Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Velimira

Страници: [1] 2 3 ... 8
1
Моята история / Re: Хепатит С
« -: Януари 25, 2019, 16:25:44 »
Здравей и добре дошъл във форума!
Най-важното е, че си разбрал за хепатита! Хепатит С, се лекува вече много успешно за кратко време! Стискам ти палци да те одобрят за лечение и до няколко месеца да си се отървал от вируса! Черният дроб се възстановява, така че горе главата!
Поздрави,
В.

2
Бременност и вирусни хепатити / Re: Дилема
« -: Януари 23, 2019, 20:12:38 »
Менирана, който си поръчала от БГ също е горчив. С по-малко вода и по-пълна лъжичка си горчи. Е не е нетърпимо, но...
Амаруса и Уринарията си мислех, че са две различни части на растението, както ти писах на лично. Но може да се окаже,че са разновидност на един и същи вид растение.

3
Силвана, ти сега ме хвърли в ужас! Ако не мога да разчитам на резултатите от Токуда, не знам къде да си пускам изследвания. Все си мислех, че са с модерна апаратура са много напред в нещата...

4
Изследвайте приятеля си за Anti-Hbs. Ако има антитела, няма нужда да си поставяте ваксината сега. Изчакайте до след евентуално раждане,кърмене и т.н. Ако се протеснявате от маникюрист,козметик, зъболекар, просто отивайте с ваши инструменти или поискайте индивидуални при процедура.

5
Здравей, този Hepacleaner не е това, което ти трябва. Купи си котешки нокът или ако искаш Изопринозин- това са имуностимуланти. Но за Изопронозина трябва да се консултираш с лекар как да го приемаш, защото си е химия. Hepacleaner-a ппдпомага работата на черния дроб и чисти от токсини,но не иот вируса.
Щом си негативирала HBe значи вероятно от доста време си с вируса,но пък както каза Силвана нивата са ти много ниски и имаш възможност да го изчистиш. Но не разчитай само на собсвената си имунна система- помогни и малко! Стискам палци да се справиш бързо!

6
Моята история / Re: Хроничен хепатит Б
« -: Декември 10, 2018, 19:49:39 »
Здравей, какви са новите ти резултати? Правиха ли ти HBV DNA? Не е задължително доживот да пиеш лекарства. Възможно е да се пребориш с болестта за няколко години, но най-важното е, че ще забавиш увреждането на дроба, което от последния ти Фиброскан е минимално. В България също се предлага Тенофовир, но по здравна каса. Поне тук, изследванията и прегледите ги правят на един път и евентуално ще чакаш само за протокол и одобрение от касата.

7
Предстои ми лечение / Re: Много съм объркана
« -: Декември 09, 2018, 15:29:43 »
Здравей, какво се случва наистина може да ти каже само лекар, ние само можем да предполагаме. Наистина изглежда много объркано. Мога само да те посъветвам да се успокоиш и да изчакаш резултатите от изследванията. Ако не можеш да се свържеш с д-р Балабанска по телефон, опитай да и напишеш имейл. Ще ти го пратя на лично съобщение. Там имаш шанс да ти отговори. Стискам палци положителния резултат за вируса да е грешка.

8
Здравей, ваксина може да си поставиш, щом желаеш, но е абсолютно наложително да си напълно здрава. Ако синузита ти е обострен в момента, по-добре изчакай. В грипен сезон или при грипна епидемия също не е добре да се поставя каквато и да е ваксина.
Относно изследванията - пускала ли си изследвания за антитела? Ако не си пусни си, заедно с HBV Core Total. Последното показва дали си изкарала инфекцията някога. Този маркер е отрицателен при хора с ваксино-индуциран имунитет. Ако резултата е положителен, значи си се сблъскала с вируса, преборила си го и нямаш нужда от ваксина.Същото важи и за положителен резултат от Anti-Hbs изследване. То показва наличие на антитела. Не всички преболедували хепатит знаят, че са го изкарали. Понякога, се кара като по-тежък грип. Стискам палци всичко да е наред!

9
Пих котешки нокът. Сега от месец някъде пия Филантус на чай. От котешкия нокът съм доволна, но трябва да се сменят имуностимулантите през няколко месеца, за да не привиква организма. В началото, когато започнах да го пия за около 3 месеца PCR спадна от 9000IU на 415IU.

10
Здравей, имаш изградени Anti HBe , не HBs. Затова и репликацията на вируса е ниска, съответно и количеството му в организма. Когато човек с положителен HBe , започне лечение с НУК, се цели именно това - да се негативира HBe и с това да се подтисне репликацията на вируса. В твоя случай, организма ти е направил това без лекарството. Но, въпреки,че си HBe отрицателна, все пак си активен носител на вируса. На практика, всеки с хроничен хепатит е активен носител. Може да пробваш да пиеш малко имуностимуланти - кой знае, може би имунната ти система се нуждае само от малко побутване, за да довърши започнатото и да се разделиш с вируса. Пожелавам ти го от сърце.
P.S. Пусни си HBs Ag количествен- теста е важен! Колкото по-нисък резултата, толкова по-добре.

11
Нивото на вируса варира постоянно. Важното е да стои ниско. Напълно нормално е да спаднало. Вероятно вируса е слабо активен и имунната ти система се опитва да го подтиска. Ти с какъв HBe си? Положителен или отрицателен?

12
Здравей, това ниво на вируса е направо нищожно. Само трябва да те радва. Възможно е все пак организма ти да се опитва да се бори с него и за това чернодробните ензими да са ти леко завишени.  Пускала ли си тест за антитела?

13
И за мен е странен този коментар. При горна граница 0.05 за HBsAg количествен, 12000 единици си е много. Аз бях със 7150, бутнах ги на 4700, но при последните изследвания пак имам завишение до 5200. Някой беше казал, че когато този резултат падне под 600 единици, организма започва да изгражда антитела. И това пак е коментар на д-р Балабанска, доколкото си спомням.

14
Моята история / Re: Здравейте от мен, хепатит б
« -: Октомври 26, 2018, 09:23:24 »
Поздравления за отрицателния ПСР. Интересно ми какво каза Балабанска за количествения HBs Ag?

15
Моята история / Re: Моята история за хепатит С
« -: Септември 06, 2018, 22:46:41 »
Без биопсия няма как да се отпусне лечение. Фибротеста не мисля,че е добър за диагностика. Опитайте да убедите майка си да направи биопсия. Процедурата не е болезнена и отнема само секунда. В момента има лечение на хепатит С, което за 3 месеца унищожава вируса. Не чакайте! Може, преди това да минете Фиброскан (190 лв) , който ще покаже какво е състоянието на черния дроб.

Страници: [1] 2 3 ... 8

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007