Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Velimira

Страници: [1] 2 3 ... 6
1
Хванал си го рано хепатита! Аз сигурно го имам от 10 години, а колко алкохол се изпи през това време, не мога да го сметна. Поне съм пила само вино. Но и фиброзата ми е като по учебник за това време - F2, но с А1. Та сигурно алкохола има значение, но по-скоро при вече увреден дроб. 

2
Честито! Много се кефя като чуя такива новини. Ще стиснеш зъби още известно време и всичко ще си дойде на мястото. Изкушението сигурно е много голямо, но няма как. Дотук си го докарал ще потърпиш - трай бабо за хубост!  :smile:
Интересно ми е това с фиброзата - доктора обясни ли ти защо се получава този йо-йо ефект?! И колко време ти трая лечението та да смъкнеш на половина почти увреждането? Знам, че дроба се възстановява сравнително бързо при подходящите условия ама чак пък толкова....

3
Здравейте, мисля че във всяка лаборатория правят и двата теста. Може да потърсите такава, която прави количествен AntiHbs ако ви интересува титър. И да - кръвта трябва да е венозна.

4
Моята история / Re: Аз - нова история...
« -: Февруари 08, 2018, 00:52:31 »
Здравей, и първо - успокой се! От предиабет да не стане друго! Че това е по-лошо.
Сега по хепатита:
1. Инкубационен период 2-6 месеца, така че след месец и малко може да се изследваш.
2. 90-95% от хората изкарват остра фаза, което е добрата новина. Ако си се заразил вероятноста да хронифицираш е малка.
3. Не мисля, че е нужно да пазиш диета на този етап. Ако си заразен и се появят симптоми, едва след изчезването им и може да се съобразиш с храненето, алкохола и спорта за известно време.
Стискам палци да си минал между капките!

5
Здравей, аз съм ползвала и Есенциале и друг продукт с такъв състав и съм доволна. Ако се гледат и резултати от изследвания, може да се каже, че наистина работи. За съжаление е невъзможно да се направи директна съпоставка между двата, но за себе си бих ползвала алтернативния вариант на препарата. Ако искаш пиши на лично за да ти кажа какво съм пила.

6
Моята история / Re: Слет остър хепатит б
« -: Януари 05, 2018, 10:38:58 »
Едва ли е проблем. Става проблем ако редовно си пийваш здраво концентрат, дори и без да си прекарал хепатит. Щастлива и здрава 2018 пожелавам!

7
Моята история / Re: Хроничен хепатит Б
« -: Декември 18, 2017, 18:59:28 »
Здравей Morgan8675,
добре дошъл във форума. Тук ще намериш много полезна информация и хора, които да те подркепят и с които да говориш.
Първо ще започна с резултата ти от фиброскан - 6,6 е показател за слабо изразена фиброза (F0-F1) по скала от 0 до 4 (ето тук може да видиш скалата http://hepcbc.ca/tests/non-invasive-tests/fibroscan/. )
Тъй като Хепатит Б е бавно развиващо се заболяване имаш достатъчно време да решиш как да процедираш. Резултата от HBsAg - 3551,70 , височък е (реф. стойност горна граница 0,05), но пък може да работиш за свалянето му. Може ли да пуснеш и останалите ти резултати? Правен ли ти е HBV DNA тест?
По отношение на котешкия нокът и глутамина мога да ти кажа, че при мен дава много добър резултат. Ако искаш може да ми пишеш на лично или да прегледаш моята тема.
От мен това е засега.

8
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Декември 06, 2017, 19:54:04 »
Със sms едва ли ще се разберем. Помня, че някой тук във форума беше споменал за имейл и затова питам.

9
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Декември 06, 2017, 17:48:00 »
Някой има ли имейл на д-р Балабанска? Дали е удобно да и пиша на имейл, защото имам въпроси, а очевидно жената е много заета и трудно отделя време дори по телефона, а не ми се иска да я притеснявам. Днес просто разговора ни приключи по средата,защото имаше явно друг много настоятелен пациент. Благодаря.

10
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Декември 05, 2017, 22:41:57 »
Ето и резултата от ПСР (много са бързи, само седмица отне) - HBV DNA qReal Time-PCR    1982.53 IU/ml; 16276.6 copies/ml
Уви, не е каквото се надявах. Утре консултация с д-р Балабанска и май пак ще правим протокол.

11
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Ноември 28, 2017, 15:10:35 »
Здравейте, отдавна не съм писала и сега се включвам с малко инфо от днес. Бях в Токуда и си пуснах нови изследвания. За ПСР ще трябва да почакам , но ... HBsAg количествен 4700 единици. Юни месец резултата беше 7150 единици. Това трябва да е добре. Само не знам дали тази стойност не варира като ПСР. Надявам се не. Алат,Асат и ГГТ в норма. Стискайте палци и за още по-нисък ПСР.  :love5:
Пуснах и Anti-HbsAg очаквано няма анти тела. Резултат 0,33 (0-10)

12
Диагностика / Re: положителен AntiHbc на бебе?
« -: Октомври 26, 2017, 12:38:45 »
Здравей, информация можеш да получиш тук : http://www.hepactive.org/content/faq/How_to_Interpret_hepatitis_b_antibody . Според това,което пише Anti HBc Total е положително само когато е налична или е имало инфекция с Хепатит Б. Тези антитела не се откриват при ваксинирани,защото ваксината съдържа единствено повърхностния HBsAg. Знам, че при хепатит С антителата се предават при раждането, но не съм сигурна,че при Хеп Б също е така. Бебето изследвано ли е веднага след раждането?

13
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Октомври 18, 2017, 17:52:54 »
Здравей Силвана, със сигурност ще се консултирам с д-р Балабанска. Относно отлагането, имам в момента документите,които тя ми е подготвила, но не съм ги подала в ЗК. Мисълта ми беше именно тези документи с каква давност са и съответно колко време мога да забавя преди да ги подам. А иначе аз вече казах,че когато излязоха резултатите, д-р Балабанска ме посъветва да изчакам за момента с лекарството, да видим организма дали няма сам да се справи.

14
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Октомври 16, 2017, 23:41:07 »
Ясно. Аз не съм разбрала правилно. Та в тази връзка пак да питам : колко време мога да отлагам преди да подам документите? Защото сега вирусния товар е нисък и ако остане така добре. Но ако другия месец пак е висок? Нали вече коментирахме,че варира постоянно. А и сега с това доплащане за Виреад май ще връщам документите на Балабанска с молба да го смени с генерика.

15
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Октомври 14, 2017, 11:31:14 »
Защо да е безсмислено да се пият антивирусни? Самия котешки нокът не лекува,да, но подпомага имунната система. Мисля отдавна на всички ни е ясно,че единствено и само тя е способна да се справи с вируса.  Виреада също не лекува, но подтиска репликацията на вируса. Аз вече имам  Anti- HBeAg , което да върши тази работа. С имуностимулация мисля, мога да увелича нивото на тези антитела. Целта ми е да изчистя дроба от HBsAg, което е ключовото в случая. А и съм с F2 - като помагам на дроба да работи по-лесно, помагам и на регенерацията му. Такава е моята логика. P.S. От ноември ще сменя котешкия нокът с черен бъз.

Страници: [1] 2 3 ... 6

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007