Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - L_Z

Страници: [1]
1
Здравейте, ето накратко моята история: преди една седмица ходих на преглед при гастроентеролог поради появяваща се понякога слаба тъпа болка от дясната страна на стомаха до ребрата. Установи се че имам стеатоза, което на мен ми бе известно от друг преглед още преди 4-5 години, но явно се е увеличила и предизвиква въпросната слаба болка. Лекарят ме попита дали съм боледувал от хепатит или захарна болест, на което аз отговорих със сигурност, че не съм. Изписа ми Хепасейв S plus. Но нещо ме накара да отида и си пусна изследвания за хепатит и се оказа че съм положителен за HBsAg (Хепатит B).

Всички тук знаят какво предизвиква подобна диагноза, така че няма да го описвам. Най-много ме притесняваше дали не съм заразил сина си (почти на 2 години е), тъй като не му е завършена имунизацията за Хепатит B (има само 2 ваксини от 3 ) поради AБKM. 3 нощи не съм спал и какви ли не мисли ми минаваха през главата, но Слава Богу, след направените изследвания се установи, че не е носител на австралийският антиген и има anti-HBs антитела (малко на 300 mIU/mL).
Резултатът на съпругата ми също е отрицателен за HBsAg, но тя няма имунитет, така че и поставихме ваксина.

Направих и допълнителни маркери, които показват следното:

anti-HBs           <3.00 mIU/mL  при референтна стойност за >10 за положителен резултат
anti-HBc IgM     (-) Отрицателен
HBeAg              (-) Отрицателен
anti-HBeAg       (+) Положителен

АСАТ               16.35 U/L  референтна с-ст <42.00
АЛАТ               39.97 U/L  референтна с-ст <41.00
GGT                46.66 U/L  референтна с-ст  15.0 - 60.0

Според референтните стойности в чуждите сайтове AЛАТ ми е повишен (>30.0 U/L).

Като видя резултатите, лекарят при който ходих, ме изкара едва ли не болен от грип, да не съм се притеснявал, че сме щели да пускаме само изследвания за чернодробни ензими на няколко месеца. Тъй като преди да отида вече бях прочел доста информация, го попитах не трябва ли да направя Фиброскан на черният дроб и да си пусна ПСР, но според него нямало смисъл  :falling_mouth:

Пуснах си още веднъж ензимите в друга лаборатория със следният резултат:
АСАТ               18 U/L  референтна с-ст <44
АЛАТ               8   U/L  референтна с-ст <63
GGT                44  U/L  референтна с-ст  5 - 50

И тук е първият ми въпрос: Възможно ли е за 4 дни да имам такава разлика за АЛАТ? На кой резултат да вярвам?

Пуснах си и ПСР, който показа количествено 19300 копия от вируса. За да се водиш неактивен носител, не трябва ли резултатът да е под 10000 копия?
Не ми стана много ясно защо да си HBeAg отрицателен носител е по-лошо от HBeAg положителен? Навсякъде се казва, че една от целите на лечението е именно сероконверсията на HBeAg ?

Колко вероятно е да съм се заразил през последната една година и да съм направил въпросната сероконверсия за това време, защото единственият начин който се сещам за заразяване са многократните ми посещения при зъболекар преди 1 година?
Спомням си че лятото на 2016 имах 2 случая, когато повръщах и ме втресе, но ми мина много бързо.
От около 9 месеца се чувствам необичайно изморен, и болка в мускулите на необичайни места, но го отдавах на съвпадението със започването на нова работа и по-ранното ставане.

Имам записан преглед при д-р Балабанска този месец за преглед с Фиброскан, да видим има ли увреждане на черният дроб.

Благодаря предварително на всеки отговорил ми или изказал мнение!

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007