Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - bradata

Страници: [1]
1
Здравейте на всички! Не съм очаквала, че някога ще ми се наложи да пиша тук, но и това ми дойде на главата :ashamed: При набора от изследвания, които си правих поради бременността ми, получих едно хубаво плюсче срещу HBsAg, което направо ми преобърна целия свят, тъй като не знаех почти нищо за болестта... Сега след доста четене, вече знам, че не е опасно за бебето ми и малко се кротнах. Днес получих и последните резултати от пуснатите ми изследвания и тъй като Бургас не се слави като град с каквито и да било кадърни лекари, предпочитам да питам вас като доста по-сведущи по въпросите с хепатита. Та имам 2 положителни резултата за австралийския антиген от 2 различни лаборатории (за всеки случай), а половинката е с отрицателен. Другите ми изследвания са за:
АСАТ             - 21,18
АЛАТ             - 29,34
общ белтък  - 79,70
албумин        - 44,88 , които резултати ми изглеждат наред или поне всичко си е в нормата.
От самата вирусологична лаборатория в ХЕИ, където правих повторното изследване за HBsAg, лекарката там ми препоръча още 3 изследвания и тук малко се озадачавам в момента. На фактурата ми за плащане единият показател е изписан като "определяне на Anti-HBc  (Total ) по ЕЛИСА (не ми работи латиницата за да го напиша това специално), а в резултатите фигурира като Anti-HBcor IgM ?! Не ми изглежда да е едно и също, като разглеждах тук... Иначе по спомен, самата лекарка като казваше на лаборантките какво да пишат за изследване, спомена нещо с "кор". Та този показател ми е отрицателен. Отрицателен ми е HBeAg, а Anti-HBe ми е положителен.
По думите на лекарката в лабораторията, нямам активна инфекция в момента (така си беше и според мен, защото нито имам, нито някога съм имала някакви оплаквания, типични за хепатита), тази, която имам е стара и е поне отпреди 1 година, носител съм на вируса и мога да го предавам по кръвен, полов или дори битов (???) контакт. За бебето май бях по-запозната от нея, защото тя твърди, че не трябва да се слага имуноглобулин след раждането, а само обичайната ваксина за хепатит В до 12 часа и че няма значение много как ще се ражда. А аз пък съм разбрала оттук, че е желателно раждането да е със секцио, да се постави ваксина до 6 часа, както и имуноглобулин, който вече може се открие и в България. За мен - трябвало само да си изследвам един път годишно АСАТ, АЛАТ и Anti-HBe и ако имало нещо притеснително, да отида при гастроентеролог.
Половинката пък трябвало да се изследва дали има антитела и ако няма, то да се ваксинира за всеки случай, тъй като това би означавало, че не е боледувал и организмът му няма изградена защита.
Та моля скромно и за вашето мнение относно тези мои резултати - мога ли вече да се успокоя и да се кротна или ще трябва да давам още пари за още изследвания  :ashamed2:

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007