Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - mihaela

Страници: [1]
1
Здравейте,
Най-малко съм очаквала да пиша в тази тема на 5-тия месец от лечението си с Копегус и Пегасис, но ето ме тук. Тези от вас, които са чели моята стара тема знаят, че на 3-тия месец ПСР-ът ми беше 150 000  lU/ml (стартирах с 1 630 000  lU/ml). Първоначално ми казаха, че трябва да продължа с лечението до края на 6-тия месец, след което да прекъсна. Междувременно обаче левкоцитите ми паднаха на 1,6 G/L и вдигнах много висока температура, тогава гастроентероложката ми каза да спирам веднага с лекарствата. И така от 08.10 вече не съм на лечение, пия някакъв антибиотик. Имам куп въпроси и нито един читав отговор. Докато продължавах лечението имах все пак някаква надежда, а сега нямам идея какво да правя.
1.) Гастроентероложката ми каза, че не трябва да ходя до Здравната каса за спирането на лечението, но според е редно да ги уведомя за причината за спирането, както и да върна Копегуса, който ми е останал (на мен така и не ми издадоха рецепта последната рецепта за Пегасиса). Някой попадал ли е в подобна ситуация? Имате ли представа какъв е редът?

2.) Другото, което исках да ви питам, е свързано със смяна на лекуващия лекар гастроентеролог. Т.к. разговарях с доц.Антонов и той ми каза 6 месеца, след като спра лечението да отида при него с актуални АЛАТ, АСАТ и ПСР. Предполагам, че тогава ще трябва да си взема направление за хоспитализация от личния лекар?!

3.) Третият (и поне засега последен) въпрос е следния: От ИСУЛ, където към момента ме лекуват, предложиха да се подложа на лечение с някакво лекарство Inhibitor caspada, което още не е на пазара. То не се бори с вируса на хепатита, а с фиброзата. Доколкото разбрах лечението е 6 месеца и се прави биопсия в началото и в края. Някой чувал ли е някакви отзиви за това лекарство? Аз нямам желание да се захващам с него, защото искам да се прехвърля при доц.Антонов, който смята, че могат да се мислят алтернативи за по-нататъчно лечение на самия вирус при мен (най-вероятно с Пегинтрон). Но все пак ако някой е чувал нещо...

Ще съм ви мнооооого благодарна за всеки съвет и отговор. Наистина в момента съм ужасно объркана.
Поздрави
Михаела

2
Бързам да споделя с вас добрата новина! Днес (08.05) ми се обадиха от НЗОК, че съм одобрена за лечение! :yahoo: Другата седмица трябва да отида да си взема протоколите и да нося актуално изследване с АЛАТ и АСАТ. Сигурно след някой и друг месец няма да ми е до веселие, но след дългото чакане съм страшно въодушевена.
А исках да попитам тези от вас, които са били на лечение, как сте казали на работодателя си за предстоящото лечение, подробно ли сте обяснявали какво ви чака. Може би това ще бъде най-малкият ми проблем, но се притеснявам да не се наложи да си търся нова работа в такъв труден момент...
До скоро
Михаела

3
На лечение съм / Кожни проблеми
« -: Февруари 08, 2009, 19:33:51 »
Здравейте!

Приятелят ми завърши лечението преди 1 седмица и  сега чакаме за резултата от ПСР теста. Но има един проблем, който предполагаме, че е свързан с лечението. Татуировките му са се подули (при това доста) и го болят при удар. Той ще ходи на кожен лекар, но дали някой от вас е имал подобен проблем?

Михаела

4
Здравейте,
Вече съм споделяла във форума, че приятелят ми е на лечение. Остават му още 9 седмици до края, но много се е притеснил, защото са му повишени стойностите на АЛАТ-а /54/ и АСАТ-а /57/. Дали това означава, че от лечението няма да има резултат? Ние се надявахме на стойности в норма в края на това "безкрайно" лечение. Моля ви да коментирате резултатите му.

5
Докато аз все още чакам да напредна в листата на чакащите, моят приятел (който също е с хепатит С) вече 7-ми месец се бори с вируса. Сигурно вече е преминал през всички странични ефекти от лечението, но този който не му дава мира през цялото време, това са обривите. Ходи на дерматолог, но всичко което му предписаха беше с временен резултат. Може ли някой да ми каже за някое мазило/лекарство, което да има ефект.

6
Здравейте!
Подадох си документите  в НЗОК на 07.05.2008 г. и сега ми остава търпеливо да чакам. Казаха ми на 2 месеца да си правя кръвна картина и биохимия. Нивото на левкоцитите ми е малко по-ниско (3.6 при референтни стойности 4.0 - 10.0). Знам, че при самото лечение с интерферон нивото на левкоцитите пада много.
Дали ще имам някакъв проблем да започна да се лекувам при сегашните ми стойности на левкоцитите?

7
Здравейте!
Аз съм с хепатит С. Направиха ми биопсия на 19.03.2008, но все още не съм си подала документите в НЗОК. Дали съм закъсняла? Мога ли да представя резултатите за АЛАТ и АСАТ от биопсията или се налага, да се изследвам наново?
А задължително ли е при подаване на документите да имам заверена от личния лекар рецептурна книжка? Имам ужасно много въпроси, а нямам идея към кого да ги задам.
Препоръчаха ми преди да ходя в НЗОК, да се консултирам с проф.Чернев, ако може той да ме представи пред комисията. Дали има смисъл от това?!
Ще съм много благодарна за всеки отговор!

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007