Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Даниил Андреев

Страници: [1] 2 3 4
1
Най-страното е че в листата с лекарствате на http://www.mylan.bg/bg-bg/products тенофовира го дават 245 мг. същия този тенововир на майлан в нета е 300 мг. , никъде в нета не намерих Риковир 245 мг. , къде е грешката?

2
Дано се сетят след време да вкарат още 1-2  генерика на някой индийски фармацефтичен гигант, като на Ципла - Тенвира или на Хетеро - Тенофа, барем падне и цената още, и на пациента се предостави по-голям избор на предпочетание.

3
Сега по БТВ новините даваха репортаж за доплащането на уж безплатните лекарства, фирмите направели отстъпки за 66 мил. лева(колко са прибрали и източили), направо ме разплакаха, да им се хвърлиш и да им целуваш краката, отново прах в очите на народа и на гърба на пациента, монопол, търгаши, чадъри, точене на здравна каса, закони писани 15 мин преди да се гласуват, резултат 27 години будна кома на БГ здравеопазването.

4
Те хубаво са намалили цената двойно, като са добавели генерик, но цената не е генерикова, предвид и че патента за Тенофовир дизопроксил е паднал отдавна и средната крайно клиентска международна цена е около 1$ за хап, тази цена която дават от здравна каса хич не е генерикова, предвид че е директно от производителя(Индийски фармацефтичен гигант) и по здравна каса, в България нещо се губи финансовата полза на индийския генерик, който винаги е най-малко 1/10  от патентования продукт, не знам как ги измислят тези цени в  нашето родно здравеопазване, имаме генерик при това Индийски, директно от производителя, по здравна каса, при това патента за активната съставка е изтекъл отдавна и какво получаваме, цена само наполовина  :clap3:, или е някакво безхаберно финансово управление на гърба на пациента, или явно и нагло точене на здравна каса.

П.П. размишлявам на глас.

5
На лечение съм / Re: Започнах и аз битката
« -: Септември 29, 2017, 13:57:06 »
Браво само така  :bravo2:, поредния добър резултат с Харвони + Копегус за ген.3

6
Терапията не ти е излекувала директно черния дроб от фиброза, има си възтановителен период, предвид състоянието на органа ти, изобщо не му помагаш с този концентрат  :fight2: (на кантар си).

7
Общи теми / Re: И на мен ми откриха хепатит Ц
« -: Септември 24, 2017, 00:00:08 »
Това са препоръчителните изследвания по здравна каса, за безплатно безинтерфероново лечение,  но явно в Испания е точат по малко здравната си каса и за това ти се опъват8
Моята история / Re: Започна и моята история....
« -: Септември 22, 2017, 18:24:41 »
Предвид че на 4 седмица ти е останало малко от вируса, на 8 седмица вече е трябвало да изчезне вируса, все едно активната съставка на второро шишенце да е в минимални количества или ползваш нещо допълнително, което намаля ефективноста на лекарството като  fenobarbital, рифабутин, deksaetazon, жълт кантарион, карбамазепин, рифабутин, окскарбазепин и рифампицин, грейфрут, тъй като тези средства отделят  цитохром гликопротеин.

9
При мен беше следното, за да те приемат мен(теб) на лекарски консултации в специализиран хепатологичен център, в Бургас няма такъв, ходих във Варна, след като си записах час и дата си направих нови кръвни и песере, за всеки случай и ехограф, за да могат да ти видят показателите и че си с хроничен хепатит С, след месец ми назначиха хоспитализация за биопсия(А2Ф2 - неодобрен), без биопсия не могат да ти направят епикриза, която ако я одобрят има голяма вероятност да ти отпуснат животоспасяващата терапия безплатно(ако биопсията ти е показала живото застрашаващи показатели , като напреднала фиброза Ф3 или цироза Ф4), и се молиш да си генотип 1, понеже в БГ няма все още Даклатасвир и Велпатасвир, пациентите с генотип 3 са малко набутани, понеже ще се тъпчат с рибавирин, без мазно и пържено, алкохол абсолютно забранен, повечко рибено меню, заради омега мастните кисилени, повече позитиви и по малко стрес.

10
Общи теми / Re: И на мен ми откриха хепатит Ц
« -: Септември 17, 2017, 16:15:10 »
Препоръчано е за болните от хепатит С минимално физическо натоварване(никакво), не знам в допълнение с фитнеса дали вземаш някакви допълнителни препарати или добавки, които да водят до някой страничен ефект, желателно е да си правиш поне веднъж месечно кръвни да си следиш показателите , ако имаш възможност  си прави и вирусологичен всеки месец(песере), може вече и да си се изчистел с първото шишенце, ако всички показатели са ти в норма, и с второто да почваш профилактика, не е задължително да почваш третото, ако теста е отрицателен(не се открива), може  симптомите да са на психична основа(стрес), не забравяй, че има и  възтановителен период след лечението, по-умерено със фитнеса, по-малко стрес за организма и нежелани странични ефекти.

11
При лекарствата има доста висок контрол от всякакво ниво, докато при добавките за разлика от лекарствата, не са подлагат на такъв контрол, за това и производителите им не се стремят да спазват обявените стойности, от проведени хиляди тестове, обявените активни съставки или липсват или едвам покриват минималния минимум, с това нашата днескашна младеж си трови телата.

12
Колкото е по-голяма степента на фиброзата в случая Ф3(всички хапчета се метаболизират в черния дроб), тези хапчета са нож с 2 остриета, особено при напреднала фиброза, трябва да му се даде почивка на черния дроб от всичките тези токсини, най-добре е със диета, без мазно и пържено, без никакъв алкохол, натурални продукти, чайове, билки(тази тема е спорна), да се премине към рибено меню заради омега мастните киселини, с една дума към продукти повишаващи чернодробните функции и регенериращите способности.

13
При мои наблюдения, при новото безинтерфероново лечение СОФ+ЛЕД - СОФ+ДАК(ген.1-2-3-4) реално в 90% от случаите вируса го няма на 4 седмица при пациенти без цироза, като изчистването почва да се появавя около втората седмица, доста са ефективни всички безинтерферонови терапи на Гилид, Бристол Маер, Мерк и Абви, друго което забелязвам, въпреки че вируса го няма на 4 седмица, всички продължават да си пият хапчетата до края на 12 седмица, което според мен е излишно натоварване на организма.

14
По принцип черния дроб няма нервни окончания, не може точно да се определи от къде е болката(дискомфорта), понеже под черния дроб има други органи. както и близко около него, може да наболява или да е възпалена жлъчката , ако болката идва отгоре, както и долу бъбреци, забелязах при мене, така и при процент пациенти минали успешно безинтерферонова терапия, че след успешна терапия , се оплакват от болки(дискомфорт) около и в черния дроб, долната или горна част, аз лично се оплаквам от болка(дискомфорт) в долната част, доста време след терапята не можех да спя обърнат от страната на черния дроб, но тестове + ехограф и доктора казват, че на черния ми дроб нищо му няма, определи моя дискомфорт по скоро като газове, понеже червата са в тази област.

15
На лечение съм / Re: Започнах и аз битката
« -: Август 26, 2017, 23:25:05 »
Понеже всичко се метаболизира в черния дроб и имах Ф2, спрях трансметила да не натоварвам черния дроб излишно, докато лекувах моя ген.3 с даклатасвир, предивд че си с по ниска фиброза Ф1 и чернодробните функции са по-добри отколкото при Ф2, може да продължиш с хепапротекторите, но имай в предвид, че ще комбинираш риба, която дъпълнително увеличава страничните ефекти, виж как ще ти подействат хепапротекторите + Копегуса, и успех стискам палци  :bravo2:

Страници: [1] 2 3 4

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007