията на каталога, т.е. ще се показва най-отгоре в червен цвят. Така все повече хора ще могат да достигат до така нужната и така липсваща им /все още, но далеч не толкова колкото преди няколко години, когато аз бях болен/ информация.

Цитат
В процеса на работа по създаване и поддържане на поверената им тематична подстраница от каталога Start.bg, редакторите са длъжни да се съобразяват с изброените по-долу правила и препоръки.
 
Неспазването им е достатъчно основание за едностранно прекратяване на договора от страна на Възложителя.
 
I. Редакторът трябва да постави от 100 до 300 активни и интересни линка, старателно, логично и обективно подредени, отнасящи се до темата на разработваната подстраница. Да не са налице явни лични пристрастия при изграждането на подстраницата.

Включените линковете трябва да отговарят на следните условия:
 
1. Минимум 50% от тях трябва да са конкретно свързани с разработваната тема т.е. поне 50 на брой. Останалите (още поне 50) могат да бъдат и косвено свързани с нея, но все пак трябва да имат явна и ясно определима връзка с темата.
 
2. Включените линкове трябва да обхващат всички области, тясно свързани с темата. Ако няма подходящи такива, за отделни аспекти от разработваната тема е желателно редакторът да се възползва от възможността да напише статия, в която да включи необходимата информация.
 
3. Статиите не може да са повече от линковете към външни ресурси.
 
4. Желателно е линкове към форуми и статии в интернет медии да се пускат само, ако съдържанието им е актуално или от съществено значение. Редакторите са длъжни да деактивират тези линкове, когато представената в тях информация е загубила актуалност.
 
5. В страницата може да има максимум 10 линка към един и същ интернет сайт и то при положение, че водят към различни негови секции. Не е желателно повече от 3 линка към 1 сайт да са в една кутия. Сайтовете, които включвате в темата си трябва да са актуални и поддържани, за да не въвеждат потребителите в заблуждение.
 
6. Избягвайте да включвате линкове към сайтове, които: имат много правописни грешки; недобро качество на изпълнение; не са напълно готови; имат дразнещи обяви и изскачащи прозорци;
 
7. Добавените линкове трябва да са директно към съдържанието на сайта. Да се избягват интро, флашове, заглавни страници от които се избира език, натиска се вход и т.н. Ако даден сайта има версии на повече от един език - да се линква директно бг версията.
 
8. Ако в някой голям сайт само някоя негова секция се отнася към темата, да се дава линк към тази секция, а не към началната му страница.
 
II. Редакторът е длъжен да подреди линковете в отделни модули-кутии така, че да осигури най-прегледното им представяне.
 
Изисквания към подредбата на линковете
 
1. Всяка кутия трябва да включва не по-малко от 3 и не повече от 20 линка. Границата от 20 линка е поставена с цел подобряване ползваемостта на страниците. Ако имате 30 линка предназначени за една кутия и преценявате, че всички трябва да присъстват и няма абсолютно никакви критерии, според които да ги разделите в 2 кутии, нека бъдат разделени по азбучен ред в 2-3 кутии ( например А-К; Л-Р; С-Я).
 
2. Когато в една кутия има български и чуждоезични линкове, линковете към страници на български език се поставят най-отгоре в кутията, а чуждите - под тях. Изключение се допускат само за най-важнитете чуждоезикови линкове, предлагащи информация, която няма аналог на български език.
 
Изисквания към описанията на линковете
 
Единствено, описанието на линковете е видимо за посетителите на страница. В зависимост от него те ще кликнат на даден линк или ще го подминат. За да бъде полезна и ефективна страницата, трябва да има качествени описания. Ето какви са изискванията:
 
1. Описанията трябва да са кратки и компактни - да се вместват на един, максимум на 2 реда. Описания, по-дълги от 3 реда са абсолютно недопустими. Кутиите с описания на линковете в тях само на един ред са много по-прегледни и подредени.
 
2.Описанието на линковете трябва да бъде граматически правилно, на български език, с главна и последващи малки букви.
 
3. От описанието на линка трябва да се подразбира какво може да се очаква на съответната страница, към която той води. То трябва да е ясно, конкретно и смислено изречение, а не просто купчина думи.
 
4. Други езици за изписване се позволяват само тогава, когато се използват цитати, термини и имена. Ако страницата, към която води линкът е на чужд език, на края на описанието на линка трябва да се добави означение (en), (de), (ru) и т.н, указващ езика на страницата. Моля спазвайте официалните съкращения.
 
5. Линковете във всяка кутия трябва да бъдат подредени по значимост (най-важните – най-отгоре), по азбучен ред (ако имаме такъв тип изброяване) или в хронологичен ред (най-новите най-горе) когато това е от значение за по-лесната ориентация на потребителите.
 
Изисквания към имената и подредбата на кутиите:
 
1. Имената на кутиите трябва да са такива, че да дават ясна представа за съдържанието им. Изписват се граматически правилно, на български език, с главна и последващи малки букви. Имената на кутиите могат да съдържат максимум 35 символа. При създаване на кутия задължително и се дава и кратко име (до 23 символа), което присъства в указателната меню-кутия, представяща съдържанието на страницата.
 
2. Най-горе се поставят кутиите с най-съществената и конкретно свързана с разглежданата тематика информация или такива, които са най-актуални (например новини).
 
3. Кутии с линкове, косвено свързани с темата се разполагат под тях. Мястото на кутии със заглавия от типа: Още нещо, Интересно, Редакторска и т.н., е в долната част на страницата, а не най-горе.
 
4. Ако има кутии със заглавия от типа “А-Й”, “К-Т” и т.н., те не трябва да са разпръснати из цялата страница, а групирани по подходящ начин, така че потребителят да може лесно да се ориентира и намира това, което му е нужно в тях.
 
5. Кутиите трябва да се подредят по такъв начин, че в долния край 3-те колони да са подравнени доколкото е възможно, без да се нарушават горните три условия.
 
III.Правила при поставянето на VIP (платени) и HOT (препоръчани) линкове
 
1. Означението VIP се използва за платени линкове. Редакторът има право да постави максимум 3 VIP линка, несвързани тематично със съдържанието на страницата. Те ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се разполагат в специалната VIP кутия. В останалите кутии по страницата може да се слагат САМО линкове, свързани със съдържанието на конкретната кутия.
 
2. Описанията на VIP линковете могат да бъдат максимум 2 реда.
 
3. Означението HOT се поставя само на линкове с особено голяма стойност или на такива, които са важни и актуални за определен момент. Във втория случай, редакторът е длъжен да следи и своевременно да промени статута на линка, след като той загуби актуалност.
 
4. Един, максимум 2 HOT линка в кутия (при това не във всяка кутия) са достатъчни. При наличие на повече от 2 НОТ линка в 1 кутия се губи смисъла им. Ако има 3 и повече линка, които са изключително важни (което е възможно в много редки случаи) и искате да ги обозначите като препоръчани, по-добър вариант е да ги обособите в отделна кутия с име „Препоръчано от редактора” ,„Важно” или нещо подобно. Линкове, несвързани с тематиката на страницата, не трябва да се обозначават като препоръчани.
 
5. Не е редно препоръчаните (НОТ) линкове да се предлагат като бонус към VIP линковете или да се продават, защото по този начин въвеждате потребителите в заблуждение. Предназначението на това означение е да отличи наистина важните за темата линкове, а не да придава стойност на други сайтове.
 
IV. Правила за използване на банер позициите
 
1. Редакторите могат да започнат да използват рекламните си позиии след като страницата им бъде одобрена и активирана. VIP линковете се активират от самите редактори. Банерите се поставят от администраторите на сайта.
Задължение на редакторите е да изпратят необходимите файлове на banners@start.bg. Кодовете за банерите трябва да се изпращат в прикачен файл, а не да се пействат директно в писмото.

 
2. Техническите параметри, на които трябва да отговаря банера са следните: размер 300/250 пиксела; големина до 35 К. Файлов формат – html, jpg, gif, swf, без прозрачности. На 1 рекламна позиция могат да се пускат и повече от 1 банер – на ротация.

 
3. Когато банерът е от рекламна мрежа (от рода на easytrader ) редакторът е длъжен да следи позицията да не остава празна (без реклама, бяло поле). При възникване на такава ситуация трябва да уведоми администраторите на Start.bg, да деактивират позицията, докато се възстанови подаването на банер от рекламната мрежа.

 
4. За поставяне на Adsense е необходимо единствено да се изпрати pub-code на info@start.bg. Adsense рекламите не могат да се ротират с други банери.
В случай, че редакторът има Adsense code в повече от една страница на Start.bg, за да следи статистиката за кликаемостта и приходите от различните страници е необходимо всяка от тях да бъде добавена като отделен URL канал в акаунта на редактора в Google Adsense.

V. Поддържане на готовата и активирана страница

 
1. Редакторът е длъжен периодически (поне 1 път седмично) да преглежда предложените от потребителите, линкове за добавяне в управляваната от него страница.

 
2. Редакторът трябва внимателно да преценява дали предложените линкове са подходящи за добавяне в страницата му.
Той има пълното право да отказва предложените линкове в следните случаи:
- не съвпадат с тематиката на страницата
- предложената страница все още не е напълно готова
- качеството на страницата (съдържание, изглед) не е на достатъчно добро ниво
- на страницата се срещат много правописни грешки
- на страницата има дразнещи обяви и изскачащи прозорци
- страницата не е оптимизирана за двата най-често използвани браузъра (Internet Explorer, Mozilla Firefox)

 
Понякога предложените линкове са с огромни описания и приличат на рекламни обяви. Задължение на редактора е да редактира описанията, така че да отговарят на изискванията, изброени по-горе.
Независимо, че в предложението се посочва в коя кутия да се добави линка, редакторът има право да промени това. Потребителите не винаги правят най-добрия избор.

 
3. Има теми, които не изискват постоянно обновяване поради спецификата си, но други са такива, че ежедневно се появяват нови сайтове, подходящи за добавяне в тях. Редакторите трябва да се съобразяват с това и да актуализират съдържанието на поверените им страници толкова често, колкото е необходимо, за да бъдат те полезни на потребителите.
При положение, че това не се случва, администраторите на Start.bg имат право да намерят друг редактор, който да отделя необходимото време на страницата.

 
4. Когато броя на линковете в една страница стане повече от 300, нейният редактор, с помощта на администраторите на сайта, е добре да помисли как и кога ще е възможно да отдели част от наличното съдържание в нова тема.
( Пример: от темата за София се отделиха и доразработиха по-задълбочено още 15 теми )
По този начин с още малко работа, редакторът може да има повече теми от една област и съответно повече рекламни позиции за продажба.
В случай, че редакторът няма желание да предприеме тази стъпка, то администраторите на сайта имат право да намерят други редактори, които да изградят страници, разработващи съответните подобласти.

7
На лечение съм / Re: Ето ме и мен
« -: Февруари 08, 2009, 18:41:54 »
е за кво си толко твърдоглава

8
Да, той е доста популярен. Понягога си мисля, че гилдията или някоя от колегиите му плаща заплата за това, което прави. :chat:

9
Моята история / Re: Нов член - Ива Бакалова
« -: Януари 21, 2009, 17:02:11 »
Здрасти, ти си на същата възраст и почти със същата история като сестра ми: неврон. тя в момента се лекува и е мн. вероятно /с огромната помощ на хората от този форум/ да се излекува. лечението й започна преди 11 месеца, остава й още 1 месец лекарства и после 6 месеца чакане и стискане на палци.

Този форум е наистина полезно място и аз мн. се радвам, че го открих и го показах на неврон.
Съветът ми е: продължавай така - влизай всеки ден тук и чети по малко, защото трябва да знаеш срещу какво си изправена. По статистика младите жени имат най-голям шанс да се излекуват от болестта, т.е. вероятността за излекуване е мисля към 70%. Т.е. според мен си струва.

Доколкото разбирам са ти отказали лекарства. Намери неврон във форума и й пиши. Мисля, че тя ще ти даде някакво решение. Говоря за лечение извън България.

10
От няколко дена не се е вяствал. Много съм доволен:) Може би се е отказал...а?:))

Който иска може да пусне едно гласче за сайта тук. Три клика с мишката са.
http://bgtop.net/rate.php/1229798393

Живи и здрави.

11
Някой е пуснал отговор на теди. За пръв път е друг извън "екипа" на сайта.

12
Форумът ми беше нападнат от един присхопат. Всеки ден има по 50 нови мнения копи-пейст, които изглеждат така:

http://www.lawsbg.com/forum/index.php?topic=62.msg265#msg265

Човекът не е много добре с психиката, защото го банвам всеки ден, но влиза през проксита и пише пак. Негодува срещу технологичния възход, който му краде от клиентите, а той явно е от тези алчните адвокати, които таксуват клиентите си на парче за всяка тяхна дума. :angry2:

За да стане ясно обяснявам: Това е все едно болниците да са частни и във форума на хепатитис-бг.цом да влизат разни лекари, които да казват на всеки, който зададе медицински въпрос, че е муфтаджия и андрешко. Че медицинските консултации не са безплатни и само лекар има право да дава такива. Да кълне по тия, дето отговарят на въпросите и да им казва, /ако са лекари/ че са срам за гилдията, а на останалите да ги обижда, че не са учили 5 години. :punish: :shocked1:

Накратко: понеже не мога да следя форума ежеминутно...трябват ми модератори. Абсурдно е форум със сто мнения да се модерира от няколко човека, но в случая има нужда, защото един потребител прави 30% от съдържанието на форума спам и флууд. Не е нужно да разбирате от право, но би било добре.

Който има желание - да ми пише. Пускам това по всичкио форуми, където съм писал, белким някой се съгласи.

Живи и здрави. :mocking:

13
Моята история / Re: Нов потребител-Georgieva
« -: Януари 10, 2009, 15:56:03 »

Според Др Димитров по важно е че АнтиХбкИгМ е положително,това озна4авало все още че има остър хепатит,вирусна репликация. :-[
от това което сте писали в други теми виждам че парвите месеци показва +,което е първата кра4ка към из4истването,след това из4езва
Ти сега се чистиш. Тия АнтиХбкИгМ са ти положителни, защото досега са чистили вируси и не могат ей така да изчезнат. Това е нормалният ход на оздравяването.
А тоя д-р Димитров ми се вижда като някой песимистичен многознайко, дето си е паднал по тебе и те вика за щяло и нещяло да те омайва с големите си знаниея и сложността на медицинската нАука. То верно, че всичко може да стане, ама то така си стават нещата - както при тебе. Щом веднъж е изчезнал ХбсАг може и да се появи пак, но това е толкова рядко, че не си струва да го мислиш.
14
Моята история / Re: Нов потребител-Georgieva
« -: Декември 26, 2008, 16:08:37 »
.... в дълбок размисъл се чудя кое точно преборва вируса,кое помага на черния дроб да си върне нормалния размер и да се излекувам от този хепатит след като някои лекари отричат диетата,хепатопротекторите също не лекуват...
Кое ще ми помогне да оздравея?

Не съм съгласен, че имунната система възстановява черния дроб. Радо е написал как е. Напротив - именно имунната система го прецаква, атакувайки вирусите, които са в клетките му. Имунната система нанася вредите върху черния дроб, а той като всяка тъкан се възстановява сам с времето. Затова се пазят диети - за да не се уврежда допълнително. Но той се възстановява сам, както се възстановява възпалено гърло или както зараства порязване. Не знам как -сложна работа. Хората учат по 6 години за това. :pardon:.

15
Абе в нашия офис хич не е спокойно да ви кажа. Много по-спокойно ми беше преди 4-5 години, когато бях спасителче и миех чинии.

Страници: [1] 2 3 ... 13

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007