Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - anti-HBs

Страници: [1] 2 3
1
Ще го мислим като намериш решение - при теб проблемът е по-сериозен.

Иначе аз се замислих, че от няколко месеца пия хапчето сутрин и може това да е причината... Ще започна да го пия вечер, да видя дали ще ми е уморено през деня.

2
Благодаря ти - и аз не допусках, че може да е от него, защото не бях чувал за такъв тип проблеми. Но понеже по подразбиране ги смятам хапчетата за почти безвредни и без ефекти, а сега се появиха такива случаи, се замислих дали не го подценявам. Може да си взема фумарат от Турция да тествам един месец.

3
Какви са оплакванията от Майлана? защото се опитвам да открия причината за малко странната ми кондиция напоследък - умора, сънливост, главоболия, виене на свят, аритмии... Всичко ми е в норма, кардиолог специалист ме прегледа, но се замислих дали пък не е от хапчето...

4
Не знам дали е удачно да давам такива съвети публично, но след като имаш реакция към Зентивата, нищо не пречи да се следиш по НЗОК и да си даряваш хапчетата, пък да си пиеш Vemlidy.

5
Аз съм пил 2 опаковки от турско лекарство (Tenoviral) - смея да твърдя, че е по-качествено от Mylan чисто на усет - защото опаковката и самата изработка на хапчетата изглежда по-изпипана. Но това е само на външен вид де. HBV е много разпространен в Турция и мисля, че не биха рискували с качеството му.

6
Можеш ли да видиш на Полфарма какво пише? Tenofovir disoproxil и после какво следва? Phosphate, fumarate, maleate или нещо друго? Любопитно ми е дали с най-скъпата формула (мисля, че е fumarate като Viread-a) ще ти е по-добре.

ПП: Проверих - фумарат е, така че сигурно няма значение какво е... Според мен ще трябва да опиташ с Entecavir (baraclude) или нещо от алтернативните такива лекарства...

7
Според мен няма какво да се молиш реакцията ти да не е към тенофовир, защото не мисля, че е документирана алергия към това. То е някаква молекула, която организма не забелязва, а само пречи на вируса да си синтезира един от най-важните ензими за размножаване. То и при повечето лекарства проблемът е с "носителя" на активната съставка, защото тя трябва да бъде "забелязана" от организма и да достави лекарството там, където трябва. Съответно към нея може да има по-обострени реакции.

Хапче ще намериш 1000%, бъди спокойна. Минаваме през големи гадости понякога, но накрая се нормализира. Просто после ще имаш едно хапче в дневната си рутина и това е.

8
Аз бях на Виреад, после минах на Майлан и веднъж имах кофти реакция. От турското Tenoviral съм пил 1-2 месеца щото ми се получи дупка в протоколите. То е на нивото на Виреада.

9
Ще действам на интуиция и ще кажа, че според мен проблемът е от конкретния препарат - Зентива е tenofovir disoproxil фосфат, а другите са под формата на други соли: малеат при Mylan, фумарат при Viread. Може би правиш алергична реакция към фосфати, които съм чувал, че са по-дразнещи към лигавиците. Ще ти го сменят с Mylan и ще си ОК според мен. Активната съставка е същата, въпросът е под каква форма идва.

Съветвам те да не се сдухваш толкова лесно. Само да кажа, че в Турция има тенофовир дизопроксил фумарат за 200 лири - което са около 50лв. Така че и това ти е решение.

10
Не съм чувал за такива странични ефекти. При мен веднъж имаше парене на хранопровода, сякаш се беше възпалило едно конкретно място, но това е изолиран случай. Говори задължително с лекаря си.

ПП:

Единственото, което се сещам, е дали го пиеш с достатъчно вода? Трябва с цяла чаша, иначе може да дразни стомаха.

11
Преди време бях на експериментално лечение, което показваше доста добри резултати, но беше спряно заради не на 100% безопасност. Компанията, която го разработваше, има нова версия на медикамента с друг носител - предишното беше венозно вливане 1 път месечно и не беше покрило напълно изискванията за безопасност при животни, въпреки, че не показа проблеми при хора. Новото е подкожна инжекция тип интерфероновата, но без странични ефекти към този момент. Медикаментът е същия и само с няколко вливания водеше до изключително ниски нива на HBsAg, което позволяваше на имунната система да се посъбуди и да създава антитела. Скоро влиза в клинично тестване върху хора, ще минат може би няколко години, докато стигне до одобрение, но има светлина в тунела. Патентът за Виреад така и така падна и компанията, която го произвежда, не прави вече същите пари като през първите 10 години. Съответно вече имат интерес да се вкара ново лечение, което пак да донесе 10 години печалби само на този, който успее да го създаде.

Плюс това аз следя само компанията, която правеше медикаментът, изпитван върху мен, а има и още друг, които работят по този въпрос. Това е бизнес за милиарди, така че няма да го оставят така. Вижда се, че на Алцхаймер му идва краят... ще преборят и нашето. "Късметлии" сме, защото сме огромен пазар - стотици милиони. Има редки болести 1 на 1 000 000, в които никой не инвестира, защото не си струва.

12
С отрицателен е-антиген е. Не го мисли наистина, хванала си навреме всичко - както Силви каза, ще обърнеш Ф2 на Ф1 за няколко години най-вероятно и ще си живееш живота нормално. Само ще се налага да пиеш хапчето, докато не се появят мечтаните антитела или не измислят друго лечение.

13
Ще стигнеш до неоткриваеми стойности с тенофовир. Имам познат, който беше с милиони и нямаше проблем да го негативира. Не се притеснявай излишно.

14
Иначе на мен ми прилича на проблеми с жлъчката. При мен при камъни /малки почти песъчинки/ ме болеше отзад отдясно гърба + леки бодежи отпред при храни, които я дразнят (противно на всеобщите схващания не мазни храни, а въглехидрати и бобови и кофти пържени неща, а не всички пържени).

15
Тези неща (цироза) не стават от днес за утре. Спи спокойно - според мен ще намериш причината, преди да е възникнал проблем. Това не означава да неглижираш проблема де. За Пловдив бих те посъветвал да се свържеш с д-р Акрабова.

Страници: [1] 2 3

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007