Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - морещица

Страници: [1]
1
На лечение съм / Първата инжекция
« -: Септември 16, 2009, 19:44:18 »
Здравейте

Хубаво е че във форума има все повече постове за дадени протоколи и поставени първи инжекций.
Е,ето ме и мен с първата инжекция.
Искам първо да благодаря на Анита,че беше до мен и престоят ми мина направо забавно.
За страничните ефекти:нямах почти никакви,даже и една температура не вдигнах.
Странното беше,поне за мен и Анита,че ми включиха Трансметил(май така беше),но Анита каза да не протестирам. :wink3:
Е това е,започнах да видиме как ще приключа.
На всички искам да пожелая оздравяване и отрицателно ПСР.Ще победим гадния вирус.
Благодаря Ви,страшно много.

2
Здравейте.
Никъде до сега не срещнах такава тема и не можах да намеря информация която да ме ориентира.Моля Ви да ми помогнете ако можете.
Та така.Работя в хранителновкусовата промишленост.Прочетох подробно наредба 15 от27 Юни 2006г. в която са посочени с кои болести човек не може да работи в тази сфера.Но в чл.3 т.4 от тази наредба е написано:
4. при съмнение за заразно заболяване (остро или хронично протичащо) незабавно да насочи лицето към съответния медицински специалист за извършване на необходимите лабораторни изследвания за уточняване на диагнозата;.
Незная дали хроничния хепатит не спада в тази точка.Прегледах и профилактичните им прегледи и не пишатда се прави изследване за хепатити.Някак в името на лечението ми мога да се прикрия.Бих искала да съм честна с тях но едва ли ще ме разберат и ще си изгубя работата а с това и осигуровките.До тук добре,ноооооо....
От работата ни правят и презаверяват здравните книжки.Въпроса ми е има ли някакъв начин здравната каса при поредната заверка да им изпрати информацията че аз съм болна и така да се разбере.Общуват ли институцийте по между си и регистрират ли ни някъде като хронично болни.
Моля Ви,някой ако има информация или е преживял нещо подобно да сподели и да ми помогне.
Предварително Ви благодаря.

АЛОРА :flowers2:

3
Здравейте.
Искам и аз да се похваля с протоколче.Не съм писала отдавна но гледах повече да чета а не да ви занимавам с въпроси на които вече сте отговаряли.Въпреки всеотдайността Ви не искам да ставам досадна.Май имах късмет че ме одобриха толкова бързо.Утре отивам до ДПИ-то за рецептата и да си поръчам интерферона.Въпреки че няма проблем да ми издаде рецепта за 28 дни,реших да изчакам седмица,две преди да започна лечението.Само едно не разбрах след като си взема рецептата ли да чакам или след като си взема интерферона(нали няма проблем да стои толкова време в хладилника).
Още веднъж искам да благодаря за този форум и на хората в него които помагат на "новаците" като мен.
Надявам се да изкарам само 6 месечния курс и да няма повече :angel:.Стискам палци на всички и има надежда.Желая Ви приятна вечер.

Поздрави АЛОРА :flowers2:

4
Здравейте.
Порових се,но не мога да намеря подобна тема.Надявам се да не ви ставам досадна вече.
Та така моят гинеколог ми изписа противизачатъчни за да регулираме месечния цикъл.Пия ги вече от 6 месеца и много добре ми действат.На листовката обаче прочетох че не се препоръчват ако имаш  хроничен хепатит.МОже ли да ми обясните как действат и защо не бива да се пият от хепатитно болните.И още едно въпросче. :ashamed:Трябва ли да изчакаме и третата ваксина със съпруга ми за да можем да правим секс без презерватив(не е особено доволен :ashamed:)
Предварително ви благодаря.И лека вечер.

 :flowers2:АЛОРА

5
Здравейте,
не знаех куде да слойа точно темата..дано да е на правилното място.
Ето какво.Работя във фабрика за кафе и много се притеснявам от болеста си.Въпреки че нямам пряк контакт с продукта,реших,че е редно да уведомя работодателя си за хипатита,пък рой да реши какво да прави.И ето днес набрах смелост,когато случайно чух един от началник смените ни да "разяснява" начините по които може човек да се зарази с хепатит б.Цитирам
"Ако болен от хепатит се хване за дръжката на вратата и после аз се хвана,ще се заразя"
Останах с отворена уста.Как е възможно да е толкова неинформиран пък и да го "проповядва"на всичкото отгоре.Ужасно.
Това някак ме накара да се замисля дали да кажа.Ми ако се отнесат по същия неук начин,ще си загубя работата а от там и осигуровките и лекарствата.Незнам какво да правя.
Ако някой има желание,нека разкаже при него как са се развили нещата и как е постъпил.Има ли някакъв "закон" който да ни разрешава "нормален живот".Моля ви и да ме посъветвате какво да правя.
Благодаря ви.

 :flowers2: АЛОРА

6
Здравейте.
Нека ви разкажа и моята история и да ви помоля за помощ и разбиране.
Попаднах вчера на този форум,но още не мога да се ориентирам.Обаче видях каква подкрепа си оказвате един на друг и мисля че само на това място мога да срещна разбиране и да получа адекватно обяснение(за което най-сърдечно ви моля).
Ето какво се случи и с мен.Преди около година отидох да даря кръв.Направиха ми изследвания всичко точно и ми взеха кръв(т.е.дарих).Когато се върнах след 3 месеца да даря отново ми казаха,че не мога,защото съм боледувала от хепатит б в миналото,но сега всичко е наред.Отидох при личниа ми лекар и му обясних ситуацията,той ми отговори че и той е бил с хепатит б и че се е лекувал с ниакакви системи(преди 20 год.) каза да не се безпокоя.Преди два месеца обаче започнах да повръщам и да отслабвам(аз предполажих,че е от стреса на който бях подложена наскоро)и съпруга ми настоя да отидем до токуда.Щом ми видяха татуировките веднага само с един общ преглед заключиха хепатит(аз им обясних какво се е случило и как съм се заразила-с една от татусите).
След двумесечно ходене по лекари и болници ето това  са крайните изследвания:
АСАТ-45; АЛАТ-65; ГГТ-11; АФ-55 ПЦР -1 340 000
HBsAr-положителен; HBeAr-отрицателен; Анти HBe-пол.; Анти HCV-отр.; HBsAg-0,69; HBsAg Text-negative.HBeAg-отр.; anti HBe-положителна
След чернодробната биопсия;HAI-5 бала; фиброза-0.
НАчаллните изследвания при първия ми преглед бяха следните;(от 25.03.09)
HBsAg-192.21,HBsAg Text-reactive; Anti HCV-0.39,Anti HCV text-nonreactive; ANti HBc total-reactive;HBsAG-0.69,HBsAg text-negative.
АСАТ-24; АЛАТ-19;ГГТ-11.Левкоцити-8.35.
Черен дроб с нормални размери,хомогенна структура на пареньима.Жл.мехур,панкреас,слезка и бъбреци-в норма.
След биопсията ето какво пише;
"Представителна чернодробна биопсия с умерено изразено портално възпаление във всички портални пространства-D(2) и лек,фокален перипортален пограничен хепатит,в някой портални пространства А(1); с около две некроинфламаторни фокуса на зрителното поле C(2);без фокални конлуентни некрози-B(0).Групи от хепатоцитите са с белези на балонна дегенерация.Липсват фиброза или стеатоза"
Това е и никой не ми обяси кое какво значи.Казваха ми само че имам хепатит и съм заразна и аконе се лекувам ще развия цироза.
Накрая ми поставиха диагноза; ЛЕК ХРОНИЧЕН ВИРУСЕН ХЕПАТИТ Б  с леко изразена хистологична активност.(нещо което пак не ми се обясни)
Съпругът ми хич не вярва(просто защото никой нищо не ти обяснява и защото преди изследваниятя имахме сексуален контакт без презерватив)Той не е болен(което е най-хубавото)и в момента е с втората ваксина.А и неговата лична лекарка му казала ,че не съм била болна в момента,защото дори левкоцитите не са ми били повишени,когато й показал изследванията ми(може ли да е възмижно?)
МОЛЯ ВИ обяснете ми,нищо не разбирам и съм толкова объркана и отчаяна,постоянно плача и не зная какво да правя.Дадоха ми протокол за лечение,но днес ме върнаха от НЗОК,защото не бил по новия образец.Имам ли шанс да вляза в тази програма? Имам ли шанс да се излекувам?
ЗНая,че задавам много въпроси и сигурно искам много,но не зная към кого другиго да се обърна за да ми обясни нещата на език който да разбера.
Предварително ви благодаря за вниманието и съдеиствието.

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007