Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Азалия

Страници: [1]
1
Здрасти,аз съм в самия край на двумесечно лечение с виекиракс и ексвиера. Първият месец ми беше доста сънливо и уморено,особено след приема на ексвиера (тя е сутрин и вечер,виекиракса е само сутрин). Вечер след хапчето до 30мин трябваше да съм си легнала,защото ми се приспиваше страшно много. Вторият месец,сякаш организмът ми свикна и не усещам тази тягостна умора и желание за сън. Успех

2
Здравейте, от седмица съм на Виекиракс и Ексвиера /без рибавирин/; в листовката като страничен ефект е описано само чувство на умора. Усещам доста често напрежение в сърдечната област и задъхване, а от вчера и дискомфорт в едното ухо /едновременно бучене,заглъхване и пищене/. Моля,  да споделите мнение, трябва ли да потърся съвет от лекар или на фона на страничните ефекти от другите терапии това си е бял кахър?  :wink3:

3
Здравейте, имам хроничен хеп. С и съм в процес по кандидатстване за лечение; правени са ми изследвания и за хеп.Б, но малко се обърках, така че моля за помощ какво точно значи това:
HBsAg (-)
anti HBc (+)
HBsAB (-)
anti HBs (+)

И още нещо-нормално ли е стойностите на anti HBc и anti HBs да нарастнат във времето?

4
Здравейте, през последната година често ми вземаха кръв /в различни болнични лаборатории/; прави ми впечатление, че лаборантките или не са с ръкавици,или ако са с ръкавици,то те са меко казано омазани със засъхнала кръв и не се сменят нито преди,нито след вземането на моята кръв, тоест след никой пациент. Целта на ръкавиците не е ли да предпазват от евентуално заразяване както лаборанта,така и пациента?
Доста неприятен беше и един случай, в който момичето,което ми вземаше кръв бе ново и неопитно, набоде ме 3 пъти /на 4-ят, успешен, поиска помощ от по-опитна колежка и слава богу  :fool3:/ и след всяко изваждане на иглата кръвта ми се стичаше по чаршафа на кушетката и по пода. Тя позамаза с памук,но не смени чаршафа,по който останаха петна. Ами следващият пациент, който легне/седне и се опре с ръце на този чаршаф?
Не искам да звуча драматично, но опасността е доста реална, как смятате?

5
Здравейте, при първоначалното откриване на хеп.С вирусното ми натоварване беше около 11 000 IU  /март тази година/; миналия месец ми пуснаха пак това изследване и резултата беше около 5500 IU. В началото на този месец си подадох документите за лечение. Доста ми е чудно как вирусния товар е спаднал наполовина без лечение и малко се притеснявам дали ще ме одобрят при тази ситуация. Моля за мнения по въпроса

6
Моята история / Re: Моята история за хепатит С
« -: Октомври 23, 2017, 17:37:29 »
Благодаря за подкрепата :) В Каспела, Пловдив

7
Моята история / Моята история за хепатит С
« -: Октомври 23, 2017, 16:53:24 »
Здравейте! Моята история започна през март месец тази година. Решихме да запазим стволови клетки на новородената ни дъщеричка /септември мин.година/, но близо 7 месеца по-късно от фирмата за стволови клетки ми се обадиха с лошата новина, че при изследване на моята кръв са открили активна инфекция с вируса на хепатит С. Едва тогава осъзнах,че по време на бременността ми не ми е правено изследване нито за хеп.Б,нито за хеп.С, а доколкото се информирах по-късно, влизат в пакета майчино здравеопазване. По познатия на всички ви ред тръгнах по доктори,като реакцията на личния ми лекар беше-защо това ти е такъв проблем,ти имаш антитела /може би да чакам да се самоизлекувам?/. Лекарката, към която ме насочиха ми обърна доста внимание,направи ми всички изследвания, проследявах се няколко месеца. Имам тип 1б,вирусно натоварване 11 000 IU. Стигнахме до момента на биопсията,тя счете,че не съм подходяща за биопсия поради ниски тромбоцити и затова ми направи редица други изследвания-еластография,фибротест или нещо подобно, от което все още чакам резултат, за да мога да кандидатствам за лечение. От изследванията на черния ми дроб до тук установи, че е доста засегнат-Ф3 към Ф4. Тук е момента да вмъкна,че вероятното ми заразяване е станало в детството ми, преди около 20 години, тъй като съм оперирана от невробластом, последвала химиотерапия, редица кръвопреливания на кръв и др.кръвни продукти. Единственото, което съм усетила като здравословен проблем през тези години е, че преди около 5 год. започнах да не мога да приемам дори и нищожни количества алкохол; ако изпиех чаша бяло вино или 50гр водка, на следващия ден буквално не можех да стана от леглото, с повръщане и главоболие. Реших си проблема като просто спрях да пия,дори и бира.
Хубавата новина е,че изследвахме дъщеричката ни и тя не е носител. Има антитела,но не и същинско носителство.
Остана сега и аз да се оправя и всичко ще е наред,но...вече започнах да се притеснявам,че нещата стават твърде бавно,а и няма сигурност дали ще бъда одобрена.

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007