Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - krasimirski

Страници: [1]
1
Здравейте, уважаеми доц. Антонов,
Имам проблем с хепатит Б, който ми беше открит 2007 година март месец.
Започнах лечение в Испания с Адефовир - ''ХЕПСЕРА''. След 2 годишно лечение трябваше да мина вече на Ентекавир по преценка на испанските лекари, но аз реших да се прибера в България и след 1 година и половина чакане започнах лечение с пегилиран интерферон (Пегасис -180 микрограма). Започнах на 15.01.2010 г.
След  стартирането на лечението с интерферон започнаха да ми скачат драстично АСАТ и АЛАТ. Преди да стартирам те бяха: АСАТ-46, АЛАТ- 74

1. Януари / АСАТ-48,32 / АЛАТ-106,38/
2. Февруари / АСАТ-66,04 / АЛАТ- 171,02/
3. Март / АСАТ-195,40 / АЛАТ - 466,90/ и вече завишен ГГТ - 116,40

И лекарите от ВМА, д-р Симонова ми каза да ги спирам инжекциите. И пуснах  наново PCR във вашата лаборатория и чакам резултат на 09.04.2010 г. Също пуснах и anti-HBc igM и HBeAg - те са отрицателни. Желая консултация със вас ако е възможно.
Благодаря предварително!

2
Моята история / Здравейте
« -: Март 30, 2010, 18:57:30 »
На 26.02.2007г. при профилактичен преглед за медицинско ми установиха завишени стойности на трансаминазите и HBV инфекция. Без да имам оплаквания АСАТ-38 и АЛАТ-111 Влезнах във ВМА за доуточняване на диагнозата и се оказа, че наистина съм заразен със Хепатит - Б.
Предложиха ми лечение със интерферон, но така и не гозапочнах, защото отидох да се лекувам във Испания със ADEFOBIR - ''HEPSERA'' със съгласито на наште лекари. Резултатите влезнаха много бързо във норма  за месец два, но после пак започнаха да се увеличават но със малко 15 до 20 единици.Вземах лекарствата почти три години и следващата стъпка на лекарите от Испания беше преминаване към ''ENTECAVIR'' и всичко беше наред докато не се прибрах във България. И  тука има лекарството ENTECAVIR но- било във ограничено количество :sad3: НЕЗНАМ КАКВО ЩЕ РЕЧЕ ТОВА -ТОЕСТ ЗНАМ МНОГО ДОБРЕ '' ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ.  и се наложи да чакам 1 година и половина за да ми бъде отпуснат Интерферон ''PEGASYS'' от здравната каса защото неможах да се класирам за точното лекарство ''ENTECAVIR'':oops:. От януари 2010 г. Започнах да го правя ''PEGASYS'' но резултатие вместо да се стабилизират от АСАТ-47 АЛАТ-86 ЗАПОЧНАХА ДА СЕ УВЕЛИЧАВАТ ДРАСТИЧНО СЪС ВСЕКИ ИЗМИНАЛ МЕСЕЦ !!! ЯНУАРИ/ АСАТ-48 АЛАТ-106, ФЕВРУАРИ/ АСАТ-66 АЛАТ-171, МАРТ/ АСАТ-195 АЛАТ- 466 и вече завишен и ГГТ. НЕЗНАМ  КАКВО СЕ СЛУЧВА НО КАТО УВЕДОМИХ ЛЕКУВАЩИЯ МИ ЛЕКАР ПРАДНИЯ МЕСЕ ФЕВРУАРИ - ТЯ МИ СПОДЕЛИ, ЧЕ ТОВА БИЛО НОРМАЛНО ЗАЩОТО СЕ РУШИ ВИРУСЪТ. А КОГАТО Я УВЕДОМИХ ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ТОЗИ МЕСЕЦ МАРТ - 2010 НЕМОЖА ДА КАЖЕ НИЩО ПРЕПРАТИ МЕ НА ДРУГИ ЛЕКАРИ, ''ДОЦЕНТИ'' КОИТО МЕ ПРАЩАТ ДА ПРАВЯ ОТНОВО И ОТНОВО ИЗСЛЕДВАНИЯ ОТ СКЪПИ ПО СКЪПИ. И НИКОЙ НЕ МИ ДАВА ЯСНА ПРЕДСТАВА ЗАЩО СЕ Е ПОЛУЧИЛО ТАКА, ПРОСТО МИ КАЗАХА ДА ГИ СПИРАМ ИНЖЕКЦИИТЕ''PEGASYS'' ВЕДНАГА !!! И ДА СИ ПРИГОТВЯ ОКОЛО 350-400 ЛЕВА ЗА НОВИ ИЗСЛВДВАНИЯ ОТ КОИТО МИ СЕ ПОЛАГА ЕДИН БЕЗПЛАТЕН ''PCR HBV DNA'' .

MИЛИ ХОРА ДА ЗАВЪРШВАМ ДА НЕ СЕ ОПЛАКВАМ ПОВЕЧЕ. ЗНАЙТЕ ЕДНО ОБРЕЧЕНИ СМЕ ВЪВ ТАЗИ ДЪРЖАВА. 3-ГОДИНИ СЪМ СЕ ЛЕКУВАЛ ВЪВ ЧУЖБИНА ЕДНА СТОТИНКА НЕ СЪМ ДАЛ ЗА ИЗСЛЕДВАНИЯ И ЛЕЧЕНИЕ да не говорим, че и и на работа неможеш да ходиш докато ги стигнеш великите ни специалисти. БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ  И БОЛНИТЕ СКОРОШНО ОЗДРАВЯВАНЕ.
АКО НЯКОЙ ЗНАЕ НЕЩО ПО ДОБРО НЕКА МИ ПРЕДЛОЖИ, че наистина вече незнам на къде да тръгна. БЛАГОДАРНОСТИ !!!

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007