Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - MilenaK

Страници: [1]
1
Диагностика / Неуточнена диагноза
« -: Януари 13, 2017, 16:15:21 »
Здравейте, на 27 години съм и ехографски съм диагностицирана с леко увеличен черен дроб от стеатозен тип. При рутинни кръвни изследвания имах завишен АСАТ и АЛАТ, като АЛАТ-а беше 125. Пия Сиофор 1000мг 2 пъти дневно заради инсулинова резистентност, която ми откриха преди 3 години, тъй като напълнях с около 20 кг за година и половина, които не успях да сваля въпреки всичките си усилия. До преди 2 месеца пиех Логест, който по препоръка на гастроентеролог спрях. Преди 3 години имах леко завишен TSH около 5, който нормализирах с Еутирокс. Изследвана съм и за Хашимото, като изследванията бяха в норма.
Лечението ми започна с Легалон 2х1, но на контролните изследвания АЛАТ-а беше 190,АСАТ 43. Отдадоха го на това, че бях пила Ципрофлоксацин 5 дни.
Направих си 20 дни след това нови изследвания АЛАТ-а е 135,АСАТ 43, като в момента съм на Трансметил. Назначени са ми изследвания за Епщайн-Бар / инфекциозна мононуклеоза. Изследванията за Хепатит са отрицателни.

Това са ми последните изследвания.

Клинична химия

АсАТ S 43 IU/l 0 - 32 IFCC
АлАТ S 135 IU/l 0 - 33 IFCC
ГГТ S 51 IU/l 0 - 40 IFCC
Алк. Фосфатаза S 75 IU/l 35 - 105 IFCC

Серология (инфекциозни болести)

Хепатит В, HBsAg (скрининг тест) S (-)negative NA Manual
Хепатит C, (HCV)-антитела S (-)negative NA скрининг тест
Хепатит А (HAV-IgM-Ab) S 0.378 COI 0 - 1 ECLIA
COI COI > 1.00 - POSITIVE
COI-Cutoff index

Все още не могат да констатират от къде се е появила тази стеатоза. Нямам фамилна обремененост. Алкохол не пия, храня се редовно и сравнително здравословно, опитвам се да спортувам.
Оплаквания не съм имала до момента на излседването освен сърбеж на главата, който ми казаха, че е породен от дерматит, и това, че не ми се ядеше месо. В момента имам една тъпа болка ниско в дясно на гърба откакто пия трансметила. Ще го сменя с Есенциале форте по препоръка на гастроентеролога. Висока съм 172 и съм 75 кг.


Моля за съдействие, тъй като се чувствам като игленик от толкова кръвни изследвания и все още никой не може да каже какво ми има.

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007