Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - fanita

Страници: [1]
1
Общи теми / В Италия с хепатит Б
« -: Януари 16, 2018, 00:44:42 »
Здравейте! заминаваме за Италия, понеже дългоочакваната ни рожба е с рядкото генетично заболяване Муковисцидоза. Нямаме възможност да я лекуваме в България. В Италия се предоставят всички медикаменти безплатно. Но съпругът ми е с хроничен хепатит Б и пие Виреад. Дали има други българи на Виреад в Италия? Не успях да намеря информация. Незнам как ще продължим с неговото лечение там.   

2
Здравейте.Аз успях да се свържа с проф.Антонов и той каза,че ако се касае за възпаление е много сериозно и трябва да го лекува.Може да пие всякакви лекарства,без доксициклин.И за аулин няма проблем.И не е възможно да е от виреад.Потърсихме и второ мнение от уролог и той изключи аулин,но изписа но-шпа,бусколизин и диклопрам.Болките отшумяха за сега,дано се справим без усложнения.Доста се постреснахме.Благодаря ви за отговорите. :flowers:

3
И още нещо исках да напиша.Дали някой от вас е имал някакво възпаление при това лечение.Чудя се дали може да е от виреад.Дорфи незнам дали да вярвам на уролога.Дано не е нещо по-опасно.Страшно се притеснявам.Спала съм два часа само име е страх да не си родя преждевременно бебенцето,което чакаме от дълги години.

4
Здравейте,можеби трябваше да започна нова тема.Незнам тук дали изобщо ще ми обърне някой внимание,но ще опитам.Както написах по-рано съпругът ми с хроничен хепатит Б,след неуспешно лечение спегилиран интерферон сега от десетина дни е на виреад.Снощи след полунощ със страшни болки в слабините отидохме по спешност да го прегледат.След прегледа от от уролог ни беше казано,че е възпален десния тестис.Изписа му антибиотик-аугментин и аулин за десет дни.Забравихме да питаме проф.Антонов какви лекарства може да приема.Вече изпи един аулин и една таблетка аугментин,облекчение има много за кратко и после се извива от болки.Незнам проф.Антонов дали въобще ще си вдигне телефона днес.Дано да го вдигне и да разберем,ако ще му навреди много това лечение,да търсим други варианти.Някой,ако има информация за медикаментите,които може да приема по време на лечението с виреад,моля да ми отговори.

5
Здравейте.Обещах да пиша какво се случва с нас и ето ни сле една седмица виреад и много тежка първа вечер след приема на таблетката вече нямаме никакви неразположения слава богу.За сега всичко е наред.Като чета страничните действия на листовката ме побиват тръпки.Дано да нямаме такива занапред.Успех на всички в борбата с коварната гадина  :fight:

6
Ако знаеш колко малко ми трябваше,за да се успокоя.Много ти благодаря :flowers:

7
Здравейте,включвам се и аз в темата.Съпругът ми е с хроничен хепатит B.Открихме го съвсем случайно при изследвания по друг повод.Живеем в Бургас и ни насочиха към Варна.2013година стартира лечение с пегасис за две години,като изходните чернодробни показатели си бяха в норма,а вирусните копия 41408 IU/ml.Биопсия-фиброза3,огнищна дребно и едрокапчеста стеатоза,хепатоцити тип"матово стъкло","пясъчни ядра",двуядрени хепатоцити,някои с морфология на planta-like хепатоцити.След тези резултати без много разяснения имахме протокол за пегасис.Решихме преди лечението да се консултираме и с професор Антонов,понеже от Варна никой не ни обръщаше внимание.Той ни увери,че това е лечението за него,дори спомена,че таблетките не са толкова добри или нещо подобно.Проведе лечението,без да е проявявал никакви странични реакции от пегасиса.Негативирахме копията.На втората година,при последното изследване отново чернодробни показатели в норма и копията са 31319 ед/мл.Отиваме за епикриза и резултати,при което ни връчват нов протокол за лечение с виреад.Отново никой нищо не иска да ни обясни.Казаха ни,че лекарството е безобидно и е нещо като лекарство при високо кръно налягане.Аз реших да се поразровя в нета за информация и след като прочетох колко е сериозно това лечение реших да се консултираме отново с професор Антонов.Сега той казва,че поради напредналата фиброза,ако е бил той лекуващият на съпруга ми,би му изписал от самото начало виреад,а не пегасис.Понеже пегасиса можел да влоши фиброзата.Нямам думи.Понеже ни е страх от напредналата фиброза съпругът ми реши да започне лечението с виреад.Снощи взе първата таблетка в 21.30часа след вечеря.Легнахме си около полунощ и в 2.30часа се събуждам.понеже разбрах,че не му е добре.Имаше топли вълни,тревожност и разтройство.По принцип е спокоен човек и не ми се вярва да е на психична основа.Осъмних се отлекарството.Прочетох няколко пъти листовката,но пидобни странични действия не са описани,освен разтройството.Той не пожела да се обади на професора.Днес вече се чувства по-добре.Но аз съм страшно притеснена,пинеже съм и бременна в момента в осми месец,след два спонтанни аборта.На леглови режим съм от нова година насам,но да не ви обременявам с излишни проблеми,които не са за този форум.Надявам се тази вечер всичко да е наред.Някой имал ли е подобни симптоми при започване на лечението?Ще продължа да ви информирам,за това какво се случва с нас.Сега ,когато чакаме дългоочакваната ни първа рожба,сме много притеснени.Стискайте палци да нямаме други подобни случки.

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007