Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - joro

Страници: [1]
1
Диагностика / мнение за пкк
« -: Януари 11, 2017, 00:53:20 »
Здравейте отново, минаха почти 6 г от края на моето лечение, от които първите 5 ми нямаше нищо...
От около 1г обаче започнах да чувствам тежест в дясно (след като спрях цигарите) та така до днес. Пия всякакви хепатопротектори но щом ги спра тежестта се връща. При изследванията ми е завишен леко алат (първите 5 г ми беше в норма) също така и левкоцити и разни. Ходих по какви ли не доктори и нищо, щяло да отшуми и така 1 г вече, псра ми е отрицателен... това ми е последната пкк след 4 месеца хепатопротектори алат е почти в норма от останалите пак си има високи ... Мислите ли че има повод за притеснение или да повярвам на лекарите и да чакам още да отшуми тежестта ?

WBC ( Левкоцити - бр.)   11.50   x10^9/L   3.50 - 10.50
Ly% (лимфоцити)   33.2   %   20.0 - 48.0
Mo% (моноцити)   8.8   %   1.0 - 11.0
Eos% (еозинофили)   0.3   %   0.0 - 6.0
Baso% (базофили)   0.5   %   0.0 - 2.0
Neu% (неутрофили)   57.2   %   40.0 -70.0 (20.0- 50.0 за деца до 4г.)
Ly# (лимфоцити)   3.82   x10^9/L   1.10 - 3.80 (1.30 - 7.40 за деца до 4г.)
Mo# (моноцити)   1.01   x10^9/L   0.07 - 0.80
Eos# (еозинофили)   0.040   x10^9/L   0.000 - 0.500
Baso# (базофили)   0.060   x10^9/L   0.000 - 0.140
Neu# (неутрофили)   6.570   x10^9/L   2.100 - 6.400 (0.900 - 5.300 за деца до 4г.)
RBC ( Еритроцити - бр.)   5.07   x10^12/L   4.40 - 5.90
Hgb ( Хемоглобин )   157   g/L   135 - 180
Hct ( Хематокрит )   0.451   L/L   М: 0.40-0.53 Ж: 0.36-0.48
MCV (ср. обем на еритроцита)   89.0   fL   Възрастни (82.0 - 96.0); Деца (77.0 - 92.0)
MCH (ср. Hgb съдърж. в еритр. )   31.0   pg   Възрастни (27.0 - 33.0); Деца (21.0 - 38.0)
MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.)   348   g/L   300 - 360
RDW (вариация на ерит. р-ие)   12.6   %   11.5 - 14.5
Plt ( Трoмбоцити )   378   x10^9/L   130 - 420
MPV (ср. обем на тромбоцита)   11.7   fL   7.5 - 11.0
Pct (Тромбокрит)   4.40   ml/L   1.0 - 4.5
PDW (ширина на тр р-ие)   15.5   fL   9 - 17
Биохимия
Забележка:
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
Билирубин - общ ( Total Bilirubin )   20.30   µmol/l   < 21.0
Холестерол профил ( Cholesterol Panel )   Профил   *   *
Холестерол - общ ( Total Cholesterol )   4.65   mmol/l   Препоръчителна стойност до 5.0
Холестерол - HDL-Cholesterol   1.00   mmol/l   Препоръчителна ст. за М. над 1.0; Ж. над 1.2
Холестерол - LDL-Cholesterol   3.10   mmol/l   Препоръчителна стойност до 3.0
Холестерол VLDL-Cholesterol   0.55   mmol/l   ---
Триглицериди (Triglyceride )   1.21   mmol/l   Препоръчителна стойност до 1.70
АсАТ (GOT; AST)   22.90   U/l   М: < 40; Ж: < 32
АлАТ (GPT; ALT)   41.20   U/l   М: < 41; Ж: <

2
Както си ровя из нета, и хоп пак в този форум. Отварям го аз, и се оказа че ми липсва (само форума де, не и болестта)
Чета вече повече от час...
Сега остана "те ти булка" на която и забравих името (съжалявам) на бе и ника, да размаха пръст, и да ми дръпне една лекция по правопис  :dance:
Май от спомена за хепатита остана само това, а именно спомена за този форум ...
поздрави на всички :)

3
Завършено лечение / След края на лечението
« -: Февруари 24, 2011, 15:31:56 »
Най накрая, да напиша нещо и тук  :whistle:, днес официално, лечението ми завърши. Все още незнам да се радвам или не, за всеки случай, се радвам от факта, че днес няма да си поставя поредната инжекция а и сутринта пих последния рибавирин  :pardon: Направиха ми ехография (черния дроб си е пак леко увеличен, но стеатозата е силно намаляла, почти е изчезнала и хемангиома е намалял), пуснах си днес и ПСР, ама резултата ще е готов във вторник. Пуснах си и ПКК+ ензими, там вече нещо ме притесни, на миналите всичко беше в норма, ензимите също, а сега ГГТ пак е излязло над горна граница ( 60 ), чудя се дали не е признак че вируса се връща (защото съвпада с това, че последния месец ми намалиха рибавирина на 4 хапчета), но дано си въобразявам и накрая да влязат трайно в норми. Съвета на няколко лекаря, които ми гледаха изследванията беше, да забравя и да си живея на там живота, много пъти лекари са бъркали, ама този път, след тази купчина изследвания и толкова сериозното ми проследяване, силно се надявам да не грешат     

4
На лечение съм / Моето лечение започна
« -: Септември 09, 2010, 10:28:11 »
Хора не писах за последващите премеждия защото виждам, че бях почнал да досаждам и на някои хора чак им се струва нереално, но днес влизам в болница за първа инжекция интерферон, това е доказателство, че когато човек има истинско желание да живее и да е здрав, всичко се получава и то в нечувано кратки срокове, пожелайте ми успех, мисля че и в болницата ще имам интернет и може да пиша
   Поздрави  и успех на всички с лечението, 50% от заслугата за бързо лечение го дължа на вас, много съм ви благодарен   

5
Моята история / Помощ !!!
« -: Август 07, 2010, 01:33:27 »
Здравейте, преди няколко дни ме заболя корем, отидох на лекар след няколко премеждия от типа „нищо ти няма” на петото ходене на лекар доктора реши да ме прати на изследвания. В първото изследване от чернодробните показатели беше включен само ГГТ (109) след известен спор, ехография на черния дроб, и какво ли не още доктора ми каза да си пусна маркери за хепатит А,Б и Ц които се плащали отидох в лабораторията на нашата поликлиника там ми обясниха че на касата сам щял да платя за 3те показателя около 50 лв. а на рака 30 ок няма проблеми но като отидох за резолтатите  и едната лелка ми съобщи че съм положителен за Ц,   незнам защо ми варна 10 лв. и ми обясни че имало недоразумение (може би това трябваше да ме накара да се чувствам по-добре или просто ме съжаляваше). Така или иначе бях ужасен, още повече че приятелката ми е бременна в 8ми месец, представих си как съм заразил и нея и как и детето ще е заразено. Доктора ме прати за утвърдителни изследвания ж института по вирусология, аз хванах под рака приятелката ми та двамата право там, за моя радост нейните маркери се оказаха отрицателни но моя положителен за Ц се потвърди. От та отидох в Токуда, докторката ме прати ж детската болница да дам кръв за изследване на генотип, вирусен товар и да се види дали не съм изкарал хепатит Б на крак (по нейни думи) към края на другата седмица изследванията ми ще са готови. По прочетеното в този форум разбрах че следва биопсия разбрах също че одобрението за лечение с интерферон се бавело и имало критерии, мн. Ще ми помогнете ако ми обясните за тези критерии и нужното време на бюрократите??? Също много ме притеснява тази биопсия, болезнена ли е ? какво изпитваш по време на биопсияата? И колко време ми трябва след нея да се възстановя (след месец ще имам дете) ?
   Ако някои ми отговори на въпросите и ми обясни какво следва на там и как се живее с хепатит Ц би ми помогнал много ако не за друго поне да поспя няколко нощи защото последните три преминаха в четене на материали за хепатита.
Забравих да напиша по горе че хепатита ми е на около 12 г, няма как да съм се заразил освен от татуировката ми по мое мнение и по мнение на доктора.
Мерси предварително

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007