Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - aleina

Страници: [1]
1
Моята история / Помощ за приятел
« -: Септември 19, 2017, 08:59:34 »
Здравейте!
Не знам как да обясня всичко, но ще пробвам.
Имам приятелка на 46 години, която от три години живее в Бразилия.
Там е разбрала, че има Хепатит В (най-вероятно и там се е заразила).
Много е притеснена и не знае какво да прави. Имам копия от изследванията й. АСАТ и АЛАТ са в норма, Общия и директния билирубин са леко повишени.
Основното изследване разбирам, че е за вирустния товар. Пише така:
Copias DNA genomico – 15 537 copias/ml
Според мен е малко количество, но тя се притеснява много. До степен, че изпада в паника.
Помоли ме да разбера има ли някакво щадящо лечение, нещо само на хапчета и което не оказва влияние на психика (чела е, че интерферона може да доведе до депресии и самоубийства)?
В Бразилия са й казали, че за сега няма нужда да се лекува.
Моля посъветвайте ме как да й помогна. Притеснява се, милата, а аз не знам как да я успокоя....
Благодаря ви, че ме изчетохте!

2
Завършено лечение / Финалът дойде
« -: Октомври 29, 2013, 15:40:17 »
Моят мъж приключи лечението си в събота. Тези дни ще звъним до София да уговаряме преглед. Стискайте ни палци мъките да са си стрували и финалът да е успешен!
Благодаря сърдечно на всички, които ме подкрепяха със съвети! :flowers:

3
Здравейте!
Съпругът ми е на лечение за Хепатит С с Интерферон и Рибавирин. Подадохме документи за следващото шестмесичие, но се съмнявам, че ще получим навреме лекарствата. На 12 май ще си сложи последната налична инжекция, следователно на 19 май трябва да сложи следващата. Рибавирин имаме. Искам да разбера дали има някой, който е на лечение в Сливен, за да може да ни заеме инжекция, която после ще върнем?
Знам,че в болницата могат да ни дадат, но за съжаление нямаме 60 лв за път, за да иде съпругът ми да си вземе. За това питам, ако има някой в района.
Предварително благодаря на прочелите ме дори и само за разбирането ви! :flowers:

4
На лечение съм / Лечение на хепатит C
« -: Ноември 23, 2012, 15:37:16 »
Здравейте. Мъжът ми е в София от днес. Взели са му кръв за изследвания и са му казали, че довечера в 20.00 ще му слагат инжекцията. Казали му, че трябва парацетамол да пие преди това.Вие пили ли сте така? Защо искат да пие парацетамол? Температура ли се очаква да вдигне?
Не зная колко време ще е там. Надявам се да го пуснат в неделя. Притеснено ми е.

5
Моята история / Много ви моля помогнете ми!
« -: Октомври 01, 2010, 10:46:18 »
Здравейте.Мислите ми са малко объркани.Дано успея да поднеса това , което искам да кажа в добър вариант...НА 09.08.2010 г. моят съпруг дарява кръв за наш близак.Преди седмица получихме писмо от Кръвен център, в което пише, че са открити антитела на Хепатит С.Още на другия ден заведох мъжа ми да му вземат кръв за чернодробни ензими( имам приятелка лаборантка и макар,че беше неделя тя е много отзивчива). АСАТ - 47 (при норма 42), АЛАТ - 26 ( при норма 42), ГГТ- 72 (норма 5-61), АЛП - 63 ( норма 31-117), билирубина е в норма.После се замислих,че вечерта мъжа ми изпи една малка ракия и може да се отразила по някакъв начин на резултатаите....Личната даде направление и в понеделник мъжа ми отиде на гастроентеролог.Лекарката му казала,че при такива стойности на ензимите не се започвалко лечение, необходимо било да са поне двойни.Каза да изследва пак АСАТ и АЛАТ след 20 дена, да прави секс с презерватив, да се храни както си иска, изписала му вит.Е и го пратила да си ходи.Съпругът ми е от хората, които са изключително спокойни и търпеливи, а аз съм точно обратното.От една седмица почти не спя, имаме малко бебе и постоянно си представям как татко му си отива от тоя свят и го отглеждам сама...Моля ви помогнете ми да не се психирам съвсем за тая болест!Четох разни неща по въпроса, но имам чувството,че колкото повече чета, толкова повече се шашкам.Аз не съм се изследвала,а трябва да го направя.Интересното е,че никой от нас няма някакви симптоми.А за мъжа м иси мислех,че е най-здравия човек на света.Той дори антибиотици не пие.Много е натоварен в работата си, предполагам че след 2 седмици ще му дадат отпуск и тогава ще повторим пак кръвните изследвания.Ние сме от малък град.Посъветвайте ме какво да правим - Да отиваме ли в София и да търсим специалист?А ако ензимите са в норма значи ли че мъжа м ие здрав?Той просто не приема на сериозно ситуацията. Колко струват изследванията там?ПАрите също са съществен проблем и просто не знам какво да правим.Помогнете ми!

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007