Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - d_t

Страници: [1] 2 3 ... 5
1
Здравейте,
платеният прием при д-р Балабанска от около година е 80 лв. Преди това беше 60лв. не вярвам да са свалили цените. Последно съм я посещавал декември на 80 лв.

2
Моята история / Re: нов съм
« -: Март 19, 2018, 12:55:49 »
Здрасти,

По принцип се редува, 2-3 месеца изопринозин, 2-3 месеца котешки нокът.

3
Моята история / Re: Хроничен хепатит Б
« -: Декември 20, 2017, 08:40:45 »
На фона на CO.UK стъпките в България са доста лесни. Насочваш се към лекарите изброени тук в темата с лекари. Записваш час, ако си по-здравна каса може да се забавиш месец два, ако си платено в рамките на седмица две ще успееш. Отиваш при доктора той ти назначава изследвания, на базата на тези изследвания и евентуално фиброскан който е платен, преценява какво ти е обективното състояние. Ако прецени, че в момента имаш нужда от лечение ти назначава биопсия без нея не може да кандидастваш пред здравната каса. След резултата от биопсията и на база изследванията ти предписва лечение, подготвя необходимите документи за здравната каса и ги подаваш, след като си одобрен започваш лечение.

Колкото до изследванията ще са ти нужни стандартните АСТА АЛАТ ГГТ, HBsAg количествен тест, HBV-PCR, и хепатит Д, но може да искат и нещо допълнително.   

4
Диагностика / Re: положителен AntiHbc на бебе?
« -: Октомври 26, 2017, 22:58:38 »
Всичко е наред! Сложете и третата ваксина. Само от любопитство с какво заменихте 6 валентната ваксина от имунизационният календар?

5
Диагностика / Re: положителен AntiHbc на бебе?
« -: Октомври 26, 2017, 13:45:00 »
"Трябва да се сложи и третия Енжерикс", Това бебе в България ли е родено, тук слагат първата ваксина в родилния дом, а по имунизационен календар следващите са компонент от 6 валентата ваксина съответно в 2,3,4 месец.

6
Принципно д-р Балабанска ги редува. Предполагам след 4 месеца ще ти спре Изопринозина и ще ти назначи Саменто /котешки нокът/. Предвид това може би за сега се ограничи само с Изорпинозина и Биозина.


7
Ми по-добре е да изчакаш прегледа.
Колкото до >2,000 IU/ml на мен нищо не ми говори може ли да дадеш по точно какво пише в това изследване би трябвало да има и брой копия ако копията са под 10 000 се води "неактивен" в кавички защото понятието е доста абстрактно :)

8
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Юли 05, 2017, 10:43:38 »
Такаааа.. днес си правих месечните кръвни изследвания и ми изскочиха някои въпроси. Ето резултатите :
АСАТ 37 (0-31)
АЛАТ 39 (0-31)
Левкоцити 4.7 (3.5-10.5)
Билирубин общ 32.1 (1.10-18.8)
Билирубин директен 9.7 ( 0.25-4.30)
Останалото е в норма.
Най-много ме притесняват левкоцитите. Продължават да падат - на първото изследване бях 9.7,на второто 5.8, сега 4.7! Това са изследвания правени на всеки месец. Някой имал ли е такъв проблем? Знам,че някои видове лечение влияят на нивото на левкоцитите,но аз все още не съм започнала такова. В момента пия само хепатопротектори,бял трън и котешки нокът.
Другото,което ме вълнува е нивата на АСАТ и АЛАТ. Знам,че това завишение е много малко,но се чудех дали може да е индикация,че имунната ми система се е поразбудила и е почнала да чопли нещо в изтормозеното ми дробче? Знам,че избързвам с нещата малко,но пък надеждата крепи човека  :pardon: Иска ми се да вярвам,че съм започнала борбата с гадината!
Билирубина си ми е в тези граници от началото на проследяването.
Ами това е от мен за сега.
За падането на левкоцитите не мога нищо да ти кажа, колкото до увеличените стойности на АЛАТ АЛСАТ, според моя лекуващ лекар това значело, че имунната система се раздвижва и било добър признак. Естествено трябва да следиш и вирусния товар да не се е покачил много защото може да е атака и на вируса и покачването на чернодробните да е в следствие на това.

9
Преди да отидеш при д-р. Балабанска може да пуснеш и едно изследване за хепатит Д така или иначе ще ти го назначи ако не си пускал.

10
Моята история / Re: Моля за съвет
« -: Юни 15, 2017, 13:36:11 »
Това неглижиране от страна на лекарите за мен е престъпление!
Запишете час при някой от докторите от тази секция http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?board=12.0 и го посетете непременно!11
Здравейте, може ли да помоля и аз за разчитане на тези, резултати
HbsAg       1335       S/CO
HBeAg Отрицателен 
Хепатит В колич. ДНК ( HBV DNA quantitative ) 339,51 IU/ml
Хепатит D ( anti-HDV IgM ) Отрицателен

Това са на мъжа ми ,
 а моите са
HbsAg       0.57       S/CO
Anti HBc /хеп.B коров антиген/       0.02       COI
anti-HBs       >1000       IU/L
ASAT(GOT)       16.3       U/l
ALAT(GPT)       15.3       U/l

За съжаление мъжа Ви има Хепатит Б, като гледам виремията му не му е много висока  ( HBV DNA quantitative ), но все пак трябва да се прегледа при някой специалист за да се види състоянието му на черния дроб.

Вие имате антитела и сте защитена от вируса на хепатит Б.

12
Болен-здрав благодаря
Мисля че в Бургас нямаме лаборекспрес.
На 6-ти мисля направо в Токуда да правя ПСР малко ще е късно
Щото прегледа при Балабамска ми е тогава, в ЛИНА само си давам парите резултатите нямат нищо общо с истината.
Поздрави от мен.

Защо не пробваш с ПСР в Цибалаб ?

13
Здравейте!Много моля за интерпретация на
резултатите ми:
HBsAg-отрицателен
Анти НВс IgM (core M)-отрицателен
Анти HBc Total (core)-положителен
Притесних се понеже до сега никога не съм боледувала от хепатит В,положителният резултат много ме притесни.Наистина ще съм благодарна,някой да ми разясни!
Здравей Ваня,
Спокойно не си болна от хепатит Б, но най-вероятно си се срещала с вируса освен ако нямаш ваксина против хепатит Б. Пусни си Anti HBsAg изследване за да видиш имаш ли антитела почти 100% съм сигурен, че ще имаш, ако стойността е > 10 няма никаква причина за тревога :)

14
Здравей,

изследването ти за хепатит В е отрицателно (първото), а второто показва, че може би си го прекарала (заради граничната стойност). Направи го отново след 2 м. например, за да видиш дали ще излезе от граничната зона.

Силвето явно се объркала първото изследване е Anti-HBsAg  и показва дали имаш антитела против повърхностния антиген, за съжаление нямаш за да е сигурно, че нямаш хепатит Б направи стандартен тест за хепатит Б.

15
Здравейте , и аз така пих изопринозин и някакви прахчета и в случая когато почнах изопринизина започнаха да се появяват малки стойности на анти тела , след като почнах само на изопринизин естествено че ми се появиха анти тела . Аз също нях при д-р Балабанска със същата схема на лечение но естествено че при всеки е различно . Сега ходя при професор Кръстев и той  ми назначи терапия само с изопринизин и ми каза че тези прахчета не действали и че Балабанска ми ги е изписала за да не товаря чернивт дроб . Така че моят съвет е да отидеш при професора и да ти каже мнение . Аз вече 3 г. се боря с вируса и май най накрая май ше успея надявам се . Остана ми малко само количествения имам някакви стойности 30.56 - копията не ги помня , но Антителата ми бяха октомври 13.46 . Успех ти пожелавам и пиши новини

Много благодаря за съвета. Стискам палци всички да се отървем от тази гад. Близката седмица две ще ходя при д-р Балабанска и ще я попитам за тази терапия с ударни дози Изопринозин :)

Страници: [1] 2 3 ... 5

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007