Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - ani.n.m

Страници: [1] 2 3
1
Моята история / Re: И аз имам хепатит Ц
« -: Декември 31, 2018, 13:13:38 »
Здравейте приятели!

Първо Честита Коледа на всички с пожелания за много здраве и весело посрещане на Новата Година! Дано тя е по-хубава за всички ни от предходната!

Започнах лечение на 06.12. тази година с Харвони за 8 седмици. Първите изследвания са в норма по всички показатели. Чувствам се добре - умората изчезна, с нея и депресията започна да се изпарява. Пия стриктно всяко хапче, но на пътя ми към победата се появи проблем. За нещастие се случи следващата рецепта и поръчка на следваща опаковка да бъде днес, а личната лекарка я няма, от аптеката не ми обещават, че ще ми доставят лекарството. Главната причина за това е, че не са сигурни има ли наличност в складовете. Разбираемо, но бях се уговорила предварително и с аптеката - Марешки и с личната лекарка как да процедирам, за да избегна евентуално забавяне. Имам още 2 хапчета и разбира се изпаднах в ужас и паника - какво ще се случи с моето лечение, ако не успеят да ми доставят на време следващата опаковка?
Някой бил ли е в подобна ситуация? Възможно ли е наистина да го няма никъде по складове, да се наложи да чакам няколко дни за доставка и да прекъсна лечението си? Какво ще се случи тогава? Има ли случаи някой да услужва с таблетки? Има ли вариант на лечение, при който на някой пациент му остават таблетки? Не съм запозната със схемите на лечение, за това питам, съжалявам, ако звучи нелепо.

Между другото се свързах и с г-жа Капка Николова от Аптека "Санита", за да се опитам да се подсигуря. Обясних и положението, в което се намирам. Обясни ми, че ще го поръча, само ако си оставя книжката с рецептата и протокола при нея и ми тръшна телефона. Няма проблем, ако съм без изход съм съгласна и там да поръчам, просто за сравнение Марешки поръчаха първата опаковка с любезен разговор по телефона, без обидно викане в слушалката, 1000 уговорки и условия.

2
Аз също лежах за изготвяне на протокол. ПСР-а ми го пуснаха те, а останалите изследвания си платих аз - 146 лв.


Пикочна киселина        
Холестерол        
HDL-холестерол       
LDL-холестерол        
VLDL-холестерол        
Триглицериди        
Калий        
Натрий        
Хлориди        
C-реактивен протеин    
Хормони

TSH        

HIV 1\2        
HBsAg        
anti-HCV        
Anti-HBc total

3
Тествайте детето на пункта на улица Цар Самуил 111 (до женския пазар), ако сте от София. Вчера водих дъщеря ми и майка ми - теста става с убождане на пръста, не е нужна венозна кръв. Работят от 12 на обяд до 8 вечерта в делнични дни. В събота до 6. Аз имах съмнения за детето, тъй като съм с хроничен хепатит и реално има от къде да се зарази, но се притеснявах да я изследвам, тъй като е малка и е нужно убождане на вената. За достоверност се тествах и аз в този пункт - при мен теста за Ц беше положителен, така че ги определям като надеждни.

Моето детете също има понякога тъмна урина, дори и когато е пила дълго време противоалергичен сироп! Случвало се е веднъж два пъти и странен цвят на изпражненията - веднъж зелен и веднъж много светъл. Вероятно от храната. Аз също изпадам в шок при всякакви отклонения и нередности и винаги си го обяснвам с нещо лошо като хепатит.

Пожелавам ви бързо оздравяване на детето и на вас да не се притеснявате толкова :)))

4
Моята история / Re: И аз имам хепатит Ц
« -: Август 24, 2018, 17:00:05 »
Спането не беше задължително, пуснаха ме без проблем. Трябваше единствено да помоля лекуващия лекар - д-р Желева. Всъщност не само спането, а и престоя въобще. Отивах в 8 за визитация и след това ме пускаха.
Вчера изследвах детето и майка ми за хепатит Б и Ц, в пункта на женския пазар. Негативни са!!!!  :bravo2: Тревожех се силно за детето, тъй като ако съм била заразена преди раждането е имало риск да и предам вируса с кърмене. Имах моменти с разраняване. Преди година пък ме ухапа по пръста, докато я хранех и ми текна кръв. Но резултата беше отрицателен и ме накара да вярвам, че в битови условия наистина е доста трудно да заразиш някого. Надвяам се!

Смятам, че ако може да се види резултат за една минута, тези тестове трябва да се правят при личните лекари при профилактичен преглед или във фирмите, също при профилактичния преглед! Има много хора, които изобщо не знаят какво е хепатит. Аз само бях чувала този термин и както всички го смятах за болест на наркоманите. 

Малко полезна информация относно храна и добавки при хепатит:
Разбрах от боледуващи, че лекарите изписват протеин на прах за подсилване работата на черния дроб. Аз защо бях останала с впечатление, че въглехидратите са по-полезни... Та всякакви храни, които съдържат протеини са добре за черния дроб.

Също открих, че Колагена се използва за пречистване и е много полезен.


5
Моята история / Re: И аз имам хепатит Ц
« -: Август 20, 2018, 22:01:40 »
Здравейте отново!
Малко не навреме, но някой може ли да ми каже задължитело ли е да се спи в Иван Рилски? Утре ми предстои прием, а се притеснявам, за детето ми и ми се иска да се прибирам поне вечер. Няма да ми правят биопсия, само изследвания. Кого да попитам там?

6
Моята история / Re: И аз имам хепатит Ц
« -: Март 24, 2017, 17:57:13 »
Приятели, простете моето невежество и ако съм досадила на някой с моите нелепи въпроси, но аз пак съм в паника.
Преди време ви споделих, че смятам да се ваксинирам срещу хепатит Б, защото ме очакваше среща със зъболекар. Вие ме окуражихте. Споделих това и с лекуващите в Иван Рилски. Те също. Но само това. А на всеки, с който споделя, че смятам да се ваксинирам, ме гледа странно и ме пита операция ли ми предстои.
На скоро срещата със въпросния зъболекар стана неотложна, а аз и съпруга ми още не сме ваксинирани, макар че ваксините призимуваха в хладилника - грипове, температури и прочие. Обадих се на зъболекаря и му споделих за мен и за моите опасения, той ме успокои, каза че, ако има опасност за мен при него трябвало той също да е заразен. Съответно каза, че ще ме приеме в кабинета си без никакви колебания. Обясни ми, че за да се ваксинирам, трябва първо да се изследвам за липса на австралийски антиген и ако е отрицателен теста мога да действам. Обясни ми също, че хепатит Ц бил много по-лош от Б, защото оставял непоправими следи върху организма. Това не го разбрах! Според вас какво трябва да значи? Та отивам днес в кварталната поликника да си поставя ваксината и разбрах, че трябвало да сложи при Джи пи-то след обстоен преглед. Колко тъпо, но това през ум не ми мина, защото на мъжа ми му слагаха против тетанус там и реших, че не е проблем и това да мине там. В крайна сметка никаква не я свърших, защото Личната лекарка започваше работа от 2 ч и се прибрах с ваксината. Обаче освен самия прием и страховете ми от странични реакции към ваксината и съпатсващите я вещества, сега ме е страх и да не съм я прецакала. Возих я в колата общо 10-15 мин, днес бяха около 20 градуса. Беше в торбичка, в торбичката от тези охлаждащи с гел торбички, но не от фризер да не е много ледена, а държана в хладилник. Около 30 мин съм я размотавала така, възможно ли е да съм я прецакала? Да я изхвърля ли? Какво да правя? Една ваксина не мога да си сложа като хората, отчайвам се вече от всичко...
И преди някой да ме контрира, че някъде по форумите и интернет пространството има нужната информация, аз не чета достатъчно искам да се защитя: аз нямам цялото време на света, да  прочета всичко за хепатита. Освен да съм болна, имам и други задължения и отговорности.

7
Моята история / Re: И аз имам хепатит Ц
« -: Март 20, 2017, 20:28:34 »
Ани,

строга диета...колко е строга? Ако ограничаваш силно хранителните вещества, които поемаш, има риск да си навредиш повече, отколкото да си помогнеш.

Ако си от София....защо не дойдеш на някоя от нашите срещи, които организираме? Да си поговорим лично и искрено за хепатита :)
Друго е като си сред свои, можеш да си кажеш неща, които близките няма да разберат.

Силве,
Диетата толкова ограничи и изключи някои храни, че накрая стигнах до хранително разтройство. Плачех, преди да ям от "вредните" храни, а трябваше, защото бях станала 56 кг (на 176см) и нямах сили. Сега съм добре. Изчезнаха ми бодежите. Стигнах до извода, че са били по повод на силен стрес. Тогава и резултатите ми бяха завишени. Сега няма бодежи и АСАТ и АЛАТ са спаднали. Сега се храня, така както смятам, че трябва. Разнообразно и не приемам съвети как и какво. Човек сам най-добре усеща от какво има нужда.
Преди изключвах идеята за срещи с други "заразени". Не смятах, че ще ми е от полза. Сега вече имам сили да се срещна, но нямам възможност за момента. Благодаря ти, с удоволствие при първа възможност ще се появя.

8
Моята история / Re: И аз имам хепатит Ц
« -: Януари 05, 2017, 11:14:46 »
 :laugh:
Прав си, не съм само аз. Ужасно си прав и за характера и добродетелите, които придобиваш с болестта.
Благодаря ти за отговора, от това има нужда човек. Малко позитивизъм.  :smile:

9
Моята история / Re: И аз имам хепатит Ц
« -: Януари 04, 2017, 16:30:10 »
Из "Размисли и страсти на една леко болна"
Честита нова година на всички и дано тя бъде по-хубава за вас от предходната!

Настъпи тежката зима и депресията май дойде. Клинично уж съм здрава, а иначе май за нищо не ставам. Уволниха ме от работа, защото не съм способна да издържам на физическото и психическото натоврване. Мъжа ми отключи психично разтройство (заради новината с моя хепатит)и сега е на хапчета, от които е неадекватен доста често. Съответно аз трябва да съм силна, за да помагам на него, да търпя настроенията му, обидите и т.н. и да не го товаря емоционално, а и физически със задължения и проблеми. От там всичкия гняв от "столицата на гнева" го стоварвам върху най-малкото - 3 годишното ми дете. И така все весели неща. Аз пък имам постоянен бодеж в областта дясно от стомаха. Ако изляза на пазар и отида до някоя институция (с кола съм) след три часа трябва да си полегна или започвам да клеча по опашки и да се подпирам по стени и гишета. На 32 съм. Пазя строга диета - ефект не усещам. Няма разлика. Мъжа ми твърди, че имам лош дъх. Съвпада с периодите, когато имам най-остри бодежи. Лекуващия лекар от Иван Рилски смята, че е съвпадение. Но аз вече съвсем не смея да се покажа от нас. Живея в сянката на Хепатит Ц и не виждам спасение. За лечение никъде не се повдига дума. Знам, че има много по-тежки случаи от моя. Това ми е ясно и съм толерантна. Но аз съм на 32. Искам да съм млада и здрава. НЕ може ли? Нагло ли е да го искам? Защо не се споменава никога нищо за лечение? Разбрах, че трябва да имам диабет или друго сериозно заболяване, за да се надявам. Или да се тъпча с бира и пържени картофи, да се разболея по-хубаво и тогава да се надявам на нещо?  Иначе си пия карзила, панразола, витамините и още едно на което не му помня и името. Нищо не ви питам, защото тук рядко някой отговаря и споделя. А и нещата, които мен вълнуват все са незначителни за тези, които са с дълъг стаж. Аз искам просто да си споделя с вас. Ако някой го вълнуват подобни проблеми да пише свободно.

10
Моята история / Re: И аз имам хепатит Ц
« -: Ноември 28, 2016, 16:08:07 »
Привет Аника, благодаря за отговора.
А знаете ли дали е възможно вместо имунитет от хепатит Б да се сдобиеш със самия него, ако организма например е бил по-слаб при ваксината? И вместо да изгради анти тела да се зарази?

11
Моята история / Re: И аз имам хепатит Ц
« -: Ноември 26, 2016, 18:08:27 »
Здравейте отново,
Аз продължавам да се следя и половин година след биопсията си пуснах кръвни изследвания на АСАТ, АЛАТ и ГГТ. По-зле са от първите - АСАТ и АЛАТ са ми двойно над нормата, а в началото бяха с по 3-4 единици над. ГГТ ми е в норма. Държа да се знае, че шока от хепатит-новината го преживях, живея си спокойно, като здрав човек, с грижа за околните, нищо повече, така че долу написанато не е във връзка с паника, че съм заразена.

От около два месеца, в следствие на стрес и преумора, лошо хранене (предполагам) започнах да усещам щипане и остри бодежи в областта на дроба. Жлъчката ми има полипи, но дали е тя - не знам. Имам направление за ехограф, заради жлъчката - предполага се, че в един момент ще ми я отсранят, въпроса е да е навреме.
Някой да ме насочи относно хепатита - с новите резултати да отида в отделението на проф. Антонов и да търся някой да му ги представя, заедно с ехографа или как протича въпросното проследяване? И тези бодежи и щипания някой усеща ли подобни? Възможно ли е да са постинвзивни 6-7 мес след биопсията? Как мислите вие?

И още нещо: решили сме със съпруга ми да се ваксинираме срещу Хепатит Б. Някой с Ц, който се е ваксинирал срещу Б да сподели нещо, ако иска. И как се понася ваксината? Може ли да се рачзчита на защита след първия прием? Предстои ни ходене при зъболекар и ми е свито стомахчето, заради шанса да се сдобия с още нещо.
Мерси.

12
Моята история / Re: И аз имам хепатит Ц
« -: Май 21, 2016, 22:42:11 »
Много ви моля, някой да ми отговори на един въпрос. Витамини Б комплекс вредят ли или не на черния дроб? Купих си, но на листовката пише да не се приемат от хора със заболяване на черния дроб! В болницата ни вкарваха банки. Да се пие ли или не?

13
Моята история / Re: И аз имам хепатит Ц
« -: Май 21, 2016, 11:11:30 »
 :bravo2:
Радвам се, много ми олекна след новината вчера. Искам обаче да го няма никакъв тоя вирус. До тогава ще си чакам и ще се следя.
Колита знам че е на нервна почва при повечето хора. И при мен е така.

14
Моята история / Re: И аз имам хепатит Ц
« -: Май 20, 2016, 17:52:09 »
Здравей Буба :) Аз исках да опиша подробно какво точно коства постъпването за останалите като мен, които не знаят какво да очакват. Аз съм си емоционална и се натоварвам като прекрача прага на коя да е болница, но че е тежко цял ден чакане, гладен и жаден - тежко е. И други пациенти споделиха, че това чакан е в следствие реформата. Но да, от там нататък всичко беше ок. Днес ходих и резултата от биопсията беше готов. Д-р Вълков ме прегледа и прецени, че болките, които имам в областта на черния дроб са вследствие образували се газове. Възможно е. Изписа ми дуспаталин и се надявам да отшумят, ако не - пак ехограф. Относно полипите по жлъчния мехур проф. Антонов беше на мнение да я махам, но каза да изчакам и да се следя на всеки 6 м при тях.

А резултатите ми са:  Ф1 А0. Вирусния товар от 155 000 е спаднал на 122 267, с генотип 1. Очаквах, че ще е нещо такова. И сега хем се радвам, хем и аз не знам трябва ли. За лечение каза, че ще ми подготви документите, но шанс почти нямам за сега, за това след септември ще се пробваме каза проф. Антонов. 
15
Моята история / Re: И аз имам хепатит Ц
« -: Май 19, 2016, 04:09:52 »
Привет от мен отново!
Малко новини и около моя хепатит и биопсия в Иван Рилски.
След като събрах всички документи, които ми изискваха - копия от установяването на хепатита, прегледите, вирусния товар, изследвнето на асат и алат + направление ном. 76 за хоспитализация, нови кръвни изследвания, се насочих в уречения ден към болницата. Приемат от 8:30 но е добре да си там по-рано, защото викат по реда на записване на регистратура. Така аз виснах в 8, но ме повикаха в 11. След три часа напрегнато очакване в студеното антре ми прилоша от глад и жажда, не устисках и станах да отида до тоалетната. Хем за да не се напишкам в гащите, хем да мръдна, че ми прилоша на стола. Тъкмо се връщам от тоалетната и те пък взели, че мен извикали. Влизам вътре - дават ми чашка да пишкам за въпросния нарко тест, съответно вътре в тяхната тоалетна. Накараха ми се, че не съм стискала още два часа, както и да е. Аз вече нямах сили да говоря, бях неадекватна и не можех да си кажа името. Това е съвсем сериозно. Стоях още 40 мин пред кабинета и се върнах за втори опит. Успях разбира се! Жената попълни и залепи една огромна папка с домументи, след като първо провери теста с урината, разбира се. После ме накараха да седя отново от вън и да чакам пък сега да ме повикат за преглед. Не помня вече колко съм чакала, но влязох, доц. Желев нищо не ме прегледа, просто писа още малко и ми даде от онези шишенца за кръв, чашка пак да пишкам и листче за кабинета. Свърших работата, там поне не чаках и виснах отново долу. Към 1:30 вече се отправих с голямата папка с документи и сака към 3-тия етаж. В стаята се паднах с най-яките чакащи. Отново ме прегледаха - екг, кръвно, пак малко писане. Тогава вече ми прилоша от глад, стрес и умора и малко поприпаднах. Както и да е още стисках да не консумирам нищо, че трябвало и ехограф да мина. В 2 часа хванах последния влак. Откриха ми полипи на жлъчката. После ме пратиха на рентген. Отивам с последни сили - нямало ме в системата. Върнаха ме. След 1 час лекуващия пак ме прати - пак ме няма. Трети опит в 4:30. Вече умирам разбирате ли! Еми ти си за скенер, не си за рентген. Излиза доктор и му казвам, той вика имате ли час, аз - не. Говори с жената на информация и ми казаха да седя и да чакам да се появя в системата. Седнах и зачаках. След 20 мин ме прати вътре да ми направят рентген без някакъв номер който на тях им трябва. Отивам - не можело, трябва номер. Но в този момент се случи чудо - появих се в системата - върнах се за номер, щрак и вече в 5 и нещо - почивка.

На следващия ден биопсия. Можело да е късно през деня, че имало много преди мен. За мой късмет беше в 10 ч. Мина добре. Прави ми я доц. Алексиев. Страхотен! Всичко като по учебник. Получих шок от упойката, но за 2 часа бях на крака.
На третия ден контролен ехограф. Без никакви усложния. Изписаха ме на четвъртия ден. И сега малко странното - чак не ми се тръгваше. Супер весело си изкарахме в стаята, все едно бяхме на лагер. Само смях, никакви приказки за болести. Аз забравих, че се водя болна. Стаите са доста приятни. Лекарския персонал за мен страхотен! Имаше доста болни хора обаче. Вярно и възрастни все, но и млади. Аз се почуствах здрава, наистина.

Днес ми е 8 ден след биопсията и да ви кажа не се чувствам много добре. Изморявам се по-бързо от преди, имам като невралгия на гърба, боцка си ме в областта на биопсията. Вчера се разходих в парка с детето като главно стоях по пейките, вечерта си легнах в 9 със силни бодежи, жълта и нямах сили да говоря. Това ок ли е според вас? В петък ще ходя за резултата от биопсията, ако е излязъл.
И така, това е моя опит.

Страници: [1] 2 3

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007