Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - BigBang

Страници: [1] 2
1
В Испания лекуващият лекар ми каза че се чакат 6 месеца от откриването на вируса защото има случаии когато пациента сам оспява да се изчисти и ако стане то става до 6-тия месец!
Или ако пациента е в напреднала фаза и доктора е убеден че пациента в вирусоносител от повече време!
Но норматива казва че се изчакава минимум 6 месеца от официалното откриване на вируса след което се прилага лечение ИЛИ по преценка на доктора - напреднала фаза итн... причината е цената на лечението!
 :book_read:

2
Моята история / Re: И моята история ..........
« -: Октомври 19, 2017, 13:20:31 »
Ужас, все едно им е бащиния това лекарсво....

3
Общи теми / Re: И на мен ми откриха хепатит Ц
« -: Октомври 04, 2017, 16:06:31 »
Днес докато си миех зъбите се замислих  :pardon: дали не се само-пре-заразявам при миенето на зъбите и бръснене, защото от време на време ми се случва някой венец да пусне кръв или при бръснене да се порежа и следователно и четката и съмообрасначката ми са заразени.
Как тогава ще се излекува човек ако използва заразени четка и цъмообрасначка?  :shocked1:
То дори да се исчисти човек от вируса и ползва заразени четка и съмообрасначка пак се заразява  :sad3:
Някой има ли обяснение на това?

4
Общи теми / Re: И на мен ми откриха хепатит Ц
« -: Септември 23, 2017, 21:29:00 »
Нужно е ако искам да са безплатни.  :smile:
След като човека ми обясни че е бесмислено понеже няма да покажат реалното състояние ¿? , на този етап не съм убеден че трябва да си направя междинни иследвания а до насрочените от доктора иследвания остават 2 месеца. :chat:

5
Общи теми / Re: И на мен ми откриха хепатит Ц
« -: Септември 23, 2017, 01:34:49 »
И така ходих при личният лекар и питах дали трябва да си направя иследвания по време на лечението и той ми отговори че при по време на това лечение иследвания не се правят защото няма да са точни и дори трябва да се изчака един месец след приключване на лечението и тогава се правят иследвания за да се види реалният резултат.
Така най културно ми обясни че няма да има иследвания, а аз без негово съгласие и направление няма как да си направя освен да търся частни клиники/лаборатории...  :whistle:

6
Общи теми / Re: И на мен ми откриха хепатит Ц
« -: Септември 17, 2017, 20:53:09 »
Не, не вземам никакви добавки от години, нито протеин, нито нищо, продължавам да ходя на фитнес защото когато ми исписаха лекарството докторката ми каза че няма проблем да ходя на фитнес и да правя каквото правя всеки ден, но забрани всякакви самолечения с лекарства които не са съгласувани с личният лекар, като и всякакви билки, витамини, алкохол, да не стоя прекалено на слънце без защита и да ползвам презерватив при полов акт.

За иследвания ми казаха след 3-ят месец и после след 6-ят месец.

Но ще отидя да говоря с личният лекар дали може да ми пусне иследвания по рано.

7
Общи теми / Re: И на мен ми откриха хепатит Ц
« -: Септември 15, 2017, 16:08:35 »
започнах втората опаковка с лекарсва  :medicine:
усещам вече някаква лека сънливост и отпадналост до 3-4 часа след приема, по скоро леко истръпване, симптоми които за сега изчезват след тренировка в фитнеса.

8
риска е най висок при кръвен контакт,
или в този случай ако в последните 3-4 дни някой заразен се е порязал докато я е ползвал и в последствие ти също си се порязала при ползване.

четох че вируса на хепатит оцелява 3-4 дни извън тялото и през този период може да инфектира.
Ако греша някой да ме поправи споделям това което съм чел в интернет.

9
Здравей Силвана, благодаря, и за разяснението и за успокоението. 
:fun:
Днес ми дадоха направления за иследвания едното е за след 3 месеца (след 12 седмичен прием на медикамента - 84 дни) а второто е след 6 месеца
и от напрежението пропуснах да си взема среща за лекуващият доктор за след 3 месеца и взех само за след 6-ят месец. 
:oops:
Трябва да видя дали мога да взема среща за след 3-ят месец, дано не ми направят проблем  :angry3:
 


10
Резултатите показаха Ф-2, генотип 3
Предписаха ми лекарство Epclusa (sofosbuvir 400 mg/velpatasvir 100 mg) което било ново и е за 1,2,3,4,5 или 6 генотип.

Но едно нещо ме притеснява като четох относно това лекарство а именно че има случай на реактивиране на хепатит Б. А аз съм искарал в миналото хепатит Б без дори да знам.
В листовката на лекарството пише че при хора с хепатит Б трябва да се следи пациента за промени в нивата на вирусното натоварване.
А в интернет в статии за това лекарсво пише че дори и хора който за излекувани от хепатит Б имало опасност за реактивиране.

Дадоха ми среща при лекуващият доктор след 6 месеца за да види резултатите (3 месеца трябва да пия лекарството и после още 3 да чакам)

Ако някой е наясно с този вторичен ефект да сподели малко е стряскащо да не знам какво става докато ги пия ?
 :medicine:

11
След месец чакане да ми дойде денят в който имам среща с специалист най сетне дойте и отидох но се оказа че доктора беше по хранисмилателната система и ми назначи кръвни иследвания и коремна екография (ecografia abdominal) и ме препрати към друг доктор по чернодробни заболявания.

За кръвните иследвания имам среща след десет дни, и до още 10 би трябвало да ми излезнат резултатите - генотип и тн... ,
обаче за радиографията ми казаха че трябва да получа до месец или месец и половина писмо по пощата с дата на която да отида в болницата и да ми я направят, след това трябва да чакам ново писмо по пощата в което да са ми насрочили среща при доктор по чернодробни заболявания.
Ще отидя тези дни до личният лекар да го питам ако си направя радиография в частна клиника дали важи и дали ще си спестя тези два месеца.  :angry1::fool3:  :sad3:

Питах въпросният доктор относно диета , лечение и тн.. а той ми каза че единственото докато чакам е да спазвам здравословен живот, и най важното никакъв алкохол!.
Относно витамините и билките ми каза че не пречат стига да се вписват в значението на здравословен живот /да не се прекалява/
Относно лечението ми каза че в днешно време има лечение за всички стадии и типове но лекарствата са скъпи и затова трябвало да се направят много иследвания за да може да се конкретизира самото лечение.
На въпроса за критериите за лечение той не беше сигурен, каза че другият лекар по чернодробни заболявания щял да ме запознае с детайлите.

12
:chat: Хора дайте съвет какво да питам лекаря относно лечението, анализи, и тн... след два дена съм на преглед при специалист който би трябвало да определи състоянието на черният дроб и най вероятно какъв ген-тип е хипатита 1,2,3,....  иска ми се да отидя с въпросника  :pardon: че после може чак след месец да ми е срещата при него .

13
Malinka аз все още чакам за преглед за да ми определят какъв гено-тип ми е хепатита можеби някой който е на лечение или е минал лечение ще е по запознат с бюрокрацията.
Иначе добавих и Селен към сутрешният ми коктейл по препоръка на snd242  :hungry_boy:Даниил Андреев и аз не знам как са нещата тук но преди време, може би две години, на моя позната също чужденка, и откриха хепатит но не знам от кой тип беше Б или Ц и я подложиха на лечение за около 3 месеца, като през това време и бяха казали да не стои на слънце, може би заради ефект от лекарствата. Спомням си че беше лятото а на нея и се ходеше на плаж но не можеше.

14
Здравей Buba, не не съм на лечение, но се надявам се на такова. За сега чакам да ми дойде денят в който имам среща при друг лекар за който ми казаха че ще ми направи ново или нови иследвания за да определи до колко е засегнат черният дроб и какъв ген-тип е хепатита.

Мисля че личният лекар когато каза че не е увреден черният дроб нямаше в предвит че не е засегнат а че не е увреден в смисъл цироза/жълтеница поне той така ми каза, че ако е увреден човек придобивал жълт отенак на кожа, очи ... повтори ми го два пъти като на последният се опита да ми покаже някави данни от иследванията на екрана на компютърът му, но аз бях в шок и задавах въпрос след въпрос.

Относно белият трън, медът, лимона и лененото семе - за тях четох в интеренет коментари че помагали за въстановяване на черният дроб и за по лесно отчистване на организма от вредни вещества и така не се натоварва дробът, днес си поръчах и капсули Селен комбинирани с Бирена мая.

Моля за мнеие ако някой знае за куркума дали е полезна за хора който не са все още на лечение :browse:

15
 Благодаря за информацията snd242 още утре сутринта отивам за селен  :good:

Страници: [1] 2

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007