Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - spanev

Страници: [1]
1
На 12-та седмица имах отрицателен ПЦР. Най накрая видях и аз как изглежда той :)
В края на Април ще станат 6 месеца и ще пусна отново да проверя дали не се е върнал.
Беше дълго пътуване. Помогнах си като не мислех въобще за него. Все едно не е в мен. Чувствам се отлично, но аз така или иначе не бях усетил някакви симптоми от него.
Или може би го имах толкова отдавна, че симптомите ми бяха станали като част от живота и бях свикнал с тях.
Успех на всички лекуващи или чакащи лечение пожелавам.

2
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Януари 14, 2018, 08:18:05 »
Привет Лияна.
Няма значение в кой час ги пиеш. Просто гледай да е по едно и също време - по лесно се свиква и така няма да пропуснеш ден. Можеш да закъснееш с до 6 часа мисля с  приема на следващото хапче, но все пак провери в листовката, че може и да те заблуждавам.
Аз понеже ставам в 6 си пиех хапчето тогава. Почивните дни в 8.
Не пией чай и избягвай цитрусите. Най вече грейпрфрути !
При мен нямаше абсолютно никакви странични ефекти. Много е важно да пиеш вода...поне 3 литра на ден.
Дали трябва да си спокойна ? Ами да. Независимо дали имаш или нямаш хепатит трябва да си. Организма ти работи по добре така.
Относно храненето - не мога да дам кой знае какви препоръки. Аз по принцип мазни неща, сладко,чипсове и всякакви джънк фуд си ги избягвам. През двете години и половина, преди да получа лекарствата не съм спирал да ходя на фитнес или да се разхождам.
Иначе 3 години не съм вкусвал алкохол. Много рядко 1 бира...но това е за веднъж в месеца.
През първата седмица асата  и алата от стойности 320 и 250 веднага влязоха в нормите. След месецПЦР-а от 1.5 мил падна на 150 еденици. Но така и си карах до 12 седмица, когато беше пренебрежително нисък (>25) но все още го имах. След 12-та седмица вече бях отрицателен но го пиех хапчетата до края на 24-тата.
Пожелавам ти успех. Най лесно е когато приемеш и почнеш да живееш все едно нямаш хепатит.

3
Моята история / Re: Започна и моята история....
« -: Септември 23, 2017, 06:23:46 »
Предвид че на 4 седмица ти е останало малко от вируса, на 8 седмица вече е трябвало да изчезне вируса, все едно активната съставка на второро шишенце да е в минимални количества или ползваш нещо допълнително, което намаля ефективноста на лекарството като  fenobarbital, рифабутин, deksaetazon, жълт кантарион, карбамазепин, рифабутин, окскарбазепин и рифампицин, грейфрут, тъй като тези средства отделят  цитохром гликопротеин.

И аз смятах същото. Не приемам нито едно от изброените от теб неща, поне доколкото ми е извествно. Най малкото се храня идентично както през първите 4 седмици, когато от 1.5 мил товара падна на 146. Възможно ли е да е от теста, тъй като видях че при един друг лекуващ се при 8-ма седмица е отрицателен, но на 12-та седмица отново му показва наличие на вируса. При пуснат тест в друга лаборатория отново  показва отрицателен. Знам че се хващам за сламки в момента. И двата ПЦР теста са правени в ЦИБАЛАБ.

4
Моята история / Re: Започна и моята история....
« -: Септември 22, 2017, 07:35:19 »
Привет. Минах 8-ма седмица но вируса все още се засича :(

Хепатит C колич.РНК ( HCV RNA quantitative )   43   IU/ml

Мисля да мина тези дни през терапията и да си поговоря с някой от доцентите там (ако успея да ги намеря). Макар, че си бях обещал да сведа посещенията си там до минимум, явно ще трябва да се ходи. Остават ми 4 седмици още и някак си не мисля, че ще се излекувам. Тръгнах добре от 1.5 мил на 146, но следващите 4 седмици почти никакъв напредък.
Може би трябва да изчакам да мине пълния цикъл на лечението (12 седмици).

5
Здравейте. Четвърта седмица съм вече на Харвони. Пуснах си ПЦР количествен и след два дни теста беше готов :
Хепатит C колич.РНК ( HCV RNA quantitative ) -  139 IU/ml  :dance:

Как мога да тълкувам този резултат? Прочетох, че при нива под 615 IU/ml може да нямам вече хепатит или вируса е твърде малко за да бъде измерен количествено. Все пак имам още 8 седмици и ще пия хаповете до края разбира се. Не бързам да изпадам в еуфория, но все пак ми е важно, тъй като ми казаха че след 4 седмици било нормално вируса да го няма вече. Та определено работи лекарството, но вируса още ли го имам или не? Какъв тест да пусна или да изчакам ?
Иначе не се проявяват някакви странични ефекти и се чувствам добре. Но пък аз си бях добре и преди да почна да ги пия лекарствата. Малко  ми липсват цитрусите, ама и не остана много време.

6
Благодаря за подкрепата. На теория всичко уж трябва да е ок. Ще изчакам да видя как ще се развият нещата. Но наистина вече взе да ми писва всичко.

7
Здравейте. Първата ми мисъл беше да си пусна отново изследване за генотипа, но нямаше как да реша проблема с епикризата. Отидох директно при доц. Коцев и му разказах за ситуацията в която съм. Разбрахме се без много шум и ми взеха кръв за генотипа. От 1ви август ще ме хоспитализират отново и на пети би трябвало да имам всички необходими документи.

8
Отложиха ми лечението. Мотивите - Документите ми за генотипа и  клиничната експертиза са на повече от 6 месеца от датата на подаването на документите. Идва ми да отида и да изхвърля някой от 11-ти етаж на терапията. Ако може всички да са, още по добре.
Искаха ми документи за генотипа и товар на вируса януари 2106. Предоставих им ги февруари и от там първата дата за настаняване в болницата за биопсия беше 21-ви май. На 27-ми Май ме изписаха. Средата на Юни получих епикризата. Седмица след това получих първия отказа от терапията да ми пуснат документите за здравна каса. Мотива - товара ми е 3 милиона , трябвало да е над 6 и фиброза Ф2 а "минимума" е Ф3. Изпратиха ме поживо по здравои казаха на 3-4 месеца да си пускам изследвания за товар, асат,алат. Ако имало промяна (демек да им вляза в критериите), тогава да се обадя. Февруари пуснах пак товар - беше паднал на 1.5 милиона. Края на Март пак в терапията - пак отказ, но този път се заядох и поисках да ми откажат писмено, с печати и подписи. Последва кратка консултация и ми връчиха един лист с изследвания, които трябваше да направя. Изрично ми казаха, че товар и генотип не ми трябва (те си бяха иначе в списъка), защото съм си ги имал и генотипа не се променял. След 2 дена имаха всичко накуп. Пратиха ме в здравна каса да подам документите.  Направих го и след 2 дена от там ми звънят че 2-3 документа бели без печат. Осигурих ги. Почна чакането. Преди 3 дена ми звъннаха от здравна каса. Разговора беше следния :
-Ало вие ли сте г-н Севдалин Панев
- Да, аз съм.
- Обаждаме се от здравна каса, гр. Варна. Получихте ли писмо от нас.
- не съм получавал нищо.
- Ами то е при нас !?!?!? Можете да минете в удобно за вас време и да го получите.

Отивам и виждам отказа с мотиви , че епикризата ми и генотипа били с някаква давност за тях и ми отлагат отпуснакенто на лекарства. Искат и в срок от 1 месец да им ги предоставя.
Кажете ми как да набавя генотип за по-малко от 30 дни ? Досега пръснах над 2000 лв само за изследвания и хапчета и съм наникъде. Точно толкова струва генерика. Като гледам предстои ми пак около 800-1000 да дам и поне  още 5-6 месеца чакане. Почвам да се чудя дали си струва въобще. Не ми е за парите - те се изкарват, а и за здравето ми става въпрос все пак.
Днес ще отида в терапията и като знам че пак ще ги издривам и ще трябва да се мотам и разпитвам, за да ми отделят 2 мин и да ми свиват рамене. Някакви идеи как да постъпя в този случай ? Иначе се чувствам много добре. Без никакви симптоми, умора, болки. Но ми е ясно че това е до време.

9
Здравейте. Най-накрая има и развитие при мен. След ходене на няколко пъти до терапията и назначение на нови изследвания в момента държа протоколите за здравна каса в ръцете си :)
Предписанието е за лечение със Viekirax и Exviera. Бърза справка в интернет ми показа, че сред проведени над 2300 теста на болни от Хеп Ц, генотип 1а и 1б , излекуваните са между 96 и 100%. Звучи прекрасно. Има си леки странични ефекти, но ще го преживея, все пак 12 седмици са нищо.
Да не бързам все пак "да слагам рибата в тигана", защото нали и здравна каса трябва да ми отговори положително. Според докторите 2-3 месеца било нормално да се чака отговор.
Та това е за сега от мен. Успех и усмивки на всички :)


10
Здравей mravche_ot_gorata. Генотипа ми е 1а.
Товара ми е висок, но явно не достатъчно. Отказа си беше реален. Не знам дали от мързел или от безхаберие. Смятам тази седмица да отида отново и този път да поискам да ми откажат но в някаква писмена форма. Но реално това което ми казаха си е истина. Аз съм сбъркал за фирбозата - Ф2 е, но ми трябва Ф3 за да вляза. Започвам сериозно да се замислям дали да не предизвикам по някакъв начин да ми се увеличи товара или фиброзата. Знам че звучи глупаво, но да чакам да се разширят критериите не го виждам като много уместно . Още повече, ако се пазя много, до образуването на фиброза може и да минат 10-15 години, а тогава ще ми откажат , защото няма да отговарям на възрастовите показатели. Има и трети вариант - да закупя лекарството Sovaldi. Обаче 80 000 лв си е непосилна сума за мен. В Египет е около 1500 долара, което е по възможностите ми. В Индия е по евтино, но било някакъв аналог, така че го пропускам.
Въобще към момента съм на кръстопът. Да чакам или да го предизвикам. От друга страна това че отговарям на критериите на ЗК, не гарантира, че ще започнат веднага да ме лекуват. За мен чакането и умишленото влошаване на показателите си един вид самоубийство.

Ще пробвам още веднъж в МБАЛ Варна и после ще реша какво да правя.

11
Здравейте. Минаха повече от 4 месеца и при мен няма кой знае какво развитие.
В края на Май влязох в болницата за 5 дена и ми беше направена биопсия. След седмица си взех и епикризата и сега само стоя и чакам. Днес бях в болницата да попитам какъв е реда и какво следва по нататък с моето лечение. Отговориха ми че интерферона е спрян и че от сега нататък лечението ще е само с новите хапове. Това е добре, но аз не съм отговарял на критериите за да ме включат в групата за лечение. Товара ми трябвало да бъде над 6 милиона (моя е 3.2 ) и морфологичната активност трябва да е А1 Ф6 (моята е ф2).
Малко е демотивиращо, защото според думите им излиза едва ли не, че всичко ми е наред. За да ме лекуват състоянието ми трябва да се влоши много. Ако имам цироза - още по-добре.
Не ми направиха протокол за здравната каса точно с мотивите, че не съм отговарял на критериите за лечение (нищо че си имам хеп. Ц). Казаха ми на три месеца да минавам с тестове на асат и алат и да проверявам дали аджеба не са се разширили критериите от касата.
За мен това е абсолютно неприемливо.
При вас така ли се развиваха нещата ? Имате ли идея, съвет, какво трябва да направя за да ускоря започването на лечението си?
Надявам се, ако скоро има среща да мога да дойда и да се запозная с повечето от вас !

Успех на всички.

12
Здравейте. Неприятен е повода за започване на тема в този форум, но пък от друга страна се радвам, че го открих и мога да споделя моите терзания, както и да науча повече за това, което ме очаква.
Накратко преди малко повече от година отидох да даря кръв за бабата на съпругата ми. Преди месец отидох да дам отново кръв за колега и тайничко ме привикаха в една стая и ми съобщиха новината - че съм бил заразен с хепатит Снемога да дам кръв. Припървото ми кръводаряване съм оставил 2 телефона, имена, адреси - никой не ме беше потърсил да ми съобщи "новината". Ако не бях отишъл за втори път да дарявам, нямаше и да знам, че го имам. Симптоми като цяло нямам - чувствам се отлично физически и психически.
Живея във Варна и тидох на гастроентерологпри д-р Диана Ганчева. Преди това си пуснах кръвни тестове да се потвърди че съм поситивен и резултатите ми бяха :
асат : 94.04
алат  : 152.56
ГГТП : 41.03
HCV - POSITIVE

След консултацията, докторката ми назначи пълни кръвни изследвания и трябваше да пия витамини ц, б и оптихепан. Почнах и да спазвам лека диета - без яйца, алкохол, сладко, мазно, пържено и т.н.
Мина месец от тогава и все още чакам изследването за генотипа на вируса, тъй като той става доста бавничко.
Та за сега стойностите ми са :
асат : 79.0
алат : 190.0
HCV-RNA - 3 166 703 IU/ml  = 6.50 log10 IU/ml

Надявам се до края на седмицата да излезе и генотипа и след това ще отида на вторичен преглед при д-р Ганчева.
По това, което разбрах до сега от четенето ми във форума мога да заключа, че вируса ми е активен, товара не е малък. Очаква ме биобсия и лечение предполагам.
Много въпроси ми се блъскат в главата но за повечето предпочитам да се консултирам със лекаря.
Искам да ви пожелая успешно оздравяване на всички и малко повече позитивизъм ако успея да ви вмъкна. При мен хубавото е че когато голямата ми дъщеря ме попита ак съм се разболям и отоговрих  от безлкохолни, цигари и алкохол. Излъгах я, но съм сигурен че поне няма да ги употребява :)

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007