Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - pgzenga

Страници: [1]
1
Изследванията на Миро от днес /4 мес. след края на лечението, малко позакъсняхме, трябваше да ги пусне преди месец/:

19.02.2011

ASAT - 24 CDE
ALAT - 25
GGT- 31 CDE
ALP - 131
GLUCOSE - 7,18

WBC - 5,9 (4-10,5)
Neu% - 47,0 (48-75)
Eos% - 3,1 (0-6)
Bas% - 1,0 (0-2)
Lym% - 42,0 (17-48)
Mon% - 6,9 (2-10)
Neu# - 2,8 (1,9-7,9)
Eos# - 0,18 (0,08-0,6)
Bas# - 0,06 (0-0,2)
Lym# - 2,5 (0,7-4,8)
Mon# - 0,40 (0,08-1)

RBC - 5,35 (3,2-6,5)
Hb - 162 (110-180)
Hct - 0,491 (0,35-0,54)
MCV - 91,7 (75-105)
MCH - 30,3 (26-33)
MCHC - 330 (290-390)
RDW - 13,9 (10,9-15,7)

Plt - 247 (150-500)
MPV - 8,8 (6-11)
Pct - 2,2 (1,5-3,2)
PDW - 0,112 (0-1)

Пуста кръвна захар пак над норми. Последната година, докато траеше лечението и Миро пускаше ПКК всеки месец, забелязахме, че или е на горна граница или малко над нея. През лятото имаше един период, в който Миро беше ограничил сладкото и кр. захар в един от месеците, като гледам резултатите е била в норма. Той е убеден, че тези резултати имат връзка с Хепатита и по точно с Интерферона.
Утре аз имам записан час за преглед при ендокринолог - Д-р Катя Тодорова и мислим и той да си повтори изследването и да се консултираме с нея. Да видим какво ще ни каже. Дано да има време и да може да обсъдим и това, защото навалицата при нея винаги е голяма.

Някакви коментари на резултатите като цяло?!
/на 10.10. му е последната инжекция/

Забелязах, че никъде не съм писала резултата от ПСР след края на лечението - Вирусът не се засича. Прави го почти месец след последната инжекция.

2
Здравейте, съфорумници!

Време е да стартираме и ние темичка тук. :chat:

Днес поставиха първата инжекция на Миро в "Св. Иван Рилски". Беше планувана за вчера /петък 13-ти/ :shocked1:, но поради леко завишени левкоцити - 11,8 /при горна граница 10,8/ вчера са му включили АБ и са отложили с един ден старта на лечението.
Притеснявам се заради тези повишени левкоцити и заради това, че почва лечението на фона на АБ, но щом така е решил доц. Антонов, предполагам, че това е най-доброто. Той се чувства добре, но са му казали, че при толкова вируси върлуващи в момента, може организма да се бори с нещо. Нямам предства дали ст-ста на левкоцитите е повод за безпокойство.
Инжекцията са му я сложили в 12 на обяд. Към 22 се чухме и каза, че не е вдигал температура до момента. Чувствал се леко изморен. Наболявала го глава, но той го отдава, на това, че днес е лежал много.

Много ще се радвам да мога да коментирам хода на лечението му тук, с вас.
Силно се надявам лечението да е успешно.

Поздрави,
Павлина

3
Моята история / И мъжът ми е с Хепатит Б
« -: Август 19, 2009, 14:53:18 »
Здравейте!
От известно време ви чета, но не съм писала досега.

Етo и нашата история.

В началото на март при профилактични прегледи откриха, че мъжът ми /34 г./ е с положителен австралийски антиген. :crying4:
До този момент нищо не знаехме за това заболяване. Много хора, наши познати ни подхвърляха, че това не е толкова страшно и че може да е само носител. Започнахме да се надяваме да е така, но след последвалите изследвания се оказа, че е с хроничен хепатит Б.
В края на юни направи и биопсия в болница "св. Иван Рилски", преди десетина дни взехме резултатите - фиброза 3. От изчетеното тук направо ми настръхна косата. Като чух какъв е резултата, имах чувството, че ме обляха с вряла вода.

Ето и по-подробно резултатите.

Изслевания:

СУЕ - 2, HB - 142, Ery - 4.9, Hct - 0.47, Leu - 6.3, Thr - 247, MCV - 96, Sg - 55, Ly - 34, Mo - 12
T/D bil - 11/3, ASAT - 25, ALAT - 47, GGT - 49, AP - 60, Глюк. - 5.4, Креат - 83
ПВ сек - 15.2, INR - 1.13

HBeAg/-/отр., antiHBeAg/+/пол., antiHDV IgG/-/отр.

??? Може ли някой да ми помогне с разтълкуване на горния ред?
Някъде бях чела и за изследнае за генотип, но тук май не откривам такова нещо...

Ето и резултатите от биопсията:

Оценка по Metavir системата на стадия и степента на хистологична активност.

Фиброза - наличие на разширени портални пространства с множество фиброзни септи. стадий на фиброза - F3. Дискретни данни за перивенуларна фиброза.
Степен на хистологична активност. Параметри.
- писмийл некрози - леко изразен интерфейс хепатит в единични портални пространства (1, лек)
- лобуларни некрози - наличие на единични лимфоцитарни струпвания и ацидофилни некрози инралобуларно (0, леки)
- портално възпаление - леко изразено портално възпаление  в някои от порталните пространства (1, леко)
Умерено изразена смесена макро- и микровезикуларна стаеатоза (под 66 %). Групи от хепатоцити с белези за регенерация.
Диагноза: Хроничен хепатит с лека хистологична активност (А1) и стадий на фиброза (F3)

Обсъждане: Касае се за пациент с горепосочената диагноза. По време на настоящата хоспитализация се извърши чернодробна биопсия. При пациента се доказа хронична В инфекция, довела до увреждане на черния дроб до стадий фиброза F3. Изразената фиброза, както и вирусната репликация - HBV DNA 137 533 cop/ml се явяват индикации за провеждане на активно лечение с пегилиран Интерферон алфа /??? Това Пегасис ли е???/, въпреки нормалните чернодробни ензими. насочва се към чернодробен диспансер. Дадени насоки за ХДР /??? Какво е това???/

Лек. лекар - д-р Б. Томов, Зав. отделение - доц, д-р К. Антонов

Работодателят му поема лечението и предполагам, че до месец вече ще поставя инжекциите.

Това F3 ми се струва много, много страшно.  Направо не съм на себе си. Мъжът ми засега приема нещата малко по-спокойно от мен, въпреки, че и на него сигурно му е притеснено. Спря пиенето. Аз също, солидарна с него. Той не пиеше редовно всяка вечер, но при повод си пийвахме добре :ashamed: А и като студенти...

Моля ви за вашите мнения и коментари.
Много ли са критични нещата?
Каква диета трябва да се спазва? Основните неща...
Чета за някакви хепапротектори, за какво става въпрос?
и какво е това прочистване с лимони и зехтин?
В главата ми е пълна каша. Извинявам се за многото въпроси, но съм адски притеснена.

Също искам да питам и за ваксините.
Аз си правих изследвания, веднага след като при него беше открит хепатита, бяха отрицателни. Като лежа в болницата, той беше питал каква ваксина Да си сложа и му бяха казали, че ще е добре да ида там на място да ме изследват и да преценят какво и как да се постави. И покрай грижите за малката /имаме дъщеричка на 1,5 год/ и командировките на мъжа ми още не съм сложила ваксина.
Бихте ли ме посъветвали как точно да постъпя? Не може ли да пусна пак изследвания тук, в Козлодуй /какви точно изследвания да направя/ и личната лекарка да ми постави ваксината???
За малката казаха, че няма проблеми. Тя била ваксинирана. След колко време трябва да я излседваме нея? Колко дълго може да сее разчита на тази ваксина?

Благодаря предварително за вниманието.



Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007