Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - Dimension

Страници: [1]
1
Здравейте.

Жената, с която имам връзка е доказан носител на австралийски антиген. Заразена е много отдавна при гинекологичен преглед. Не знам обаче дали е активен носител или не. Мисля, че при активните носители шансът да предадат вируса е значително по-голям. Въпросът ми е следният:
Ако тя е активен носител и правим секс с презерватив и орален секс без има ли вероятност да ме зарази ? Не съм ваксиниран срещу Хепатит Б и имам малко консервативно отношение към ваксините.


2
Моята история / Привет и от мен
« -: Ноември 23, 2010, 14:33:52 »
Здравейте.

Чета форума от известно време, всъщност от както започнаха притесненията ми относно Хепатит Б. Имах полов контакт с жена, която не познавам достатъчно добре. Използвахме презерватив, но както обикновено става след случката у човек се появяват разни страхове базирани на симптомите. При мен симптомите бяха следните:
Ден 1 след инцидента: Почувствах много силна умора в цялото тяло
Ден 3 след инцидента: Появи се болка в дясно, точно под ребрата.
Ден 6 след инцидента: Умората се усили, почувствах гадене, постоянно оригване, сърбеж по тялото.

Други симптоми не съм имал, нито пък жълтеница или температурa. Всичко това продължи около 2 седмици, след което постепенно взех да се възстановявам и днес се чувствам добре. Тествах се за ХИВ и Хепатит Ц, резултатите са отрицателни. Всичко това 2 месеца след случката. Резултатите от изследването за Хепатит Б са следните:

HBsAg – отрицателен
HBsAb – отрицателен, този още се води Аnti-HBs

Резултатите от изследването на чернодробните ензими са следните:

ТP       8.5    GM/DL
ALBUMIN      4.4   GM/DL
TOTAL BILI   0.6   MG/DL
BIL D      0.1   MG/DL
SGOT (AST)   10   U/L
ALK PHOS      82   U/L
SGPT (ALT)   18   U/L

Не знам какво да си мисля и как да тълкувам тези резултати. До колко верен е тест правен 2 месеца след евентуално заразяване ? Ако приемем, че съм бил заразен и австр.антиген е станал отрицателен, колко време е нужно за образуване на антитела? Има ли вероятност, ако съм бил заразен, HbsAg както сега е отрицателен след време да стане положителен?  Нужни ли са допълнителни тестове за уточняване на състоянието?

Станаха много въпроси, аз много литература изчетох, но още повече се обърках. Междувременно си взех да пия Есенциале форте, ей така чисто профилактично, не знам дали по някакъв начин е повлияло на резултатите, но аз исках да направя нужното докато е време, а не после да съжалявам, че не съм взел мерки.

Ще съм благодарен, ако хора, които разбират ми изяснят положението.

Благодаря ви.Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007