Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - busted

Страници: [1]
1
дойде сезона на слънчевите бани, прочетох темата и реших да се включа и аз.. :)
АЗ съм втори месец с остър хепатит Б.. провеждам лечение, и се надявам много силно да приключи успешно.
та по темата.
Не зная дали има разлика най-вероятно има но все още не съм навътре в областа: предполагам че при хроничен и остър хепатит лекарствата а и самото лечение е коренно различно.
но ето моя случай.
Аз лекувам остър хепатит Б. както вече споменах. от 2 месеца. и от самото начало ходя на солариум веднъж седмично 9 минути. нито веднъж лекарката не ми е казала да не ползвам солариум. или да не ходя на плаж. / пак казвам при остро и хронично нещата може да стоят различно/ , няма как да не е забелязала че съм доста потъмнял след като всеки път старателно ми опипва плочките на корема и винаги констатира че имам плосък приятен корем и "ей го къде ми е черното дробче" :)
така .. :)
през април постъпих в болница с много високи нива АСАТ / АЛАТ   2560 / 1900 :
края на април ме изписаха с АСАТ 140 / АЛАТ 136 ...  до този момент не се бях полдагал на каквито и да е терапии слънце или солариум..
но в болницата имаше една беседка на която прекарвах много време през деня и се радвах на пролетните слънчеви лъчи.
когато излезнах от болница почнах със солариума за да се подготвя за морето което предспои..
след 8 соларни бани по 9 и 6 минути .. :) добих желаниа тен...
изследванията ми АСАТ - 33 АЛАТ 35 
след още един месец. солариум  5 бани по 9 мин.
АСАТ 17 АЛАТ 16 
пълна кръвна картина - всичко в норма.
Вируса все още е на лице за съжаление но е минало много малко време..
черния ми дроб обаче успешно е изчистил пораженията на вируса.. :) и сега остава да изчистя и самия вирус
пиша цялото това нещо.. с такива подробности за да кажа че според мен :) слънцето и солариума съвсем не са вредни за черния дроб.. поне според мен!
Но не казвам че и не са вредни, вредни са за много други неща!
Може да ме упрекнете сега, но чесно да ви кажа ДЕПРЕСИРАН съм, чувствам се някак си отблъснат.
Заради хепатита.. и мислите че няма да оздравея се бях отдъпнал от хората, приключих скоро започнала връзка... и едно от малкото "хубави" неща който правя е да работя и да се грижа за външния си вид. когато ходя на солариум се отпускам след това се чувствам по-красив... а едно шоколадово тяло е винаги красиво. :)
а когото се чувствам добре в кожата си и виждам погледите на околните .. :) знам че има  смисъл да го правя.
и накрая.. знаете че за черния дроб е натоварващо да се тревожи .. :) така че не се тревожете.. за това как ще ви се отрази слънцето или солариума.. Всичко в рамките на разумното е полезно. :)
и ЗА ДАМИТЕ ОТ СОФИЯ който все пак поради една или друга причина не могат да се излагат на слънце и солариум.. имам решение. :)

Студио Верса Спа . :) /порверете в гугъл/ това е спрей кабина.. с чист разтвор без автобронзант.. 3 степени на потъмняване. ефекта е  10-15 дни.. :) не остават петна не боядисва дрехи, пада равномерно.. не съдъжа брозанти. а чист разтвор . безвреден е ...



2

Много благодаря за отговора. :) просто лекарката при която провеждам лечението се слави че голям специалист
завеждаш в инфекциозна болница в гр.София и специалист по инфекциозни болести в УМБАЛ св. И.Рилски.
когато и занесох назначените от нея изследвания каза че всичко върви чудесно.. положението е прекрасно.. кръвната картина е много добра..  и накрая като получих този положителен резултат за хепатит Б.. ми се сринаха всичките очаквания.. пък и навсякъде в нета са дали някакви супер кратки срокове за лекуване.


3
днес съм много травмиран от развитието на хепатита.
излезхана ми и резултатите от ПКК пълната кръвна картина.
така като гледам са добре всичко е в норми, а и едно изречение прочетено в една тема не ми дава мира.

ако е налице анти HBsAg това означава че организма изчиства вируса. При мен Анти HBsAg е на лице но за съжаление не достатъчно... тоест все още е отрицателен , само 5.0mIU/ml а за положителен трябва да е над 10 mIU/ml. а HBsAg е + /положителен/ , сега не мога да разгадая какво се случва..  изчиствам вируса ама все още не съм го изчистил съвсем или нищо не правя просто си вися повече от 2 месеца с положителен резултат за HBsAg.. ?

А ето и кръвната ми картина от днес:
СУЕ ( ESR )   13   mm/h   М: до 50 г. < 18г.< 30
ПКК-22 показателя   *   Профил   Виж по-долу
WBC ( Левкоцити - бр.)   7.26   x10^9/L   3.5 - 10.5
Ly% (лимфоцити - %)   30.600   %   20-48 (50 - 70 за деца до 4г.)
Mo% (моноцити - %)   7.900   %   1.00 - 11.0
Eos%(еозинофили - %)   4.500   %   0 - 6
Baso%(базофили - %)   1.000   %   0 - 2
Neu% (неутрофили - %)   53.500   %   40 -70 (20- 50 за деца до 4г.)
Ly# (лимфоцити - бр.)   2.220   x10^9/L   1.100 - 3.800 (1.300 - 7.400 за деца до 4г.)
Mo# (моноцити - бр.)   0.570   x10^9/L   0.070 - 0.80
Eos#(еозинофили - бр)   0.330   x10^9/L   0.000 - 0.500
Baso#(базофили - бр)   0.080   x10^9/L   0.000- 0.140
Neu# (неутрофили - бр.)   3.890   x10^9/L   2.100 - 6.400 (0.900 - 5.300 за деца до 4г.)
RBC ( Еритроцити - бр.)   4.530   x10^12/L   M: 4.4 - 5.9; Ж: 3.7 - 5.3
Hgb ( Хемоглобин )   142   g/L   М: 135 - 180; Ж: 120 - 160
Hct ( Хематокрит )   0.420   L/L   М: 0.40-0.53 Ж: 0.36-0.48
MCV (ср. обем на еритроцита)   92.60   fL   82.0 - 96.0
MCH (ср. Hgb съдърж. в еритр. )   31.40   pg   27.0 - 33.0
MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.)   339   g/ L   300 - 360
RDW (девиация на ерит. р-ие)   13.10   %   11.5 - 14.5
Plt ( Трoмбоцити )   203   x10^9/L   130 - 420
MPV (ср обем на тромбоцита)   8.50   fL   7.5 - 11.0
Pct (тр обем/ общ обем)   1.70   ml/L   1.0 - 4.5
PDW (ширина на тр р-ие)   46.50   %   15.0 - 80.0

има ли някой с изчистен вирус който да сподели колко време го е чистил?  това че минават повече от 2 месеца а аз съм си положтелен лошо ли е? ...

4
Здравейте!
Пак пиша но за съжаление този път нещо не съм обнадежден.
на 09 април постъпих в болница с остър хепатит Б...
на 22 април ме изписаха във видимо подобрено състояние:

постъпих с (HBsAg)   +
АСАТ - 1580.0
АЛАТ - 2216.0

изписаха ме на 22.04.

Алат - 190.0
Асат - 303.0

на 20.05 бях на контролен преглед тогава нещата бяха доста по-добре

АСАТ  - 32.0
АЛАТ - 38.0

Лекуваха ме с карсил и трансметил  карсил 3х3 трансметил 3х1 таблетки

Вчера ходих на втори контролен преглед. 24.06.2013
спряха ми трансметила.. и намалиха дозата на карсила.
изпратиха ме за контролни тестове.. чаках ги с нетърпение до днес. и така се надявах да съм изчистил вируса, защото навсякъде в мрежата чета че се изчиства до 2 месеца, но уви
Резултатите са ми..

(HBsAg)   - положителен
anti-HBsAg - отрицателен <5.0mIU/ml

АсАТ (GOT; ASAT )   17.90   
АлАТ (GPT; ALAT )   12.70   
Гама - ГТ ( GGT )     33.0

:( от 22 април когато ме изписаха от болница до 24 юни са 2 месеца или 9 седмици, а аз все още съм с положителен Австралииски антиген. ако пък го броя от 9 април когато постъпих в болница до днес. са 2 месеца и половина или 11 седмици.

и започвам да се чувствам ужасно... някой може ли да сподели колко време му е отнело да изчисти вируса.. и изобщо кви са шансовете ми да го изчистя?  :sad3:

5
Моята история / Re: Здравейте!
« -: Юни 10, 2013, 15:25:02 »
Дано!.. Аз се чудя!! ще оздравея ли все пак от този остър хепатит..? или просто ще се подобря.?!
Докторите казаха че шансовете са за Пълно оздравяване 100%!
 Дано!!!!!!!!!!! :fingerscrossed:

6
Моята история / Здравейте!
« -: Юни 06, 2013, 13:07:12 »
Здравейте! Ето и моята история, предварително се извинявам ако тук не е мястото на което да пиша. :) и ако това което ви пиша е объркващо, но самия аз не зная какво точно се случва с мен и какво да очаквам. Голяма каша ми е в главата! На кратко как се сдобих с вируса на Хепатит -Б:
на 3 януари започнах да ходя много интензивно на стоматолог.. а на 6 Април вече бях в Болница с остър хепатит Б.  Сигурен съм че е от стоматолога, тъй като това е първото ми ходене на лекар и влизане в болница, за целия ми живот. не съм имал безразборни сексуални контакти. :) а човека с когото правя секс. Все още е с отрицателни резултати!!!
И така  първо ще ви запозная с показателите ми от изследванията.
от дата 09.04.2013 г. При настаняването ми в болницата- Билирубин общ -201,4 , Билирубин директен - 201,4 .  АСАТ -1583,0   АЛАТ --2216.0

От дата. 22.04.2013 При изписването ми от болница:  Билирубин общ - 75.8 , Билирубин директен 35.7 АСАТ 190.0 , АЛАТ --303.0

Хепатитни маркери anti HAV IgM /-/ otr. ;  HBsAg /+/pol ; anti HBcor IgM /+/ ;  antiHCV /-/ otr.

Изписаха ме от здравното заведение с тези стойности и ми предписаха лечение с КАРСИЛ 3х3 и Трансметил 2х1
след 1 месец  на 20.05.2013 ходих на контролен преглед. и резултатите са следните:

Билирубин общ / Билирубин директен  - 25,6 / 13,2
АСАТ - 32
АЛАТ- 38 
И продължаване на карсил и трансметил.


/ казаха ми че показателите са много добри за месец съм нормализирал стойностите а моите са били прекалено високи. :–) това означавало че имам много добър имунен отговор срещу вируса и най-вероятно скоро ще го изчистя напълно.
Пожелаха ми успех и това е!!!


Само че аз не зная сега какво да правя по нататък с лечението!
Докато бях в болница имах всичките изявени симтоми пожълтяване/ ужасно многооо/ урина изпражнения всичко както си е по книга..
Сега всичко е нормално, не съм правил тестове за хепатит Б защото според мен е прекалено рано да очаквам някакво развитие. но усещам умора в краката. предполагам че е от ТРАНСМЕТИЛА защото в листовката пише че има страничен ефект болки в ставите.
Личната ми лекарка не можа да ми каже какво да правя с приема на това лекарство.  Не можа и да ми каже какво да правя по нататък с лечението на болеста!

и за да не ви затормозявам с поста си.  на кратко ще обобщя.
 Тези показатели които написах толкова ли са добри колкото казват в болницата.. тоест че добре върви лечението?
И и какво да очаквам нататък?

Записал съм си час за специалист по инфекциозни болести за 24,06,2013г.  / доктор РАДЕВА  в Иван Рилски/ пия лекарствата в конските дози който са ми предписали.   пазя диетата, с изключение на кафето/ :( но пия само по 1 кафе сутрин тъй като имам ниско кръвно 90/60 и сутрин ми е необходимо. а лекарката ми каза че по добре 1 кафе да нормализира кръвното вместо хапчета.!!



Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007