Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - smiley

Страници: [1]
1
Здравейте всички от мен и от малката София :bye2:

Не съм сигурна дали точно тук е мястото да поразкажа за драмите, които преживях, но ако не съм уцелила моля администраторите да ме поправят, БЛАГОДАРЯ :flowers2:

На 18август родих момиченце, казва се София, 3600, 52см  :girl_dance: Родих нормално в Тина Киркова. Знам, че тук не е мястото да коментирам, но съм изключително възмутена от отношението към родилките в тази болница от страна на огромна част от персонала и не я препоръчвам (с или без избор на екип все тая, акушерките бяха отвратителни или поне тези на които аз попаднах). И от тук започва драмата: още като влизах в предродилна зала (към 23,30 на 17 август) предупредих, че имам Хепатит Б и че ще се наложи да се бие една допълнителна инжекция на бебето веднага след раждането, след като родих отнесоха бебето (не ми го дадоха дори да го гушна за секунда) и ми казаха, че неонатолозите са се видели с таткото (в него беше имуноглобулина) и са се разбрали. Аз се успокоих и изкарах 3 часа докато ме откарат в стаята. Там се чух с таткото и се разбра, че него дори не са го пуснали да влезе в болницата , защото било през нощта, да не говорим пък за срещи и разговори с неонатолози. Едва успях да стигна до неонатологията към 4 часа сутринта и от там ми казаха, че не можели сега да вземат отношение да отида сутринта към 8ч, когато се сменяла смяната. Отидох и д-р Благова ми заяви, че няма поставят имуноглобулина, защото: 1. не съм само аз с хепатит б какво толкова съм давала зор; 2. в тази държава си имало закони и точка по въпроса; 3. след консултация с ХЕИ от там са й казали, че нищо нямало да се промени ако се приложи глобулина в комбинация с ваксината; 4. Консултирала се била и с д-р Кръстев, който бил казал, че все тая дали ще го слагаме, защото тези глобулини се ползвали преди да се появи СПИН-а (каквото и да значи това). Няма да ви обяснявам през какъв ужас преминах в този ден и как ми минаваха тези 12 ценни часа след раждането и аз виждах, че нищо не се случва. На другия ден същата тази лекарка, след като беше вдигнала цялот отделение на крак, че това е абсолютно незаконно ме извика и ми каза, че ако съм искала да съм намерела някой да "боцне бебето" и тя щяла да се направи , че не знае. :crying3: :crying3: :crying3: Оставам без коментар, защото ще се наложи да ме блокирате :angry2:

И така сега въпросът ми е има ли смисъл да приложим имуноглобулина с втората ваксина, която се прави в края на първия месец на бебето? Бих могла и да изчакам до навършване на една годинка и тогава да изследваме малката Софи и понеже на листовката пише, че ако титъра на антителата е нисък може да се приложи в комбинация в ваксина или просто да го дам на друга майка.....

Ще съм ви благодарна да коментирате различните варианти, до колкото изобщо такива съществуват.

Най-сърдечни благодарности!!! :flowers2:

2
Здравейте отново от една бременна участничка във вашия форум  :girl_wink:
Първо бих искала да изразя най-искрените си благодарности за това, че този форум съществува и най-вече да благодаря на ХОРАТА, които полагат ежедневни усилия за да помагат на нас.  :flowers2:

При мен ситуацията е следната: в осмия месец се сетиха да ми пуснат и изследване за Хепатит Б, което се оказа с положителен резултат. Повторих изследването с надежда, че първия път е било лабораторна грешка. Помолих и Циба лаб да ми дадат конкретните стойности, за да съм сигурна, че съм над нормата и от там ми дадоха репорт на който пишеше над 240. Отидох в ХЕИ София, където на изследването  за HbsAg ми дадоха следните оптични стойности:
СО-0,031 (гранична стойност)
Е1=3,189
Е2=3,176
Рс= 3,224
Положителна контрола

После направих и изследване за HbеAg, което излезе отрицателно (-) и Anti Hbc IgM (-)

Моля за помощ до колко тези изследвания могат да покажат дали съм носител, заразна ли съм и каква да е следващата ми стъпка? Достатъчни ли са тези изследвания, за да отида на специалист или да си пускам и другите анти тела?

Предварително благодаря за всеотдайната помощ и търпение, което проявявате към проблемите на всеки член!!!
 :kiss:


3
Моята история / Привет
« -: Юни 05, 2009, 11:39:38 »
Здравейте всички,
Дойде ред и аз да се включа към вашето семейство :) Моята история е следната: бременна съм в осмия месец, за което съм бекрайно щастлива. На 26 год съм живея в София. Когато разбрах за бременността си се записах на женска консултация при една много млада, но много мила лекарка. В последствие тя напусна клиниката и се наложи да се прехвърля при друга в една поликника. Тя установи,че в началото на бремността са младата е пропуснала да ме изследва за т.нар австралийски антиген. Резултатът ми излезе миналата седмица и пишеше ПОЛОЖИТЕЛЕН. След първоначалния шок отидох при гинеколкожката, която ми обясняваше как не било нищо страшно и че една нейна кумица била с положителни резултати, но 2 седмици преди термина ги повторила и всичко било наред. Според нея при бременните често се получавалао леко завишаване на показателите с една-2 единици , които компютъра автоматично отчитал като положителен резултат. За всеки случай ми пусна чернодробни изследвания, които излязоха вчера и са в норма спрямо обявените рефернтни граници. Слад като попрочетох за болестта ми се струва, че не бива да се подгохда така лежерно от страна на лекарката ми и затова се обръщам с молба за съвет към вас каква е следващата стъпка. Знам, че все още нямам диагноза и че вероятно си има канален ред, по който всички минават..... Четох и за ваксината , която се бие на новороденото заедно с гамаглобулина, но се чудя дали аз трябва да си ги набавя преди влизане в родилното или те ще ги имат налични.... Вярно ли е, че трябва да раждам в изолатор.... И още един милион въпроси имам в главата, с които няма да ви тормозя сега

Ще съм благодарна на всяка една дума, която д ами покаже посоката за следващата стъпка, която трябвада предприема.

Предварително ви благодаря, че сте създали това място във виртуалното пространство, където  талкива като мен да потърсят надежда  :flowers2:

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007